Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 02:14

Εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης από τη Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας(pics+vid)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής η Γ’ φάση της εκπαίδευσης Ορεινής Διάσωσης των μελών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάλογγο.

DSCN3224

Τα μέλη της ΛΕΚ με ειδικό εξοπλισμό πραγματοποίησαν καταρρίχηση στο βράχο του Ζαλόγγου ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες των εκπαιδευτών, ολοκληρώνοντας τη Γ’ φάση της εκπαίδευσης που έχει ως στόχο την αρτιότερη ετοιμότητα των μελών της ΛΕΚ σε θέματα ορεινών δραστηριοτήτων και μάλιστα υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

DSCN3172

Η εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης χωρίστηκε σε τρεις φάσεις, τόσο με θεωρητικά όσο και με πρακτικά μαθήματα, που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΛΕΚ, στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, στο στρατόπεδο του Αγίου Γεωργίου και στο Ζάλογγο και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την ανάλυση του σκοπού της ορεινής διάσωσης, την εκμάθηση συγκεκριμένων κόμπων, την κατανόηση των μέτρων ασφαλείας, τη χρήση των υλικών, τις μεθόδους ασφαλείας, τους τρόπους καταρρίχησης, τη χρήση ανεμόσκαλας, την ανέλκυση φορείου με «πολύσπαστο» και καταρριχήσεις από διάφορα ύψη.

DSCN3217

Να σημειώσουμε πως από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση, θα ακολουθήσει άσκηση ετοιμότητας με πιο πιθανή ημερομηνία την Κυριακή 22 Ιουνίου.

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr