Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 23:50

Το ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού – Συλλαλητήριο στην Πρέβεζα (photo+vid)

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστιανικό λαό και καταδίκης για τη γενοκτονία που υφίσταται, οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, η Τ.Ο. Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Νόβας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αιματηρές αυτές εξελίξεις και τις τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.

IMG 9761

Καταλόγισε ευθύνες και στην ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

«Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:

Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

IMG 9764

Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

Να ακυρωθούν όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας με το Ισραήλ και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», υποστήριξε ο κ. Νόβας.

IMG 9777

Ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο της κεντρικής αγοράς και στην παραλία της πόλης.

 

Έκθεση εικόνων