Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 02:52

«Πρωτιά στο Νομό, ΣΥΡΙΖίτης βουλευτής στην Πρέβεζα»

Την αισιοδοξία τους για την εκλογική πρωτιά στο Νομό Πρέβεζας την 17η Ιουνίου και την εκλογή αριστερού ΣΥΡΙΖίτη βουλευτή στο Νομό, για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας, εξέφρασαν τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εκλογική μας περιφέρεια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο Νομό Πρέβεζας, θα είναι ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ήταν και πρώτος σε «σταυρούς» στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, Ηλίας Χάιδας, ανέλυσε το πολιτικό πλαίσιο αγώνα και τους στόχους του κομματικού σχηματισμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αφού καλωσόρισε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και μέσω αυτών τους Πρεβεζάνους πολίτες, ο κ. Χάιδας ανέφερε:

«Η απόφαση του λαού την 6η Μαϊου ήταν συντριπτική για τις δυνάμεις του δικομματισμού, του ''μαύρου μετώπου'', που ανέλαβαν το καθήκον να υλοποιήσουν το αντικοινωνικό πείραμα. Έσπειραν κοινωνική αδικία, απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, συντριπτική μείωση εισοδημάτων, καταρράκωση κοινωνικών αγαθών -υγεία, παιδεία, ασφάλιση- έσπειραν αστέγους και πείνα.

Τα... σάπια κόμματα, όπως ονομάστηκαν από τους ίδιους -βλέπε δηλώσεις και πράξεις Βενιζέλου αλλά και ανταλλαγή ''πυρών'' ανάμεσα σε Σαμαρά και Μπακογιάννη, πριν την... επανασυγκόλληση- τα βουτηγμένα κόμματα στην ταξική αντικοινωνική πολιτική και τις σχέσεις διαπλοκής με τα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα -Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, προμήθειες Ολυμπιακών Αγώνων και εξοπλιστικών προγραμμάτων- υπέστησαν συντριπτικό πλήγμα. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσαν ιλιγγιώδη άνοδο, που αποτυπώνει την πολιτική αντίθεση στα μνημόνια, την οργάνωση ενωτικών αγώνων αντίστασης και ανυπακοής, στα χαράτσια, στις πλατείες, στις σχέσεις εμπιστοσύνης που οικοδομούνται με άμεση δημοκρατία και δράση.

Παρά τη λυσσώδη μετεκλογική κινδυνολογική εκστρατεία του συστήματος, εγχώριου και ευρωπαϊκού, ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί και διευρύνει τη δυναμική νίκης στις επικείμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόδωσε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Ζητά την αμφίδρομη, στέρεη σχέση, στήριξης και συνδιαμόρφωσης των βημάτων, αναστροφής της πορείας παρακμής.

Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ με δυναμική νίκης, έχει παράξει ήδη αποτελέσματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ζητάμε να ''σφραγιστεί'' με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου.

Για να ''σφραγιστεί'' το τέλος των μνημονίων και η αλλαγή συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ζητάμε καθαρή νίκη για άλλη διακυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά. Η συστράτευση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αντανακλά την επίμονη αναζήτηση μιας νέας ελπίδας, ρεαλιστικά θεμελιωμένη σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πολιτών από την κρίση. Μέτρα υποστήριξης των ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Περιλαμβάνει ένα σημαντικό εναλλακτικό σχέδιο ανατροπής της σημερινής πολιτικής. Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του άδικου και ταξιού χρέους, ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα κάτω από κοινωνικό έλεγχο.

Την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Την πραγματική φορολόγηση του πλούτου και όχι της φτώχειας. Κυρίως όμως περιλαμβάνει το ξεκίνημα μιας νέας επίπονης, αλλά αναγκαίας πορείας ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και γνώμονα τις ανάγκες των πολλών, αντί για τα συμφέροντα των λίγων. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκυριακά. Εκφράζουν έναν νέο στενά εκλογικό διπολισμό. Αντανακλούν την κοινωνική πόλωση, τη δημοκρατική απαίτηση.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, πλαισιωμένη από τη συγκινητική, διαρκώς διευρυνόμενη στήριξη νέων πολιτών, θα δώσει τη μάχη της πρωτιάς στο Νομό και βέβαια της εκλογής Αριστερού βουλευτή από το ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουμε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία, στα δύσκολα και στα ακόμη πιο δύσκολα. Επιμένουμε το ψηφοδέλτιό μας να εκφράζει τις αξίες και το χαρακτήρα της Αριστεράς.

Μαχητικότητα δίπλα στους πληττόμενους, δημοκρατικό πνεύμα, συλλογικότητα με εναλλαγή θητείας, σεβόμενοι τη σειρά που αποτυπώθηκε από το νωπό, εκλογικό αποτέλεσμα. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποφασίζει η κοινωνία, αποφασίζουν οι πολλοί. Εμείς είπαμε για τη θέση που διαμορφώσαμε συνολικά και οι υποψήφιοί μας με την πληττόμενη κοινωνία. Μήπως είδατε ποτέ δίπλα στους μεγάλους αγώνες και στην πόλη μας τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Όταν δεν ήταν απέναντι στους αγώνες και τις αγωνίες της κοινωνίας, ήταν αδιάφοροι και σίγουρα ήταν απόντες. Γιατί λοιπόν σήμερα συμμετέχοντας εξ' αντικειμένου στο παιχνίδι των εκβιασμών, ζητάνε τη στήριξη της κοινωνίας; Καλούμε σε μαχητική συστράτευση τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, τους δημοκρατικούς πολίτες που έσπασαν τα δεσμά της εξάρτησης με τα κόμματα του μνημονίου. Τους καλούμε στον ωραίο και ελπιδοφόρο αγώνα μας. Να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Καθαρή νίκη της κοινωνίας με ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς. Για την πρωτιά στο Νομό, για αριστερό ΣΥΡΙΖίτη βουλευτή στην Πρέβεζα».

 

 

Κώστας Μπάρκας: «Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;»

IMG 0278 

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο, ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος επισήμανε:

«Η διέξοδος για εμάς στις επόμενες εκλογές είναι η Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει αναλάβει δεσμεύσεις στη Βουλή, στα συνδικάτα, στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Αυτές τις δεσμεύσεις τις επικυρώνουμε μπροστά στις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές. Δεσμευόμαστε με την καθημερινή συμπαράσταση και κινητοποίηση του λαού να ακυρώσουμε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το καθεστώς επιτροπείας από την ΕΕ και το ΔΝΤ και να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία που εξοντώνει την κοινωνία και λεηλατεί τη χώρα. Δεσμευόμαστε να ξεκινήσει μία επίπονη, αλλά αναγκαία πορεία ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της εληνικής κοινωνίας και οικονομίας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και γνώμονα τις ανάγκες των πολλών αντί για τα συμφέροντα των λίγων.

Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε με απόλυτη προτεραιότητα, μέτρα που ανακουφίζουν τα ευάλωτα στρώματα, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άστεγους. Μέτρα υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, ώστε ο λαός μας να βγει όρθιος από την κρίση.

Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και να αποκτήσουν φωνή, όσοι δεν έχουν. Στόχοι είναι το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για την Αριστερά. Το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα μορφή εξουσίας, με ενότητα του λαού, που θα ακυρώνει το μοντέλο κοινωνικής καταστροφής, οικονομικής παρακμής και εξάρτησης, που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική απομόνωση και η μεγάλη συρρείκνωση της φασιστικής ομάδας Χρυσής Αυγής, που αναδείχθηκε στη Βουλή. Καλούμε τον ελληνικό λαό να ακυρώσει τα σχέδια εκφοβισμού και χειραγώγησής του. Η ελπίδα μπορεί να νικήσει το φόβο και η κοινωνία πρέπει να βαδίσει μπροστά και... αριστερά. Η δική μας επιτυχία στην Ελλάδα δε θα σημάνει απομόνωση, όπως μας λένε οι συνέταιροι του δικομματισμού και οι εκπρόσωποι της Τρόικας, για να μας φοβίσουν. Αλλά θα γίνει θρυαλλίδα εξελίξεων και ανατροπών. Θα δώσει κουράγιο και δύναμη στους άλλους λαούς της Ευρώπης και θα βρει συμπαραστάτες και συμμάχους. Επιδίωξή μας είναι η ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η οικοδόμηση ενός πανευρωπαϊκού μετώπου, που θα παλέψει για μια διαφορετική Ευρώπη. Μια Ευρώπη της ειρήνης, της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της οικολογίας. Της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα. Της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Μια Ευρώπη σοσιαλιστική.

Στόχος μας στις επερχόμενες εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα και πρώτη δύναμη στο Νομό Πρέβεζας. Μπορούμε και πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Στις εκλογές της 6ης Μαϊου κάναμε το πρώτο βήμα. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να κάνουμε το δεύτερο. Να κάνουμε τα μνημόνια παρελθόν. Να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας. Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;»

 

 

Πέγκυ Κανελλοπούλου: « Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί ενός κινήματος ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

 

IMG 0270

 

Η Πέγκυ Κανελλοπούλου από την πλευρά της, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την τιμή που μας επιφύλαξαν, στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Το πρώτο βήμα έγινε. Ο λαός καταψήφισε τις μνημονιακές πολιτικές. Ψήφισε δημοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είναι σίγουρο πλέον, ότι κάτι καινούριο γεννιέται. Η πορεία αλλαγής για την Αριστερά, για μια άλλη κοινωνία, με άξονα τα συμφέροντα των λαών και όχι των τραπεζών, χαράχθηκε. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Αλήθεια, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί πλέον το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μετά από όσα οι ίδιοι αποκαλύπτουν τις τελευταίες ημέρες. Ποιος πιστεύει ότι αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια, μπορούν τώρα να αναδιαπραγματευτούν; Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια υποστήριζαν ότι τίποτα δε γίνεται.

Πότε έλεγαν την αλήθεια, τότε ή τώρα; Ο λαός τους κατάλαβε. Ο λαός δεν αρκεί να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μία ψήφο στις 17 Ιουνίου για να γίνει η ανατροπή. Πρέπει να είναι έτοιμος για αγώνες. Τους ίδιους αγώνες που κάνουμε τόσα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί ενός κινήματος ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θέλει μαζί του το λαό, όλους εμάς!

Η επίθεση που δέχεται από τα ΜΜΕ ντόπια και ξένα, από όλα τα κέντρα που βάζουν ψευτοδιλήμματα, προδίδουν τον πανικό τους γι' αυτό που έρχεται. Οι ωμές παρεμβάσεις των ξένων στα πολιτικά μας πράγματα, είναι αναμενόμενες. Εκείνο που είναι αδιανόητο, είναι η μεθοδικότητα με την οποία κάποιες ηγεσίες τις αντιμετωπίζουν. Είναι ηγεσίες επικίνδυνες και εχθρικές προς τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Σε αυτές τις ηγεσίες και στο μονόδρομο θανάτου, βάζουμε τέλος. Αντιστεκόμαστε και είμαστε βέβαιοι πως έχει διαμορφωθεί πλέον δυναμική ανατροπής. Προχωράμε για να σταματήσει η εξαθλίωση του λαού. Για να πούμε στην Τρόικα ότι αποκτήσαμε κυβέρνηση, που είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για τις τύχες της χώρας. Έχουμε τη δύναμη και το σχέδιο. Για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της ανάπτυξης, για να αφήσουμε πίσω μας αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Και για να θυμηθούμε και τα λόγια του ποιητή: ''Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί. Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε. Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο''. Καλή μας δύναμη».

 

 

Σπύρος Παγκράτης: «Η ιστορία μας χρωστάει κάτι»

 

IMG 0271

 

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Σπύρου Παγκράτη στις εκλογές του 1958 στο Νομό Πρέβεζας, όταν η ΕΔΑ παραλίγο να εκλέξει Αριστερό βουλευτή. Ο κ. Παγκράτης δήλωσε:

«Στη σκληρή μάχη που καλούμαστε να δώσουμε, αυτές τις τελευταίες ημέρες μέχρι τις 17 του Ιούνη, χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, να συμπυκνώσει την πολιτική του σε ορισμένα απολύτως σαφή σημεία. Να πείσουμε ότι μπορούμε να καταγράψουμε μία υψηλή εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, με επιμονή στην ενωτική μας κατεύθυνση, ώστε να φτάσουμε στην κυβέρνηση της Αριστεράς και του λαού και ότι επιπλέον, μπορούμε να εδραιώσουμε αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικότητα για το λαό και τη χώρα. Με συνέπεια, αξιοπιστία, με συμπαγή ομάδα και με ένα πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις σε όλα, δείχνοντας το δρόμο και οδηγώντας σε λύσεις ανατροπής της σημερινής πραγματικότητας, της σημερινής τάξης πραγμάτων. Με τη συμμετοχή του λαού και τον ενθουσιασμό του, αντί για την κατάθλιψη και την περιθωριοποίησή του.

Η ιστορία μας χρωστάει κάτι! Η ΕΔΑ έχασε έναν βουλευτή στο Νομό Πρέβεζας για 280 ψήφους. Νομίζω ότι τώρα η ιστορία μας επιστρέφει το χρέος αυτό. ΣΥΡΙΖίτης βουλευτής στην Πρέβεζα και πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό»!

 

 

Ευκλείδης Φονταράς: «Το δημοψήφισμα που ζήτησε η κα. Μέρκελ έγινε την 6η Μαϊου»

 

IMG 0276

 

Αιχμηρός ήταν και ο Ευκλείδης Φονταράς, ο οποίος υπογράμμισε: «Οι συνυποψήφιοί μου με κάλυψαν. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι το δημοψήφισμα που ζήτησε η κα. Μέρκελ, έχει ήδη γίνει στις 6 Μαϊου και οι Έλληνες αποφάσισαν ότι δε θέλουν τα μνημόνια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεσπάσει αυτός ο ανήθικος πόλεμος, από τους υποστηρικτές του μνημονίου, σε τέτοια ένταση που ο κόσμος άρχιζε να προβληματίζεται και να τα έχει χαμένα. Καθήκον μας είναι να πιάσουμε έναν-έναν τους Έλληνες πολίτες, να τους εμψυχώσουμε και να εξηγήσουμε ότι σε αυτόν τον πόλεμο διακυβεύονται πάρα πολλά. Από το αρρωστημένο πάθος για εξουσία κάποιων, μέχρι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Εμείς αυτό θα το ανατρέψουμε και ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των ανεξάρτητων και αντικειμενικών ΜΜΕ, σε αυτό τον αγώνα. Να κρατήσουν την ηθική σε κάποιο ύψος»

 

Στη συνέχεια ο κ. Ηλίας Χάιδας απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Αναφορικά με τα μηνύματα που δέχεται από τον απλό κόσμο, υποστήριξε πως υπάρχει «ρεύμα» από διάφορους πολιτικούς χώρους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ εκδηλώνουν την επιθυμία τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε αυτές τις εκλογές. Το δίλημμα -σύμφωνα με τον κ.Χάιδα- είναι αν θα βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις δυνάμεις, με τις οποίες θα συνεργαστεί μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Χάιδας επέμεινε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ ή ένα εκλογικό αποτέλεσμα πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς. Όποιες δυνάμεις με τη στάση τους παραδώσουν την εξουσία στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κια τα μνημόνιά τους -ανέφερε χαρακτηριστικά- ας βγουν και να το πουν καθαρά στο λαό και να πάρουν και την ευθύνη της επιλογής τους.

Σε ερώτηση σχετικά με την... διγλωσσία που παρατηρείται ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ορισμένες τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, ο κ. Χάιδας εξήγησε ότι οφείλεται στη διαφορετικότητα των ιδεών και των απόψεων, την οποία σέβεται απολύτως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επέμεινε.

Πρόσθεσε επίσης πως την Παρασκευή θα δοθεί στη δημοσιότητα το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιπες θέσεις του για όλα τα ζητήματα.

Έκλεισε μάλιστα τη συνέντευξη Τύπου, χαριτολογώντας, με την ατάκα ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Πρέβεζα είναι... «Πιο πάνω και από την πρώτη θέση».

 

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...