Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 16:32

17 Νοέμβρη: Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

Παραθέτουμε ανακοινώσεις κομμάτων φορέων και οργανώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973:

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/11/2014

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 

Το Εργατ/κό Κέντρο Πρέβεζας τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων και τον αγώνα εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται στις 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ. στο παλαιό ΚΤΕΛ.

Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται ενώ τα αιτήματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού, του παν-δημοκρατικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι και σήμερα αιτούμενα. Όπως διαχρονικά διεκδικούμενα και επίκαιρα είναι τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για την απόκρουση της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Δεν σταματάμε την πάλη και την αντίσταση.

Δεν υποκύπτουμε σε όσα μνημόνια και αν ψηφίσουν.

Δεν συμβιβαζόμαστε με πολιτικές που συνθλίβουν όλη την κοινωνία.

Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας για εργασία, αξιοπρεπή ζωή, κράτος πρόνοιας.

Δεν σταματάμε να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε την κοινωνία ανθρωπιάς και δικαιοσύνης.

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα!

 

 

 

 

ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Δ.Σ

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 Σαράντα ένα χρόνια μετά τον Νοέμβρη του 1973 η εξέγερση του Πολυτεχνείου που σηματοδότησε την πτώση της χούντας κι  έβγαλε τον λαό στο δημοκρατικό προσκήνιο με το αίσθημα του νικητή, δεν μπαίνει στα μουσεία. Συγκινεί, κινητοποιεί κι εκπέμπει ακόμα ολοζώντανο του μήνυμά του: Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες.
   Το μήνυμα αυτό δεν άρεσε ποτέ στην εξουσία, η οποία προτιμά πάντοτε να έχει απέναντί της έναν λαό βυθισμένο στην παραίτηση και την απάθεια, και μια νεολαία που κάθεται φρόνιμα βουλιάζοντας στην μοιρολατρία και την απαισιοδοξία. Δε θα της γίνει αυτή η χάρη να εκφυλιστεί η επέτειος σε μια ακόμα τυπικού χαρακτήρα αναμνηστική γιορτή.
    Σαράντα ένα χρόνια μετά από το 1973, το Πολυτεχνείο ζει, είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα δεσμά του Μνημονίου, να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, να σπρώξουμε τον «τροχό» προς τα μπρος, προς όφελος της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.
    Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο των μνημονίων η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, είναι μια εικόνα ανθρωπιστικής καταστροφής, πρωτοφανής για χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας – άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι - εξωθείται κάτω από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης. Το κοινωνικό κράτος πρόνοιας έχει καταρρεύσει. Η ανεργία είναι ανεξέλεγκτη. Η νεολαία μεταναστεύει μαζικά. Η κατάσταση αυτή, δημιουργεί ευθέως και πρόβλημα δημοκρατίας. Οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί υποβαθμίζονται. Τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα αμφισβητούνται πλέον ανοιχτά. Όσοι διαφωνούν με το Μνημόνιο και υιοθετούν μορφές κοινωνικής διαμαρτυρίας, συκοφαντούνται και διώκονται ως εχθροί της κοινωνικής ειρήνης.

 

    Η απάντηση σε όλα αυτά βρίσκεται στο σημερινό νόημα του Πολυτεχνείου.   Το μέλλον της χώρας και του λαού, όπως και η δημοκρατία την οποία συρρικνώνουν, δεν παραχωρείται από κανένα Σαμαρά ή Βενιζέλο. Μπορεί μόνο να κατακτηθεί μέσα από ένα μαζικό, δυναμικό και πολύμορφο κίνημα κοινωνικών αντιστάσεων που θα συσπειρώσει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία παντού: στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και την περιφέρεια, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όπως έγινε πριν από 41 χρόνια.
       Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Η προάσπιση των κεντρικών αιτημάτων του Πολυτεχνείου, του ψωμιού, της Παιδείας και της Ελευθερίας δεν είναι απλά το ζητούμενο, αλλά χρέος κάθε δημοκρατικού ανθρώπου.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας  στηρίζει τη συγκέντρωση μνήμης και αγώνα που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 5.30 μ.μ , στο παλιό ΚΤΕΛ και καλεί τους Πρεβεζάνους και τις Πρεβεζάνες, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθούν.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Για τα 41 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο το 1973

 

Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι νέες και οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του '73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία για την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που ρίχνει λάσπη και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας. Να αποκρούσουν και όσους διαστρεβλώνουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73, τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου, στη σκληρή πάλη, καθ’ όλη την 7ετία, για να αναπτυχθεί η αντίσταση του λαού και της νεολαίας, για να σπάσει ο φόβος, ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία ενάντια στον αντικομμουνισμό που ήταν η επίσημη ιδεολογία της στρατιωτικής δικτατορίας, του κράτους και των αστικών κομμάτων που έστρωσαν το δρόμο για την επιβολή της. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τους φίλους και οπαδούς του, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου.

Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου το 1973 και τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία. Να δυναμώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, του λαού, της χώρας από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλουμε σήμερα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας που πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να εμποδίσουμε νέα μέτρα που προωθεί το κεφάλαιο και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, στο όνομα της γεωστρατηγικής «αναβάθμισης» της χώρας, στην πραγματικότητα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε βάρος του λαού. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Γι’ αυτό έχουν μεγάλες ευθύνες τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», που όχι μόνο δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά καλλιεργούν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και το ΝΑΤΟ να αυτοδιαλυθεί.

Η μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική δημοκρατία δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διαρκούς υπονόμευσης των κατεκτημένων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με τη δική τους συμμαχία να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 15/11/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

 

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Ε.Ε- ΔΝΤ

 

Η 17η Νοέμβρη, επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  δεν είναι γιορτή αλλά μια ξεχωριστή μέρα μνήμης και αγώνα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 άνοιξε το δρόμο για μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και οδήγησε στην πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών. Υπήρξε η κορύφωση μιας σειράς πράξεων ανυπακοής και ζωντανέματος των μαζικών διαδικασιών, παρά το ότι η χούντα για έξι χρόνια με την καταστολή, τις εξορίες και τα βασανιστήρια αριστερών αγωνιστών είχε προσπαθήσει να βάλει όλη την κοινωνία «στο γύψο» (επειδή σύμφωνα με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο «νοσούσε»).

Το Πολυτεχνείο δεν αφορούσε μόνο τους φοιτητές. Έδωσε το έναυσμα στην εργατική τάξη που ανταποκρίθηκε άμεσα και στήριξε την κατάληψη με τα πιο μαχητικά κομμάτια που οργάνωσαν τις δικές τους συνελεύσεις μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Μέσα στις μαζικές διαδικασίες δόθηκαν πολιτικές μάχες, τόσο για το πλαίσιο, όσο και για τις μορφές και την προοπτική του αγώνα. Η επαναστατική αριστερά, παρ’ ότι νεαρή σε ηλικία και ανέτοιμη, χωρίς κεντρική συγκρότηση, πρωτοστάτησε ώστε η εξέγερση του Πολυτεχνείου να μην μείνει αποκλειστικά στα φοιτητικά ζητήματα, να συγκρουστεί συνολικά με τη χούντα, εν τέλει να μην ζητήσει απλά εκδημοκρατισμό και ομαλοποίηση, αλλά να κλιμακώσει ενάντια στο καθεστώς, την αστική τάξη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Μπορεί τα τανκς να κατέστειλαν βάρβαρα την εξέγερση ισοπεδώνοντας την πύλη, σκοτώνοντας δεκάδες διαδηλωτές και βασανίζοντας αγωνιστές στα μπουντρούμια της ΕΣΑ, όμως άλλαξε την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Οκτώ μήνες μετά ήρθε η πτώση της χούντας και η μεταπολίτευση, όμως τα πιο ριζοσπαστικά αιτήματα για ανατροπή και λαϊκή εξουσία έμειναν ανεκπλήρωτα.

Σήμερα το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρο όσο σχεδόν ποτέ άλλοτε. Η χώρα μας βρίσκεται στη μέγγενη των μνημονίων, της λιτότητας, της φασιστικής απειλής και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Με μια αστική τάξη πληγωμένη αλλά αδίστακτη και μια κυβέρνηση που ενορχηστρώνει τις επιθέσεις σε αγαστή σύμπνοια με την τρόικα, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Το μαύρο μέτωπο απολύει εργαζόμενους, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, διαλύει παιδεία και υγεία και εξαπολύει την καταστολή απέναντι στην αντίσταση της εργατικής τάξης και της νεολαίας τσαλαπατώντας τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Από αυτή τη σκοπιά, οι εξεγερμένοι μαθητές που ξεσπαθώνουν «Έτσι ακριβώς είναι και σήμερα», αποστομώνοντας τα αστικά παπαγαλάκια έχουν απόλυτο δίκιο. Όλοι μαζί, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Σήμερα είναι η στιγμή να ξαναπιάσουμε το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και να το συνδέσουμε με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, από τις απεργίες, τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες και κάθε κοινωνική αντίσταση, δίνοντας έμπνευση και προοπτική για το μέλλον. Να θυμίσουμε ότι η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες και την αυτενέργεια του κόσμου, αλλιώς οι υποσχέσεις για δημοκρατική διαχείριση καταντάνε κούφιες υποσχέσεις.

Η λύση θα έρθει από ένα δυνατό μαζικό κίνημα, που θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση και  την τρόικα, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους φασίστες συμμάχους τους. Από έναν οργανωμένο λαό που θα διεκδικήσει να πάρει την εξουσία. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια Αριστερά ανεξάρτητη από το κράτος, μαχητική, ενωτική και αντικαπιταλιστική!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ- ΕΥΡΩ- Ε.Ε-ΜΝΗΜΟΝΙΑ

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

-ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ – ΣΦΑΓΕΙΟ!

-ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 17:30 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

 

 

 

Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων.

 

 

41 χρόνια μετά.

Η αναγκαιότητα μας ξανακαλεί στους πολυπερπατημένους δρόμους του Αγώνα. Του Αγώνα για δημοκρατία και ανεξαρτησία τότε. Εμπλουτισμένος με τη διεκδίκηση για αξιοπρεπή διαβίωση, για κοινωνικά και συλλογικά δικαιώματα, για τις ελπίδες της νέας γενιάς σήμερα.

Τότε: ΗΠΑ-Παπαδόπουλοι-Ιωαννίδηδες.

Σήμερα: «Χρέος»-Τρόικα-Μνημόνια-Κυβερνήσεις υποταγμένες και συχνά εθελόδουλες.

Και ο λαός στα κάγκελα: Του ΕΑΤ –ΕΣΑ τότε, της παράνοιας του πιεστικού αιτήματος επιβίωσης σήμερα.

Συνθήματα κοινά και επίκαιρα.

ΨΩΜΙ. ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

40 χρόνια μετά.

Καιρός να ανταμώσουμε με τον ήχο των βιωμάτων του τότε.

Με το πάθος και την ελπίδα του σήμερα.

Γιατί είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι,

να διεκδικείς τα αυτονόητα.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων καλούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Πρέβεζας σε

 

Συγκέντρωση

μνήμης και αγώνα

τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη

στις 17:30 στο παλιό ΚΤΕΛ.

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Μαϊος 2024
Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας (18-19/05/2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας δύο ημεδαποί, προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
18 Μαϊος 2024
Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας « Η ΑΜΙΣΟΣ», η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος ...
17 Μαϊος 2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/05/2024) ακόμη μία εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. "Ευχαριστούμε ...
17 Μαϊος 2024
Ο ρόλος της γυναίκας είναι καθοριστικός. Ο Δήμος Πάργας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων την πραγματοποίηση ...
17 Μαϊος 2024
Με απόφασή της η Π.Ε. Πρέβεζας προχώρησε στον καθορισμό εκλογικών τμημάτων, την έδρα αυτών, τα καταστήματα ψηφοφορίας και τους εκλογείς της εκλογικής ...

Αθλητισμός

17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...

Πολιτισμός

17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και της 26ης Μαΐου του 2024 το τρίτο ζωντανό
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...