Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 03:14

Νίκη Φούντα: «Ζητάμε την εντολή του λαού για κυβερνητική λύση»

Η υποψήφια βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αιτωλοακαρνανία, Νίκη Φούντα, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην προεκλογική εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική επιτροπή του κόμματος στην Πρέβεζα, στα γραφεία της.

Αρχικά το λόγο έλαβε ο γραμματέας της τοπικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Λαμπρακούλης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την κα. Φούντα για την παρουσία της στην Πρέβεζα, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της νίκης -όπως το χαρακτήρισε- που αποτελείται από τους: Μιλτιάδη Παππά, Χαράλαμπο Πεπόνη, Γεράσιμο Σολδάτο και Χαρά Ζαράνη.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρακούλης ανέγνωσε μία επιστολή που απέστειλε ο Χάρης Πεπόνης, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν παρέστη στην εκδήλωση, όπως και η κα. Χαρά Ζαράνη.

Η επιστολή έγραφε μεταξύ άλλων: «Επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι στην Πρέβεζα αυτές τις ημέρες. Εξακολουθώ όμως με όλες μου τις δυνάμεις να δίνω τη μάχη με τη Δημοκρατική Αριστερά σταθερά και αταλάντευτα.

Με το μέλλον της χώρας δεν παίζουμε. Είμαστε οι μόνοι που ξεκάθαρα έχουμε τις ίδιες θέσεις και δεν θα τις αλλάξουμε μετά τις εκλογές, όπως θα κάνουν οι άλλοι...

Έχουμε το σχέδιο διακυβέρνησης με δύο κόκκινες γραμμές, την παραμονή στην Ευρωζώνη και την απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Σε αυτή τη βάση συζητάμε.

Για το Νομό Πρέβεζας δεν αλλάζει τίποτα από όσα είχα προτείνει προεκλογικά και σχετικά με την ανάπτυξη και σχετικά με το ζήτημα των υποδομών και του αεροδρομίου.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη και ζητάει από τον Ελληνικό λαό, να μας δώσει τη δύναμη για να δώσουμε λύση. Όχι με λαϊκισμούς και αοριστολογίες, αλλά με προτάσεις τεκμηριωμένες πολιτικά, αλλά και επιστημονικά. Προτάσεις κοστολογημένες και αποτελεσματικές.

Στο χέρι της κοινωνίας είναι να βρεθεί λύση και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Ζητάμε ξεκάθαρα την τρίτη διερευνητική εντολή, για να κυβερνηθεί η χώρα σε ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση».

 

 

«Είμαστε η σοβαρή και συνετή πρόταση για τον τόπο»

IMG 1236 

 

Η κα. Φούντα πήρε στη συνέχεια το λόγο και ανέφερε: «Μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην Πρέβεζα. Στα παιδικά μου χρόνια ερχόμουν συχνά στην πόλη σας. Ο Φώτης Κουβέλης παρουσίασε χθες ένα πολύ εμπεριστατωμένο πρόγραμμα. Ήταν ουσιαστικά οι ίδιες προγραμματικές θέσεις που είχαμε και πριν την 6η Μαϊου. Οι επτά θέσεις μας έχουν να κάνουν με όλα όσα θέλουμε να γίνουν στον τόπο μας και όχι μόνο σε όσα θέλουμε να κάνουμε σε σχέση με το μνημόνιο.

Το μνημόνιο είναι αυτό που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο, γιατί έχουμε στραφεί στην οικονομία. Η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι ένας... βραχνάς και θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας συμβιβασμούς. Να προτάξουμε το θέμα της εθνικής μας ασφάλειας για να μπορέσουμε να περισώσουμε, όσα περισσότερα μπορούμε σε αυτόν τον τόπο. Μήπως και μπορέσουμε μέσα σε 2-3 χρόνια να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και να απελευθερωθούμε από την ύφεση.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης είναι πάρα πολύ ρεαλιστικό. Έχει να κάνει με τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουμε να γίνουν στο εσωτερικό της χώρας, έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική μας,, την μεταναστευτική πολιτική μας. Έχει να κάνει με όσα θέλουμε να αλλάξουμε τονίζοντας τον αριστερό τρόπο σκέψης και την απαγκίστρωση από το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του.

Ζητάμε εντολή για λύση. Ζητάμε να μας δώσει εντολή ο λαός για κυβερνητική λύση για τον τόπο. Κια πιστεύω πως το αξίζουμε, σύμφωνα με τα όσα έδειξε η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης στους πολίτες, αυτές τις ημέρες.

Λέμε στο λαό ότι είμαστε η σοβαρή και συνετή πρόταση για τον τόπο».

 

 

Μίλτος Παππάς: «Να είμαστε ο τρίτος πόλος»

 IMG 1238

 

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ στο Νομό Πρέβεζας, Μίλτος Παππάς, σχολίασε:

«Να ευχαριστήσω και 'γω από την πλευρά μου τη Νίκη, για τη χαρά που μας έδωσε να είναι κοντά μας σήμερα (σ.σ. χθες). Πιστεύω ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δώσουν στη Δημοκρατική Αριστερά, μια τέτοια θέση, ώστε να είμαστε ο τρίτος πόλος, όπως είπε και ο αρχηγός μας, ο Φώτης Κουβέλης. Μέα από αυτή τη θέση, θα χαράξουμε μια νέα στρατηγική, μια νέα πολιτική, που θα φέρει ελπίδα για τον τόπο μας. Κάτι που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη».

 

 

Λαμπρινή Σούρδη: «Θα είναι μια κυβέρνηση υπευθυνότητας»

 IMG 1239

Η Λαμπρινή Σούρδη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στο Νομό Πρέβεζας στις εκλογές της 6ης Μαϊου, τόνισε: «Πιστεύω ότι έχει φτάσει ο χρόνος, για να αποκτήσει ο τόπος μια νέα κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση υπευθυνότητας. Γιατί με κραυγές και συνθήματα, κυβέρνηση δεν γίνεται. Όλοι θα πρέπει να δούμε το εφικτό. Όσοι θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση -γιατί αποκλείεται όπως φαίνεται να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση- να έχουν σταθερές προγραμματικές δηλώσεις και αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά».

 

 

Γεράσιμος Σολδάτος: «Είμαστε ένα κόμμα με όραμα για τη χώρα»

 

IMG 1243

 

Ο Γεράσιμος Σολδάτος από την πλευρά του υποστήριξε: «Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ο τόπος οδηγείται για δεύτερη φορά στις κάλπες. Με το νου στραμμένο στις κάλπες, οι πολίτες με συσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, θα προσπαθήσουν να δώσουν δύναμη, ο καθένας στο κόμμα του. Σαν Δημοκρατική Αριστερά, λέμε στο λαό, ότι αξίζουμε να μας δώσουν μια μεγαλύτερη δύναμη, για να μπορέσουμε να παίξουμε έναν ρόλο μεγαλύτερο από εκείνον που είχαμε μετά την 6η Μαϊου.

Δεν αντέχει πλέον ο τόπος να περιπλανιέται χωρίς κυβέρνηση ή να γυρίσει η χώρα 30-40 χρόνια πίσω. Να υπάρχει μια χώρα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα, χωρίς πυξίδα. Καλούμε το λαό να έρθει κοντά μας και στις 17 Ιουνίου να ψηφίσει ΔΗΜΑΡ, γιατί είμαστε ένα κόμμα με όραμα για τη χώρα, ιδέες, θέσεις, έχουμε προτάσεις και λύσεις για να βάσανά του.

Γι' αυτό θα έλεγα στις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν Δημοκρατική Αριστερά».

 

 

Σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου, αναφορικά με το κατά πόσο είναι εφικτό να είναι τρίτο κόμμα η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, η Νίκη Φούντα, απάντησε: «Έχω αρκετές ημέρες που γυρίζω στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία είναι πολύ μεγάλη εκλογική περιφέρεια και για πολλούς αποτελεί και... βαρόμετρο. Δείχνει ''ανάγλυφα'' το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα, σχεδόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Από τον κόσμο, εγώ προσωπικά, παίρνω αισιοδοξία. Έχει να κάνει και με το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη. Μου λένε ότι είναι ο Πρόεδρος κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, με τη μεγαλύτερη αποδοχή. Είναι συνεπής και σταθερός. Ασφαλώς και βάζουμε τον πήχη ψηλά και μας αξίζει η τρίτη θέση. Αν είμαστε τρίτοι, θα μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να κυβερνηθεί ο τόπος προς όφελός του».

Για όσους κατηγορούν τη ΔΗΜΑΡ ως... δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, η κ. Φούντα σχολίασε: «Παρακολουθούμε τις απόψεις του κ. Βενιζέλου, αλλά βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Όλοι έχουν έρθει στα λόγια μας. Είναι κάτι που το αναγνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Με ενοχλεί όταν οι ερωτήσεις είναι για μετεκλογικές συνεργασίες. Είμαστε ένα κόμμα που έχει δείξει ότι θέλει να πάει σε συνεργασίες, αλλά δεν έχουμε δείξει πως δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αξία αδιαπραγμάτευτη».

Για το αν θα υπάρξει κυβέρνηση, όπως και να έχει, μετά τις εκλογές, η Νίκη Φούντα τόνισε: «Με το 6% περίπου, που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, σε σχέση με το περίπου 35% που έδωσε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είχαμε μεγάλα περιθώρια για κυβέρνηση. Δε θέλαμε να δώσουμε αριστερό άλλοθι στη συνέχιση μιας πολιτικής. Ζητούμε να υπάρχει την Κυριακή μια συνετή ψήφος. Ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε κοντά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πάμε και πάλι σε εκλογές, για να είναι πρώτο κόμμα. Έβαλε το κομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό. Την πρώτη φορά, όπως ξέρετε, ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε μία οικουμενική κυβέρνηση. Ελπίζουμε μετά την Κυριακή, αν δεν γίνει κυβέρνηση της Αριστεράς, να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό σημαίνει πως θα συνεργαστούμε και με άλλα κόμματα. Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δε θα συνεργαστεί με αφερέγγυα πρόσωπα. Ο Πρωθυπουργός θα καθοριστεί από όλους, έπειτα από συνεννόηση».

Όσον αφορά το Νομό Πρέβεζας, ο Μίλτος Παππάς ανέφερε: «Θα πάμε πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Οι συμπολίτες μας έχουν αναγνωρίσει την καθαρότητα του λόγου, την καθαρότητα της πολιτικής μας. Πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία της Πρέβεζας θα μας ανταμείψει γι' αυτό».

Η εκδήλωση «έκλεισε» με μία φράση του Λεωνίδα Κύρκου, δια στόματος Νίκου Λαμπρακούλη, αναφορικά με την πρακτική της Χρυσής Αυγής: «Θέλουμε σύγκρουση ιδεών, δε θέλουμε βία και μισαλλοδοξία».

 

 

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...