Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 02:43

Πέτρος Ευθυμίου "Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας"

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση στις συνθήκες του 2012, με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα εξέφρασε ο Πέτρος Ευθυμίου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Πρέβεζα.

Ο κ. Ευθυμίου μίλησε για μια κρίσιμη εκλογική μάχη που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου αποφασιστικά, ενώ μιλώντας για τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι εγγυητής για την πατρίδα και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους δίνοντας μέσα από τη σοσιαλιστική του ιδεολογία την προοπτική μιας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης.

Αγνή Σμπόνια "Η πρόταση μας, δίνει διέξοδο στο πολιτικό κενό που έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Συ.Ριζ.Α."

smponia agni

Την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ άνοιξε με την ομιλία της η υποψήφια βουλευτής Αγνή Σμπόνια, η οποία ως εκπρόσωπος του κόμματος και της νεολαίας έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας για το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ στέκεται σήμερα μπροστά στις εξελίξεις και με υπευθυνότητα καταθέτει μια συνολική πρόταση για τη σταδιακή έξοδο της χώρας μας από την κρίση και ταυτόχρονα διασφαλίζει ένα ομαλό οικονομικό περιβάλλον. Απέναντι σε έναν ψεύτικο διπολισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς αποτελούμε τη δύναμη σταθερότητας που συμβάλει στον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου που βιώνουμε σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα αποτελεί την αξιόπιστη απάντηση σε ένα κομματικό παιχνίδι παλαιάς κοπής, με πρωταγωνιστές τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα και με μοναδικό χαμένο τον ελληνικό λαό. Σήμερα είμαστε ξεκάθαροι και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να παραμείνουμε στο ευρώ χωρίς πειραματισμούς και παλινωδίες που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας. Για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, σε αλλαγές με θάρρος. Άνοιγμα επαγγελμάτων , άνοιγμα αγορών, μείωση του κράτους, μείωση του δημόσιου τομέα, ώστε να καταστούμε παραγωγικοί δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες.Μόνο με μια συνολική πολιτική μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, μπορούμε να βγάλουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα από την πίεση της ύφεσης που σήμερα απειλεί κάθε προοπτική για τη χώρα μας. Η πρόταση μας, δίνει διέξοδο στο πολιτικό κενό που έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Συ.Ριζ.Α. οι οποίοι στην προσπάθεια τους να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου πάνω τους, δεν διστάζουν να παίξουν ένα απαράδεκτο κι επικίνδυνο παιχνίδι παροχών και υποσχέσεων. Παράλληλα, βάζει φραγμό στην αποκρουστική και απαράδεκτη ενίσχυση ακροδεξιών δυνάμεων, με πλέον χαρακτηριστική αυτή της Χρυσής Αυγής, η οποία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στο κοινοβούλιο και τους Δημοκρατικούς θεσμούς. Σε αυτό το παιχνίδι που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, εμείς απαντάμε ότι η μόνη αξιόπιστη πρόταση είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο και ταυτόχρονα η εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών, για να οδηγηθούμε ομαλά στην έξοδο από την κρίση» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Σμπόνια σημειώνοντας πως μόνο με μια συνολική πολιτική μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών υπάρχει η δυνατότητα να βγουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα από την πίεση της ύφεσης που σήμερα απειλεί κάθε προοπτική για τη χώρα μας.

IMG 1387

«Την Κυριακή, όλοι και όλες πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στις εξελίξεις και να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, ενωμένοι και στηρίζουμε μια αξιόπιστη πρόταση, μια συνολική πολιτική πρόταση. Στηρίζουμε τη δική μας πρόταση για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της χώρας μας. Δεν αποφασίζουμε για το κόμμα που θα ηγηθεί της χώρας. Αποφασίζουμε για τις δυνάμεις που θα συσπειρωθούν, γύρω από την Ευρωπαϊκή πορεία μας και θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την ευημερία. Με την ψήφο μας δίνουμε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους πειραματίζονται με το μέλλον μας, με το μέλλον της χώρας μας, και το μόνο που έχουν ως προτεραιότητα είναι η εκλογική τους αυτοδυναμία.Όμως, η σημερινή πραγματικότητα και η πολιτική συγκυρία δεν επιτρέπει πειραματισμούς και πολιτικές ακροβασίες. Στηρίζουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να είναι ο καταλύτης, ο εγγυητής των εξελίξεων και όλοι μαζί να δώσουμε μια νικηφόρα μάχη. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς, με όραμα, γνώση, εμπειρία και τη νέα γενιά στο προσκήνιο, δεσμεύομαι απέναντί σας , ότι θα πετύχουμε» είπε κλείνοντας η κα Σμπόνια, η οποία δεν παρέλειψε να επισημάνει πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί η απαραίτητη ώθηση ώστε να αξιοποιηθούν οι μεγάλες ευκαιρίες που αφορούν την περιοχή, όπως το Λιμάνι της Πρέβεζας, οι συνδέσεις με την Εγνατία και την Ιόνια οδό, αλλά και η προώθηση αγροτικών προϊόντων.

efthimiou petros

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ευθυμίου ο οποίος μίλησε για την ιστορία, το όραμα και τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες τομές του ΠΑΣΟΚ στην υγεία, στην παιδεία και στις υποδομές υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που λένε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ό,τι απειλείται, στην ουσία αναφέρονται σε αυτό που ποτέ δεν αναγνώρισαν ότι είναι η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα.

"Πρέπει να υπάρχει σχέδιο για να τελειώσει η εξάρτηση της χώρας από το δανεισμό"

Ο κ. Ευθυμίου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεδαφικές προτάσεις που αποπροσανατολίζουν τον λαό, υπογραμμίζοντας πως η αλήθεια είναι πως αν καταγγείλουμε μονομερώς τις δανειακές συμβάσεις τότε θα έχουμε μια οπισθοδρόμηση που ποτέ κανείς δεν έχει ξαναζήσει σε αυτή τη χώρα. Είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να έχει σχέδιο για να τελειώσει η εξάρτηση της χώρας από το δανεισμό, γιατί αν υπάρχεις ζητώντας δανεικά έχεις υποστείλει τη δυνατότητα να δώσεις στο λαό αυτό που πρέπει, δηλαδή τη δικιά του πορεία με τη δικιά του κυριαρχία. Αν δουλέψουμε συντονισμένα και συγκροτημένα μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η χώρα ήδη από το 2015 φτιάχνει πρωτογενές πλεόνασμα, απαλλάσσεται από το βραχνά του δανεισμού έτσι ώστε όχι απλώς να μπορούμε να πούμε ότι αποκαθιστούμε κάθε αδικία, αλλά κάτι ακόμη περισσότερο, ότι θα κάνουμε μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από αυτή που μας οδήγησε στην κρίση του 2009, μια Ελλάδα πραγματικά δυνατή και αυτοδύναμη».

"Πρέπει να τελειώσει κάθε σχέση και κάθε εξάρτηση του ΠΑΣΟΚ από τα παιχνίδια νομής και κατανομής της εξουσίας"

«Αυτό που θα γίνει, όχι μόνο με την ψήφο στις 17 Ιουνίου, αλλά με αυτά που διακηρύξαμε ότι ξεκινούν από τις 17, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει δύναμη που εγγυάται και την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατική διαδικασία στις συνθήκες του 2012, των αρχών του 21ου αιώνα, με σχέδιο, με όραμα κι ένα ΠΑΣΟΚ που έχει απόλυτη συνείδηση από το τι πρέπει να απαλλαγεί, που πρέπει να στηριχθεί και τι πρέπει να αναδείξει. Εμείς οι ίδιοι ξέρουμε, γιατί οι ίδιοι μας έδειξαν το δρόμο, αυτοί που αποτέλεσαν αιτία του προβλήματος. Όσοι σήμερα δραπετεύουν όπως τα ποντίκια από τα σκάφη και πάνε να συνεχίσουν το “business as usual” σε άλλους χώρους δείχνουν την αξία των αρχών και αξιών που αποφασίσαμε να είμαστε εδώ και να στηρίξουμε. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό! Μας έδειξαν τι δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ, και μας έδειξαν το δρόμο που ξεκινήσαμε!» τόνισε ο κ. Ευθυμίου επισημαίνοντας πως πρέπει να τελειώσει κάθε σχέση και κάθε εξάρτηση του ΠΑΣΟΚ από τα παιχνίδια νομής και κατανομής της εξουσίας.

IMG 1422

"Κανείς να μην ποντάρει στο ΠΑΣΟΚ ως δεδομένο και κανείς να μην το θεωρεί τσόντα"

«Γι αυτό κι εμείς καθαρίζουμε τις γραμμές μας, γι αυτό και ξεκινάμε από τις 17 Ιουνίου την πορεία για ένα ιδρυτικό συνέδριο, την αναγέννηση της παράταξής μας. Έτσι ώστε μαζί με το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση να έχουμε και το εργαλείο του ελληνικού λαού. Γι αυτό ξεκαθαρίζω, κανείς να μην ποντάρει στο ΠΑΣΟΚ ως δεδομένο και κανείς να μην το θεωρεί τσόντα. Έχουμε ανοιχτά μέτωπα και με την ακροδεξιά, είτε στην ανοιχτή φασιστική εκδοχή της της Χρυσής Αυγής, είτε της μεταμφιεσμένης του κ. Καμένου. Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τη δεξιά του κ. Σαμαρά που ούτως ή άλλως στήνει αυτό το άθλιο ψευδές πολωτικό σκηνικό του νέου διπολισμού όπως λέει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να συγκαλύψει το πραγματικό στόχο που είναι η συνολική στροφή του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της ελληνικής πολιτικής ζωής στα ακροδεξιά. Έχουμε μέτωπο με τον κ. Σαμαρά και την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, έχουμε μέτωπο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούμε ότι αυτή την εποχή το να θες να εγκαθιδρύσεις ως ένα τυπικά κόμμα της παραδοσιακής αριστεράς ταυτόχρονα τη λογική της πιο άγριας δημαγωγίας, του πιο άγριου λαϊκισμού, του πιο αδυσώπητου κρατικισμού, της πιο αδυσώπητης δημαγωγικής πρακτικής, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη ρήξη με την Ε.Ε. χωρίς καν να έχει το κουράγιο να αναλάβει το βάρος αυτής της ρήξης» τόνισε ο κ. Ευθυμίου καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει πως όποια θέση και να του δώσει ο ελληνικός λαός, η μόνη υποχρέωσή του είναι να συμβάλει σε κυβέρνηση συνευθύνης σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου με αναθεώρηση των συμβάσεων και όχι με το plan B.

Ο κ. Ευθυμίου κλείνοντας δήλωσε σίγουρος πως ο λαός θα στείλει το μήνυμα του την Κυριακή στις κάλπες με ενίσχυση των δυνάμεων στο Νομό και την επανεκλογή του Βασίλη Ιωάννου, και τόνισε ότι από τις 17 Ιουνίου θα σημάνει μια νέα περίοδος για την πατρίδα αλλά και για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Πυροβολισμό δέχθηκε από άγνωστο ένας αδέσποτος σκύλος στην Πέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζηρού, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπιστεί το άτυχο ζώο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος
19 Απριλίου 2024
Να σταματήσει το κρυφτούλι του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του δήμου αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας και να του δώσουν όλα τα «μέσα» ...
19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής ...
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...