Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 17:34

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Πρέβεζα

Την πρώτη ανοιχτή συνάντηση στην Πρέβεζα πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το Νομό Πρέβεζας.

IMG 1484

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος παρουσίασε τους 4 υποψήφιους οι οποίοι είναι οι Σταύρος Κώστας, Κατερίνα Ντάση, Μαρίνα Ντούσκα και Παύλος Φραγκούλης και αναφέρθηκε εν συντομία στις προτεραιότητες και τους στόχους του νέου κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.

IMG 1482

«Σήμερα, η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά αυτού του πελατειακού συστήματος μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να οικοδομήσουμε πραγματικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Μακριά από κινήσεις κορυφής και συναλλαγές, αλλά μέσα από διαδικασίες αυτοργάνωσης, συλλογικής συζήτησης και ανοιχτής λαϊκής συμμετοχής. Θα χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον της Πρέβεζας, το μέλλον της νέας γενιάς. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην οργάνωση του νέου κινήματος για μια πραγματικά δυνατή Ελλάδα, που θα βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της ισοπολιτείας. Να μιλήσουμε για ένα γνήσιο, λαϊκό, ριζοσπαστικό, αποκεντρωμένο, σοσιαλιστικό και αριστερό κίνημα αλλαγής που θα έχει σχέση με τα κοινωνικά κινήματα και τη λαϊκή δράση, που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των άνεργων ,των αγροτών, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών και των συνταξιούχων. Θέλουμε όλοι και όλες να βρεθούμε μαζί σε αυτή την πορεία για την αλλαγή. Η αλλαγή θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή σε αυτό τον τόπο» τόνισε εισαγωγικά ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους υποψήφιους βουλευτές για έναν σύντομο χαιρετισμό.

IMG 1489

Ο κ. Σταύρος Κώστας μεταξύ άλλων τόνισε: «Μας συνδέουν κοινές αξίες, μας ενώνουν κοινοί αγώνες, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι και αδρανείς. Ο «λογαριασμός» δεν μπορεί να σταλεί για μια ακόμα φορά στην επόμενη γενιά! Όλα αυτά τα χρόνια το σύστημα και η νομεκλατούρα του έβαζε στο περιθώριο τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους οι άχρηστοι και οι ανίκανοι. Θέλουμε να ζήσουμε δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.

Θέλουμε να περιτριγυριζόμαστε από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων. Των ανθρώπων που μας πίστεψαν και νιώθουν προδομένοι. Τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να πείσουν την απουσία ιδεολογίας στην πολιτική μας. Τους ανθρώπους που ήταν πάνω από τα μικροσυμφέροντα και τον ατομισμό που σκόπιμα προωθούσαν τα μικρομεσαία και μεγάλα στελέχη για να νιώθουν σιγουριά από εξαρτημένα απ' αυτούς μέλη. Τέλος οι μεγαλοστομίες και τα εύηχα συνθήματα. Αν δεν καταφέρουμε να απενοχοποιηθούμε στα μάτια της κοινωνίας. θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε το μικροκομματισμό και την παρεϊστικη παραπολιτική που εφαρμόζουμε και θα νιώθουμε πλασματική αυταρέσκεια στα συντροφικά παλαμάκια της ανάγκης και της μιζέριας μας. Προχωράμε μαζί για μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης, Δημιουργίας. Πάμε όλοι μαζί για την Πρέβεζα».

IMG 1493

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η κα Ντάση είπε μεταξύ άλλων: «Η διακήρυξη και η ρήξη του Γιώργου Παπανδρέου να ξαναβρεθούμε, να επικοινωνήσουμε για τις ιδέες μας και να χαράξουμε την πορεία του δύσκολου ανηφορικού δρόμου όπου απαιτεί οπωσδήποτε την πυξίδα της αλήθειας, τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής λογοδοσίας και της ισχύος του δικαίου, είναι εκείνα που με εμπνέουν και αυτό το όραμα με βρίσκει στο δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου. Είμαι κατά της πολιτικής συναλλαγής, είμαι κατά των πολιτικών γυρολόγων, είμαι κατά των ανθρώπων εκείνων που δεν έχουν καμία ιδεολογική πολιτική αναφορά. Είμαι κατά των μεγάλων και κενοφανών λόγων. Είμαι υπέρ των συνειδητών επιλογών, είμαι υπέρ της ρήξης, της επανάστασης του αυτονόητου.

Με την καταξίωση που έχω στην κοινωνία συνυπογράφω κι εγώ τη διακήρυξη και θέτω τον εαυτό μου στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπαναδρέου. Ο τόπος μας χρειάζεται αξιοπρεπή, έντιμη πολιτική ζωή, δυνάμεις που βάζουν την Ελλάδα μπροστά από κάθε προσωπικό, πολιτικό και κομματικό κόστος. Είμαι υπέρ του ελληνικού σχεδίου διάσωσης, για να οικοδομηθεί η μεταπελατειακή Ελλάδα με πυλώνες στις αξίες της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της δημιουργίας. Και για να πετύχει το σχέδιο αυτό χρειάζεται να βασιστεί στο τρίπτυχο απελευθέρωση-ανθρωπιά-ανάπτυξη, έτσι ώστε να απελευθερωθεί η δημοκρατία μας από τον πελατειακό εναγκαλισμό, να σταθεί στο κέντρο ο άνθρωπος, η ανθρωπιά και αλληλεγγύη απέναντι στη σκληρότητα των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που έχουν διαρρήξει την κοινωνική συνοχή.

Συμμετέχω στην ιστορική αυτή διαδρομή που γεννήθηκε στις 3 του Γενάρη γιατί συμμετέχω στη ρήξη με το κομματικό κατεστημένο. Συμμετέχω στη δημιουργία της λύτρωσης με το ξεκίνημα των πολλών. Πάμε σε αυτό που πιστεύουμε εμείς και δεν πιστεύουν οι άλλοι. Πάμε λοιπόν για έναν αγώνα με στόχο την ευημερία και την πρόοδο».

IMG 1488

Από την πλευρά της η κα Ντούσκα τόνισε: «Στις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προτάσσει το ριζοσπαστικό και ανανεωτικό πρόγραμμά του στοχεύοντας σε ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο θα εγγυάται προοδευτικές αξίες, ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης και δημιουργίας. Σε αυτές τις εκλογές ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει και θα πρέπει να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον.

Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να στρατευτώ στο κάλεσμα του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών ,του Γιώργου Παπανδρέου, να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση και να θέσω υποψηφιότητα στο Νομό Πρεβέζης. Σε ένα Νομό από τον οποίο κατάγομαι και ο οποίος δυστυχώς είναι πρώτος στη φτώχια και την ανεργία. Με πολλές χρόνιες παθογένειες, αλλά όμως ένας Νομός με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και προοπτικής. Για μένα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη ευθύνη η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με ιδρυτή τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι Αρχές και οι Αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα είναι η αλήθεια, η ανιδιοτελής προσφορά, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και κυρίως η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων.

Αυτές τις Αρχές δεσμεύομαι να υπηρετήσω.Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και σύντομη μάχη. Οι οικονομικοί πόροι σχεδόν μηδαμινοί και χωρίς κομματικό μηχανισμό με μόνο όπλο τον πολιτικό μου λόγο και φίλους καλούς. Όμως θα αγωνιστώ και θα δώσω τη μάχη σε αυτές τις εκλογές για το καλό του τόπου μου, για το καλό της χώρας μου. Σας καλώ όλους σε αυτό τον αγώνα γιατί μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Πάμε μαζί από την αρχή»!

IMG 1487

Τέλος ο κ. Φραγκούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα εδώ από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας αλλάζουμε σελίδα. Αλλάζουμε την πολιτική νοοτροπία της Ελλάδας. Λέμε στοπ στην πολιτική της προπαγάνδας, στην πολιτική της λασπολογίας, στην πελατειακή Ελλάδα. Ανοίγουμε το δρόμο της κοινωνικής πολιτικής, της απελευθέρωσης, της ανάπτυξης, της ανθρωπιάς.

Το κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου στις 3 του Γενάρη δεν ήταν ένα κάλεσμα διάσπασης, όπως ήθελαν να περάσουν, αλλά ένα κάλεσμα ένωσης. Ένα κάλεσμα ένωσης όλων των δημοκρατικών σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων αυτού εδώ του τόπου. Ένα κάλεσμα σταθμός για όλους εμάς, οι οποίοι μετά τη συμπριά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη συντηρητική Δεξιά, νοιώσαμε όλοι άστεγοι και προδομένοι. Προδομένοι γιατί καταπατήθηκαν οι αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Οι αρχές του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πάμε λοιπόν μαζί όλοι, για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης και δημιουργίας. Πάμε όλο μαζί για μια Πρέβεζα, η οποία θα έχει φωνή. Όχι φωνή απόγνωσης, όπως θέλουν, αλλά φωνή η οποία θα δίνει το βροντερό παρών στα κέντρα αποφάσεων».

Δείτε το βίντεο:

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...