Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 10:27

«Κόκκινη ψήφος στις 25 Γενάρη» - Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Πρέβεζα (photo+vid)

Μαζική ήταν η προσέλευση των μελών και των φίλων του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το βράδυ της Κυριακής, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Πρέβεζα. Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κάλεσαν το λαό να δώσει «κόκκινη ψήφο» στις εκλογές για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα.

IMG 2000

Η Ειρήνη Κατσιώτη, παρουσίασε τους 4 υποψήφιους βουλευτές στο Νομό Πρέβεζας (Σταύρο Αμάραντο, Εύη Πάρλα, Γιώργο Μισηρλή και Αντρέα Καραμάνη) και ακολούθησε προβολή βίντεο και ομιλίες.

IMG 1995

Ο Σταύρος Αμάραντος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο βασανιστικό ερώτημα εκατομμυρίων συμπατριωτών μας και μένα προσωπικά για το πως θα τελειώσει αυτή η βασανιστική, οικονομική, ανθρωπιστική κρίση που επέβαλε η πολιτική του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των δικών μας αστικών κυβερνήσεων, ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι ξεκάθαρο πως η απάντηση είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για λαϊκή εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό, για το σοσιαλισμό» και πρόσθεσε: «Την επόμενη ημέρα των εκλογών. Στις 26 Γενάρη θα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός, δυνατοί και οργανωμένοι εργαζόμενοι, δυνατά συνδικάτα, δυνατή λαϊκή συμμαχία. Προπαντώς δυνατοί και συντονισμένοι λαϊκοί αγώνες, που θα τους χαλάσουν τα σχέδια. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να κατακτήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε εμείς, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές...

Για την άνοιξη των ονείρων των καταπιεσμένων της χώρας μας και όλων των λαών του κόσμου, ενάντια στην πολύχρονη καπιταλιστική εκμετάλλευση και βαρβαρότητα».

IMG 2011

Η Εύη Πάρλα τόνισε: «Στις 25 Γενάρη, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αφήνοντας πίσω τα διλήμματα των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μπορούμε να πράξουμε εύστοχα και με σιγουριά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την επόμενη ημέρα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη θα πρέπει να στηρίξουμε την Κυριακή στην κάλπη και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Γιατί την επόμενη ημέρα θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος. Η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, με ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που έχουν ματώσει για την κερδοφορία τους» και επισήμανε στη συνέχεια: «Ξέρουν ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα κάνει το καθήκον του. Όποιος κι αν είναι στην Κυβέρνηση. Γι' αυτό έχουν βάλει στόχο να αποδυναμώσουν την... ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ, μετά τις εκλογές. Όμως οι Κομμουνιστές και οι Κομμουνίστριες, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί και ριζοσπάστες άνθρωποι θα τους απαντήσουν στις 25 Γενάρη. Δε θα τους περάσει. Θα δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει η πιθανότητα να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός, ο μοναδικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων. Γιατί παλεύει για την ανατροπή της και στο δρόμο αυτό συγκρούεται με κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, με κάθε αντιλαϊκή πολιτική και με κάθε μέτρο που χτυπάει το λαό. Σε αυτό το δρόμο οργανώνει τη λαϊκή αντίσταση, διεκδικεί μαζί με την εργατική τάξη, τη νεολαία.

Την επόμενη ημέρα ο λαός μας χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, δυνατή λαϊκή συμμαχία».

IMG 2021

Ο Γιώργος Μισηρλής από την πλευρά του ξεκαθάρισε:

«Φίλοι και φίλες, συναγωνιστές, συναγωνίστριες

 

Απέχουμε λίγες μόνο μέρες από την εκλογική μάχη της 25ης του Γενάρη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, κάθε φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, καλούμε όλο τον ελληνικό λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ με κάθε τρόπο, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, να δυναμώσει το κόμμα μας μέσα και έξω από τη βουλή, γιατί, φίλοι και φίλες, αν δεν είναι δυνατό το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι δυνατός και ο λαός μας.

Να πάμε να ψηφίσουμε έχοντας στο μυαλό μας το τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί, σύντροφοι και συντρόφισσες, την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει, θα βρίσκεται εδώ ο πραγματικός μας εχθρός : τα μονοπώλια και το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το κράτος και η εξουσία τους.

Ανεξάρτητα από το αν ληφθούν νέα μέτρα, αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί και πρόκειται να εφαρμοστούν, θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο το λαό μας.

Ακόμη και αν δεν υπογραφεί νέα δανειακή σύμβαση ή μνημόνιο ή όπως αλλιώς και να το πουν, θα βρίσκονται εδώ τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, το Μάαστριχτ, το μνημόνιο των μνημονίων, το σύμφωνο για το ευρώ, η στρατηγική «Ευρώπη 2020». Θα βρίσκονται εδώ οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η δημοσιονομική πειθαρχία, η οικονομική επιτροπεία, με τα οποία συμφωνούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε όλες αυτές τις σειρήνες που προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας ξεγελάσουν για να πάρουν την ψήφο μας. Να μην ξεγελαστούμε από τα ψεύτικα διλήμματα, τους εκβιασμούς, τις κάλπικες υποσχέσεις και στο εμπόριο ελπίδας που γίνεται τις τελευταίες μέρες, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται η ελπίδα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό του προεκολγικό σύνθημα. Και εμείς σας καλούμε να αναρωτηθείτε : για ποιον έρχεται η ελπίδα, σύντροφοι και συντρόφισσες ; Για το λαό και τους εργαζόμενους ή για το κεφάλαιο και το μονοπώλια, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους;

Φίλοι και φίλες

Την 25η του Γενάρη, μπορούμε να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε όλα αυτά τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, σε όλους τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Μπορεί το ΚΚΕ να αναδειχτεί σε τρίτη δύναμη στη βουλή. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του σε όλη τη χώρα.

Ψηφοδέλτια στα οποία βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης. Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας. Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστήμιου, ένστολοι. Αγωνιστές που πριν μερικά χρόνια μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα κόμματα ή ήταν ανένταχτοι. Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 43% των υποψηφίων. Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 35% του συνόλου. Το 34,3% είναι από 25 έως 39 χρονών.

Και την επόμενη μέρα των εκλογών, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης. Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.

Δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, τη σοσιαλιστική προοπτική.

Δυνατό ΚΚΕ, για να μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό, μ' εκβιασμούς και αυταπάτες. Γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες και επιχειρούν να τον εξαπατήσουν και πάλι με ψίχουλα. Θα πρωταγωνιστήσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ασκηθεί πραγματική λαϊκή πίεση που έως τώρα δεν υπήρξε, είτε από δισταγμό είτε από αυταπάτες.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια σε όσους κοροϊδεύουν ότι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί θα προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια για το λαό. Παλεύει για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Να πάψει η Ελλάδα να συμμετέχει και να στηρίζει στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος λαών.

Δυνατό ΚΚΕ, για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Παλεύει για να απομονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε. Να μη δεχτούμε ότι η ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα στοιβάζονται και θα τσουβαλιάζονται στις ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ, στα συσσίτια της εκκλησίας και τις «φιλανθρωπίες» των εφοπλιστών. Να μη ρίξουμε τις απαιτήσεις μας. Υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε, εδώ και τώρα, άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών. Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων από την κρίση.

Για αυτό ενισχύουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για μια κοινωνία όπου ο λαός θα είναι ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για μια κοινωνία στην οποία δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γεια σας, καλή δύναμη και από αύριο όλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουμε το κόμμα μας, για να δυναμώσει και ο λαός μας. Γεια σας και κλαλό κουράγιο σε όλους".

 

 IMG 2039

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, την οποία και παραθέτουμε, έκανε ο Αντρέας Καραμάνης:

 

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

 

 

Την εβδομάδα που απομένει μέχρι τις εκλογές της 25ης του Γενάρη, δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να προσπεράσει τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα. Να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο.

 

Κοινός αντιλαϊκός προορισμός τους η στρατηγική της ΕΕ, η κερδοφορία των μονοπωλίων

 

Την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της ΕΕ, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Γι' αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι - μας αρέσει δεν μας αρέσει - από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

 

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν οι ίδιοι.

Και όταν λέει, για παράδειγμα, η ΝΔ «τις μεταρρυθμίσεις έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας χωρίς να μας τις ζητήσουν και θα κάνουμε και πάνω από τις δεσμεύσεις μας»..., και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της ΕΕ και των ευρωπαϊκών θεσμών»!

Η ΝΔ ζητάει επιμήκυνση του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μείωση του χρέους, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, συμπόρευση με τη Γαλλία και την Ιταλία για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης στη Γερμανία. Και σε αυτά δεν θα είναι μακριά η μέρα που θα τα βρουν.

 

Διαπραγμάτευση όμως σημαίνει ακριβώς αυτό: Συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο. Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο, μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν. Η ουσία δεν αλλάζει. Νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει.

Γι' αυτό και την ίδια στιγμή που κοκορομαχούν, κρύβουν και οι δύο από το λαό ότι η όποια ρύθμιση του χρέους και η όποια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους, ζητείται όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για ν' αυξηθεί κυρίως η κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό ακριβώς υπόσχεται ο Σαμαράς στους επενδυτές ανά τον κόσμο που δέχεται στο Μαξίμου, αυτά ακριβώς υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις αγορές, δηλαδή στους εκπροσώπους των καπιταλιστών, όπως στο Σίτι του Λονδίνου και αλλού.

Η ΝΔ, με την προϋπηρεσία της στην κυβέρνηση, και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπηρεσία του στην υπονόμευση του κινήματος, διεκδικούν το ρόλο του εκλεκτού της ΕΕ, των μονοπωλίων.

 

Η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει, η ΕΕ δεν μπορεί

 

«Σ' αυτές τις εκλογές επιλέγουμε Ευρώπη», λέει η ΝΔ ταυτίζοντας την Ευρώπη με την ΕΕ και για να κρύψει ότι η ΕΕ δεν ήταν επιλογή ούτε του ελληνικού λαού, ούτε και των άλλων λαών. Η ΕΕ ήταν και παραμένει στρατηγική επιλογή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Και τα συμφέροντα των μονοπωλίων ποτέ και πουθενά δε συμβιβάστηκαν με δικαιώματα για το λαό, το αντίθετο.

«Η ελπίδα έρχεται και η Ευρώπη αλλάζει», επιμένει να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια. Τα ίδια ακριβώς που ακούγαμε και το 2012. Να βγει ο Ολάντ στη Γαλλία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, για να φυσήξει νέος αέρας. Ο Ολάντ βγήκε, αλλά η Γαλλία και η Ευρώπη αλλάζουν προς το χειρότερο.

Το ΚΚΕ θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, αλλά αυτό προϋποθέτει να απαλλαγούμε από την ΕΕ, να σπάσουμε τα δεσμά της. Κι αυτό θα το κάνει ένας λαός αποφασισμένος να πάρει την εξουσία, να κάνει εκείνος κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία.

Αυτό εννοεί ο κ. Τσίπρας; Οχι, βέβαια. Και αυτός, όπως και η ΝΔ, θεωρεί την ΕΕ μονόδρομο. Η ΝΔ με το φόβο της απομόνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με το εμπόριο ελπίδας, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει πρόσωπο μπορεί να γίνει φιλεργατική, φιλολαϊκή. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή είναι ό,τι ακριβώς λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη: Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κ.λπ.

Αυτό, όμως, δεν είναι αλλαγή υπέρ των λαών. Γιατί όλοι αυτοί την ίδια στιγμή λένε τήρηση των δεσμεύσεων, νέα μέτρα, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των βαθιών αλλαγών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να εκμεταλλεύεται διπλά και τριπλά την εργατική δύναμη, προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία του.

Η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει, λέμε εμείς, η ΕΕ δεν μπορεί. Ο κ. Τσίπρας είπε όμως και κάτι ακόμη: Οτι θα ήμασταν παρανοϊκοί αν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την ΕΕ. Το ίδιο λέει και η ΝΔ. Σύμφωνα με τους κ. Τσίπρα και Σαμαρά, λοιπόν, το πάνω από 20% του ελληνικού λαού που ζητά αποδέσμευση είναι παρανοϊκοί! Πριν 20 χρόνια μας είχαν ξαναπεί παρανοϊκούς, που είχαμε καταψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποδείχτηκε το Μνημόνιο των Μνημονίων.

 

Σ/φισσες-σ/φοι,φίλες και φίλοι,

 

Το ΚΚΕ παλεύει για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Όμως η ανακούφιση του λαού δε χωρά στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της ΕΕ.

Σημασία δεν έχει πώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ονομάσουν τους νέους φόρους, ποιοι νέοι φόροι θα πάρουν τη θέση των παλιών. Σημασία έχει πως και οι δύο ορκίζονται στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλλει για όλα τα κράτη - μέλη της η ΕΕ.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως συμφωνεί με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλλουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ. Και δω δεν πρόκειται για νοικοκύρεμα, για να προλάβουμε ορισμένους, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της ΝΔ ήταν που οδήγησαν σε μονιμοποίηση των χαρατσιών, σε μείωση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ - όταν μάλιστα το κυβερνητικό του πρόγραμμα δεν λέει ούτε μισή κουβέντα για αύξηση της φορολογίας στο κεφάλαιο, ούτε φυσικά για κατάργηση των φοροαπαλλαγών του - σημαίνουν νέοι φόροι για το λαό.

Και αυτούς τους φόρους ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως θα τους πληρώνουμε, δεν γίνεται να μην τους πληρώνουμε, είπε. Κι αυτό θα γίνει και με τη φορολογική μεταρρύθμιση που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέος φόρος για το λαό ήταν ο ΕΝΦΙΑ, φόρος που η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έφερε σαν έκτακτο προσωρινό χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, τον οποίο πολύ σύντομα μονιμοποίησαν βάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώνουν νοίκι στο ίδιο τους το σπίτι, στο σπίτι που με κόπους και θυσίες απέκτησαν.

Πριν από λίγες μέρες ο Σαμαράς εξήγγειλε πως ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα μεταφερθεί στους δήμους και στις περιφέρειες. Δηλαδή, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες - σε συνθήκες άγριων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης - προκειμένου να έχουν έσοδα για να λειτουργούν τις υπηρεσίες τους, θα απαιτούν κάθε τρεις και λίγο αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Κι αυτό ο Σαμαράς το παρουσίασε σαν προεκλογική εξαγγελία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μεν πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, όμως στη θέση του θα μπει ο νέος φόρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αρα, ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται, απλά αλλάζει όνομα. Τώρα, τι προσδιορίζεται ως μεγάλη ακίνητη περιουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε, δεν απαντάνε, το κρατάνε σαν έκπληξη για το λαό μετεκλογική.

Η μόνη πρόταση που δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τη λαϊκή οικογένεια, είναι η πρόταση του ΚΚΕ για άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση κάθε φορολογίας στην κύρια και στην εξοχική κατοικία της λαϊκής οικογένειας.

Η μόνη πρόταση που ανακουφίζει τη λαϊκή οικογένεια από τους φόρους είναι η πρόταση για αφορολόγητο 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «εγγυώνται» ότι ο λαός δε θα ανακτήσει τις απώλειές του

 

Σ/φισσες-σ/φοι,φίλες και φίλοι,

 

Αυτό που μπορεί να «εγγυηθεί» και η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, το επόμενο διάστημα θα πατήσει πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα. Τα εργατικά δικαιώματα που άρχισαν να κατεδαφίζονται πριν από το μνημόνιο και ισοπεδώθηκαν μετά.

 

 

Και ρωτάμε:

-Ποιον αντεργατικό νόμο, των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

-Μήπως θα καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά για τους νέους; Μήπως θα επαναφέρει το 8ωρο;

-Ποιον αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει, όταν η σύνταξη για τις νέες γενιές εργαζομένων θα είναι μια άγνωστη λέξη;

-Θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα;

-Θα δώσει πίσω τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις;

-Θα φέρει μήπως πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία;

-Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος δεν πρόκειται να πάρει πίσω αυτά που του έκλεψαν, γιατί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα.

-Γιατί ακόμα κι αν δοθεί η 13η σύνταξη κι αυτή μόνο για τις συντάξεις έως 700 ευρώ, θα δοθεί στο βάθος της 4ετίας, λένε.

-Η 14η πότε θα δοθεί;

-Ο 13ος και ο 14ος μισθός πότε θα επανέλθουν; Του Αγίου «Ποτέ» απαντάμε εμείς.

 

 

Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ό,τι έχασε από το εισόδημά της, ό,τι έχασε από τις κατακτήσεις της.

Μάλιστα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ίδιο σύνθημα: «Περασμένα - ξεχασμένα» ή στην καλύτερη περίπτωση, όπως το λένε πιο κομψά, «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», δηλαδή ποτέ.

Γιατί ποτέ τα μονοπώλια δεν πρόκειται να δώσουν πίσω αυτά που έκλεψαν από τους εργαζόμενους, με εξαίρεση ορισμένα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι τους.

Η ανεργία, η φτώχεια και η ανασφάλεια θα είναι εδώ και το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μονιμοποίησή τους για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σ' αυτές τις συνθήκες.

Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και είναι ουσιαστικά η εγγυημένη φτώχεια;

Τι άλλο να πει κανείς για τα κουπόνια σίτισης του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που από πρόγραμμα 100 ημερών έγινε κυβερνητικό πρόγραμμα 4ετίας;

Δεν υποτιμάμε καθόλου την ανάγκη ο άνεργος να 'χει δουλειά και ο πεινασμένος φαΐ. Αλλά όταν αυτό γίνεται προγραμματική δέσμευση και μάλιστα 4ετίας, τότε αυτό είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού.

Κι αυτό συμβαίνει στις καλύτερες των καπιταλιστικών οικονομιών, όπως οι ΗΠΑ, που ο Τσίπρας θαυμάζει για το πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια που εφαρμόζουν.

Και ο Σταθάκης ομολογεί: «Καμιά παροχή δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για οικογένειες με εισόδημα πάνω από 800 ευρώ...».

Φυσικά, αυτό έρχεται και δένει με την υπόσχεση του Τσίπρα σε βρετανικό κανάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει - λέει - «το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ». Γι' αυτό και οι υποσχέσεις για κάποια ψίχουλα.

Μήπως όμως και τα ψίχουλα, που υπόσχονται ότι θα δώσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, θα λύσουν το πρόβλημα των λαϊκών νοικοκυριών; Μήπως και πάλι όλες αυτές οι οικογένειες δεν θα έχουν μπροστά τους το τραγικό δίλημμα, «να πληρώσω για το πετρέλαιο ή για φάρμακα; Για λίγο κρέας ή για το εμβόλιο του παιδιού; Να μείνω άνεργος ή να δουλεύω δυο - τρεις μέρες το μήνα και να λέω δόξα τω Θεώ;».

Αλήθεια, όμως, ρωτάμε: Μπορεί να υπάρχει ζωή έτσι, εν έτει 2015;

 

Ανοχή ζητά ο ένοχος, αυτός που έχει λερωμένη τη φωλιά του

Φίλες και φίλοι,

Η ΝΔ με τον κίνδυνο «να μη γυρίσουμε πίσω, να μην απειληθεί η πορεία της χώρας» και ο ΣΥΡΙΖΑ με το «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες... γιατί παραλάβαμε κάτι παραπάνω από καμένη γη», όπως είπε ο Τσίπρας πρόσφατα, ζητούν την ανοχή του λαού, παραπέμποντας τις προσδοκίες του, έστω για ανάκτηση των απωλειών, στη Δευτέρα Παρουσία.

Αυτό το «παραλάβαμε καμένη γη» το άκουσε πολλές φορές ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια, όταν η ΝΔ έπαιρνε τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

Κάθε φορά που έλεγε «να φύγουν αυτοί» οι προσδοκίες του για κάτι καλύτερο καίγονταν, γιατί οι επόμενοι με τη δικαιολογία της «καμένης γης» από μικρότερο κακό γίνονταν, αμέσως, το μεγαλύτερο.

Ζητούν την ανοχή του λαού, όταν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψιθυρίζουν ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί μετά τις εκλογές να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ομως, όλοι και όλες ξέρουμε ότι ανοχή ζητάει ο ένοχος. Αυτός που έχει λερωμένη τη φωλιά του.

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανοχή του λαού γιατί ξέρουν κάποιοι ή άλλοι υποψιάζονται τι περιμένει το λαό από την κυβέρνησή τους, ποια είναι η πραγματική ατζέντα της ηγεσίας τους, εάν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές προεκλογικές κορόνες και τα μεγάλα λόγια - συνθήματα.

Ο λαός μας, πάντα μεγαλόψυχος, τα προηγούμενα χρόνια έδειξε πολλές φορές ανοχή απέναντι σε κυβερνήσεις και κόμματα.

Και κάθε φορά αυτή η ανοχή είχε άσχημα αποτελέσματα στη ζωή και τα δικαιώματά του.

Τώρα, ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να σκεφτεί, να αξιοποιήσει την πείρα του, μπορεί να κοιτάξει κατάματα τη ζωή τη δική του και των παιδιών του και να εκφράσει στην κάλπη το «δεν πάει άλλο», «όχι μια απ' τα ίδια». Να φτάσει στην κάλπη με το πραγματικά διαφορετικό και ανατρεπτικό, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ολοι στην ΕΕ, αλλά και οι πλουτοκράτες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση του εξαθλιωμένου λαού, που προέκυψε από τις δικές τους επιλογές και τις επιλογές του πολιτικού τους προσωπικού, αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν.

Επρεπε, λοιπόν, έγκαιρα να ετοιμάσουν, να βρουν, να φτιάξουν τον επόμενο διαχειριστή που θα μοιράσει παλιές ελπίδες σαν καινούργιες. Και το έκαναν από το 2012 μέχρι σήμερα. Η αστική τάξη πήρε την πρωτοβουλία των προθύμων, έδωσε την εμπιστοσύνη της στον ΣΥΡΙΖΑ - πιο ηχηρά προεκλογικά τώρα - όχι από αδυναμία, αλλά από καθαρό συμφέρον.

 

Τα περί «ιστορικής στιγμής» τα έχει ακούσει πολλές φορές ο λαός

 

Ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι να βάλουμε 20 χρόνια μετά την υπογραφή μας στο Μάαστριχτ, στην ΕΕ, δηλαδή σε όλα όσα μας έφεραν εδώ.

Ανοχή, σημαίνει εντολή σε κυβερνητικό πρόγραμμα. Και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΕΕ, των μονοπωλίων. Κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε όταν ορισμένοι μιλούν για μια μεγάλη ιστορική στιγμή, ο λαός για πρώτη φορά να αναδείξει κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτά τα περί ιστορικής στιγμής τα έχει ακούσει πολλές φορές ο λαός μας στο παρελθόν.

Ιστορική στιγμή μάς έλεγαν ότι είναι η ένταξη στην ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ευρώ! Κάθε φορά που η αστική τάξη έβαζε μπροστά της κι έναν στόχο και αναζητούσε γι' αυτό τη συνδρομή, την ανοχή του λαού, τότε ο λαός βρισκόταν μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, που εξελισσόταν μετά ως τραγωδία. Ετσι και τώρα, την ανοχή του λαού ζητούν, γι' αυτό αναμασούν τα περί ιστορικής στιγμής.

Αν ζούσαμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, τότε ο λαός θα ήταν στους δρόμους οργανωμένος, αποφασισμένος να επιβάλει το δίκιο του και η ανατροπή που θα ζητούσε δεν θα έφτανε μέχρι την πόρτα του Μαξίμου για να στρογγυλοκαθίσει εκεί, αλλά θα έπαιρνε αμπάριζα το σύστημα κι αυτούς που το στηρίζουν. Και τέτοιες ιστορικές στιγμές θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια!

 

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται για την οργάνωση της πάλης, της συμμαχίας του λαού

 

Την επόμενη μέρα θα είμαστε ξανά αντιμέτωποι με δυσκολίες και προβλήματα, με μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της μιας ή της άλλης εκδοχής.

Ποιος θα μπορέσει να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, να τους αποκαλύψει, να τους πολεμήσει απ' τη σκοπιά των λαϊκών δικαιωμάτων; Ποιος;

Το Ποτάμι, που παριστάνει τον σωτήρα κι αυτός, λέγοντας ότι θα τα βρει με τον οποιονδήποτε, από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει δήθεν τη χώρα; Δεν θέλουμε άλλους νεοφώτιστους σωτήρες!

Ποιος θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση; Μήπως οι φασίστες - ναζιστές της Χρυσής Αυγής, υπόδικοι για δολοφονίες και άνανδρες επιθέσεις, που το μόνο που πρόσφεραν μέσα στη Βουλή ήταν οι άναρθρες κραυγές τους και ο ψευτοτσαμπουκάς;

- Οι υπόλοιποι που γλυκοκοιτάνε όλοι από μία θέση σε μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ;

- Μήπως θα κάνει αντιπολίτευση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμμαχεί με γνήσιους υπερασπιστές του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ, όπως ο Αλαβάνος;

 

Αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση μπορεί να κάνουν μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να μην ξεγελαστεί πάλι ο λαός.

Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες.

Να μη μεταθέτουμε για το απώτερο μέλλον τις προσδοκίες μας για κάτι καλύτερο.

Να μη συμβιβαζόμαστε με το τίποτα, να μην κάνουμε σκόντο στις απαιτήσεις μας, στα όνειρα των παιδιών μας.

Γιατί το ΚΚΕ, κι αυτό επιβεβαιώθηκε πολλές φορές, από τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιούνη του 2012, μέχρι σήμερα, καθεμία ψήφο που θα πάρει θα την καταθέσει στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές για να οργανωθεί η πάλη του λαού, να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία.

 

Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός, μοναδικός αντίπαλος στα μονοπώλια και την εξουσία τους

 

Φίλες και φίλοι,

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, γνωρίζοντας τον πόθο σας να απαλλαγείτε από τα μνημόνια, τις άδικες πολιτικές και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Νιώθουμε την αγωνία σας για το αύριο, για τα παιδιά σας, για να ζήσετε καλύτερες μέρες.

Εχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και τη δύναμή του. Ο λαός έχει τη δύναμη και την ευθύνη να μην είναι παθητικός ή εξαπατημένος θεατής των αντιλαϊκών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να μην επιτρέψει την επανάληψη του αντιλαϊκού δικομματικού παρελθόντος.

Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές. Αλλωστε, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι - κόμματα και σχήματα μιας χρήσης - να συνδράμουν σ' αυτό. Για το λαό, αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός.

Γνωρίσατε το ΚΚΕ ως σταθερή, αλύγιστη δύναμη σε κάθε αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση. Γνωρίζετε τι έκανε το ΚΚΕ, ποια ήταν η σταθερή δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα τελευταία 3 χρόνια, από τις εκλογές του 2012.

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις την προσφορά και την επίδραση του αγώνα των κομμουνιστών. Γνωρίσατε, όμως, και ότι η εκλογική μείωση του ΚΚΕ στοίχισε στη δυναμική και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ξέρετε ότι, παρ' όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω. Στήριξε μισθωτούς, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην Παιδεία, για την προστασία του εισοδήματος, της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από τα τοκογλυφικά δάνεια και τους αβάσταχτους φόρους.

 

Αυτό που «πρέπει να φύγει» είναι η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου

 

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εσάς που δικαιολογημένα σκέφτεστε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, ότι «πρέπει να φύγουν αυτοί». Στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου κι όχι να αναθέσουμε σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική με κάποιες ανούσιες για το λαό παραλλαγές.

Ας σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά: Τα προηγούμενα χρόνια εναλλάχτηκαν κυβερνήσεις αυτοδύναμες και συνεργασίας, εκβιάζοντας τη λαϊκή ψήφο, πότε με το φόβο του «χειρότερου» πότε με την αυταπάτη του «μικρότερου» κακού.

Το ίδιο παραμύθι λένε και τώρα. Δήθεν να τα βρούμε σε 2 - 3 ζητήματα και να τους δώσουμε ανοχή. Ομως, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, όπως τα λένε. Γιατί τα 2 - 3 μικρά και λίγα καθορίζονται από τα μεγάλα, τα στρατηγικά ζητήματα.

Ζητάνε, δηλαδή, επί της ουσίας, να βάλει το ΚΚΕ πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση, εφ' όλης της ύλης.

Γιατί, κακά τα ψέματα, μια κυβέρνηση εφ' όλης της ύλης χειρίζεται τα ζητήματα. Οι εξελίξεις δεν σταματάνε στα δύο - τρία.

Παρόντα θα είναι όλα τα προβλήματα της οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας, της μετανάστευσης, της καταστολής, της Δικαιοσύνης, της εξωτερικής πολιτικής και πάει λέγοντας.

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι και ένα ζήτημα να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι. Ομως, μια κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει να διαχειριστεί ένα ή δύο ζητήματα. Θα κινηθεί αναγκαστικά σε μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων, που αφορούν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο, το Κυπριακό, τις πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις στην περιοχή και ευρύτερα, τα πάντα δηλαδή. Εχει, αλήθεια, κανένας σας δει καμιά κυβέρνηση που να κρίνεται μόνο από ένα ή δύο ζητήματα;

Αυτό που πρέπει όλοι και όλες να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι: Οσο μια κυβέρνηση διαχειρίζεται την τύχη του λαού και της χώρας, εγκλωβισμένη στα δεσμά της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φάει τα ψωμιά του και σαπίζει, η παγίδα του «μικρότερου κακού» θα οδηγεί συνεχώς και σε νέες και σε άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Ανάγκη για το λαό είναι να απαλλαγεί από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την πολιτική τους, να πάρει ο ίδιος την εξουσία. Η σημερινή κατάσταση - ελληνική και διεθνής - δεν επιτρέπει άλλο χαμένο χρόνο.

 

Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός

 

Απευθυνόμαστε σε εσάς που νιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχετε γνώση και μνήμη, που έχετε πάρει μέρος στους αγώνες και που σήμερα προσβλέπετε στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριά καρδιά και λίγες ελπίδες, χωρίς να του έχετε και μεγάλη εμπιστοσύνη.

Σήμερα, μπορείτε να δείτε πιο καθαρά ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα διαπιστευτήρια που δίνει στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κόβει κάθε δεσμό με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος. Δίνει πάτημα στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις να συκοφαντήσουν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Ολο και πιο γρήγορα παίρνει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή, γιατί χειρότερη είναι και η κατάσταση του καπιταλισμού, αλλά και του εργατικού κινήματος.

Απευθυνόμαστε και σε εσάς που δε συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ ή επιφυλάσσεστε ακόμη για κάποιες θέσεις του, κατανοείτε όμως ότι το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Ο,τι κέρδισε ο λαός, το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά. Οταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε και ο λαός.

Σκεφτείτε αύριο ποια δύναμη θα είναι δίπλα στο λαό, μπροστάρης στον αγώνα για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.

 

Δε θα τους περάσει η προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ

 

Δε θεωρούμε ότι είναι αφελής κανένας τους εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή δεν έχουν εμφανισθεί ολοκληρωμένα ακόμα οι προϋποθέσεις πραγματικής ρήξης και ανατροπής, δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ θα ενσωματωθεί σε ένα σύστημα διακυβέρνησης που κινείται στις ράγες του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα κάνει το καθήκον του την επομένη των εκλογών όποιος κι αν είναι κυβέρνηση. Με το λαό και το κίνημά του.

Είμαστε αντιπολίτευση σήμερα, ακριβώς για να υπερασπισθούμε τα λαϊκά συμφέροντα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση απωλειών, νέες κατακτήσεις, ακριβώς για να μπορέσουμε έντιμα και καθαρά απέναντι στο λαό να βρεθούμε ως δύναμη της διακυβέρνησης, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, που ο ίδιος ο λαός θα είναι έτοιμος να αναδείξει, μέσα από το δρόμο μιας κορυφαίας αναμέτρησης και ανατροπής.

Ακριβώς για όλα αυτά έχουν βάλει στόχο όλοι τους, να βγει αποδυναμωμένη η ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ μετά τις εκλογές. Ομως, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχομεσσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της πατρίδας μας θα τους απαντήσουν στις 25 του Γενάρη. Δεν θα τους περάσει! Θα δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή

 

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στην οργάνωση της πάλης του λαού

 

Το ΚΚΕ καθεμία ψήφο που θα πάρει, θα την καταθέσει στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές, για να οργανωθεί η πάλη του λαού, να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία.

Ποια άλλη πολιτική δύναμη μπορεί, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών;

Σήμερα, το δίκαιο αίτημα του λαού είναι να πάρει πίσω όσα έχασε, να πάρει πίσω όσα στο όνομα της κρίσης του έκλεψαν, να ανακτήσει όλες τις απώλειες και να επιστρέψει το βιοτικό του επίπεδο τουλάχιστον στα προ κρίσης επίπεδα.

Ποια άλλη πολιτική δύναμη παλεύει για πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας;

-- Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

-- Να καταργηθούν τώρα οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης. Να καταργηθούν όλα τα διόδια.

-- Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.

-- Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ. Κατάργηση των «αντικειμενικών κριτηρίων», των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων.

-- Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

-- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

-- Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

Ποια άλλη πολιτική δύναμη αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη;

Που παλεύει για το επίδομα ανεργίας χωρίς να συμβιβάζεται με την ανεργία;

Που παλεύει για να μπορεί ο άνεργος να ταΐσει την οικογένειά του, χωρίς να συμβιβάζεται με τη φτώχεια, την εξαθλίωση;

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο.

Και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία, απαντά και στο τι σήμερα πρέπει να παλέψει ο λαός και προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη του.

 

Αυτά που μπορούμε θα τα κάνουμε, γιατί τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας είναι θέσεις του ΚΚΕ. Γιατί, με δυο λόγια, στις προτάσεις του ΚΚΕ, ο εργάτης, ο άνεργος, ο υπάλληλος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης θα δουν γραμμένα με μεγάλα γράμματα τα δικά τους δικαιώματα. Και αυτά που τους πήραν πίσω στο όνομα της κρίσης κι αυτά που πρέπει να διεκδικήσουν.

 

96 χρόνια ΚΚΕ! Δεν είναι και λίγα...

Διδασκόμαστε από την ηρωική Ιστορία μας, παραμένουμε ακλόνητοι στο σκοπό μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αξιοποιούμε δημιουργικά τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει μέσα από αυτόν τον τιτάνιο αγώνα του λαού μας, με μπροστάρη το ΚΚΕ!

Διδασκόμαστε από την ανιδιοτελή προσφορά και θυσία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών του λαού μας, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, παλεύοντας με συνείδηση στον ταξικό αγώνα.

Και σήμερα από εδώ, από αυτήν τη συγκέντρωση, απαντάμε δυνατά:

Με τις δικές μας σημαίες τραβάμε μπροστά! Για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού από κάθε εκμεταλλευτή του μόχθου του...

 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ!».

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

28 Απριλίου 2024
Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης στην Πρέβεζα, διότι διαπιστώθηκε να κάνει χρήσει μουσικής σε αυτό
28 Απριλίου 2024
Κυβέρνηση Κεφάλαιο και Ε.Ε μας γυρίζουν ενάμιση αιώνα πίσω Από τα «τρία οκτώ»… στο «6, 13, 72»: Δουλειά επί 6 μέρες, 13 ώρες ...
28 Απριλίου 2024
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην24ωρη Γενική ...
26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η ...
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...