Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 01:01

Δεν παρατά το ζήτημα των πλημμυρών η Λαϊκή Συσπείρωση – Ανακοίνωση και από «Άλλο Δρόμο», Αριστερή Παρέμβαση

Αποφασισμένη να μην αφήσει το ζήτημα των καταστροφών από τις πλημμύρες να ξεχαστεί είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, τόσο σε τοπικό επίπεδο (Δήμος Πάργας), όσο και σε περιφερειακό (Περιφέρεια Ηπείρου), για να πιέσει με κάθε τρόπο, ώστε να ανακουφιστούν όσοι είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

10

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στο Φανάρι και την Πάργα και η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ.

Παραθέτουμε τα σχετικά αιτήματα και τις ανακοινώσεις.

 

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας

για Σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Κύριε Πρόεδρε

Κύριε Δήμαρχε

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε για άλλη μια φορά έντονες πλημμύρες και το δράμα των πλημμυρισμένων σπιτιών, μαγαζιών, στάβλων, δρόμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των κατοίκων.

 Τα φαινόμενα αυτά επαναλαμβάνονται σε κάθε έντονη βροχόπτωση, πράγμα που αποδεικνύει στην πράξη την ανεπάρκεια ή την πλήρη έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει αναδείξει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα.

Απαιτούμε να παρθούν επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους.

Καταγραφή και άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, καλλιέργειες, ζώα και των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.

Να πραγματοποιηθούν με συνολικό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργα υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

 Ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

ΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θέμα: άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε πρόεδρε

 

μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες ως σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ενασχόληση του με αυτό το σοβαρό θέμα .

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές από τις πλημμύρες σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου ιδιαίτερα στον κάμπο της Άρτας, (στη Δημοτική Ενότητα Αράχθου -Ανθότοπος, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ακροποταμιά, Λουτρότοπος, Παχυκάλαμος, -του Δήμου Αρταίων ---Κεραμάτες, Γλυκόριζο, Λιμίνη -καθώς επίσης και η περιοχή προς Κομπότι.)

Μεγάλες είναι επίσης οι ζημιές στη ΠΕ Πρέβεζας ( στη δημοτική ενότητα Φαναρίου , Φιλιππιάδας .)

Πολλές μονάδες βρίσκονται μέσα στα νερά, ζώα επιπλέουν πνιγμένα, ένα γεφύρι στο Κομπότι είναι έτοιμο να πέσει, σπίτια έχουν αποκλειστεί. Αλλά και στα ορεινά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, καθώς σε πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Καταστροφές σημειώθηκαν επίσης και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου (Θεσπρωτία, Γιάννενα) αλλά και την Αιτωλοακαρνανία, σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, σε σπίτια και ολόκληρα χωριά, στο 60% του οδικού δικτύου, στο γνωστό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα και αλλού, που σχετίζονται με την υπερχείλιση ποταμών όπως ο Καλαμάς, ο Αχέροντας, ο Λούρος.

Παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού της κατάστασης, οι τεράστιες καταστροφές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, απ’ την επίκληση σε έντονα καιρικά φαινόμενα, ούτε απ’ την επίκληση σε τεχνικές αδυναμίες. Οι σύγχρονες δυνατότητες της τεχνικής και της επιστήμης επιτρέπουν την έγκαιρη πρόβλεψη τέτοιων φαινόμενων, επιτρέπουν την λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης πλημμυρικών φαινόμενων, την εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης τους. Είναι πασίγνωστο πως και στη περιοχή μας, κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα, και η Λαϊκή Συσπείρωση τα είχε ζητήσει και με ολοκληρωμένη εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επανειλημμένα σε συνεδριάσεις του ΠΣ , ειδικά όταν συζητιόνταν προγράμματα δημόσιων επενδύσεων.

Ωστόσο, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Αποδεικνύουν πως τέτοια μέτρα δεν λαμβάνονται. Όχι μόνο στην Άρτα και γενικότερα στην Ήπειρο των πλημμυρών. Αντίθετα τέτοιου τύπου καταστροφικές επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων μαστίζουν ολόκληρη τον ελληνικό λαό.

Πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται σ’ ολόκληρη τη χώρα, από τη Ρόδο μέχρι την Αττική, οι πυρκαγιές καταστρέφουν τα δάση κάθε καλοκαίρι, σε κάθε σεισμό μετράμε μεγάλες καταστροφές στις υποδομές.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων δεν μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Το ΕΣΠΑ και η συνέχεια του το ΣΕΣ δεν περιλαμβάνουν τα αναγκαία έργα προστασίας γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια. Η εμπορευματοποίηση της γης δεν επιτρέπει την γρήγορη και φθηνή υλοποίηση των σχετικών έργων. Η καταστροφή των δασών για να προχωρήσει η αξιοποίηση τους από τους ομίλους, για να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και για άλλες δραστηριότητες πολλαπλασιάζει τα πλημμυρικά φαινόμενα αφού χάνεται η δυνατότητα κράτησης των υδάτων. Τα κατασκευαστικά έργα γίνονται με γνώμονα το κέρδος των κατασκευαστικών ομίλων και για το λόγο αυτό δεν λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ανάσχεσης και ακύρωσης των επιπτώσεων τους στις περιοχές στις οποίες Όλες αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να καταστρέφουν τη φυσική γεωμορφολογία των Νομών (καταστρέφοντας αναχώματα, μη διευθετώντας την κοίτη του Αράχθου, καταστρέφοντας τις φυσικές διεξόδους του νερού προς τη θάλασσα) υπηρετώντας τα κέρδη των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάνοιξη δρόμου πάνω στο ανάχωμα που υπήρχε παράλληλα στην κοίτη του Άραχθου, οι προσχώσεις στην κοίτη Αράχθου καθώς επίσης η άναρχη οικιστική δόμηση κοντά στην κοίτη του Αράχθου και του ποταμού Αχέροντα.

Επίσης η μη συντήρηση των ανασχετικών φραγμάτων όπου υπήρχαν που είναι η αιτία το γεφύρι στο Κομπότι να είναι έτοιμο να πέσει.

Η απελευθερωμένη λειτουργία της ΔΕΗ, δηλαδή η πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης που θέλει τη ΔΕΗ άσχετα με τη σύνθεση του μετοχικού της κεφαλαίου να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η ανάγκη τα φράγματα, η κατασκευή τους και η λειτουργία τους να γίνεται με βάση το κέρδος, δεν οδήγησαν σε αναγκαία έργα περαιτέρω επέκτασης των φραγμάτων και γενικότερα κατάλληλων υποδομών ώστε να μπορούν να αναχαιτίσουν εντονότερα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ ακόμα και η αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών δεν γίνεται με γνώμονα τη μέγιστη προστασία των λαϊκών στρωμάτων αλλά με γνώμονα τις παραγωγικές δυνατότητες και την κερδοφορία της απελευθερωμένης ΔΕΗ.

Γι’ αυτό και η ΔΕΗ δεν προέβη σε μια προληπτική εκτόνωση του φράγματος παρά τις προειδοποιήσεις για επικείμενα υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων.

Το ΚΚΕ στην Ήπειρο και οι εκλεγμένοι κομουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης τάσσονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών, καλώντας τους μαζί με το λαό της Ηπείρου να απαιτήσουν άμεση και πλήρη αποζημίωση τους και την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με το κόστος να βαρύνει τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζόμενων, τα μονοπώλια και το κράτος τους, μέσα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό φορολογώντας τους ομίλους και καταργώντας τις φοροαπαλλαγές τους. Με οργάνωση στα σωματεία, τους συλλόγους τις λαϊκές επιτροπές, να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωή μας από την πολιτική που και χθες και σήμερα υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, απαιτώντας άμεσα:

  • Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων.

  • Την άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών στις λαϊκές κατοικίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους φτωχούς αγρότες.

  • Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.

  • Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.

  • Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη (100%) των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους φτωχούς αγρότες.

  • Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού.

Και τα πρόσφατα φαινόμενα αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ανάπτυξη με γνώμονα το κέρδος, εντός των τειχών ΕΕ και εξουσίας των ομίλων δεν μπορεί να εγγυηθεί την λαϊκή ευημερία. Στο βωμό του κέρδους τα λαϊκά δικαιώματα, η ίδια η ζωή της λαικής οικογένειας γίνεται θυσία.

Οι σύγχρονες δυνατότητες της κοινωνικής παραγωγής μπορούν να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση είναι το ξερίζωμα του κέρδους ως κριτηρίου, η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στη γη, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με το λαό στην εξουσία και αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μόνο σ’ αυτό το πλαίσιο ο ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων μπορεί να αντιμετωπίσει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών, που θα συγκεντρώνει τα μέσα παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα που να ικανοποιούν το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Τσουμάνη Ολγα

Κωτσαντής Κώστας

Ζιώβας Βασίλης

 

 

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΕΡΔΟΣ & ΨΗΦΟΥΣ

Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στο Φανάρι και την Πάργα

Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ

 

 

Η διαχείριση των υδάτων στον Αχέροντα αποτελεί μνημείο αδιαφορίας για τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι θα πλημμυρίσουν περιοχές γύρω από το ποτάμι, όταν επί δεκαετίες υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, ή «αμέλεια», αλλά συνειδητή σκοπιμότητα αδιαφορίας. Οι καταστροφές αυτές είναι αποτέλεσμα της υποταγής της φύσης και της ανθρώπινης ζωής στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Για άλλη μια φορά βέβαια επανέρχεται με τραγικό τρόπο η αδιαφορία σε ότι έχει να κάνει με την περιουσία και την ζωή των λαϊκών οικογενειών. Χρόνια τώρα ανά τακτά διαστήματα πλημμυρίζει η ίδια περιοχή.

Όχι μόνο δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο αλλά ούτε το παραμικρό σχέδιο-μελέτη δεν έχει εκπονηθεί που να φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου. Τα μερεμέτια με ολίγον τύχη αποτελούν τη πολιτική των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων. Η «ανάπτυξη» που μας παρουσιάζουν δεν χωράει τα λαϊκά συμφέροντα.

Το μόνο που δουλεύει «τέλεια» είναι η οικοπεδοποίηση περιοχών, η ασυδοσία επιχειρηματιών, η άναρχη έκδοση οικοδομικών αδειών, με ρέματα και καταβόθρες παραδομένα σε ιδιοκτησίες διογκώνοντας το αλισβερίσι του κέρδους γύρω από την γη, η οποίο καθοδηγείται από την περιφέρεια και το δήμο.

Η κοινωνία χρειάζεται διαχείριση των αναγκών της όχι με κριτήριο το κέρδος μιας μικρής μειοψηφίας αλλά με κριτήριο το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτών και των εργαζομένων της περιοχής.

Απαιτούνται έργα διαχείρισης του υδάτινου πλούτου, δημόσια αντιπλημμυρικά έργα τόσο για την προστασία από πλημμύρες το χειμώνα όσο και για την άρδευση το καλοκαίρι.

Απαιτείται πάνω απ’ όλα η διαχείριση του υδάτινου πλούτου να φύγει από τα χέρια των κερδοσκόπων και του πολιτικού τους προσωπικού και να περάσει στον έλεγχο της κοινωνίας.

 

Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες και να αποζημιωθούν ολοκληρωτικά όλοι οι πληγέντες. Καλούμε το λαό του Φαναρίου να μην περιμένει την αποκατάσταση των ζημιών αλλά να οργανωθεί από τα κάτω και να πιέσει αγωνιστικά για την όσο πιο γρήγορη λύση των προβλημάτων του.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

14 Μαϊος 2024
Στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας τον Μάρτιο του 2024 είχε γίνει αναλυτική συζήτηση για την Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, που αποτελεί ένα δρόμο-λαιμητόμο (δείτε ΕΔΩ). Στο θέμα υπήρξε και συνέχεια,
14 Μαϊος 2024
Κοινή διαμαρτυρία μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Θεσπρωτίας, ...
14 Μαϊος 2024
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση, για τα 50 χρόνια από την ίδρυση και ...
26 Μαϊος 2023
Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: {loadmoduleid 517}  

Αθλητισμός

13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των Ιωαννίνων Κ18 Η 15 χρονη Χαρά (γεν.2009) σημείωσε
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...

Πολιτισμός

13 Μαϊος 2024
Tην βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών ταινία του του Ruben Östlund « Tο Τρίγωνο της Θλίψης » προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας την Τετάρτη 15 Μάιου στις 21.00 στο
09 Μαϊος 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 8μμ Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Τζ. Πουτσίνι) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκηςστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου ...
08 Μαϊος 2024
Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Ken Loach σκηνοθετεί με αφοπλιστική απλότητα και αμεσότητα το επίκαιρο κύκνειο άσμα του «Η τελευταία παμπ» ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...