Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 02:03

Αντώνης Σαμαράς στην Πρέβεζα:«Η «δημιουργική τους ασάφεια» έχει μετατραπεί πια σε ένα απίστευτο χάος!»

«Η «δημιουργική ασάφεια» έχει μετατραπεί πια σε ένα απίστευτο χάος!» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πρέβεζα, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Σαμαράς- αναζητά συνενόχους στην καταστροφική του πολιτική.

IMG 9235

Τον κ. Σαμαρά καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Τοπικής ΝΟΔΕ κ. Βαγγέλης Ντάκουλας, ο οποίος επίσης επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τι πρέπει να πράξει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να προχωρήσει μπροστά.

IMG 9244

«Για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να λύσουμε επιμέρους θέματα όπως η δομή, η στελέχωση, ο προγραμματισμός, ο τρόπος λήψης αποφάσεων, η ενσωμάτωση νέων πολιτικών θεωριών και η προσαρμογή μας στη σύγχρονη πραγματικότητα. Γι' αυτό θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα και να μιλήσουμε ξεκάθαρα, με φρεσκάδα, με αυτοπεποίθηση, να τους παρουσιάσουμε πειστικά ένα ρεαλιστικό όραμα μέσα στο οποίο θα μπορούν τα οικογενειακά τους οράματα, μέσα στο οποίο θα χωράει η φιλοδοξία του καθενός» υπογράμμισε ο κ. Ντάκουλας ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της συνδιάσκεψης που ήταν «Η Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει» σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το θέμα της σημερινής συνδιάσκεψης είναι η Ευρώπη, μια σταθερά, ένα κεκτημένο με πολύ κόπο από τον ελληνικό λαό, που σήμερα κάποιοι τολμούν και το αμφισβητούν. Πιστοί στην ιδεολογική τους ταυτότητα, με εμμονές, έχουν ξεκινήσει δειλά την αποδόμηση της σχέσης της Ελλάδας με την Ευρώπη. Χωρίς να προτείνουν τίποτα καινούργιο, τίποτα δικό τους, αναζητούν ανοιχτές πληγές του συστήματος, χώνουν το δικό τους μαχαίρι ώστε να το ξεκάνουν. Σε όλους αυτούς απαντάμε δεν είναι η Ευρώπη ο χώρος που μπορείτε να εφαρμόσετε την αριστερίστικη αντίληψη περί συνδικαλισμού, δεν είναι η Ευρώπη φοιτητικό αμφιθέατρο, έχει άλλους κανόνες που όταν τους υπερβείς βάζεις σε περιπέτεια τη χώρα και το λαό».

IMG 9286 IMG 9306

Χαιρετισμό απηύθυναν ο γραμματέας Π.Ε. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος Μ. Βαρβιτσιώτης, ενώ αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή.

IMG 9361

«Ξεκινάω από την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, γιατί έβγαλε ορισμένα πολύ κρίσιμα συμπεράσματα. Πρώτον, μας κάλεσε ο κ. Τσίπρας, για άλλη μία φορά, χωρίς να έχει να πει τίποτα το συγκεκριμένο. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, πλέον, παρελθόν και αποδείχθηκαν τα ψέματα τα οποία έλεγε το προηγούμενο διάστημα: Αποδείχθηκε ότι αυτή η συμφωνία για την οποία θα μας ενημέρωνε, δεν υπήρχε! Την πρότασή του κατάφερε να καθαρογράψει μετά από τόσους μήνες! Αλλά η πρόταση των δανειστών ήταν τελείως διαφορετική και η απόσταση μεταξύ τους τεράστια...

Και αυτά όλα, τη στιγμή που ο χρόνος τελειώνει! Η παράταση που είχε ο ίδιος ζητήσει, τελειώνει στα τέλη αυτού του μηνός, όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Η Ελλάδα, ήδη, ζητάει παράταση στο χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Το «ατύχημα» που όλοι απευχόμαστε και όλοι φοβόμαστε έρχεται όλο και πιο κοντά. Κι αυτό φέρνει την πατρίδα μας όλο και σε πιο δύσκολη θέση. Κι αυτά γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Και μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προχθές στη Βουλή ομολόγησε ότι «εξεπλάγη δυσάρεστα» όταν συνειδητοποίησε εκείνα που του ζητούσαν. Και το πρώτο που ρωτάς είναι: Τόσους μήνες δεν είχες πάρει χαμπάρι τίποτα;» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς και συνέχισε την επίθεση σημειώνοντας πως κατέρρευσε το ψέμα πως τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε υπερήφανη διαπραγμάτευση και πως η κυβέρνηση της ΝΔ υποχωρούσε στα πάντα.

IMG 9298

«Εκείνοι προτείνουν πράγματα, που εμείς απορρίπταμε πέρσι τον Νοέμβριο. εμείς απορρίψαμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο τα δέχθηκε. Τα πρότεινε κιόλας! Εμείς απορρίψαμε κάθε γενική αύξηση του ΦΠΑ. Εκείνος, όχι μόνο δέχθηκε την αύξηση του ΦΠΑ στα περισσότερα είδη, αλλά την πρότεινε κιόλας! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κατέρρευσε και το ψέμα του ότι θα καταργούσε, τάχα, το Μνημόνιο από το οποίο εμείς βγάζαμε τη χώρα. Όχι μόνο δεν το κατάργησε, αλλά έφερε την Ελλάδα στην ανάγκη τώρα πια, να έχει ανάγκη και τρίτου Μνημονίου. Προσπάθησε να αρνηθεί ότι πάμε σε τρίτο Μνημόνιο. Κι όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον ρωτήσαμε πώς θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας, τις φετινές και των επομένων ετών, που φτάνουν τα 40 με 50 δισεκατομμύρια, ο κ. Τσίπρας δεν είχε τίποτα να απαντήσει για τα 40 με 50 δισεκατομμύρια. Τίποτα απολύτως, τσιμουδιά, σιωπή αντί για τα νταούλια!» είπε ο κ. Σαμαράς ο οποίος αμφισβήτησε αν θα υπάρξει δεδηλωμένη στη Βουλή, για να ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση.

YDXJ0165

«Η πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τη στηρίζουν οι ίδιοι οι δικοί του! Και ρωτούσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν στηρίζουν την πρότασή του, όταν κανείς δεν ξέρει, αν τη στηρίζει το ίδιο το κόμμα του! Ιδιαίτερα τώρα, που με δική τους ευθύνη έχουν ανεβάσει το λογαριασμό στα ύψη. Έτσι, κανείς δεν ξέρει, αν θα υπάρχει «δεδηλωμένη» κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφίσει την τελική συμφωνία και βέβαια για να την εφαρμόσει μετά. Η «δημιουργική ασάφεια» έχει μετατραπεί πια σε ένα απίστευτο χάος! Ο κ. Τσίπρας αναζήτησε προχθές βράδυ απεγνωσμένα στηρίγματα στην καταστροφική πολιτική του και συνενόχους για τα αδιέξοδα, στα οποία οδήγησε τη χώρα. Αλλά δεν τα βρήκε, από κανένα κόμμα! Που όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, του είπαμε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: Σταμάτα τα ψέματα, άλλαξε πολιτική και τότε μόνο μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Με την πολιτική που ασκείς, τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εξακολουθείς και λες, συνενόχους μην ψάχνεις, κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας πως αν η ΝΔ παρέμενε στην κυβέρνηση θα μηδένιζε το έλλειμμα και έκανε αναφορά και σε ζητήματα της περιοχής, όπως οι οδικοί άξονες και ο τομέας της Υγείας.

IMG 9368

«Θα μηδενίζαμε το έλλειμμα. Και εκείνοι καυχώνται ότι φέτος και τα επόμενα χρόνια, θα βγάλουν και πάλι έλλειμμα για να ξαναζητήσουν δανεικά! Και έτσι λένε θα πετύχουν μείωση χρέους. Μα όσο περισσότερα δανείζεσαι τόσο αυξάνεις το χρέος. Και λένε ότι έτσι θα κάνουν ταχύτερη ανάπτυξη. Μα ήδη με όσα κάνουν, έχουν βυθίσει τη χώρα σε ύφεση! Και κοιτάξτε το λέω εδώ, γιατί ο νομός Πρεβέζης είναι από τις περιοχές που έχουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Και βλέπω ξαφνικά μια κυβέρνηση να μιλάει για Ανάπτυξη και ότι έχει βάλει μπροστά τη μηχανή, έστω την κρατική για να δουλέψει, την ώρα που απαιτήσεις, όπως είναι η σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία οδό μέσω του κόμβου της Τύριας δεν υπάρχει. Η σύνδεση της Ιόνιας με την Αμβρακία και τη ζεύξη Πρέβεζας- Άκτιου, από το ύψος της γέφυρας του Καλογήρου δεν υπάρχει. Αμβρακία- Άκτιο, την προηγούμενη βδομάδα το ξέρετε, απολύθηκαν 90 εργαζόμενοι από τα εργοτάξια. Το βλέπει κανείς στο δρόμο, έχουν σταματήσει. Όπως έχει σταματήσει σε όλη την Ελλάδα αυτό που γινόταν, παντού!

Στον τομέα Υγείας, αντιλαμβάνεστε ότι, δεν λέω για το νοσοκομείο της Πρέβεζας ότι υπολειτουργεί με ελλείψεις, αλλά τα τρία κέντρα Υγείας του νομού είναι σχεδόν έτοιμα να κλείσουν και ιδιαίτερα της Πάργας, που το θεωρώ αδιανόητο σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς με χιλιάδες τουρίστες το χρόνο. Ή στο Καναλάκι ήδη εφημερεύουν εναλλάξ τις μονές και ζυγές μέρες του μήνα, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει στην περιοχή για υγειονομική και ιατρική φροντίδα και στους ντόπιους και στους τουρίστες.

Αλλά επαναλαμβάνω τα ψέματα αυτά τελειώνουν. Και τότε κερδίζει η αλήθεια, κερδίζει η υπευθυνότητα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται δύο λέξεις: Την αλήθεια και την Ευθύνη» είπε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο δύο επιλογές, είτε να πάει τη χώρα στα βράχια και να το πληρώσει πανάκριβα, είτε να προσχωρήσει στη μεγάλη συνεννόηση, να απαλλαγεί από τα βαρίδια του, να απαλλαγεί από τις εμμονές του, να αναλάβει τις ευθύνες του.

IMG 9268

«Για να προσχωρήσει σε αυτή τη μεγάλη εθνική συνεννόηση που εμείς του προτείνουμε, πρέπει πρώτα βέβαια να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους του. Άλλωστε, όλο και λιγότερο ο κόσμος τον πιστεύει. Πρέπει μετά να αλλάξει πολιτική. Όλα εκείνα που διακήρυσσε έχουν πλέον διαψευστεί. Και αποδεικνύονται ολέθρια: Και για την αξιοπιστία της Πατρίδας και για τη σταθερότητα της Οικονομίας.

Η μεγάλη συνεννόηση είναι για να αλλάξει η χώρα πολιτική! Όχι για να στηρίξουμε αυτή την χρεοκοπημένη πολιτική. Και είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Τους το είπα και στη Βουλή: Διαφορετικά θα είσαι ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα.

Τους είπα καθαρά και κάτι άλλο προχθές στη Βουλή: Ότι οι εκλογές δεν είναι διέξοδος γι' αυτούς! Με τις εκλογές δεν απειλούν εμάς. Απειλούν την Ελλάδα! Πρόωρες εκλογές η χώρα δεν τις αντέχει...»κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία της χώρας προς την καταστροφή και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και την ομολατότητα στο εσωτερικό.

Δ.Π.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης. Μόλις η καμπάνα του
03 Μαϊος 2024
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στο κοιμητήριο Πρέβεζας θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη ...
02 Μαϊος 2024
Τον περασμένο Οκτώβριο με ρεπορτάζ μας (δείτε εδώ) είχαμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στα τείχη του Κάστρου του Αγ. Ανδρέα, και ειδικότερα στο ...
02 Μαϊος 2024
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση του στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το νέο «Δικαστικό Χάρτη». ...
02 Μαϊος 2024
Για απαράδεκτη και προσβλητική τροπολογία κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...