Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 03:18

Στάθης Στασινός στο atpreveza: «Έχουμε ακόμα την αίσθηση των δακρυγόνων που έχουμε φάει»

Συνέντευξη στους Δημήτρη Πάτση, Παναγιώτη Τσόγκα

Με αφορμή την παρουσία του στην Πρέβεζα, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Στασινός, παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στους συντάκτες του atpreveza, η οποία αναμένεται να συζητηθεί.

«Είμαστε δυνατοί ως ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε ότι θα κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά την ''καρδιά'' του προγράμματός μας, την υλοποιούμε. Θα κάνουμε παραχωρήσεις, γιατί δεν γίνεται συμβιβασμός χωρίς παραχωρήσεις, αλλά τα βασικά θα τα εφαρμόσουμε, ώστε σε βάθος 4ετίας να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας», είπε ο κ. Στασινός και συμπλήρωσε:

«Κατ' αρχάς θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με κάτι της ημέρας (η συνέντευξη δόθηκε στις 11 Ιουνίου 2015). Η σημερινή ημέρα είναι μεγάλη μέρα. Για τη δημοκρατία. Για την ελεύθερη, αντικειμενική, ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Είναι μέρα νίκης για τον ελληνικό λαό και για τους δημοσιογράφους που αγωνιστήκαμε για να μην κλείσει η ΕΡΤ και να μην πέσει το ''μαύρο'', αλλά και να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ. Ζήσαμε ένα πολύ ''θερμό'' καλοκαίρι. Ήμουν εκεί. Ήμουν στην περιφρούρηση του κτιρίου, για να διαφυλάξουμε το αρχειακό υλικό, τις υποδομές κ.α.

Δε το βάλαμε κάτω. Ο κόσμος ήταν εκεί.

Δημιουργούνται άλλες συνθήκες στο χώρο της δημοσιογραφίας αντικειμενικά, και θα το δείτε στο μέλλον. Σπάει το μονοπώλιο του media-κου κατεστημένου, που τρομοκρατούσε το λαό μας και λειτουργούσε ως φερέφωνο των δανειστών και της εσωτερικής Τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων.

Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέψουμε.

Αυτές τις ημέρες είναι πυκνές οι εξελίξεις και οι ταχύτητες που τρέχουν. Αλλιώς κοιμάσαι το βράδυ κι αλλιώς ξυπνάς το πρωί. Οι στιγμές έχουν ένα μεγάλο ιστορικό βάρος. Η αναμέτρηση είναι κορυφαία. Η Κυβέρνηση 4 μήνες τώρα, ανακτά χώρο και χρόνο. Και το θέλουμε αυτό προκειμένου να ασκήσουμε αριστερή-φιλολαϊκή πολιτική. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και αχαρτογράφητα νερά, που δεν έχουν ξαναϋπάρξει και μέσα σε αντίξοους συσχετισμούς δυνάμεων».

 

-Το κείμενο των 47 σελίδων έχει υπαναχωρήσεις σε σχέση με προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. περιφερειακά αεροδρόμια. Πώς το αξιολογείτε αυτό;

 

«Γίνονται διαπραγματεύσεις. Η πρόταση των 47 σελίδων είναι ένας κοινός τόπος για σύγκλιση. Για αμοιβαία και επωφελή συνεργασία των δύο πλευρών. Εμείς δεν επιδιώκουμε να δώσουμε το αντίγραφο του προγράμματός μας για μία συμφωνία. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Δε γίνεται γιατί η Ελλάδα είναι σε δραματική κατάσταση. Όπως επίσης δεν αποδεχόμαστε τις 5 σελίδες που έδωσαν. Είναι απαράδεκτη η πρότασή τους. Χειρότερο από ό,τι έχει υπάρξει στη χώρα. Δεν παίρνουν υπ' όψη ούτε την ανθρωπιστική κρίση, ούτε ότι έκανε λάθος το ΔΝΤ. Προέβλεπαν ότι με όλη αυτή τη λιτότητα θα μειωνόταν στο 4% το ποσοστό επί του ΑΕΠ, ενώ είναι 25%.

Ο Ντράγκι, αν δεν κάνω λάθος, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση και ότι θα διαθέσουμε στην Ελλάδα 2 δις στα τέλη του χρόνου για ενίσχυση. Η πρότασή μας συνδυάζει δύο στοιχεία: Να μπει τέλος στη λιτότητα και να τηρηθούν οι κανόνες της Ευρωζώνης, κι ας μη συμφωνούμε.

Η πρότασή μας έχει συνεκτικότητα, δίνει λύση για τα επόμενα χρόνια, απαντά στα άμεσα και στα μακροπρόθεσμα προβλήματα της χώρας, σε συνδυασμό με την προοπτική αναπτυξιακής εξέλιξης στη χώρα μας.

Η πρότασή μας περιλαμβάνει:

  • Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Η πρότασή μας ήταν για 0,75% και από τη χθεσινή εξέλιξη πήγε στο 1%.

  • Τερματισμό της σκληρής λιτότητας. Τα πλεονάσματα ήταν 3,5% για το 2015 από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και 4,5% για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το κοινωνικό κράτος πηγαίνει... περίπατο. Στην Υγεία για παράδειγμα από 8 δις φτάσαμε στα 4 με τεράστια προβλήματα. Είναι μία βραδυφλεγής βόμβα. Επίσης είχαμε μείωση των κοινωνικών παροχών προς τον κόσμο και αύξηση της φορομπηχτικής πολιτικής σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

  • Απομείωση και αναδιάρθρωση του χρέους. Βασικό στοιχείο στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα επιμείνουμε. Είναι η ''καρδιά'' του προγράμματός μας. Καμία χώρα στον κόσμο δεν είναι σε θέση με τέτοια ποσοστά επί του χρέους να ανταπεξέλθει. Πρέπει να έχουμε 15% συν, για να ανταποκριθούμε στις δανειακές υποχρεώσεις μας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργήθηκε σε αυτό το 4μηνο η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για να ελέγξει τη νομιμότητα του χρέους. Δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να απομειωθεί στο μεγαλύτερό του μέρος.

  • Ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα μαζί με το παραπάνω στοιχείο, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και μεσομακροπρόθεσμα η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της.

  • Η αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας που έχασε από την κρίση.

  • Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

  • Η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Πολύ σύντομα θα καταθέσουμε νομοσχέδιο.

Δεν πειράζονται οι συντάξεις και ο πραγματικός μισθός των εργαζομένων».

 IMG 9464

 

Αν οι δανειστές φτάσουν σε σημείο αδιαλλαξίας, τότε θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό.

 

 

-Στο κόμμα σας υπήρχαν αντιδράσεις πάντως από πολλά στελέχη, όπως για παράδειγμα ο κ. Λαπαβίτσας με δηλώσεις του. Πόσο έτοιμο είναι το έδαφος στο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί τη συμφωνία αυτή;

 

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του κου Λαπαβίτσα. Οι οικονομολόγοι εξηγούν τα φαινόμενα επιστημονικά και βγάζουν συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει μελέτες για να πει κάποιος ακριβώς τι θα γίνει με το ένα ή το άλλο νόμισμα. Το σίγουρο είναι και είναι αποδεκτό και από τον κ. Λαπαβίτσα, ότι και τη μετάβαση στη δραχμή θα την πληρώσουν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την κρίση. Και θα κερδίσουν όσοι βγάζουν χρήματα έξω, οι μεγάλες πολυεθνικές που θα αγοράζουν μπιρ παρά.

Υπάρχουν διάφορες απόψεις, σκέψεις κτλ. Εμείς έχουμε δεσμευτεί όμως στο λαό από τη λαϊκή εντολή στις 25 Γενάρη. Μία εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης για τα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς. Και πήραμε εντολή για όχι στη λιτότητα, μέσα στους θεσμούς, μέσα στην Ευρωζώνη. Και είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Αν οι δανειστές φτάσουν σε σημείο αδιαλλαξίας, τότε θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό φαινόμενο η διαρκώς μεγαλύτερη στήριξη του ελληνικού λαού. Είναι το ηθικό μας πλεονέκτημα Το μεγαλύτερο όπλο της Κυβέρνησής μας στο σκληρό αυτό διαπραγματευτικό αγώνα που δίνουμε. Κι ένα λαό που νίκησε το φόβο, ένα λαό που στήριξε μία Κυβέρνηση με ελπίδα, η Αριστερά δε θα τον απογοητεύσει. Δε θα προδώσουμε το λαό μας».

 

-Πόσο δύσκολο είναι για το ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα κινημάτων, διαμαρτυρίας, αντιπολίτευσης να μεταμορφωθεί σε ένα κόμμα εξουσίας; Προβληματίζει το γεγονός ότι ο αριθμός μελών του κόμματος είναι δυσανάλογος με τις ψήφους στις εκλογές;

 

«Στην πενταετία που πέρασε ζήσαμε τραγικές στιγμές, με ένα λαό να αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια. Ήμουν στο Σύνταγμα κάθε μέρα. Ήμουν εκεί μαζί με το λαό. Και δεν υπάρχουν πλέον ούτε κάγκελα, ούτε ΜΑΤ και αισθανόμαστε περίεργα. Έχουμε ακόμα την αίσθηση των δακρυγόνων που έχουμε φάει. Ο αγώνας αυτός του λαού γκρέμισε τις Κυβερνήσεις των μνημονίων. Η Αριστερά επεξεργάστηκε θέσεις για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και έδωσε το σύνθημα: «Τώρα Αριστερά!». Η Αριστερά στην Κυβέρνηση και ο λαός το εκτίμησε. Η δυναμική, η αυτοπεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε το ηθικό του λαού. Ήταν η μόνη δύναμη που μιλούσε για το σήμερα και για το τι πρέπει να γίνει αύριο. Δεν αναφερόταν στην... επουράνια βασιλεία και πατώντας ένα κουμπάκι... Κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού με την ενωτική του πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο κέντρο της πολιτικής του την ενότητα του λαού μας. Βασική προϋπόθεση για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Να υπάρχει αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, να μπει χέρι σε αυτούς που κέρδισαν μέχρι χθες».

 

 

Δε θέλουμε να ελέγξουμε καταστάσεις μέσα στο λαό. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στο λαό

 IMG 9468

 

-Διαβλέπετε μία νέα κοινωνική πλειοψηφία που ξεπερνά ίσως και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνεται;

 

«Η κοινωνία πιο δυναμικά στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Στις προσπάθειες που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και η διαπραγματευτική ομάδα, μαζί και ο συντοπίτης σας Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δε θέλουμε να ελέγξουμε καταστάσεις μέσα στο λαό. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στο λαό, να παίρνουμε τα μηνύματα και να τα επεξεργαζόμαστε. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για να χτυπήσουμε την ανεργία κ.α. και με τις προτάσεις μας να εμπλουτίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης;».

 

-Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Γιακουμάτος από την Πρέβεζα κάλεσαν σε εθνική συνεννόηση τον Αλέξη Τσίπρα. Πιθανότερο σενάριο οι εκλογές ή μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας;

 

«Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να πάμε σε εκλογές γιατί είναι νωπή η λαϊκή εντολή. Αυτό θα συμβεί μόνο αν οι δανειστές δείξουν αδιαλλαξία. Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν.

Ο κ. Σαμαράς όλα αυτά τα κάνει για δικούς τους λόγους. Ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, για την καρέκλα του. Αυτό φάνηκε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές. Προσπαθεί να εγκλωβίσει το κόμμα του σε μία πολιτική που τον έδιωξε από την Κυβέρνηση. Ο λαός έδιωξε τον κ. Σαμαρά. Και τι λέει; ''Ελάτε στο πρόγραμμά μας''. Το ίδιο λέει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Θεοδωράκης λέει: ''Κάντε γρήγορα τη συμφωνία''. Δεν πήραν όμως θέση για τις προτάσεις των δανειστών... Δεν τις κατήγγειλαν.

Είπε όμως η... εσωτερική Τρόικα: ''Ελάτε μαζί μας γιατί θα οδηγήσετε τη χώρα στα βράχια''. Δεν έχει καταλάβει όμως ότι η χώρα είναι στα βράχια και γι' αυτό τον έδιωξε ο λαός. Ο λαός λέει αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Σε αυτό ο κ. Σαμαράς απαντά ότι ο γιαλός είναι στραβός. Επιτίθεται στον κόσμο επειδή στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ και τον απειλεί ότι θα τιμωρηθεί γι' αυτό που έκανε. Το κάνει για να παραμείνει Πρόεδρος της ΝΔ. Είναι αυτός που έχει άμεση σχέση με το πιο συντηρητικό, ακραίο κόμμα, το ΕΛΚ και είδατε τι θέσεις πήρε εκεί.

Συνυπέγραψε μία ανακοίνωση αισχρή για τα συμφέροντα της χώρας και δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντά της. Θυμάστε όταν ζήτησε συγνώμη από την κα Μέρκελ επειδή ήταν αντιμνημονιακός και έκανε έτσι... κωλοτούμπα;

Δε μας αφορά αυτό το θέμα. Βλέπετε την απομείωση των δυνάμεων της ΝΔ. Ο κ. Δένδιας χαρακτηριστικά είπε πως αν συνεχίσουν έτσι θα γίνουν σαν το ΠΑΣΟΚ».

 

 

 

Είναι λογικό η Νεολαία να αντιδρά σε κάποια πράγματα. Και αυτό πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά υπ' όψη οι βουλευτές, οι Υπουργοί και όσοι βρίσκονται στην Κυβέρνηση. Και όχι μόνο...

 

 

 

-Είναι αμήχανα τα πράγματα όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα η Νεολαία του εκφράζονται αρνητικά δημόσια για Υπουργούς της Κυβέρνησης;

 

«Καμιά αμηχανία δεν αισθανόμαστε. Η Κυβέρνηση αυτή είναι νέα και ήρθε σε μία δραματική κατάσταση της χώρας. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Μία αριστερή κυβέρνηση για να έχουμε κάποια εμπειρία. Οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη είναι σε βάρος μας. Δεν έχουμε κυβερνήσει ποτέ. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν λάθη και αδυναμίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν τα βάζει κάτω από το χαλί. Τα αναδεικνύει και προσπαθεί να τα διορθώσει. Και έχουν γίνει τέτοιες διορθώσεις. Ξέρετε ότι στο χώρο της Αριστεράς είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα που σχετίζονται με δημοκρατία, δικαιώματα, το ρόλο της Αστυνομίας και το βαθύ κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Είναι λογικό η Νεολαία να αντιδρά σε κάποια πράγματα. Και αυτό πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά υπ' όψη οι βουλευτές, οι Υπουργοί και όσοι βρίσκονται στην Κυβέρνηση. Και όχι μόνο...

Ο κ. Πανούσης άλλωστε προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ βέβαια, αλλά πρέπει να τα πάρει υπ' όψη του...»

 

-Σας προβληματίζει το έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ, σε σχέση και με τη διαμόρφωση των συσχετισμών δύναμης; Ποιος ο ρόλος που θα παίξει η άνοδος του Podemos στην εξουσία;

 

«Φυσικά μας απασχολεί. Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση έχει στηριχθεί σε πολιτικές αναλύσεις που έχουμε κάνει και αναφέρονται σε αυτά τα στοιχεία. Στον πυρήνα της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης βρίσκεται η λιτότητα και η τεράστια αναδιανομή πλούτου σε λιγότερα χέρια. Αυτό είναι στο στενό πυρήνα της.

Είδαμε και στην Ελλάδα την έλλειψη δημοκρατίας. Το ''μαύρο'' της ΕΡΤ και τη μιντιακή κυριαρχία σε στενή συνεργασία με τους δανειστές και την εσωτερική Τρόικα, που τρομοκρατούσαν το λαό πρωί-βράδυ με τα δελτία ειδήσεων.

Τις ΠΝΠ που κατήργησαν τη νομοθεσία που υπήρχε και την αντικατέστησαν με αντιλαϊκούς νόμους. Καταπάτησαν το Σύνταγμα που οι ίδιοι έφεραν στη Βουλή. Και εμείς υπερασπιζόμασταν το Σύνταγμα, έστω κι αν είχαμε διαφωνίες. Η Βουλή έκλεισε, η ώρα του Πρωθυπουργού σταμάτησε...

Η Ευρώπη σήμερα έχει δύο στρατηγικές. Αυτό το είδαμε στις συναντήσεις Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ. Έδειξαν την πρόθεση να προχωρήσουν οι συνομιλίες και να φτάσουμε σε συμφωνία. Στη Γερμανία 30 βουλευτές-αντάρτες που είναι στον ακραίο συντηρητικό χώρο που εκφράζει ο Σόιμπλε θέλουν την τιμωρία της Ελλάδας. Τιμωρία, πρόγραμμα, λιτότητα, γονάτισμα των λαών.

Υπάρχει διάσταση στις απόψεις των δανειστών.

Υπάρχει μία στρατηγική αλληλεγγύης, ισότητας, δημοκρατίας, εμβάθυνσης της ΕΕ. Η δεύτερη στρατηγική έχει να κάνει με τη διάσπαση της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Εκφραστές της είναι οι οικονομικές ελίτ και οι ακραίοι της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, με τους οποίους συμπορεύεται ο κ. Σαμαράς.

Θέλουν να μας πατήσουν. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα προχωρήσει με συνταγματικές αρχές τη δημοκρατία ή θα συνταγματοποιήσει τη λιτότητα και θα διασπαστεί. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή αφορά την Ελλάδα είναι σε λάθος δρόμο. Ένα φάντασμα θα πλανάται πάνω από την Ευρώπη και όλοι θα ψάχνουν την επόμενη χώρα. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα...

Εκεί στηρίζεται η πολιτική μας. Θα είναι τρομερές οι συνέπειες σε όλη την Ευρώπη. Οι Αγορές θα περιμένουν το επόμενο θύμα, για να πέσουν σαν τα κοράκια...

Από την Ευρώπη επίσης ξεκίνησαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι σε περιόδος κρίσης. Δεν επιλέχθηκε η πολιτική λύση. Επιδιώχθηκε η λύση με τα όπλα. Η Γερμανία θα πάρει ένα ρίσκο σήμερα; Ακόμη και η Γερμανία βρίσκεται σε κρίση.

Αναδύονται και οι δυνάμεις νεοφασιστών, ευρωσκεπτικιστών...

Η κα Μέρκελ θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με την κα Λεπέν ή τη Λέγκα του Βορρά ή τη Χρυσή Αυγή;

Όταν δεν δίνεται πολιτική λύση στην κρίση, αναδύονται οι φασιστικές δυνάμεις.

Ακόμη ένα σημείο είναι πως μία αρνητική εξέλιξη θα δημιουργούσε προβλήματα σοβαρά στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι Αμερικάνοι θέλουν ηρεμία στην Ευρώπη. Θέλουν να φτιάξουν το πολιτικοοικονομικό σκέλος του ΝΑΤΟ, που θα «αγκαλιάσει» όλες τις χώρες της Δύσης, για να δημιουργηθεί ένα σχήμα δυνατό που θα ανταγωνιστεί τα BRICS».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. Λίγο μετά τις 21:45 και με σύμμαχο τον καιρό
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...
03 Μαϊος 2024
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στο κοιμητήριο Πρέβεζας θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...