Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:58

Ανακοινώσεις της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ για την... άλλη εικόνα και την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Τις παρακάτω ανακοινώσεις εξέδωσε η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ:

 

Η άλλη εικόνα...

 

Δύο εικόνες «έπαιξαν» τις προηγούμενες μέρες.

Η μία, από την περασμένη Τετάρτη, είναι αυτή των δήθεν αυθόρμητων διαδηλώσεων υποστήριξης των προτάσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δηλαδή του αντιλαϊκού πακέτου μέτρων 47 σελίδων και πλέον, διεκδικώντας «έντιμη συμφωνία», με τη στήριξη των φιλοκυβερνητικών αστικών ΜΜΕ, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη, από την περασμένη Πέμπτη, αυτή της επίσης δήθεν αυθόρμητης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, με σύνθημα την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, με τη στήριξη γνωστών αστικών ΜΜΕ και τη συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ, ζητώντας από την κυβέρνηση να υπογράψει αμέσως την αντιλαϊκή συμφωνία.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη εικόνα. Αυτή όπως καταγράφτηκε στις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν στις 11 Ιούνη, όχι δήθεν αυθόρμητα, αλλά από περίπου 700 οργανώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Αθήνα και σε άλλες 60 περίπου πόλεις της χώρας, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα μιας πολύμηνης οργανωτικής προσπάθειας, που εκδηλώθηκε με περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις, μικρότερες κινητοποιήσεις, ένα σημαντικό βήμα με προοπτική την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα. Εκφράζοντας συνολική αντίθεση στα αντιλαϊκά σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης - δανειστών, σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία, στα νέα μέτρα. Διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών, ξήλωμα όλου του αντεργατικού πλαισίου, κατάργηση των μνημονίων και των νόμων τους, διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, αυξήσεις μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις κ.λπ. Ανοίγοντας το δρόμο της πάλης σε κατεύθυνση ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Την Τετάρτη ζήσαμε μια επανάληψη των φιλοκυβερνητικών συγκεντρώσεων του Φλεβάρη. Μιας προσπάθειας ο λαός να γίνει ντεκόρ μιας αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης, να αποδεχτεί και να στηρίξει τη λογική του «μικρότερου κακού», τη «Σκύλλα» ενάντια στη «Χάρυβδη», να παραιτηθεί και από άλλες διεκδικήσεις του, να στηρίξει ως «κόκκινη γραμμή» μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία που παρουσιάζεται λιγότερο αντιλαϊκή από αυτή που θα μπορούσε να έρθει! Ενα τμήμα επίσης των διαδηλωτών την Τετάρτη δήλωνε έτοιμο να στηρίξει την πιθανότητα αντιπαράθεσης, μη συμφωνίας με τους δανειστές. Στηρίζοντας συνειδητά ή ασυνείδητα μια ρήξη - μαϊμού αφού δεν αποτελεί ρήξη με τις πραγματικές αιτίες που γεννάνε την αντιλαϊκή πολιτική, το χρέος, τα μνημόνια, δηλαδή την ΕΕ, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Η αντικατάσταση της χρεοκοπίας του λαού μέσω νέων αντιλαϊκών μέτρων από τη χρεοκοπία του μέσω της υποτίμησης του νομίσματος και αντιλαϊκών μέτρων που θα έρθουν αργότερα, δεν αποτελεί διέξοδο για το λαό αλλά για ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου που θα βγουν κερδισμένα απ' αυτή την εξέλιξη.

Την Πέμπτη είδαμε να γίνονται συνθήματα διαδήλωσης αντιδραστικά κελεύσματα τμημάτων του κεφαλαίου, όπως: «Όχι συνδικαλισμός στο Δημόσιο», «Το δημόσιο χρέος είναι κατά 80% παροχές και συντάξεις δημόσιων υπαλλήλων», «Μικρότερος και καλύτερος δημόσιος τομέας», «Ναι στις προτάσεις Γιούνκερ»! Στο περιβάλλον των εκβιασμών, των αυταπατών και της κινδυνολογίας, της αποδοχής των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ, του «ανήκομεν εις την Δύσιν», της λογικής του μικρότερου κακού, της ανάδειξης ως υπ' αριθμόν 1 στόχου της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και της ανταγωνιστικότητας, ευνοείται η ενίσχυση αντιδραστικών κινήσεων. Περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησής του με το συστηματικό ξήλωμα όποιου ριζοσπαστισμού - έστω θολού - είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις.

Οι τρεις αυτές εικόνες κάνουν το πράγμα σαφές: Είτε ο λαός, οι εργαζόμενοι θα στοιχηθούν κάτω από ξένες σημαίες αντιτιθέμενων τμημάτων της αστικής τάξης που παίζουν στα διάφορα αντιλαϊκά παζάρια αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα, με τη μια ή την άλλη εκδοχή, τη συνέχιση της επιδείνωσης της ζωής τους ή θα οργανώσουν την πάλη τους, τη διεκδίκησή τους κάτω απ' τη σημαία των δικών τους ταξικών συμφερόντων!

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για το 2014, τα 60 εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι, λόγω πολέμων, εμφύλιων συρράξεων και διώξεων, αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη έκρηξη προσφύγων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αιτία για τον δραματικά αυξανόμενο αριθμό των ξεριζωμένων είναι η ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, με τη δημιουργία νέων και την αναζωπύρωση παλαιών εστιών πολέμου, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει να παράγει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και ξεριζωμένους.

Η ΕΕ, αντάξια του ιμπεριαλιστικού της χαρακτήρα, από το ένα μέρος συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων, με τη συμμετοχή της στους πολέμους και τις επεμβάσεις και, από το άλλο μέρος, σχεδιάζει και εφαρμόζει νέα συστήματα καταστολής στα σύνορα μέχρι και βομβαρδισμούς τρίτων χωρών, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης των διακινητών μεταναστών και προσφύγων. Την ίδια στιγμή, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους πνιγμένους στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων και προωθεί μέτρα κοροϊδία για την κατανομή και εγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων στα διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ, για την ανακούφιση δήθεν της Ελλάδας και Ιταλίας που δέχονται μεγάλα κύματα προσφύγων, ενώ διατηρεί τον Κανονισμό του Δουβλίνου που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Στην Ελλάδα ο λαός μας ζει από κοντά το δράμα των προσφύγων, με τον αριθμό των νέων αφίξεων των θυμάτων του ιμπεριαλισμού να έχει φτάσει τους 50.000, μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, από τους οποίους οι 30.000 είναι πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει με ενεργητικότερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ετοιμάζεται να δώσει νέα στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου. Καλλιεργεί επικίνδυνες αυταπάτες, περί δήθεν αλληλεγγύης της ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καλώντας μάλιστα την Task Force της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στη Λέσβο και περιμένοντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα δοθούν σε ΜΚΟ, για τη στέγαση ενός πολύ μικρού αριθμού προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι δραματικοί αριθμοί των προσφύγων θα συνεχίζουν να αυξάνονται, όσο συνεχίζει να κυριαρχεί το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, μαζί με τις διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις του και τις επεμβάσεις τους. Η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη χειραφέτηση των εργατών και των λαών, για το σοσιαλισμό, αποτελεί την πραγματική συμβολή για την αντιμετώπιση του δράματος των προσφύγων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να αγωνιστεί για:

--Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

-- Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

-- Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.

-- Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης.

--Να φύγει ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.

-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμία νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. Λίγο μετά τις 21:45 και με σύμμαχο τον καιρό
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...
03 Μαϊος 2024
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στο κοιμητήριο Πρέβεζας θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...