Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: Η παράταξη "Βήμα στο Αύριο" έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επανατοποθέτηση της αυτόματης μπάρας στην είσοδο του πεζόδρομου προς το Νεκρομαντείο Μεσοποτάμου.
Η απόφαση του Δημάρχου να αφαιρέσει την μπάρα –χωρίς διαβούλευση, χωρίς τεκμηρίωση, και σαφώς για εξυπηρέτηση προσωπικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων– αποδεικνύεται εξαιρετικά επιζήμια.
Ουσιαστικά καταργείται στην πράξη ο χαρακτήρας του πεζόδρομου, ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί επένδυση στη δημιουργία οργανωμένων χώρων στάθμευσης. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών και ιδιαίτερα των παιδιών και ηλικιωμένων που περπατούν στον χώρο. Υποβαθμίζεται η τουριστική εμπειρία στον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό προορισμό, με άμεση συνέπεια στη φήμη του Δήμου Πάργας. Αδικείται η τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αποθαρρύνει τους επισκέπτες να περπατήσουν και να προσεγγίσουν τα καταστήματα της περιοχής. Ακυρώνεται η επένδυση του Δήμου, αφού οι χώροι στάθμευσης δεν αξιοποιούνται. Η τοποθέτηση της μπάρας δεν αποκλείει κατοίκους, επαγγελματίες ή έκτακτες ανάγκες. Υπάρχουν σύγχρονες λύσεις (τηλεχειρισμός, κάρτες, χρονικά προγράμματα), τις οποίες άλλοι δήμοι ήδη εφαρμόζουν με επιτυχία. Η απόφαση του Δημάρχου δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά προσωρινές σκοπιμότητες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απαξίωση ενός πολιτιστικού και ιστορικού τόπου διεθνούς ακτινοβολίας για χάρη εξυπηρετήσεων.
Η παράταξη “Βήμα στο αύριο” ανταποκρινόμενη στο επείγον και έντονο αίτημα των πολιτών της περιοχής του Μεσοποτάμου, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πράξει το αυτονόητο: Να εγκρίνει την επανατοποθέτηση της αυτόματης μπάρας με ελεγχόμενη πρόσβαση, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια του χώρου.
Δυστυχώς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, λειτούργησε με αντιθεσμικό και αντιδημοκρατικό τρόπο καθώς δεν σεβάστηκε την απόφαση της πλειοψηφίας να συζητηθεί το θέμα.
Πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση χωρίς προηγούμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας και αποτελεί μία μαύρη κηλίδα στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού.