Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 09:56

«Δε θα γίνουμε η νέα... Τροία του εργατικού-λαϊκού κινήματος» - Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (pics+vid)

Με πίστη στην αυτόνομη εκλογική της κάθοδο και διάθεση για αγώνα ρήξης και ανατροπής, η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-Ανένταχτοι, παρουσίασε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, το απόγευμα της Δευτέρας, το ψηφοδέλτιό της στο Νομό Πρέβεζας.

Υποψήφιοι βουλευτές στην Π.Ε. Πρέβεζας θα είναι οι Κατερίνα Ασπρούδη, Αποστόλης Χαλκής, Στέργιος Ηλίας, Βαγγέλης Νάνος (δείτε παρακάτω πλήρη βιογραφικά τους). Ενδεικτική ήταν η φράση του Βαγγέλη Νάνου, για το κλίμα που επικρατεί στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δε θα γίνουμε η νέα... Τροία του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

IMG 4821

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Ε.Κ. Πρέβεζας, το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Διονύσης Καββαδάς, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ και δεκαετίες -έχει αξία να θυμόμαστε την ιστορία του εκάστοτε πολιτικού ρεύματος που φτάνει μέχρι και σήμερα- το συγκεκριμένο πολιτικό ρεύμα, που οι απαρχές του είναι στον Ευρωκομμουνισμό, μας έλεγε για τη δυνατότητα αλλαγών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έφτασε σήμερα και από θέσεις κυβερνητικές να επιχειρήσει μία άλλη συμφωνία. Αυτή η συμφωνία δεν ήρθε ποτέ. Αυτό που ήρθε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που και οι ίδιοι έλεγαν πριν μερικούς μήνες. Ήρθε ένα Μνημόνιο με πολύ σκληρούς όρους, το οποίο θα το γνωρίσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, στην καθημερινότητά μας. Τα νομοσχέδια θα τρέχουν κατά... ριπάς» και πρόσθεσε: «Σε αυτή την ιστορική στιγμή, που κλείνει ο ιστορικός αυτός κύκλος και αναδεικνύεται η ανάγκη για το ποια Αριστερά θέλουμε, με ποιο πολιτικό πρόγραμμα και με ποια στρατηγική θα δώσει λύση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταθέτει το δικό της πρόγραμμα και θα επιχειρήσει να δώσει τη δική της απάντηση».

 

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

Παρέθεσε στη συνέχεια τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

 

Μετωπική συμπόρευση με βάση τις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις της Αριστεράς με τις παρακάτω αρχές:

  1. Ρήξη και αποδέσμευση από το Ευρώ και την ΕΕ

  2. Εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με διαφάνεια, δημοκρατία και εργατικό έλεγχο.

  3. Το χρέος δεν είναι όλων μας. Δε δεχόμαστε την αποπληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζουμε. Επιδιώκουμε άμεση διαγραφή χρέους.

  4. Εθνικοποίηση τραπεζών.

  5. Να στηριχθεί άμεσα το εισόδημα του μισθωτού εις βάρος των κερδών.

  6. Στήριξη των ανέργων. Να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

  7. Να ξαναμιλήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση που θέλουμε.

  8. Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

  9. Προστασία προσφύγων και μεταναστών. Το ρεύμα αυτό είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών πολέμων. Δεν έρχεται απλώς για ένα καλύτερο μεροκάματο.

 IMG 4824

 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Νάνος, που υποστήριξε: «Με τις υποψηφιότητες της Κατερίνας Ασπρούδη και του Αποστόλη Χαλκή, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι εκπροσωπείται στο ψηφοδέλτιό μας, όλη αυτή η μάζα της νέας εργατικής βάρδιας, της εργασιακής περιπλάνησης, των συμβάσεων δεξιά και αριστερά, της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και ταυτόχρονα εκπροσωπόύνται δυνάμεις του μάχιμου φοιτητικού κινήματος, ειδικά από το χώρο της νεολαίας, που έδωσαν τη μεγάλη μάχη και τα μεγάλα ποσοστά υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Γιατί να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειδικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα; Θα πρέπει να δούμε πρώτα τι κρίνεται σε αυτή την εκλογική μάχη. Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι αν το μαύρο μέτωπο, το μέτωπο των μνημονιακών ζόμπι, στο οποίο έχουν προσχωρήσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, θα καταφέρει να περάσει τα μνημονιακά μέτρα».

Ακολούθως, ο κ. Νάνος τόνισε: «Πάμε σε μια εκλογική μάχη, όπου το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι προαποφασισμένο και όλος ο... τσακωμός γίνεται για το ποιο κομμάτι του μνημονιακού μπλοκ θα τα εφαρμόσει. Είναι ξεκάθαρο αυτό στο λαό», ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα, στην οποία προσχώρησε ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχολίασε: «Για εμάς η ΛΑΕ είναι ένα καινούριο, πατριωτικό, ριζοσπαστικό κόμμα. Αναπαλαιωμένο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για τη διαχείριση εντός της ΕΕ μιας πολιτικής καταστρατήγησης μνημονίων. Μία πολιτική που την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015».

IMG 4823

Δικαιολόγησε επίσης ως εξής την ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λοιπόν, γιατί αναδεικνύει το πραγματικό και όχι τα ψεύτικα διλήμματα της μάχης. Και ψεύτικο δίλημμα είναι αν το μνημόνιο θα το διαχειριστεί μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Ψεύτικο δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που τον άφησε η μήτρα του (ΛΑ.Ε.) ή στο δρόμο μιας αποτυχημένης τακτικής που έχει ως στρατηγική τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό (ΚΚΕ).

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί εκφράζει τη συνολική, μέχρι τέλους καταδίκη της αντεργατικής επίθεσης και των κομμάτων που την προώθησαν.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί έχει μάχιμη πολιτική γραμμή, συνολικής ανατροπής των μνημονίων, της αντεργατικής επίθεσης και των αστικών αναδιαρθρώσεων, ρήξης με τους πυλώνες αυτής της επιδρομής (ΕΕ, χρέος, μισθολογική εξαθλίωση, κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός). Μια γραμμή που κοντράρει στα ίσια, τώρα κι από εργατική σκοπιά τη γραμμή του αστικού κόσμου.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο της πάλης τους εχθρούς των εργατικών συμφερόντων και των νεολαιίστικων αναγκών. Δεν μασά τα λόγια της ούτε διστάζει να «δείξει» την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους καπιταλιστές, το σύστημα της αγοράς και της ιδιωτικής ιδιοκτησίας ως υπεύθυνους των λαϊκών προβλημάτων και συντάκτες των μνημονίων.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι η μόνη με ξεκάθαρη θέση για την «Ιερά Συμμαχία» της κοινωνικής βαρβαρότητας και των μνημονίων, την ΕΕ. Αντλώντας συμπεράσματα από την 30χρονη συμμετοχή στην ΕΕ, την υπερδεκάχρονη συμμετοχή στο ευρώ και την πενταετία των μνημονίων, προβάλλει τη ρήξη/έξοδο από ευρώ και ΕΕ, με διεθνιστικό κι εργατικό πρόσημο, ως όρο απαραίτητο για να καταργηθούν τα μνημόνια και να ικανοποιηθούν οι εργατικές και νεολαιίστικες ανάγκες.

Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι η μόνη που αντιπαρατίθεται με όρους εργατικής πολιτικής και αυτενέργειας στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο, τη δικτατορία των ΜΜΕ, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, τη συντριβή των λαϊκών ελευθεριών, τα αρχηγικά κόμματα.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν μένει στη μέση του δρόμου, λέει «μέχρι τέλους» και το εννοεί.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι η μόνη που απαντά καθαρά ποιος θα επιβάλει έναν άλλο δρόμο, πέρα από την αστική επίθεση, την ΕΕ και το σύστημα της εκμετάλλευσης. Είναι η μόνη που, πολύ πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεταλλαχτεί μνημονιακά και η ΓΣΕΕ συνταχθεί με τον ΣΕΒ στο «Ναι», έλεγε πως η λύση των εργατικών προβλημάτων δεν θα προέλθει από κάποια «αριστερή κυβέρνηση» ή ένα κίνημα που κινείται στις ράγες της ΓΣΕΕ. Θα προέλθει από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, καρδιά ενός λαού οργανωμένου με πρωτότυπους, πολύμορφους και αποτελεσματικούς τρόπους.

Τέλος, ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι η μόνη που έχει αυθεντική μετωπική λογική σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, γραμμή πολιτικής συνεργασίας με πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, καθώς και γραμμή κοινής δράσης στο κίνημα για την ήττα της αντεργατικής εκστρατείας».

 

 

Τα βιογραφικά

 

 

ΑΣΠΡΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΘΩΜΑ

Η Ασπρούδη Αικατερίνη γεννήθηκε το 1982 στην Άρτα. Απόφοιτη του Ιστορικού-Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι αδιόριστη εκπαιδευτικός. Έχει εργαστεί στον επισιτισμό, συμβασιούχος εκπαιδευτικός σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας της περιοχής (Φιλιππιάδα).

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών στη σχολή της εκλεγμένη με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ). Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και της περιφεριακής κίνησης ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η).

ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κατάγεται από τη Μηλιά Μετσόβου. Γεννήθηκε το 1949 στο Μέτσοβο, όπου ζούσαν οι γονείς του, λόγω μετακί­νησης του πληθυσμού, με τα έκτακτα μέτρα του εμφυλίου.

Τελείωσε το Γυμνάσιο Μετσόβου. Πέρασε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων απ' όπου αποφοίτησε από το Κλασικό Τμήμα το Μάρτη του 1974.

Μετά τη λήψη του πτυχίου κατέφυγε στην Αθήνα όπου και δούλεψε ως οι­κοδόμος. Είχε έντονη αντιδικτατορική δράση στα Ιωάννινα όπου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών. Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου όπου και χτυπήθηκε από συ­νεργάτες της Χούντας.

Διορίστηκε το 1977 στο Λύκειο Θεσπρωτικού Πρέβεζας. Συμμετέχει από τότε σε όλες τις κινητοποιήσεις για την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων στο Θεσπρωτικό.

Ήταν η ψυχή της κίνησης για τη δημιουργία κινηματογραφικής λέσχης το 1978, που όμως ναυάγησε λόγω παρέμβασης της Ασφάλειας. Έχει γράψει πέντε βιβλία για την ιστορία των ντοκιμαντέρ, τις ταινίες κινούμενων σχεδίων, την ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου.

Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1989 οπότε και αποχώρησε λόγω της συγκυβέρνησης ΝΔ-ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ(ΚΚΕ-ΕΑΡ).

Είναι μέλος της γραμματείας της περιφερειακής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΝΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Ο Νάνος Βαγγέλης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969. Οργανώθηκε στη ΚΝΕ το 1983 και στο ΚΚΕ το 1987. Aποχώρησε το 1989-1990 την περίοδο των συγκυβερνήσεων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ(ΚΚΕ-ΕΑΡ) με τη ΝΔ (κυβέρνηση Τζανετάκη) και με τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση Ζολώτα).

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία 19 χρόνια ζει μόνιμα στην Πρέβεζα και εργάζεται ως Γεωπόνος Ιδιωτικός Υπάλληλος σε εταιρεία γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα 5μελή και 15μελή συμβούλια του σχολείου του. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Γεωπονικής και ιδρυτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ) σε ΑΕΙ-ΤΕΙ . Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης με την ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο(ΑΡ.Π.Η)

Είναι εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ηπείρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου, του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

ΧΑΛΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Χαλκής Απόστολος γεννήθηκε το 1989. Κατάγεται από την Αγία Κυριακή της Πάργας. Είναι μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ) , της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελειόφοιτος του ΣΕΜΦΕ (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσική) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια είχε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στη πολιτική των μνημονίων στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης . Διετέλεσε μέλος του ΔΣ συλλόγου φοιτητών της σχολής του. Ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την περιφερειακή κίνηση ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο(ΑΡ.Π.Η).

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης



 



  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

23 Μαϊος 2024
Ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων επί της Δημοτικής οδού Γλυκής-Σουλίου Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων γενικά, ως εξής:
22 Μαϊος 2024
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, την Παρασκευή 24 Μαΐου και ...
22 Μαϊος 2024
Απαράδεκτη είναι η εικόνα στην παραλία της Κυανής Ακτής, ακριβώς κάτω από το χώρο στάθμευσης στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο. Παρά το ...
22 Μαϊος 2024
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκετην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, ηεπετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από ...
22 Μαϊος 2024
Συνελήφθη χθες (21-05-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ...

Αθλητισμός

23 Μαϊος 2024
Ο Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Σας καλούμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 26/05/2024 και ώρα 11:00 στην Θεοφάνειο Αίθουσα στην
20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με ...
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...

Πολιτισμός

22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...