Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 17:35

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με πίστη για πρωτιά στο Ν. Πρέβεζας (pics+vid)

Τους 4 υποψήφιους βουλευτές (δείτε παρακάτω τα βιογραφικά τους), που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του στο Ν. Πρέβεζας, παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στο εκλογικό κέντρο του κόμματος.

IMG 4854

Τους Κώστα Μπάρκα, Σπύρο Βελέντζα, Δήμητρα Καστάνη και Βαγγέλη Τζάκο, παρουσίασε το μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Δημήτρης Παπαδήμος, ο οποίος ανέφερε: «Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2015. Μέσα σε μία πρωτοφανή συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη. Μια συγκυρία κατά την οποία η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά από μία μεγάλη νίκη στις εκλογές του Γενάρη του 2015 και ένα συντριπτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έπεσε από αριστερούς βουλευτές.

IMG 4844

Η επόμενη συμφωνία που αναγκάστηκε να υπογράψει η Κυβέρνηση μετά από έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό, αποτυπώνει το συσχετισμό των δυνάμεων που διαμορφώνεται στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, από τον οποίο δε μπορέσαμε να αντιδράσουμε» και πρόσθεσε: «Παρά τις αποχωρήσεις στελεχών και τη δημιουργία νέου κόμματος από τους διαφωνούντες, η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας, όχι μόνο έμεινε αλώβητη, αλλά και διευρύνεται καθημερινά με νέους και παλιούς συντρόφους και φίλους, που όλοι μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

Κώστας Μπάρκας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαχειριστεί προς όφελος της κοινωνίας αυτή τη συμφωνία»

 IMG 4840

Ο Κώστας Μπάρκας, που είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αρχικά υποστήριξε: «Οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, είναι οι πιο καθοριστικές των τελευταίων ετών. Πλέον δε ψηφίζουμε για μία Κυβέρνηση που θα φέρει μία συμφωνία για τη χώρα, αλλά για μία που θα διαχειριστεί μία συγκεκριμένη συμφωνία που έχει υπογραφεί και η οποία δίνει μία διέξοδο, στην οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Στο επτάμηνο της Κυβέρνησης έγιναν πολλά. Έγιναν και λάθη. Εμείς δε θέλουμε να ωραιοποιήσουμε αυτή την κατάσταση. Ήταν όμως ένα επτάμηνο, που όλοι διαβεβαιώνουν ότι ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε σκληρά για τη χώρα και διαπραγματεύτηκε για μία συμφωνία που θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς κατάφερε να υλοποιήσει ορισμένα πράγματα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήταν ένα πρόγραμμα τετραετίας. Παρ' όλα αυτά ψηφίστηκαν νομοσχέδια που είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και κοινωνική κατεύθυνση».

Ο κ. Μπάρκας ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων: «Στο Νομό μας καταφέραμε να αναδείξουμε αρκετά θέματα και αρκετές παραβλέψεις, οι οποίες είχαν γίνει και έχουν γίνει και αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το Νομό Πρέβεζας στον πολιτικό χάρτη της χώρας μας. Ο Νομός μας δυστυχώς, ήταν έξω από την πολιτική συζήτηση της χώρας μας.

Ο Νομός μας μπορεί να αναπτύξει και τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πετύχει και καλά και κακά. Δε χρειάζεται να δημιουργήσουμε το δικό μας success story πάνω σε αυτή τη συμφωνία. Έχει προτάσεις υφεσιακές. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις... ρωγμές, ώστε η συμφωνία αυτή να βοηθήσει τις κοινωνικές ομάδες, που είχαν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Επιτέθηκε στο παλιό πολιτικό σύστημα, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως είπε και σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαχειριστεί προς όφελος της κοινωνίας αυτή τη συμφωνία». Ο βουλευτής Πρέβεζας ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε: «Το ψηφοδέλτιό μας είναι ψηφοδέλτιο νίκης, που αποτελείται και από ιδιωτικούς υπαλλήλους, που στον ιδιωτικό τομέα έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν και από ανθρώπους που βοήθησαν πολύ στο δημόσιο τομέα. Από ανθρώπους του αγροτικού κόσμου, που παράγουν, έμειναν στον τόπο τους και αγωνίζονται. Μάχονται και δίνουν το στίγμα τους στο ψηφοδέλτιο.

Δε θα είμαστε εμείς αυτοί που εκείνους που ο ελληνικός λαός τους έβγαλε από την πόρτα, θα τους επαναφέρουμε στο πολιτικό σκηνικό από το παράθυρο».

 

 

Σπύρος Βελέντζας: «Ο πρωταρχικός στόχος και η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ -πιστεύω- είναι να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία»

 IMG 4858

Ο Σπύρος Βελέντζας από την πλευρά του είπε: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανετράπη από ένα τμήμα των ίδιων των βουλευτών της. Είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Οι διασπάσεις της Αριστεράς είναι ένα επαναλαμβανόμενο και οδυνηρό πράγμα. Όμως στη συγκεκριμένη διάσπαση η ομάδα που αποχώρησε οδήγησε στην ανατροπή της πρώτης Κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που μας θλίβει πάρα πολύ.

Η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με λάθη, παραλείψεις, αυταπάτες, αλλά αν είναι κάτι για το οποίο δε μπορεί κανείς να την κατηγορήσει είναι ότι δε διαπραγματεύτηκε. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση βρέθηκε στο τραπέζι απέναντι από τους δανειστές.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ιδεολογική συγγένεια με τους δανειστές. Θυμηθείτε ότι ''το Μνημόνιο είναι ευλογία'', ότι ''έπρεπε να είχαμε ανακαλύψει μόνοι μας το Μνημόνιο'' κ.α.

Εμείς αναγκαστήκαμε να συνθηκολογήσουμε, κάτω από εκβιαστικά διλήμματα».

Πραγματοποίησε στη συνέχεια μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για την Ευρωζώνη, τις πολιτικές και το συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη και συμπλήρωσε: «Ο πρωταρχικός στόχος και η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ -πιστεύω- είναι να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Να αλλάξει το πελατειακό, διεφθαρμένο, αναξιοκρατικό κράτος και τα κατεστημένα συμφέροντα που έχουν διαμορφωθεί επί δεκαετίες. Να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, να θεσπίσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με αναδιανεμητικό χαρακτήρα και να χτυπήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και για να το κάνει αυτό χρειάζεται χρόνο για να κυβερνήσει. Και αυτό το χρόνο δεν τον είχε.

Εκείνο που ζητάμε από τους πολίτες είναι να μας δώσουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας, να αλλάξουμε όλα τα δεινά που συσσωρεύτηκαν τόσα χρόνια στη χώρα. Ελπίζουμε ότι ο λαός θα ανταποκριθεί σε αυτό, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα.

Καλούμε όσους θύμωσαν, απογοητεύτηκαν και πικράθηκαν -και δικαιολογημένα- εν πολλοίς να συστρατευθούν ξανά μαζί μας, ώστε να μην αποτελέσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία αριστερή παρένθεση, κάτι που θέλουν πολλοί και μέσα και έξω από τη χώρα. Για να μη χαθεί η ελπίδα».

 

 

Βαγγέλης Τζάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη Κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό του αγρότη»

 IMG 4843

Ο Βαγγέλης Τζάκος πήρε στη συνέχεια το λόγο και δήλωσε: «Θα ήθελα να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητά μου σαν αγρότη θα ήθελε να δώσει το στίγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη Κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό του αγρότη. Κατηγορούμαστε ότι φέραμε μία φορολογία, κάτι το οποίο δεν είναι αληθές. Τη φορολογία την έφερε η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Είχαν μάθει τον ελληνικό αγροτικό κόσμο να ζει από τις επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις πλέον θα πρέπει να δίνονται με βάση το τι παράγει ο καθένας και όχι με το τι έχει. Ζητάμε την ψήφο του λαού γιατί η μόνη λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από προγράμματα, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη χώρα, γιατί ο Έλληνας αγρότης είναι τελείως παραμελημένος. Τον έχουν μάθει να καρπώνεται τις επιδοτήσεις και να μην παράγει τίποτα στην ουσία».

 

 

Δήμητρα Καστάνη: «Έχει γίνει σημαντική δουλειά και σε περίπτωση που πάνε όλα καλά και γίνουμε Κυβέρνηση, θα φανεί»

 IMG 4841

Η Δήμητρα Καστάνη επισήμανε: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πως φτάσαμε στις εκλογές. Είναι πρωτοτυπία για την Ελλάδα, μπορεί και παγκόσμια, ένα κόμμα, το οποίο βλέπει ότι έχει ανατραπεί το πρόγραμμά του και χρειάζεται μία ανανέωση της εντολής από το λαό, να προκηρύσσει εκλογές. Και να βάζει τη διαδρομή ολίγων μηνών που είχε και για τι έκανε και για τι δε μπόρεσε να κάνει και για το τι προτίθεται να κάνει, από 'δω και πέρα. Στην ελληνική πραγματικότητα δεν έχει ξανασυμβεί. Και έχει να κάνει με τη λογική της Αριστεράς πάνω στα ζητήματα της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής κατάστασης. Είναι άδικο να μην έχει καταφέρει να γίνει εμφανής η δουλειά που είχε γίνει στα Υπουργεία.

Έχει γίνει σημαντική δουλειά και σε περίπτωση που πάνε όλα καλά και γίνουμε Κυβέρνηση, θα φανεί».

 

Απατώντας σε ερώτηση συντάκτη του atpreveza, για το τι σημαίνει η επαναδραστηριοποίηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα και για το αν η μέχρι στιγμής «αποχή» στελεχών που έχουν παραιτηθεί, σημαίνει και την απουσία τους από την εκλογική μάχη, ο Κώστας Μπάρκας ανέφερε:

«Δε το γνωρίζουμε. Εμείς θέλουμε σε αυτή τη μάχη να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι άνθρωποι, που ήταν αποστασιοποιημένοι για δικούς τους λόγους, έρχονται, μας βρίσκουν και μπαίνουν ενεργά στην εκλογική μάχη. Δυστυχώς υποστήκαμε μία διάσπαση.

Οι σύντροφοι που αποφάσισαν να ρίξουν την Κυβέρνηση της Αριστεράς στις 14 Αυγούστου, πήραν μία μεγάλη ευθύνη.

Όσοι περισσότεροι μπορούν, όσοι μας στήριξαν, του ζητούμε να βοηθήσουν σε αυτή την εκλογική μάχη, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος. Όσοι πήραν απόφαση να παραιτηθούν από τα όργανα, παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούν με εμάς τη νικηφόρο πορεία του κόμματος. Θεωρούμε ότι είναι εδώ και θα βοηθήσουν».

 

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θεωρείται δεδομένη η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, ο κ. Βελέντζας σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες επένδυσαν στο ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολλά. Και όχι μόνο εκείνοι που τον ψήφισαν. Και απογοητεύτηκαν από την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως η πολιτικη δεν είναι πατάω ένα κουμπί και λύνονται τα προβλήματα. Είναι μία συνεχή διαπραγμάτευση, πάλη, δράση, αγώνας. Παρ' όλα αυτά οι πολίτες, μέσα από το θυμό τους και η αγανάκτηση και η αγωνία τους, τους έκανε να λειτουργούν με το θυμικό. Αρνούνται να δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά που έκανε σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρέθηκε. Οι πολίτες πηγαίνοντας στην κάλπη θεωρώ ότι θα βάλουν μπροστά τη λογική τους».

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

IMG 4859

Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Οργανώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Νεολαία Συνασπισμού, υπό τον τότε Γραμματέα της Αλέξη Τσίπρα. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ παράλληλα ανέπτυξε δράσεις στο πλαίσιο του Συλλόγου Φοιτητών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορες μονάδες κτηνοτροφίας στην Πρέβεζα. Αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τα πρώτα βήματά του στην «Αυγή», όπου και εργάστηκε στο ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο.

 

ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

IMG 4865

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1952.

Είναι Οφθαλμίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου 1987-1990.

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας από το 1996 έως το 2011.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πρέβεζας 2006-2010.

Ιδρυτικό μέλος ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2004, 2007, 2009.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΣΤΑΝΗ

IMG 4879

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Κόρη του αγωνιστή της Αριστεράς Αποστόλη Καστάνη.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο το 1973, σπούδασε στη Σχολή Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα.

Δούλεψε για 33 χρόνια στις ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Αθηνών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Μέλος της ΚΝΕ από το 1974 και στη συνέχεια του ΚΚΕ, δραστήριο στέλεχος στον τομέα της υγείας.

Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Έως τη μόνιμη εγκατάστασή της στην Πρέβεζα ήταν μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές το 2007, το 2009 και το 2012 στο νομό Ιωαννίνων, καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές το2006 (Γιάννενα) και το 2010 (Πρέβεζα).

 

ΤΖΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

IMG 4868

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1973.

Τελειόφοιτος Τεχνικού Λυκείου Καναλακίου.

Ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες, ενώ διαθέτει και κτηνοτροφική μονάδα με πρόβατα.

Διετέλεσε Πρόεδρος του μπλόκου αγροτών Καναλακίου κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις 2012-13.

Ταμίας στον ΤΟΕΒ Καναλακίου από 2009-12.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Μαρβάκη και έχει ένα γιο 18 ετών.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

22 Μαϊος 2024
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 16.00. 1. Επιλογή Συμπαραστάτη του
22 Μαϊος 2024
Απαράδεκτη είναι η εικόνα στην παραλία της Κυανής Ακτής, ακριβώς κάτω από το χώρο στάθμευσης στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο. Παρά το ...
22 Μαϊος 2024
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκετην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, ηεπετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από ...
22 Μαϊος 2024
Συνελήφθη χθες (21-05-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ...
21 Μαϊος 2024
Τα βλέμματα των κατοίκων τράβηξαν χθες και σήμερα τα ελικόπτερα που έκαναν πτήσεις πάνω από την Πρέβεζα. Τα ελικόπτερα βρέθηκαν στο ...

Αθλητισμός

20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με σκορ 88-76 κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...

Πολιτισμός

22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...