Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 10:07

Κατά... μέτωπο «επίθεση» της ΛΑΕ Πρέβεζας κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ – Ο... «ψεύτης βοσκός» Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως «σύντομο ανέκδοτο» (photo+vid)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης

 

Το ψηφοδέλτιό της και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν στο Νομό Πρέβεζας, παρουσίασε η Λαϊκή Ενότητα, το απόγευμα του Σαββάτο στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου Πρέβεζας, ενώ οι υποψήφιοι μίλησαν και στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Οι Μπάμπης Πάνης, Νίκος Λιβιεράτος, Παρθενία Λαϊνά και Στέφανος Τζόκας (απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στο Πανεπιστήμιό του), θα διεκδικήσουν την ψήφο του πρεβεζάνικου λαού στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου (δείτε ΕΔΩ τα βιογραφικά τους) και στις δηλώσεις τους ήταν ιδιαιτέρως αιχμηροί για την τακτική και τις πολιτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

IMG 5089

Το μέλος του προσωρινού συντονιστικού οργάνου στη ΛΑΕ Πρέβεζας, Μιχάλης Νόβας παρουσίασε τους υποψηφίους, αναφέροντας: «Είμαστε εδώ, παλεύουμε, επιμένουμε, δημιουργούμε νέες σχέσεις με το λαό. Και από τις περιοδείες και από τις επαφές μας με τον κόσμο, πέρα από την απογοήτευση που υπάρχει για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την οπισθοχώρησή του έναντι των δανειστών, υπάρχει ένας πληγωμένος εγωισμός, μία περηφάνια, ένα πείσμα που ακόμα δεν έχει βγει στο βαθμό που θα θέλαμε. Αυτό το πείσμα το θεωρούμε την καλύτερη μαγιά για τη Λαϊκή Ενότητα» και παρέθεσε στη συνέχεια τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΛΑΕ, που είναι:

  • παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με εθνικό νόμισμα

  • εθνικοποίηση των τραπεζών

  • εθνικοποίηση βασικών παραγωγικών δομών και δημόσιων υποδομών της χώρας που ξεπουλιούνται

  • ανάκτηση κοινωνικών αγαθών

  • κατάργηση μνημονιακών διατάξεων.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Ν. Πρέβεζας Μπάμπης Πάνης, τόνισε: «Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Δεν ασχολήθηκα με την πολιτική για να βρω δουλειά, έχω δουλειά. Ούτε ασχολήθηκα για να αναβαθμίσω αυτή τη δουλειά. Ούτε ασχολήθηκα για να τακτοποιήσουμε... ημετέρους. Είμαι ένας απλός πολίτης, ένας από εσάς και πιστεύω πολύ έντονα ότι η ενασχόληση των ανθρώπων με τα κοινά και ειδικά των νέων είναι επιβεβλημένη. Τώρα πια περισσότερο από ποτέ.

IMG 5132

Προσπαθώ να ζήσω με αξιοπρέπεια την οικογένειά μου. Προσπαθώ, όπως πολλοί συνάνθρωποί μας, καθημερινά για να πληρώσω το νοίκι, το ρεύμα μου, να φέρω φαγητό στο σπίτι. Να μεγαλώσω τις δύο μου κόρες όπως τους αξίζει, μαζί με τη σύντροφό μου, η οποία είναι μακροχρόνια άνεργη από το 2004. Έχει κάνει αιτήσεις, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να βρει δουλειά. Οι καλύτεροί μου φίλοι, άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος έχουν σκορπίσει. Άλλος στο Βερολίνο, άλλος στο Λονδίνο, άλλος στη Γερμανία, άλλοι στην Αυστραλία.

Πίστεψα ότι υπάρχει εναλλακτική, γι' αυτό και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη φορά. Ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους και ειδικά τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, με τους οποίους νταραβερίζομαι κάθε ημέρα. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ.

Αυτή η ελπίδα πετάχθηκε στα σκυλιά, λένε οι περισσότεροι. Εγώ θα πω στη γη, την αγαπώ τη γη, την πονάω. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αυτή την ελπίδα από εκεί που είναι πεταμένη και την μεταφέρουμε πίσω στον κόσμο.

Μόνο που τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί ο σπόρος που έριξε κάποιος αποδείχθηκε δυστυχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά ότι ήταν ένας κακός σπόρος, που η Αριστερά γενικότερα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της,

Προσωπικά αισθάνθηκα ότι κουρελιάζεται εντελώς η συνείδησή μου. Υπήρχε ένα διάστημα μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου που περπατούσα στο δρόμο και είχα ξεχάσει μέχρι και το όνομά μου. Κι όλο αυτό το πράγμα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί κάποιος.

Ευθύνες υπάρχουν παντού, φυσικά και σε εμάς, αλλά στο βαθμό που μας αναλογούν».

Ο κ. Πάνης επισήμανε επίσης: «Πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση γι' αυτό. Δε βλέπω πολύ τηλεόραση. Και δυστυχώς βλέπω τον Πρωθυπουργό που παραιτήθηκε και με πολύ έντεχνο τρόπο προσπαθεί να πείσει ότι αριστεροί βουλευτές συνέβαλαν στο να προκύψει αυτή η αριστερή παρένθεση. Θα έπρεπε όμως να ξέρει ότι η παρένθεση για να υπάρξει πρέπει πρώτα να είναι αριστερή. Δυστυχώς η Κυβέρνηση του Μαξίμου δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ό,τι βλέπουμε στον προεκλογικό αγώνα από την πλευρά του δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ποτέ ένας Αριστερός Πρωθυπουργός δε θα έλεγε δώστε μου δύο βουλευτές για να έχω αυτοδυναμία. Έτσι εκτιμώ εγώ. Ή ότι φύγαμε για λίγες από το Μαξίμου για να γυρίσουμε για πολλά-πολλά χρόνια.

Κάθε φορά που τον βλέπω να μιλάει, θυμάμαι ένα παραμύθι που διάβαζα στις κόρες μου, τον Πινόκιο. Υπάρχει όμως και ένα άλλο παραμύθι... ο ψεύτης βοσκός. Στα Γιάννενα τον ακούσαμε να λέει ότι θα ανοίξει και πάλι το φάκελο ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Το ακούγαμε από το Γενάρη. Και ότι θα ασχοληθεί με τους βοσκότοπους. Αναρωτιέμαι πότε θα γίνει αυτό; Εκτός κι αν έχει κάποιο μαγικό ραβδί...»

 IMG 5121

 

Η κα Παρθενία Λαϊνά, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ανεξάρτητη. Κι αυτό το εννοώ. Ο λόγος που με οδήγησε να πάρω αυτή την απόφαση και να συμπορευθώ με τη Λαϊκή Ενότητα ήταν το βροντερό ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού. Ο λαός ήταν αποφασισμένος για ρήξη.

Για εμένα μετράει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Ήρθε ένα πιο σκληρό μνημόνιο, ένα μνημόνιο που όχι μόνο συνεχίζει τα άλλα δύο, αλλά τα νομιμοποιεί. Ένα μνημόνιο που μας κάνει προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρώπης, ένα μνημόνιο που φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο μισθωτούς και συνταξιούχους, ένα μνημόνιο που διαλύει ακόμη περισσότερο την παιδεία και την υγεία μας, ένα μνημόνιο που λεηλατεί τους αγρότες μας. Αρνούμαι να σωπάσω για τους χιλιάδες νεκρούς των μνημονίων, που πλέον πάνε να τους ξεχάσουν.Αρνούμαι να σωπάσω για τους γονείς μας που με την πενιχρή σύνταξη, εξαντλούνται και εξαθλιώνονται. Αρνούμαι να σωπάσω επειδή σβήνουν τα όνειρα των παιδιών μας. 300.000 νέους μας, τους εκμεταλλεύεται η καπιταλιστική Ευρώπη. Αρνούμαι να σωπάσω για τους μικροεπαγγελματίες, που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις υποχρεώσεις τους.

Καιρός να πούμε ΟΧΙ στα μνημόνια. Καιρός να αντισταθούμε. Να μη δεχθούμε το θάνατο που μας επιβάλει η καπιταλιστική Ευρώπη. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Να ενώσουμε τις φωνές μας για ένα δυνατό, δημοκρατικό, ταξικό, αριστερό μέτωπο που εκφράζεται από τη Λαϊκή Ενότητα. Το ΟΧΙ θα νικήσει»

 

 IMG 5130

Ο γιατρός Νίκος Λιβιεράτος, είπε: «Το 1993 ο Συνασπισμός δεν κατάφερε να μπει στ Βουλή. Αυτό με πείσμωσε. Και επειδή μου αρέσει να ανοίγω δρόμους και μου αρέσουν τα δύσκολα, το 1996 μετά τις σπουδές μου αποφάσισα να βγω μπροστά. Πήραμε 5,2% και μπήκαμε στη Βουλή με το Νίκο Κωνσταντόπουλο Πρόεδρο και σύνθημα «κοιτάξτε μας στα μάτια». Σήμερα αυτό λέμε και πάλι και κατεβαίνουμε με την κόρη του τη Ζωή. Και είμαι σίγουρος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από τότε. Θα πάρουμε πολύ παραπάνω κι ας λένε ό,τι θέλουν οι δημοσκοπήσεις.

Έλεγα τότε ότι η Αριστερά δε θα χαρίσει τα συνθήματα, την ιστορία της, την ηθική της στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι λέμε και σήμερα. Η Αριστερά δε θα υιοθετήσει το πρόγραμμα των αντιπάλων. Και αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία για την Αριστερά. Να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μάλιστα το πρόγραμμα του αντιπάλου.

Εμείς θα πάρουμε το ΟΧΙ που πέταξε το κόμμα του Τσίπρα και θα φτιάξουμε το δημοκρατικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας».

Σχολίασε ακόμη και τις πρόσφατεις δηλώσεις της υποψηφίου βουλευτού με το ΣΥΡΙΖΑ, κας Δήμητρας Καστάνη, λέγοντας: «Η κα Καστάνη είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε χρειάζονται τα νοσοκομεία στο χάλι που είναι. Εξάλλου λέει ότι τώρα που θα γίνει και η Εθνική Οδός δεν έχει και σημασία πως θα τα λέμε. Μπορεί να τα λέμε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΕΠ -λέω εγώ. Αυτό ήταν το πρόγραμμα της Δεξιάς, του Γεωργιάδη. Δύο Νοσοκομεία σε όλη την Ήπειρο. Γιάννενα και Άρτα. Και τα υπόλοιπα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Στο όνομα του ρεαλισμού και των μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί αυτό το πρόγραμμα. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις της κας Καστάνη. Η Κα Καστάνη και ο άνδρας της είναι σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία. Είχαμε κάνει μια θεματική υγείας και ως ΣΥΡΙΖΑ τότε ζητούσαμε τον προϋπολογισμό για την υγεία να πάει από το 1,2 δις στα 2. Τώρα έχει πάει στο 1 δις» και πρόσθεσε: «Αυτοί έρχονται εδώ να κλέψουν και να λεηλατήσουν. Αυτά είναι τα μνημόνια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για εκείνους που παραιτήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, αλλά δεν ακολουθούν τη ΛΑΕ, ο Μιχάλης Νόβας ανέφερε: «Οι αποχωρήσεις ήταν αρκετές. Δεν είχαμε όμως όλοι την ίδια οπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ξέρετε έχει διάφορες τάσεις, ρεύματα σκέψης. Μερικοί βλέπουν με θετικό τρόπο τη ΛΑΕ, άλλοι είναι σκεπτικοί απέναντί μας, άλλοι βοηθάνε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτή την κατάσταση που είχαμε και πριν στην πόλη μας. Από όσους είχαν υπογράψει, στο ΣΥΡΙΖΑ από όσο ξέρω δε δραστηριοποιείται κανείς αυτή τη στιγμή. Κάποιοι παραμένουν και προσδοκούν κάποια πράγματα».

Ο κ. Πάνης συμπληρωματικά για τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε: «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο, γιατί από τα μνημόνια... κονομάνε κάποιοι» και πρόσθεσε ότι: «Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, και λυπάμαι πολύ που το λέω, κατάντησε ένα σύντομο ανέκδοτο. Ακούσαμε τον πρώην Πρωθυπουργό να λέει ότι θα πάμε σε συνέδριο και πολλοί σύντροφοι ακόμη περιμένουν αυτό το συνέδριο. Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά, συντροφικά και αυτό δε γινόταν το τελευταίο διάστημα», ενώ ο Νίκος Λιβιεράτος στάθηκε στο γεγονός πως: ««Η πολιτική μας ήταν ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ. Το έλεγε ο ίδιος ο Τσίπρας. Ξαφνικά έγινε πάση θυσία στο ευρώ. Κανένα κομματικό όργανο, κανένα συνέδριο, καμιά επιτροπή δεν αποφάσισε αυτό το πράγμα. Είναι δικό τους εφεύρημα».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

22 Μαϊος 2024
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 16.00. 1. Επιλογή Συμπαραστάτη του
22 Μαϊος 2024
Απαράδεκτη είναι η εικόνα στην παραλία της Κυανής Ακτής, ακριβώς κάτω από το χώρο στάθμευσης στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο. Παρά το ...
22 Μαϊος 2024
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκετην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, ηεπετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από ...
22 Μαϊος 2024
Συνελήφθη χθες (21-05-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ...
21 Μαϊος 2024
Τα βλέμματα των κατοίκων τράβηξαν χθες και σήμερα τα ελικόπτερα που έκαναν πτήσεις πάνω από την Πρέβεζα. Τα ελικόπτερα βρέθηκαν στο ...

Αθλητισμός

20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με σκορ 88-76 κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...

Πολιτισμός

22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...