Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 04:02

Νεκτάριος Τριάντης: «Τους δοκίμασες... το ΚΚΕ παλεύει για να τους πάρει ο λαός παραμάζωμα» (pics+vid)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας

 IMG 5310

Δυναμική, μαζική και με παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην παραλία της Πρέβεζας.

Το λόγο πήρε αρχικά ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Πρέβεζα, Σταύρος Αμάραντος, ο οποίος τόνισε:

IMG 5308

«Συνεχίζουμε και δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Η κάλπη της Κυριακής να βγάλει δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής. Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι εμπόριο σε οποιαδήποτε ελπίδα. Γιατί το ΚΚΕ δε δέχεται να καθίσει στο σβέρκο του λαού. Δε δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε Κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος. Δυνατό ΚΚΕ γιατί εκφράζει το γνήσιο, το ανυποχώρητο ΟΧΙ ενάντια στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα. Προτείνουμε στο λαό ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης χωρίς κρίσεις, ανεργία και φτώχεια.

Στην απογοήτευσή σας, στην αμφισβήτησή σας απέναντι στο σύστημα και τα κόμματά του, σε όσους διέψευσαν τις ελπίδες και προσδοκίες σας από το Γενάρη μέχρι σήμερα, μπορείτε να δώσετε ενεργητική και όχι παθητική απάντηση. Να ψηφίσετε ΚΚΕ. Αυτή είναι η πραγματική απάντηση».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Πρέβεζας, ήταν ο Νεκτάριος Τριάντης, Γραμματέας Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.

 

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Τριάντη:

 

«Πολύς εργατόκοσμος πίστεψε το Γενάρη, ότι αν έρθει στην εξουσία ένα κόμμα και αποτελείται απο νέους θα σκίσει τα μνημόνια κι αν δε τα σκίσει, ας κάνει τα μισά από όσα λέει. Πίστεψαν ότι με αυτό τον τρόπο θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες και θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Αποδείχθηκε ότι για να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης του λαού, η ίδια η ζωή του, χρειάζεται όχι απλά να αλλάξει μια κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει συνολικά η εξουσία. Γιατί κυβερνήσεις αλλάζουν πολλές. Η εξουσία όμως μένει απαράλλακτη».

IMG 5323

«Δε μπορεί να είσαι και με τους εκμεταλλευτές και με τους εκμεταλλευόμενους. Δε μπορεί να είσαι και με το θύτη και το θύμα. Πρέπει να διαλέξεις ξεκάθαρα. Δε μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε και στηρίχθηκε από τμήματα του κεφαλαίου. Δεν εκτοξεύτηκε από το 4% στο 30% ξαφνικά, χωρίς τη στήριξη αυτή. Δεν πήγαν χαράμι τα ιδιαίτερα μαθήματα που πήρε στο Τέξας, το Λονδίνο, το ΣΕΒ για το πως πρέπει να χειριστεί την επόμενη ημέρα που θα γίνει κυβέρνηση. Τα ανταπέδωσε σύντροφοι! Τα ανταπέδωσε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο. Η μεγαλύτερη προσφορά της πρώτης φορά Αριστερά είναι ότι έφερε την αναμονή. Αναμονή στα σκληρά μέτρα. Έβαλε στο μυαλό του εργαζόμενου την ανάθεση. Συντηρητικοποίησε ένα κόσμο.

Μετέτρεψε αγωνιστές λαϊκούς, δραστήριους, που πήραν μέρος σε μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις, σε παθητικούς δέκτες. Τους έβαλε παρατηρητές, αφημένους στη γωνιά. Και αυτή είναι μία προσφορά όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Και εκείνων που έμειναν και εκείνων που έφυγαν».

 

 IMG 5357

«Ένα κόσμος που τα φέρνει πραγματικά δύσκολα, ρωτάει εμάς του Κομμουνιστές: ''υπάρχει λύση; υπάρχει διέξοδος;'' Εμείς απαντάμε: ''υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, δεν είναι μονόδρομος αυτή η ζωή, υπάρχει άλλη κοινωνία, υπάρχει άλλη ζωή για την εργατική τάξη, για τους φτωχούς αγρότες, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει λύση. Και δεν περιγράφει απλά μια άλλη κοινωνία. Το ΚΚΕ δείχνει και το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Το δρόμο που θα πρέπει να διαβούμε για να αλλάξει η ζωή μας.

Πολλοί λένε ότι επιβεβαιωθήκαμε. Αλλά ρωτούν: ''γίνονται αυτά που λέει το ΚΚΕ;''.

Γίνονται και παραγίνονται σύντροφοι. Στη δράση. Δεν αρκεί απλά να ψηφίζουν πολλοί. Δεν αρκεί να αποφασίζουν πολλοί. Πρέπει να δράσουμε, να κινητοποιηθούμε πολλοί. Απαιτεί οργάνωση. Οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Η εργοδοσία φοβάται όταν οι εργάτες ορθώνουν ανάστημα».

 

 

«Ποτέ και πουθενά σε ολάκαιρο τον κόσμο δεν έγινε καμία αλλαγή, με το λαό αφημένο στη γωνιά. Δεν είναι μονόδρομος αυτή η ζωή, η νέα γενιά να βλέπει ως μονόδρομο ένα πεντάμηνο της κακιάς ώρας. Πέντε μήνες με άθλιους μισθούς...

Δεν είναι μονόδρομος μία ολόκληρη οικογένεια να ζει από τη σύνταξη που παίρνει ο παππούς και θρέφει τα παιδιά και τα εγγόνια και μάλιστα αυτή τη σύνταξη να την πετσοκόβουν. Δεν είναι μονόδρομος να πληρώνεις στο νοσοκομείο. Δεν είναι μονόδρομος να ζούμε σε αυτή τη διαδικασία. Είναι αντίφαση του συστήματος και με αυτό τα βάζουμε. Οι κυβερνήσεις υπηρετούν το ίδιο το σύστημα. Δεν θα είναι μία κακιά κυβέρνηση, αλλά μία κυβέρνηση αντιλαϊκή, με πολλούς προθύμους. Είναι αντίφαση του συστήματος όμως τα παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο, ενώ τα ράφια των super market και των εργοστασίων τροφίμων να είναι γεμάτα. Είναι αντίφαση του συστήματος οι αγρότες να εγκαταλείπουν την παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα να εισάγουμε προϊόντα από το εξωτερικό όπως π.χ. γάλα από την Ολλανδία. Και όχι από τον Ολλανδό αγρότη, αλλά από τα ολλανδικά μονοπώλια. Είναι αντίφαση του συστήματος να υπάρχουν άνεργοι οικοδόμοι, όταν δεν υπάρχουν σχολεία να κάνουν μάθημα τα παιδιά. Όταν ο γονιός πηγαίνει τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και του λένε γεμίσαμε.

Είναι αντίφαση όταν νέα ζευγάρια δεν έχουν σπίτι, μένουν με τους γονείς τους και οι οικοδόμοι είναι άνεργοι. Είναι αντίφαση του συστήματος να έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη από αντισεισμικά και αντιπλημμυρικά έργα και οι οικοδόμοι να είναι άνεργοι.

Αυτό το άδικο καπιταλιστικό σύστημα μας οδηγεί στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση, μας οδηγεί στην πείνα και με αυτό τα βάζουμε. Και το ΚΚΕ στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο».

 

 IMG 5313

«Λένε στο λαό ότι σε ένα λαβύρινθο που σε βυθίζουμε, διάλεξε από ποιο σκοτεινό τούνελ θα πας. Εμείς του λέμε ότι υπάρχει ζωή έξω από αυτό το λαβύρινθο. Λέμε στο λαό νέτα-σκέτα να μη κοιτάει μόνο τη μπουκιά που περνά μπροστά από το στόμα του, αλλά το καρβέλι. Να μη κοιτάει μόνο το μπάλωμα από το ένδυμα, αλλά όλο το ρούχο».

 

 IMG 5312

«Κάθε εργοστάσιο, κάθε χώρος δουλειάς, οι αγρότες, οι αυταπασχολούμενοι θα έχουν τους αντιπροσώπους τους, που τους εκφράζουν. Κι αν δεν τους εκφράζουν θα καθαιρούνται. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία. Αυτή είναι η λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός»

 

«Η ΕΕ έδωσε ώθηση σε ένα νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, ψηφίζοντας Μάαστριχτ, Λισαβόνα και όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Με αυτές τις αρχές βουλιάζουν βάρκες μεταναστών και κάνουν δουλεμπόριο. Γιατί τους μετανάστες τους έχουν για φτηνό εργατικό δυναμικό όταν τους χρειάζονται και όταν δεν τους χρειάζονται δεν έχουν και κάποιο πρόβλημα να τους πνίγουν. Τόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτές τις αρχές η Κυβέρνηση και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα βάση στην Κάρπαθο».

 

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι έχουν την τεχνογνωσία για τα μνημόνια. Και το παίζουν και... ήρωες. Κάναμε υπομονή, υπογράψαμε τα μνημόνια. Βαφτίζουν ηρωισμό το συμβιβασμό, την υποταγή, τη μοιρολατρία, που παραδίδουν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο κόσμος δεν πρέπει να γυρίσει στα παλιά».

 

«Βάζουν το ζήτημα ορισμένοι της Χ.Α. Ότι αυτή χτυπά το σύστημα. Ποιοι; Αυτοί που είναι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του συστήματος. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Αναφέρθηκα στο Πέραμα. Στις πράξεις με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις πράξεις με το πως φέρονται στους μετανάστες, στις πράξεις με το πως υπερασπίζονται το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτοί εφάρμοζαν τα μνημόνια από πριν. Έστηναν δουλεμπορικά γραφεία και έστελναν στους εργοδότες, εργαζόμενους με 18 ευρώ. Είναι εγκληματίες γιατί πάνω από όλα η ιδεολογία τους είναι ναζιστική, φασιστική. Να καταδικαστεί το φασισταριό της Χ.Α. Η νέα γενιά, η εργατική τάξη, πρέπει να τους καταδικάσει. Να μη μπορούν να ξεμυτίσουν, να μη μπορούν να σταθούν...».

 

«Η ΛΑΕ έχει και την Κωνσταντοπούλου που... καίγεται για τη δημοκρατία. Όταν ήρθε η πρόταση του ΚΚΕ στη Βουλή να καταργηθούν τα μνημόνια και η πρόταση για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, ούτε καν στην Ολομέλεια της Βουλής δε φρόντισαν να το βάλουν. Το σύστημα εκσυγχρονίζεται με νέες όψεις, με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες...».

 

«Τους δοκίμασες. Τους δοκιμάσαμε όλους. Μάθαμε τα Ζάππεια του Σαμαρά. Δοκιμάσαμε τα λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου, δοκιμάσαμε το θα σκίσω τα μνημόνια του Τσίπρα, δοκιμάσαμε την πλατεία και τους αγανακτισμένους, δοκιμάσαμε τη σιωπή, το να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και όλα αυτά έκαναν τη ζωή του λαού χειρότερη.

Ένα πράγμα δεν έχουμε δοκιμάσει. Τη δύναμη του λαού, τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, τη δύναμη του κινήματος, τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν έχουμε δοκιμάσει τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό σε πλήρη έκφραση, δεν έχουμε δοκιμάσει τη νέα κοινωνία, που παλεύει 100 χρόνια το ΚΚΕ, που θέλει να πάρει ο λαός την εξουσία».

 

«Και για όλους εκείνους που λένε ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει και θέλει να είναι μόνο μία φωνή διαμαρτυρίας, στη σιγουριά του 5%, τους λέμε πως το ΚΚΕ παλεύει για να τους πάρει ο λαός παραμάζωμα, να ξεσηκωθεί και να σαρώσει κέρδη, κεφάλαιο, μονοπώλια. Σε αυτή την εξουσία το ΚΚΕ θα είναι μπροστά, πρωτοπόρο, θα τα δίνει όλα, εμπνευστής και καθοδηγητής».

 

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε τα μούτρα να εμφανιστούμε παντού. Σε κάθε σπίτι μεροκαματιάρη. Σε κάθε χώρο δουλειάς. Γιατί ήμασταν εκεί στις απεργίες, όταν τους έκαναν μειώσεις μισθών. Είμαστε οι μόνοι που είπαμε την αλήθεια, ακόμη κι όταν του έλεγαν να πάει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λέει το γνήσιο, λαϊκό ΟΧΙ».

Δείτε το βίντεο: 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Μαϊος 2024
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους επισκεπτών την Παρασκευή 24/5 στην Αγία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Άνοιξη και παράδοση» που διοργάνωσε ο Δήμος
25 Μαϊος 2024
Συνολικά επτά (7) ακτές του Νομού Πρέβεζας κέρδισαν το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” του ομώνυμου προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας ...
24 Μαϊος 2024
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Έχοντας υπόψη: α)Τις διατάξεις του αρθρ. 52 του Ν. 2696 / 1999 (ΦΕΚ Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα ...
24 Μαϊος 2024
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου ...
24 Μαϊος 2024
Παρέμβαση στο δήμαρχο Ζηρού πραγματοποίησαν χθες μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού των δήμων Ν. Πρέβεζας και του Γενικού ...

Αθλητισμός

23 Μαϊος 2024
Ο Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Σας καλούμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 26/05/2024 και ώρα 11:00 στην Θεοφάνειο Αίθουσα στην
20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με ...
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...

Πολιτισμός

22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...