Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 17:20

Απ.Τζιτζικώστας από την Πρέβεζα:«Αυτή η ΝΔ δεν είναι η παράταξη που μας αξίζει»(photos+video)

Την ανάγκη να γίνουν σημαντικές αλλαγές για να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα ελκυστικό για τους πολίτες, επισήμανε από την Πρέβεζα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ασκώντας σκληρή κριτική σε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της παράταξης από το 2004 και μετά, κατηγορώντας τους για παρέκκλιση από τον ιδεολογικό προσανατολισμό της παράταξης και για αθέτηση όσων υποσχέθηκαν στους πολίτες.

IMG 9288

Ο κ. Τζιτζικώστας στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ήπειρο, βρέθηκε στην Πρέβεζα το πρωί της Κυριακής και αφού συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ, πραγματοποίησε σύντομη ομιλία σε μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

IMG 9232

«Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αλλάξουμε και τη χώρα»

«Σήμερα η Νέα Δημοκρατίας είναι ενώπιον μιας πολύ σημαντικής επιλογής. Στις 22 Νοεμβρίου δεν επιλέγουμε απλά ένα πρόσωπο, επιλέγουμε που θέλουμε να πάμε την παράταξή μας. Κι εδώ οι δρόμοι είναι δύο, μη γελιέστε. Υπάρχει μια σχολή που λέει «όλα ειναι εντάξει στη Νέα Δημοκρατία, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ενωμένοι, συσπειρωμένοι και όλα θα γίνουν μόνα τους. Ο αντίπαλος; Θα πέσει μόνος του από τη φθορά που έχει υποστεί». Υπάρχει ο άλλος δρόμος, ο δρόμος που πιστεύω εγώ, ο δρόμος που με οδήγησε στο να πάρω την απόφαση να είμαι υποψήφιος στις εκλογές. Και ο δρόμος αυτός λέει ότι όχι, τα πράγματα δεν είναι καλά στη ΝΔ. Έχουμε προβλήματα. Ο κόσμος μας γυρίζει την πλάτη σιγά αλλά σταδιακά. Το 2004 μας εμπιστεύτηκαν 3 εκατομμύρια 500 χιλιάδες ψηφοφόροι, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μόλις 1 εκατομμύριο 400 χιλιάδες. Που σημαίνει ότι χάσαμε την εμπιστοσύνη 2 εκατομμυρίων Ελλήνων μέσα σε ελάχιστα χρόνια, κι αυτό διότι παρεκκλίναμε από τον ιδεολογικό προσανατολισμό μας. Γιατί όταν γίναμε κυβέρνηση δεν εφαρμόσαμε όσα αποφασιστικά θα έπρεπε. Τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την ενίσχυση των επενδύσεων, την παραγωγή πλούτου στη χώρα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και πολλές φορές δεν τηρήσαμε καν αυτά που υποσχεθήκαμε» είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος Πρόεδρος σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία μετά από 41 χρόνια βρίσκεται εν όψει μιας μεγάλης πρόκλησης, είτε να μείνει στάσιμο είτε να κάνει το άλμα πραγματοποιώντας μεγάλες αλλαγές.

«Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αλλάξουμε και τη χώρα. Να ξαναγίνουμε ένα κόμμα ελκυστικό που μιλάει στην κοινωνία, που μιλάει στους πολίτες, που δεν τους αποκλείει. Που μιλάει στα μέλη και τα στελέχη του όπως ήταν παλιά, γιατί κακά τα ψέματα έχουμε φτάσει σήμερα να έχουμε ένα κόμμα φοβικό, ένα κόμμα αρχηγικό, όπου τις αποφάσεις τις λαμβάνουν δέκα άνθρωποι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε χρήσιμοι πότε; Μόνο στις εκλογές όταν χρειάζονται εκλογικοί αντιπρόσωποι, όταν χρειάζονται άνθρωποι για να κάνουν κινητοποιήσεις. Αυτή είναι η αξία των στελεχών και των μελών αυτής της μεγάλης παράταξης; Όχι φίλες και φίλοι και για αυτό η ίδια η κοινωνία μας γύρισε την πλάτη. Γιατί εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την κοινωνία. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα βάζοντας πάλι την κοινωνία μέσα στην Νέα Δημοκρατία. Ανοίγοντας τις πόρτες και τα παράθυρα της παράταξής μας που δυστυχώς είναι ερμητικά κλειστά εδώ και αρκετά χρόνια»

IMG 9248

«Υπάρχουν μηχανισμοί και συστήματα που είναι απέναντί μου και πολεμάνε λυσσαλέα»

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει τις νοοτροπίες του παρελθόντος και για το λόγο αυτό βρίσκει απέναντί του μηχανισμούς και συστήματα που τον πολεμούν: «Αυτό που θα κάνω πριν και πάνω από όλα είναι να σπάσω, να αλλάξω αυτή τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία που λέει ότι κάποιοι κλείνονται πίσω από γραφεία και παίρνουν αποφάσεις ερήμην μας. Και γι αυτό φίλες και φίλοι, όλοι αυτοί οι μηχανισμοί και όλα αυτά τα συστήματα είναι απέναντί μου και πολεμάνε λυσσαλέα, αλλά εγώ έχω όλους εσάς και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλοί μου είπανε περίμενε, είσαι μόλις 38 χρονών, έχεις κάνει την πορεία σου στον ιδιωτικό τομέα, πέρασες από το κοινοβούλιο ως βουλευτής, τώρα υπηρετείς την αυτοδιοίκηση και έχεις άλλα 4 χρόνια μπροστά σου. Κάτσε στην ασφάλεια που σου προσφέρει η θέση του περιφερειάρχη, άσε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Η ΝΔ έχει προβλήματα, ο τόπος έχει προβλήματα, άσε άλλους να βγάλουν τις δυσκολίες και μόλις στρώσουν τα πράγματα θα έχεις καλλιεργήσει το προφίλ σου για να σε φέρουμε. Δεν είναι αυτή η λογική μου για την πολιτική. Εγώ πιστεύω ότι ένας πολιτικός πρέπει να αποφασίζει όχι με βάση την προσωπική του φιλοδοξία και τι τον συμφέρει αλλά με βάση την παραταξιακή φιλοσοφία, με βάση το συμφέρον της χώρας και για μένα η χώρα δεν έχει χρόνο σήμερα. Και για αυτό αποφάσισα να βγω μπροστά τώρα, στα δύσκολα. Και όχι να κρυφτώ και να περιμένω άλλους να κάνουν τα δύσκολα. Εγώ σήμερα είμαι εδώ και θα είμαι και σε όλη την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να σας πω κοιτάζοντάς σας στα μάτια ότι στις 22 του μηνός αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει στη νοοτροπία, στις δομές, στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, ακόμη και σε πρόσωπα όπου χρειάζεται οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν».

IMG 9266

«Αυτή η ΝΔ δεν είναι η παράταξη που μας αξίζει»

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ξεπεράσουν λογική του φόβου και να κάνουν στις 22 Νοεμβρίου το σημαντικό βήμα για τη μεγάλη αλλαγή της παράταξης:

«Όποτε η ΝΔ τόλμησε στα 41 χρόνια ιστορίας της, ενδεικτικά αναφέρω το 1997, το 1985, που η ΝΔ τότε πήρε αποφάσεις και εμπιστεύτηκε ανθρώπους που ήταν μπροστά από την εποχή της. Τι έγινε τότε; Κερδίσαμε νίκες, φέραμε αποτελέσματα, κυβερνήσαμε τη χώρα και την κρατήσαμε σταθερή. Προσέξτε, όταν όμως στα 41 αυτά χρόνια κινηθήκαμε με την άλλη λογική, τη λογική τη φοβική, τη λογική του δεν βαριέσαι όλα καλά είναι και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και μείναμε σταθεροί με μεταβατικές ηγεσίες, που φτάσαμε; Μείναμε πίσω, μας ξεπέρασαν οι εξελίξεις. Μείναμε στην άκρη για 4 και 8 χρόνια ακόμη.

Μη γελιέστε, ενώπιον μιας τόσο σοβαρής απόφασης είμαστε στις 22 Νοεμβρίου. Τώρα είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ότι αυτή η ΝΔ δεν είναι η παράταξη που μας αξίζει. Εμείς θέλουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, τη μεγάλη φιλελεύθερη, κοινωνική παράταξη η οποία μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που στηρίζεται πάνω στην ίδια της την ιδεολογία. Γιατί είναι και ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση».

IMG 9277

«Επικίνδυνη και ανίκανη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται σε ιδεοληψίες»

Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντά τη επικίνδυνη για τη χώρα: «Βλέπετε ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν φέρνει αποτελέσματα γιατί πολύ απλά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται σε ιδεοληψίες, πέρα από την ανικανότητά τους. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο χάος γιατί διαπραγματεύτηκαν και έφεραν ένα μνημόνιο που δεν στηρίζεται στην παραγωγή πλούτου, που δεν πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις, που δεν θέλει να δώσει κίνητρα στον επαγγελματία, στον αγρότη, στον ιδιώτη, τον επιχειρηματία, όλους τους παραγωγικούς Έλληνες. Αλλά θέλει να συντηρήσει ένα υδροκέφαλο και δυσλειτουργικό κράτος, να αναδιανείμει τη φτώχια μας. Γιατί αυτό κάνει σήμερα κι επειδή δεν υπάρχει παραγωγή πλούτου σήμερα το κάνει βάζοντας φόρους σε μια κοινωνία όμως που δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλα χρήματα γιατί έχουμε στραγγίξει όλοι. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Αυτή είναι η επικίνδυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να κυβερνήσουν τη χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε και να αλλάξουμε τώρα για να ξαναγίνουμε ελκυστικοί για τους Έλληνες, για να μας ξαναεμπιστευτούν οι Έλληνες».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος κλείνοντας απάντησε και όσους υποστηρίζουν πως θα είναι πρόβλημα το ότι δεν θα βρίσκεται στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι μου λένε ότι πράγματι αυτό χρειάζεται η ΝΔ, αλλά εσύ δεν θα είσαι στη Βουλή. Υπάρχει έστω ένας που να πιστεύει ότι το πρόβλημα της ΝΔ είναι στη Βουλή; Έχει έστω χάσει μια μάχη η ΝΔ στη Βουλή; Έχουμε τους καλύτερους κοινοβουλευτικούς από όλα τα κόμματα, με εμπειρία, με γνώσεις, με λόγο. Δεν χάσαμε και δεν χάνουμε ούτε σήμερα καμία μάχη στη Βουλή. Τη μάχη τη χάσαμε στην κοινωνία και εκεί πρέπει να την ξαναδώσουμε για να κερδίσει η παράταξή μας. Εγώ λοιπόν την επόμενη ημέρα κιόλας το πρωί θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, όπως ορίζει το καταστατικό μας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ και ο άλλος την ευθύνη της εκπόνησης ενός ρεαλιστικού στρατηγικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας που θα προκύψει όχι κλείνοντας πέντε καθηγητές πανεπιστημίου σε ένα δωμάτιο ένα μήνα πριν τις εκλογές. Όχι, θα γυρίσω όλη την Ελλάδα και θα μιλήσω με τα επιμελητήρια, με τους αγρότες, με τους επιχειρηματίες, με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και θα συνδιαμορφώσουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και μια πρόταση ουσιαστική για να φύγουμε από την κρίση. Αυτό είναι το όραμά μου και αυτό το όραμα ζητώ να αγκαλιάσετε στις 22 Νοεμβρίου.

Και σας δίνω μόνο μια υπόσχεση, αν στις 22 του μηνός η βάση και οι φίλοι της ΝΔ, στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής των πάντων σε αυτή τη μεγάλη παράταξη, να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα σας ξανακάνω όλους περήφανους που ανήκετε σε αυτή την παράταξη».

IMG 9280

Μετά το τέλος της ομιλίας ο κ. Τζιτζικώστας αναχώρησε για τη Λευκάδα χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...