Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 22:01

Μουλωχτή και παρωδία χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία από την Πρέβεζα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι είπε για Τσίπρα και Αριστερά... (pics+vid)

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος. Ο κ. Γεωργιάδης, προανήγγειλε δομικές αλλαγές στο κόμμα σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος, χαρακτήρισε μουλωχτή (επικαλέστηκε σχετικό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη) και παρωδία τη διαδικασία όπως εκτυλίσσεται, ενώ έστρεψε τα «βέλη» του και κατά της Αριστεράς, με παράλληλη αποθέωση του έργου του Αντώνη Σαμαρά.

IMG 9318

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο κ. Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. Τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΝΔ προλόγισε ο Βαγγέλης Ντάκουλας, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές... για να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης: «Άστο μη μου το θυμίζεις τώρα αυτό. Άστο, άστο... Είναι μαραθώνιος...».

IMG 9324

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του είπε: «Κανείς δεν ξέρει που θα είναι η Ελλάδα σε λίγους μήνες. Είναι όλα σκοτεινά και δυσδιάκριτα. Μέσα σε όλα η Κυβέρνηση Τσίπρα προκαλεί, με θέματα που κανείς δε φανταζόταν πως θα μας προκαλούσε π.χ. η δήλωση του Υπουργού Παιδείας που αμφισβητεί τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Μία δήλωση που κατά τη δική μου γνώμη τον καθιστά απολύτως ακατάλληλο για τη θέση του Υπουργού Παιδείας. Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας ήδη να είχε ζητήσει την παραίτησή του. Η ανακοίνωση του Μαξίμου ότι είναι προσωπικές του απόψεις, δεν μπορούν να καλύψουν το άγος. Αν ο Υπουργός Παιδείας, ο καθ' ύλην αρμόδιος για να διεθνοποιήσει τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, σύμφωνα με την ομόρφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, είναι ο πρώτος που την αμφισβητεί, πως περιμένουμε από τα ξένα κράτη να ακολουθήσουν. Τι άλλο θα ακολουθήσει για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Τους έχω ικανούς να μας πουν ότι και η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Κάποιος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει να το πει και αυτό...

IMG 9358

Πρέπει η ΝΔ να ανασυνταχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί από την ισχυρή Νέα Δημοκρατία, θα εξαρτηθεί ο χρόνος παραμονής αυτής της Κυβέρνησης στο τιμόνι της χώρας. Και όσο λιγότερο καθίσει αυτή η Κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, τόσο καλύτερα για τη χώρα».

 

 

«Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δε μιλάμε καθόλου. Ή για να είμαι ακριβής δε μιλάμε ποτέ στη ΝΔ»

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις για υπονοούμενα εναντίον του ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο, δεν έχω κύκλους και δε μιλάω μέσω τρίτων. Μου αρέσουν πάντα οι ευθείες γραμμές. Η ΝΔ εκπροσωπεί ιδεολογικά το καλύτερο κομμάτι της χώρας, καθώς οι ιδέες μας έχουν δικαιωθεί σε όλο τον κόσμο και αν δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα αυτό από τον ελληνικό λαό, ευθυνόμαστε κι εμείς. Έχουμε μερίδιο της ευθύνης γιατί δεν έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, να βρει ο λαός μας την ευημερία πλην της εφαρμογής των ιδεών που πρεσβεύει στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία.

IMG 9367

Ένας από τους λόγους που δεν το έχουμε καταφέρει είναι ότι και μεταξύ μας δεν μιλάμε πάρα πολύ συχνά. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δε μιλάμε καθόλου. Ή για να είμαι ακριβής δε μιλάμε ποτέ. Αυτό είναι πρόβλημα και πρέπει να αλλάξει...» και πρόσθεσε για το αν είναι... ακροδεξιά υποψηφιότητα:

«Κανείς από τους συνυποψηφίους μου δε θα τολμούσε να πει κάτι τέτοιο. Αυτές είναι κουβέντες που κάνουν στα παραπολιτικά ή οι δημοσιογράφοι. Δεν είμαι ακροδεξιός για να είμαι Υπουργός Υγείας της ΝΔ, δεν είμαι ακροδεξιός για να είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν είμαι ακροδεξιός για να είμαι βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ, αλλά ξαφνικά είμαι ακροδεξιός για να είμαι αρχηγός της ΝΔ; Είμαι δηλαδή δυσυπόστατος;

IMG 9351

Είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είμαι βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ, γιατί δεν είμαι ακροδεξιός. Γιατί η ΝΔ δε θα μπορούσε να έχει έναν ακροδεξιό σε αυτή τη θέση. Είμαι όμως Δεξιός. Αυτό δεν ντρέπομαι να το πω. Και διεκδικώ για τους Δεξιούς αυτής της χώρας, το δικαίωμα να λένε ότι είναι Δεξιοί με την ίδια υπερηφάνια που το λένε οι Αριστεροί. Δεν τολμώ να πω περισσότερο. Θα μπορούσα να πω με περισσότερη υπερηφάνια...

Αυτό στην Ελλάδα, που 3,5 εκατομ. Δεξιοί, έχουν μόνο έναν-δυο που το λένε φωναχτά, καταλαβαίνετε ότι είναι λίγο προκλητικό. Πράγματι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, λέει ότι οποιοσδήποτε τολμά να λέει ανοιχτά ότι είναι Δεξιός, είναι και ακροδεξιός. Όποιος έχει να παρουσιάσει μία πολιτική μου θέση, που να με κατατάσσει στο φάσμα της ακροδεξιάς, πολύ ευχαρίστως να τη δούμε...».

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε: «Η ιστορία δε γράφεται με το ''εάν''. Έχω δει μία δημοσκόπηση της opinion που δίνει 6% σε εμένα, 12% στον κ. Τζιτζικώστα, 11% στον κ. Μητσοτάκη και 58% στον κ. Μεϊμαράκη. Την Κυριακή είδα άλλη μία δημοσκόπηση που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη 38%, στον κ. Τζιτζικώστα 31% και σε μένα 8%. Αφήστε με εμένα. Ποια από τις δύο είναι η σωστή;

IMG 9384

Δεν αφήνουμε τις δημοσκοπήσεις για να ασχοληθούμε με την κάλπη; Το 2015 ήταν μία πολύ κακή χρονιά για τις δημοσκοπήσεις» και συμπλήρωσε:

«Στα Γιάννενα έκανα τη μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση που έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία 20 χρόνια και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Δεν το περίμενα, θέλω να είμαι ειλικρινής. Έγινε σεισμός. Τώρα αν ο σεισμός είναι 3%... Χαίρομαι που μερικές δημοσκοπήσεις με βγάζουν πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή και δε θα χρειαστεί να παραδώσω την έδρα μου...».

Για τη διαδικασία τόνισε: «Είμαι ο πρώτος που θα σεβαστώ το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι μία γιορτή για εμένα και την είδα από την πρώτη ημέρα θετικά. Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που διαφωνώ πάρα πολύ με τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αρνείται την τηλεμαχία και τη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα να κρύβεται πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη.

IMG 9403

Είμαστε 4 υποψήφιοι. Ο καθένας μας έχει μία ιδέα για το πως οραματίζεται τη ΝΔ. Δε σας αξίζει πριν ψηφίσετε να ξέρετε ποιος είναι πιο κοντά στη δική σας ιδέα; Τέτοια... μουλωχτή -όπως γράφει στα ''ΝΕΑ'' ο Γιάννης Πρετεντέρης, εκλογική διαδικασία δεν πρέπει να έχει γίνει στο δυτικό κόσμο. Μπορεί να έχει γίνει μόνο σε ορισμένα κράτη της Αφρικής, αλλά και εκεί πιστεύω οι υποψήφιοι βρίσκονται κάπου και συζητούν...

Φοβάμαι ότι δε μπορέσουμε να κάνουμε τη διαδικασία όπως πρέπει, και όπως εκτυλίσσεται, εκτυλίσσεται σε κάποιας μορφής παρωδία, θα υπάρχει πολύ χαμηλή συμμετοχή και ο επόμενος αρχηγός δε θα έχει την επαρκή πολιτική νομιμοποίηση για να ανατάξει της ΝΔ. Και αυτό θα είναι κρίμα για τη ΝΔ. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία αυτής της δημοκρατικής γιορτής να πάει χαμένη και να μη συζητήσουμε για το ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε. Κι ας βγει ο καλύτερος...», ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά σχολίασε: «Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός. Εγώ τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους Πρωθυπουργούς που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Πήρε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την παρέδωσε σε σταθερή κατάσταση στον Τσίπρα, απέχουσα 60 ημέρες από τις αγορές. Δυστυχώς ο Τσίπρας δεν έκανε το ίδιο...».

 IMG 9411

 

«Αν είσαι στην αριστερά κάνεις ό,τι γουστάρεις. Δεν 'πα να κλέβεις, να φοροδιαφεύγεις, να κάνεις ψευδές πόθεν έσχες...»

 

Αργότερα ο κ. Γεωργιάδης μετέβη σε καφέ της πόλης, όπου μίλησε σε στελέχη, μέλη και φίλους της ΝΔ και είχε μάλιστα και έντονο διάλογο με αρκετούς από τους παριστάμενους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε και τα βέλη του στην Αριστερά και την Κυβέρνηση, λέγοντας:

«Είμαι υπερήφανος που είμαι δεξιός, δεν το κρύβω, το λέω με υπερηφάνια. Φυσικά στη ΝΔ δεν είμαστε μόνο δεξιοί, υπάρχουν και κεντρώοι, καμία αμφιβολία. Και φυσικά η ιδεολογική μας ταυτότητα είναι κεντροδεξιά και αυτό δεν αλλάζει. Όμως αν δεν μπορούμε κι εμείς οι δεξιοί να το λέμε με υπερηφάνια, τότε τι συμβαίνει στην πατρίδα μας; Παραχωρούμε την ιδεολογική κυριαρχία στην αριστερά και φτάνουμε στην εποχή μας όπου έχει η αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα. Ποιο είναι αυτό στην Ελλάδα;

IMG 9392

Εάν πιάνουν τον Βουλγαράκη με μια εταιρεία καθόλα νόμιμη, του πεθερού του, στην οποία έχει βάλει κάποια ακίνητα ο πεθερός του και πληρώνει λιγότερους φόρους, νόμιμα όλα, ο Βουλγαράκης πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση γιατί είναι ανήθικος, γιατί είναι απαράδεκτος, γιατί είναι βαρίδι.

Εάν πιάνουν τον Φλαμπουράρη με μια εταιρεία καταφανώς παράνομη, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην οποία φαίνεται ότι έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες, η πρώτη απάντηση που έδωσε όταν τον έπιασαν ήταν «τολμάτε και ρωτάτε εμένα που είμαι 40 χρόνια στην αριστερά;» Δηλαδή αν είσαι στην αριστερά κάνεις ό,τι γουστάρεις. Δεν 'πα να κλέβεις, να φοροδιαφεύγεις, να κάνεις ψευδές πόθεν έσχες....

Αυτοί ως Αριστεροί μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, εμείς που είμαστε Δεξιοί μην τυχόν και το πούμε. Πρέπει ο ουρανός να μας πλακώσει. Αυτό έχει οδηγήσει όταν κυβερνά η ΝΔ και πάει να κάνει κάτι να ξεσηκώνεται το σύμπαν».

Παράλληλα ανέφερε: «Αυτή την Ελλάδα πρέπει να την αλλάξουμε και για να την αλλάξουμε πρέπει να συγκρουστούμε με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Αν με εκλέξετε αρχηγό της ΝΔ σας υπόσχομαι να σπάσω την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Φοβάμαι ότι αυτό δεν θα το κάνει κανένας από τους άλλους τρεις υποψηφίους για τους Χ λόγους του καθενός».

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

24 Μαϊος 2024
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Έχοντας υπόψη: α)Τις διατάξεις του αρθρ. 52 του Ν. 2696 / 1999 (ΦΕΚ Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε
24 Μαϊος 2024
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου ...
24 Μαϊος 2024
Παρέμβαση στο δήμαρχο Ζηρού πραγματοποίησαν χθες μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού των δήμων Ν. Πρέβεζας και του Γενικού ...
26 Μαϊος 2023
Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ:     {loadmoduleid 499}  
24 Μαϊος 2024
Τη σχετική απόφαση για το ωράριο λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο "Αθανασία Τσουμελέκα" και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας ενόψει της ...

Αθλητισμός

23 Μαϊος 2024
Ο Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Σας καλούμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 26/05/2024 και ώρα 11:00 στην Θεοφάνειο Αίθουσα στην
20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με ...
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...

Πολιτισμός

22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...