Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 20:23

Βαγγέλης Μεϊμαράκης:"Θα γυρίσουμε σελίδα και θα ξανανάψουμε τη δάδα της ΝΔ" (photos+vid)

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του πρωθυπουργού και του κ. Φίλη εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως αν εκλεγεί μπορεί να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να δώσει τη μάχη στη Βουλή.

IMG 9700

Ο κ. Μεϊμαράκης βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην Πρέβεζα και πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα της Θεοφανείου, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ιδιαίτερα επικίνδυνη η οποία όπως είπε πυροβόλησε και πάλι τα πόδια της χώρας μόλις που είχε προλάβει να σταθεί.

«Πρώτη φορά μετά το 1974 βλέπω ότι λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, μεγάλη αγωνία και μεγάλη ανησυχία στους πολίτες για το τι θα τους ξημερώσει αύριο. Γιατί εκεί που περίμεναν και άκουγαν ότι θα σκίσει το μνημόνιο, ότι δεν θα βάλει νέους φόρους, ότι θα δώσει λεφτά, ότι θα ανεβάσει τον κατώτατο μισθό, βλέπουμε ότι ούτε ισοδύναμα δεν ψάχνει να βρει. Μόνο νέους φόρους σκέφτεται και περικοπές και αυτό δημιουργεί μια αστάθεια στην αγορά και μια αβεβαιότητα. Μα υπάρχει άλλος δρόμος; Βεβαίως και υπήρχε και τον είχαμε προτείνει. Και είχαμε πει ότι για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να πάει σε επενδύσεις, σε ανάπτυξη για να έρθουν νέες θέσεις εργασίας. Να δημιουργηθεί πλούτος, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την περίθαλψή μας και την Υγεία και την Παιδεία και όλα μέσω του πλούτου που θα παράξουμε. Αντί αυτού ήρθε δυστυχώς ο δρόμος των φόρων και των υφεσιακών μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ , υπογραμμίζοντας πως τον Αύγουστο του 2015 η ΝΔ ψήφισε τη συμφωνία και τους στόχους, όχι τα κυβερνητικά μέτρα ύφεσης.

IMG 9603

"Τα μέτρα θα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου"

« Εμείς ψηφίσαμε στόχους, πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα. Το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι είναι απόφαση της κυβέρνησης. Και τα μέτρα θα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Εμείς το 23% για την Παιδεία, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, το αγροτικό, τους φόρους για τους μικρομεσαίους, τις περικοπές των επιδομάτων δεν θα τα ψηφίσουμε όταν έρθουν και όχι για να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά γιατί εμείς πιστεύουμε ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Ήδη πριν λίγο καιρό μας ήρθε ο ΕΝΦΙΑ, θυμάστε είναι ο φόρος που θα το καταργούσαν το 2015 και έβρισκαν άλλα ισοδύναμα και μας κατηγορούσαν ενώ εμείς ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε στη μείωση του φόρου και να προσπαθήσουμε να δούμε πως πράγματι θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη κοινωνικής ευαιθησίας και έφερε ως παράδειγμα το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

«Δείτε τι γίνεται στο Νοσοκομείο σας, ήδη με είχε ενημερώσει ο βουλευτής σας και από ό,τι ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορος και λέει και αυτός θα κάνω μια ερώτηση και εγώ. Τι ερώτηση; Κυβέρνηση είναι, πρέπει να φροντίσει να λύσει το θέμα αμέσως! Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας πρέπει να μπορεί να παρέχει περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι ενδιαφέρονται για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και στην ουσία να αδιαφορούν πλήρως» τόνισε υπογραμμίζοντας πως ξαναήρθε μια Αριστερά η οποία έχει καταλήξει να είναι μια νεοφιλελεύθερη Αριστερά και να μην ξέρει τι ακριβώς πρεσβεύει.

IMG 9647

«Όσο επικίνδυνος ήταν με το "όχι" σε όλα, είναι περισσότερος επικίνδυνος με το "ναι" σε όλα».

«Γιατί θα σας θυμίσω ότι μέχρι το Γενάρη ο Τσίπρας ήταν όχι σε όλα, κρατούσε την αντιστασιακή σημαία. Φώναζε όχι στη Μέρκελ, τον Ολάντ τον έλεγε Ολαντρέου, το Μνημόνιο θα το έσκιζε, ο ΕΝΦΙΑ δεν θα υπήρχε, όλα όχι ήταν μέχρι το Γενάρη. Από το Γενάρη μέχρι τον Σεπτέμβρη που έγινε Πρωθυπουργός μπήκε στο ίσως. Να δούμε λίγο κι αυτό, να δούμε και τη Μέρκελ, να δούμε και τον Ολάντ και ο μπαγάσας από τον Σεπτέμβρη σε όλα λέει ναι. Δεν υπάρχει ούτε ένα όχι πια! Όσο επικίνδυνος ήταν με το όχι σε όλα, πολύ πιο επικίνδυνος είναι τώρα με το ναι σε όλα. Και είναι πιο επικίνδυνος γιατί αυτός έχει γίνει ενδοτικός. Ενδοτικός και στα εθνικά ζητήματα» τόνισε και έστρεψε τα βέλη του προς τον κ. Φίλη.

IMG 9659

"Τον προκαλώ πριν πάει στην Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι Γενοκτονία ή αν είναι Εθνοκάθαρση"

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε πολύ ενδοτικό μήνυμα προς την Τουρκία τις δηλώσεις του κ. Φίλη και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν το ταξίδι του στην Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είδατε τι συνέβη προ ημερών με τις δηλώσεις Φίλη; Εμείς ζητήσαμε να ξεκαθαριστεί το θέμα. Και ο Πρωθυπουργός ποιεί τη νήσσαν.Εγώ τον προκαλώ. Πριν πάει στην Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι Γενοκτονία ή αν είναι Εθνοκάθαρση. Θεωρώ πολύ ενδοτικό μήνυμα προς την Τουρκία τις δηλώσεις του υπουργού της Παιδείας, ενόψει μάλιστα του ταξιδιού που έχει προγραμματίσει ο Τσίπρας. Και γιατί πάει τόσο ενδοτικός; Δεν κατάλαβα! Τι περιμένει από εκεί; Τι προσπαθεί να βρει και τι δήλωση ήταν αυτή του Προέδρου της Βουλής ότι το ζήτημα είναι ερίζον αν είναι γενοκτονία ή αν είναι εθνοκάθαρση; Μήπως μας ανοίγουν και τα άλλα θέματα; Γιατί ερίζον είναι και το θέμα της ονομασίας, ερίζον είναι και το Αιγαίο, τι θα πει είναι ερίζον; Για εμάς δεν είναι ερίζον, για μας έχουν ξεκαθαρίσει τα θέματα αυτά, για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και μπορεί φίλες και φίλοι να είμαστε σε κρίση αλλά εκπτώσεις στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν θα ανεχτεί από κανέναν και για κανένα! Και δεν είναι δυνατόν να στέλνουν τέτοια μηνύματα ενδοτικότητας, δεν είναι δυνατόν να τα αφήνουμε να περνάνε έτσι και δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι γέρνουμε και προς την ακροδεξιά. Εμ βιαιοπραγήσανε εις βάρος μας, εμ θα την πληρώσουμε και τη νύφη. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν αυτά, η ιστορία δεν είναι ούτε Δεξιά ούτε Αριστερή, είναι ιστορία εθνική, εμείς την τιμούμε, θεωρούμε ότι είναι Γενοκτονία και απαιτούμε και από τον Πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρει θέση πριν το ταξίδι στην Τουρκία. Εμείς θα τον πιέσουμε πάρα πολύ και θα κλιμακώσουμε σε αυτό το ζήτημα γιατί το θεωρούμε σοβαρότατο ζήτημα»

IMG 9729

"Δεν συμφωνώ με την εκλόγική διαδικασία που γίνεται, ούτε με τη διεξαγωγή debate"

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την αντίθεση του στη διεξαγωγή debate, διότι όπως είπε ενέχει στοιχεία αντιπαράθεσης, ενώ επισήμανε και πάλι την αντίθεσή του στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

«Αν εμείς δεν έχουμε βηματισμό πολιτικά σωστό και δεν είμαστε όρθιοι ο Τσίπρας θα είναι κυρίαρχος και θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Κι επειδή εγώ πιστεύω ότι εξασφαλίζω το βηματισμό κι επειδή σκέφτηκα ότι δεν είχα το δικαίωμα να πω όχι στο 28% για αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις 22 Νοεμβρίου παρότι δεν συμφωνούσα και πολύ με τη διαδικασία που γίνεται, γιατί εγώ πιστεύω ότι αυτό έιναι δικαίωμα του νεοδημοκράτη κατά βάση. Όχι ότι δεν θέλουμε και τον κάθε περαστικό, αλλά ο νεοδημοκράτης πρέπει να επιλέξει ποιος θα είναι ο Πρόεδρος και πως θα προχωρήσουμε. Και δεν πρέπει να τσουβαλιαστούμε οι νεοδημοκράτες που μείναμε και στα δύσκολα και στις ήττες και στις στενοχώριες και ξαναδώσαμε μάχη, με όλους εκείνους οι οποίοι φίλοι είναι, αλλά δεν ξέρουμε τι ψήφισαν πίσω από το παραβάν. Και δεν μπορεί να έχουν τη δυνατότητα και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων και μηχανισμοί διαφορετικοί να μπορούν να ψηφίσουν σε μια εκλογική διαδικασία που αφορά εμάς» τόνισε καλώντας τους φίλους και τα μέλη της ΝΔ να διαφυλάξουν την εκλογική διαδικασία

IMG 9736

"Θα γυρίσουμε σελίδα και θα ξανανάψουμε τη δάδα της ΝΔ"

Κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε χειροκροτήματα ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η εκλογική διαδικασία που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου δεν ειναι μια μάχη γενεών αλλά μια μάχη ιδεών, σημειώνοντας πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διχαστεί η ΝΔ ενώ δεσμεύτηκε πως την επόμενη ημέρα με τον ίδιο στη θέση του Προέδρου η ΝΔ θα γυρίσει σελίδα.

IMG 9740

«Το κόμμα έρχεται από το 1974 και θα πάει πολύ μακριά και εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα πάει μακριά ως Νέα Δημοκρατία, ούτε ονομασία θα αλλάξουμε, ούτε τίποτα. Κι εγώ είμαι από αυτούς που σκέφτονται στο συνέδριό μας γυρίζοντας σελίδα να ξαναφέρουμε τον πυρσό, να ξανανάψουμε τη δάδα, να ξαναφέρουμε την ιστορία μας, να βρούμε τις ρίζες μας και πάνω στις ρίζες μας να οικοδομήσουμε το καινούργιο, το ανανεωμένο, το σωστό. Αν δεν πούμε καθαρά και ξάστερα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο κεντροδεξιό, φιλελεύθερο, χριστιανοδημοκρατικό κόμμα τότε δεν θα μπορέσουμε να χτίσουμε αυτό που πρέπει. Θέλουμε τις νέες ιδέες και τις νέες απόψεις, αλλά δεν μπαίνουμε σε μάχη γενεών, μπαίνουμε σε μάχη ιδεών και τις ιδέες τις υπηρετούμε ανεξαρτήτως γενιάς. 22 Νοεμβρίου θα γυρίσουμε όλη σελίδα και δεν πρέπει αυτή η διαδικασία να μας αφήσει τραύματα, δεν πρέπει να μας διχάσει. Ψηφίστε όποιον θέλετε, Νέα Δημοκρατία θα είμαστε στις 23 Νοεμβρίου και θα πάμε όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα για να πάει η ΝΔ μπροστά. Και όταν θα πάτε στην κάλπη να ψηφίσετε με πολιτικά κριτήρια, να σκεφτείτε ποιος είναι αυτός που μπορεί να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να δώσει τη μάχη στη Βουλή. Ποιος είναι αυτός που χρόνια ολόκληρα παλεύει μέσα στη ΝΔ και μπορεί να εμπνεύσει και να τον εμπνεύσετε και αν σκεφτείτε όλα αυτά ψηφίστε όποιον θέλετε, η ΝΔ θα πάει μπροστά, ενωμένη και δυνατή» κατέληξε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

17 Μαϊος 2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/05/2024) ακόμη μία εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. "Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για την συμμετοχή τους
17 Μαϊος 2024
Ο ρόλος της γυναίκας είναι καθοριστικός. Ο Δήμος Πάργας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων την πραγματοποίηση ...
17 Μαϊος 2024
Με απόφασή της η Π.Ε. Πρέβεζας προχώρησε στον καθορισμό εκλογικών τμημάτων, την έδρα αυτών, τα καταστήματα ψηφοφορίας και τους εκλογείς της εκλογικής ...
17 Μαϊος 2024
Τις ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν για το Χειμερινό Εξάμηνο 2024 Β' (Οκτώβριος '24) ανακοίνωσε η ΣΑΕΚ Πρέβεζας. Οι 5 ειδικότητες ...
17 Μαϊος 2024
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω αιχμηρή ανακοίνωση: Μόλις ψηφίσθηκαν στη Βουλή οι νέες ρυθμίσεις για το <<Δικαστικό ...

Αθλητισμός

17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...

Πολιτισμός

17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και της 26ης Μαΐου του 2024 το τρίτο ζωντανό
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...