Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 03:32

Αυγενάκης: «Η Αριστερά αυτού του τύπου δεν ήταν τίποτα άλλο από μία ομάδα ανθρώπων διψασμένων για εξουσία και χρήμα» (vid)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Margarona Royal έκοψε το πρωί της Κυριακής η ΝΟΔΕ Πρέβεζας, παρουσία του Αν. Γραμματέως Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτού Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

IMG 0772

Τον κ. Αυγενάκη καλωσόρισε στην Πρέβεζα ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Βαγγέλης Ντάκουλας, ο οποίος έδωσε στο βουλευτή Ηρακλείου και αναμνηστικά δώρα.

IMG 0728

Ο κ. Ντάκουλας στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ξεχώρισα το Λευτέρη Αυγενάκη όλο το 2015 γιατί ήταν δραστήριος. Όταν το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη καλογυαλισμένο και πολλοί από εμάς φέραμε βαρέως τις συνεχόμενες ήττες, ο Λευτέρης Αυγενάκης δε σταμάτησε καθόλου να επισημάνει τα λάθη και τις ελλείψεις της Κυβέρνησης και να προτείνει πράγματα για ενοποίηση.

Οι μάχες που δίνουμε είναι μάχες για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Και σε αυτή τη μάχη δε χωρούν αμφιταλαντευόμενοι. Χωρούν μόνο αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους...» και πρόσθεσε: «Για τα οικονομικά -και όχι μόνο- εγκλήματα που έκαναν θα κληθούν από τη δικαιοσύνη. Για την προδοσία θα κριθούν από το λαό και πολύ σύντομα μάλιστα».

 IMG 0740

Ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης μίλησε με καλά λόγια για το φίλο του -όπως είπε- Λευτέρη Αυγενάκη και υποστήριξε: «Στο Ν. Πρέβεζας η Νέα Δημοκρατία έρχονταν πάντα πρώτη δύναμη και υπόσχομαι ότι θα εξακολουθεί να παραμένει πρώτη δύναμη. Αναμφισβήτητα η χρονιά θα είναι δύσκολη για όλους μας. Εισπράττουμε σήμερα είτε είμαστε μισθωτοί, είτε συνταξιούχοι, είτε αγρότες ή ελεύθεροι επαγγελματίες τα αποτελέσματα ενός χρόνου συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή την ώρα που μιλάμε όλη η κοινωνία από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά βρίσκεται στους δρόμους απέναντι από την Κυβέρνηση και τις επιλογές της. Πληρώνουμε όλοι τις συνέπειες του λαϊκισμού, του δημοσιονομικού εκτροχιασμού των ψεύτικων ελπίδων και της ολέθριας πολιτικής του Τσίπρα και της παρέας του. Ό,τι χτίστηκε επί πέντε χρόνια με το αίμα και τον κόπο του ελληνικού λαού, γκρεμίστηκε σε ένα χρόνο.

Εγώ έχω να πω ότι πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση για επικείμενες πολιτικές εξελίξεις. Να βοηθήσουμε την παραταξιακή μας προσπάθεια. Να πυκνώσουμε τις τάξεις του κόμματος και να συμμετέχουμε. Η ΝΔ κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα. Έχουμε νέο αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα για νέες ιδέες, για συνολική ανανέωση».

 IMG 0763

 

Ο Βουλευτής Λευκάδας του κόμματος, Θανάσης Καββαδάς επισήμανε: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψε τα τελευταία χρόνια ό,τι βρήκε όρθιο, οδήγησε τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά και δυστυχώς επιμένει σε μία πολιτική που σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες για το αύριο.

Πολύ σύντομα θα κληθούμε και πάλι να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι, είμαστε φρέσκοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθούμε τη μεγάλη πρόκληση. Μακριά από λαϊκισμούς και ψέματα, με καθαρό βλέμμα, με όραμα και πάνω από όλα με όρεξη και δουλειά για να βγούμε από τα αδιέξοδα».

 

 IMG 0791

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στάθηκε στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών: «Οι εκλογές πρέπει να είναι τόσο κοντά ώστε να μη διαλύσει επιπλέον η Ελλάδα και τόσο μακριά ώστε να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να είναι πιο καλά οργανωμένη. Όμως στον πόλεμο δεν έρχονται τα πάντα όπως τα θες. Γι' αυτό σας καλώ να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή μαχητές. Και το κόμμα μας επειδή διαχρονικά χαρακτηριζόταν από πολλούς αξιωματικούς, αλλά όλο και λιγότερους στρατιώτες σας καλώ να στρατευτούμε ως γνήσιοι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή».

 

Έκανε αναφορές στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, λέγοντας πως αυτή η περίοδος «τραυμάτισε» το κόμμα: «Προσωπικά είχα βαθύτατα στενοχωρηθεί, βλέποντας μία παράταση μία συζήτηση δημόσια, που μόνο αρνητικά είχε κάποιος να εισπράξει. Είχαμε άλλη άποψη. Στηθήκαμε όμως στην ουρά και παλέψαμε και ψηφίσαμε και είπαμε ένα ισχυρότατο: ''Τέρμα πια κε Τσίπρα''.

Δεν ήρθε κανείς να διώξει κανέναν. Είμαι απέναντί σας με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και σας μεταφέρω την εκτίμηση του Προέδρου μας. Η ΝΔ δεν είναι ένα μονοσήμαντο κόμμα. Είναι μία παράταξη που ξεκινά από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς έως τις παρυφές της Δεξιάς και λίγο δεξιότερα και έχει μία ιστορία. Μία ιστορία που περνά τη δική μου ηλικία. Υπάρχουν στελέχη που έχουν υπηρετήσει πολλαπλώς την παράταξή μας, περισσότερα χρόνια από όσα υπάρχουμε εμείς στη ζωή. Άρα σύνθεση χρειάζεται. Του παλιού, του έμπειρου, που έχει αποκτήσει ένα ειδικό πολιτικό βάρος και της νέα γενιάς πολιτικών που εκ των πραγμάτων θα μπολιάσει με διαφορετικότητα, με καινοτομία, με φρεσκάδα, δυναμισμό, μαχητικότητα. Γιατί αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.

Θέλουμε ενεργά μέλη. Ήδη από χθες ξεκίνησε η προσυνεδριακή διαδικασία. Ήδη από χθες και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην παράταξή μας -μία περίοδο ήταν ταμπού να μιλήσει κάποιος για θέματα που σκόπευε να φέρει στο συνέδριο- είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα synedriond.gr ερωτηματολόγιο για ζητήματα αιχμής που μπορεί να συζητούμε ιδιωτικά, αλλά δημόσια ποτέ. Καθαρές κουβέντες. Η άποψη του καθενός είναι απολύτως χρήσιμη. Να συμμετέχετε στο διάλογο μέσω διαδικτύου. Θέλουμε τις προτάσεις σας και για το καταστατικό, αλλά και για μια σειρά άλλα ζητήματα. Για τη θητεία του Προέδρου, για την αξιολόγηση, ακόμη και για τον τρόπο εκλογής σε τοπικό επίπεδο».

Ο κ. Αυγενάκης εξαπέλυσε «επίθεση» στην Κυβέρνηση αναφέροντας: «Το Κοινοβούλιο το σεβόμαστε. Έχει κάνει τα λάθη του, έχει κάνει την... κοιλιά του, αλλά υποχρεούμαστε τους θεσμούς να τους σεβόμαστε και να τους ενισχύουμε. Αναδείξαμε περιπτώσεις πάμπολλες. Βαλαβάνηδες, Χαϊκάληδες, Φλαμπουράρηδες, ωστόσο το πράγμα είναι ατελείωτο. Η Αριστερά αυτού του τύπου δεν ήταν τίποτα άλλο από μία ομάδα ανθρώπων διψασμένων για εξουσία και χρήμα. Για ανθρώπους οι οποίοι είχαν αντιληφθεί ότι εξουσιάζω σημαίνει ότι κάνω ό,τι θέλω και είμαι και στο απυρόβλητο επειδή είμαι Αριστερός. Τελειώσαν αυτά...

IMG 0737

Κάποτε το να είσαι Αριστερός σήμαινε ότι ήσουν έντιμος, δίκαιος, φιλεύσπλαχνος, κοινωνικός κτλ. Και όσοι δεν ήμασταν στην Αριστερά ήμασταν ένοχοι. Αυτομάτως έτσι λειτουργούσε στο υποσυνείδητο πολλών μελών της κοινωνίας. Όχι... Οι άνθρωποι αυτοί έχουν απωλέσει το σύνθημα με το οποίο βγήκαν στις εκλογές. Αυτό των αδιάφθορων ανθρώπων. Κάναμε κι εμείς τα λάθη μας όμως... Ωστόσο δε σημαίνει ότι επειδή κάποιοι μεμονωμένα, μέλη της παράταξής μας, χαμηλόβαθμα ή υψηλόβαθμα κατά καιρούς ακούμπησαν το χέρι στο μέλι, σημαίνει ότι αυτομάτως όλη η ΝΔ πρέπει να απολογείται. Εδώ όμως συζητάμε για μία κατά συρροήν διεφθαρμένη Κυβέρνηση...» και ακολούθως πρόσθεσε: «Αυτά που είπαμε και λέμε ως Νέα Δημοκρατία μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι αυτά που πρέπει να υπερασπιστούμε και την επόμενη ημέρα. Και η αίσθησή μου είναι ότι δεν είναι μακριά αυτή η μέρα... Που θα κληθεί και πάλι η ΝΔ να αναλάβει το ''τιμόνι'' της χώρας. Μιας χώρας τραυματισμένης και λαβωμένης».

Ο Αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. στάθηκε και στο προσφυγικό: «Έχουμε μπροστά μας και ένα ακανθώδες ζήτημα, αυτό του προσφυγικού. Μία ιδιαίτερη περίπτωση. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί κι εμείς είχαμε εξαγάγει μια περίοδο κόσμο πολύ, αδέρφια και συγγενείς μας και βρέθηκαν κι εκείνοι σε άλλες χώρες, φιλόξενες ή αφιλόξενες. Πέρασαν κι εκείνοι δυσκολίες. Οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό και κατανόηση, ωστόσο δε μπορούμε να εκδηλώνουμε και προσκλητήρια την ώρα εκείνη που δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Αναφέρομαι στη γνωστή, αρμόδια για το προσφυγικό, την κα Τασία. Που έλεγε: ''ελάτε εσείς και εμείς θα σας υποδεχθούμε''. Και τελικά οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες και δεν υπάρχουν... Αυτές οι αστειότητες που δυστυχώς έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μεγάλες όμως. Μεγαλύτερες όμως είναι οι δικές μας ευθύνες.

Γι' αυτό και η θέση της ΝΔ για την παρουσία -για πρώτη φορά- του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δηλαδή της αστυνόμευσης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων από τις νατοϊκές δυνάμεις, είναι πως πρόκειται για ζητήματα που για πρώτη φορά άνοιξαν, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Πρέπει να καταγράφεται στην ιστορία, ποιος έχει απωλέσει ή έχει βοηθήσει στο να απωλεστεί η εθνική κυριαρχία. Με αυτά δεν παίζουμε. Η Ελλάδα είναι μία περήφανη χώρα...».

 

 IMG 0808

Το κομμάτι του πρόσφυγα και οι «μπηχτές»

 

Η απουσία ιερέα στην εκδήλωση έκανε τον κ. Αυγενάκη να πάρει την πρωτοβουλία και να κόψει την πίτα. Εντύπωση σε αρκετούς έκανε ότι το πρώτο κομμάτι είπε πως είναι της εκκλησίας και του Χριστού και το δεύτερο του πρόσφυγα... Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει στο προσφυγικό η ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κου Αυγενάκη δεν έλειψαν επίσης κάποια «τοπικά ζητήματα». Χαρακτηριστικό πως όταν ο βουλευτής Ηρακλείου είπε: «Να ευχηθώ σε όλους μας στη ΝΟΔΕ, στο Βαγγέλη Ντάκουλα τον Πρόεδρο καλή δύναμη στη νέα μας προσπάθεια την καινούρια χρονιά...», ακούστηκε από το ακροατήριο: «Γιατί θα προλάβει;», ενώ μέλος της ΝΟΔΕ παραπονέθηκε δημόσια στον κ. Αυγενάκη πως δεν υπάρχει ενημέρωση για τις συγκεντρώσεις του κόμματος.

Υπάρχουν και τα «εσωτερικά» σε κάθε ΝΟΔΕ...

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

27 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...