Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 12:04

Προσπάθεια για ενότητα και να καταργηθούν ιδιωτικά συμφέροντα και προσωπικές ατζέντες στη ΝΔ στην Πρέβεζα – Γιόγιακας: «Γράφεται η νεκρολογία της Κυβέρνησης»

IMG 1005

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πρέβεζας έκοψε η ΝΟΔΕ Πρέβεζας, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε την Παρασκευή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πρέβεζα. Παρόντα ήταν όλα τα πρωτοκλασάτα μέλη της ΝΔ στο Ν. Πρέβεζας, όπως ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρος Κυριάκης, ο τομεάρχης της ΝΔ στο Ν. Πρέβεζας και Αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Σκουφά, Κοσμάς Βούλγαρης, οι Δήμαρχοι Ζηρού και Πάργας, Νίκος Καλαντζής και Αντώνης Νάστας, ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ στο Δήμο Πρέβεζας Τάκης Παππάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης κ.α.

IMG 0975

Κεντρικός καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως κύριο μέλημα των μελών του οργανωτικού ήταν να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη ΝΟΔΕ Πρέβεζας, να καταργηθούν ιδιωτικά συμφέροντα και προσωπικές στρατηγικές και να υπάρξει ενότητα στον κομματικό μηχανισμό, εν’ όψει της επόμενης εκλογικής μάχης.

Οι «πληγές» της έντασης και της διχόνοιας ωστόσο δεν είναι και τόσο εύκολο να «κλείσουν», απλά και μόνο επειδή ένα κόμμα είναι στα πρόθυρα μίας ενδεχόμενης κατάκτησης της εξουσίας.

IMG 0968

Την εισηγητική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πρέβεζας και αναπληρωτής Πρόεδρος της ΝΟΔΕ (ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας απουσίαζε για προσωπικούς λόγους), Σωτήρης Πάτσης, ο οποίος διάβασε το χαιρετισμό του Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

IMG 0972

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Κοσμάς Βούλγαρης, ο οποίος ανέφερε: «Να χαιρετίσω τον Πρόεδρο που βρίσκεται σε ανάρρωση, το Νίκο το Τζίμα. Να χαιρετίσω την παρουσία όλων και ειδικά την παρουσία του προσκεκλημένου μας βουλευτή του Βασίλη Γιόγιακα, που αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκλησή μας από το οργανωτικό και προκειμένου να στηρίξει αυτή την εκδήλωση με τις δυσκολίες που προέκυψαν την τελευταία στιγμή και πήγαινε προς ακύρωση» και πρόσθεσε: «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Να αφήσουμε πίσω όσα μπορούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Δε χρειαζόμαστε σε καμία περίπτωση να υπάρχουν κάποια πράγματα που μας πληγώνουν μεταξύ μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει ολοταχώς στο να γίνει Κυβέρνηση. Να αφήσουμε πίσω τα όσα προβλήματα και να πάμε μπροστά για την παράταξη. Μπορούμε να πάμε μπροστά και δυνατά στο Νομό. Θα είμαστε όλοι μαζί μία γροθιά στο Νομό και αυτό το εγγυώμαι και εγώ προσωπικά που είμαι στην Πρέβεζα και δε θα αφήσουμε κανέναν να το χαλάσει αυτό. Να πάρουμε τα διπλάσια ποσοστά στην Πρέβεζα σε σχέση με αυτά που είχαμε την προηγούμενη φορά. Το ξεκαθαρίζουμε. Η Νέα Δημοκρατία προχωρά ενωμένη στην Πρέβεζα. Να φύγουν από το μυαλό ορισμένων αυτά».

Διάβασε στη συνέχεια και το χαιρετισμό του Στέλιου Κουνταδάκη (γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ).

IMG 1009

Το λόγο πήρε στη συνέχεια το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Σπύρος Κυριάκης, που τόνισε: «Ο Βασίλης Γιόγιακας, τον οποίο καλωσορίζω, ανήκει στην ειδική εκείνη κατηγορία των πολιτικών, που λόγω της αποφασιστικότητας και της μαχητικότητάς του, από όποιο μετερίζι κι αν έχει αγωνιστεί έχει αφήσει πίσω του σημαντικό έργο. Ακόμη και πρόσφατα όντας βουλευτής αντιπολίτευσης κατάφερε να κάνει κάτι για το Νομό του, το οποίο εγώ προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο του αναπτυξιακού νόμου, που όλοι γνωρίζετε ότι εξαιρούσε πλήρως τα παράλια των Νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, με δικές του ενέργειες ο Βασίλης κατάφερε όταν ήρθε ο νόμος προς ψήφιση στη Βουλή, τα Σύβοτα να είναι εντός των ειδικών διατάξεων.

Η σημερινή προσέλευση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που υποδηλώνει αν θέλετε και τη δυναμική του κόμματός μας σε σχέση με τη δυναμική της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κοπή της πίτας που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλο που υπήρχε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Κυβέρνησής του, ένας λαοφιλής Υπουργός, η προσέλευση δεν ξεπέρασε τα 30 άτομα.

Όπως όμως γνωρίζετε η δική μας η εκδήλωση μέχρι να πραγματοποιηθεί πέρασε από 40 κύματα. Νομίζω πως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα πρέπει να μας διδάξουν κάποια πράγματα. Όταν έχουμε ιδιωτικά συμφέροντα και προσωπικές ατζέντες τότε θα υπάρχουν εντάσεις, παθογένειες, προβλήματα. Όταν όμως σαν μια γροθιά παλεύουμε για το καλό της Νέας Δημοκρατίας τότε μπορούμε να πετύχουμε εκρηκτικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό ότι η ένταση αυτή υπήρξε τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί σύντομα έχουμε εκλογές. Εκλογές που η Νέα Δημοκρατία θα είναι Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός αυτής της Χώρας» και πρόσθεσε:

«Αν βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και δούμε αυτά που μας ενώνουν, τότε ο στόχος των επόμενων εκλογών δε θα είναι απλώς η αυτοδυναμία, αλλά το όριο των εδρών για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Υπάρχει και μία μάχη που πρέπει να δώσει ο καθένας και η καθεμία μας ξεχωριστά. Είναι η μάχη με το φάντασμα της ηθικής υπεροχής, της ηθικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν κυβέρνησε τα αποτελέσματα ήταν ίδια. Φτώχεια, κρατισμός, κομματισμός, φτωχοποίηση τη κοινωνίας. Αν δεν κερδίσουμε αυτή τη μάχη, όσες μάχες κι αν κερδίσει το κόμμα θα έχουμε χάσει τη μάχη της κοινωνίας. Θα πρέπει να πούμε πως είναι τιμή μας ότι είμαστε Δεξιοί, φιλελεύθεροι».

IMG 1011

Ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Γιαννάκης είπε: «Να σηκώσουμε την παράταξή μας ψηλά. Να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σταματήσει επιτέλους και να κλείσει το κεφάλαιο του ψεύδους, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Να σταματήσει η Ελλάδα να αιμορραγεί οικονομικά, να αργοπεθαίνει πληθυσμιακά. Για να ξαναγίνει η Ελλάδα μεγάλη και δυνατή, με ελπίδα και προοπτική. Να σηκώσουν οι Έλληνες το κεφάλι ψηλά και να αφήσουμε πίσω ό,τι μας χώρισε και μας πόνεσε.

Το 2017 να είναι η χρονιά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

IMG 1025

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Γιόγιακας. Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

«Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί αυτό τον καιρό γράφεται η τελευταία πράξη της κυβέρνησης, η νεκρολογία της. Μια κυβέρνηση που εξαπάτησε την ελληνική κοινωνία με ψεύτικες υποσχέσεις και σήμερα ψυχορραγεί βυθισμένη στη λάσπη, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό τσούρμο, όπως το είχε αποκαλέσει ο μοιραίος κ. Βαρουφάκης, δίνει μάχες οπισθοφυλακής, όχι για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, όπως λέει το τραγούδι, αλλά για να σώσει τον εαυτό της. Να αγκιστρωθεί στις καρέκλες και να καθυστερήσει την αναπόφευκτη κατάρρευσή της. Συντηρεί ένα πελατειακό κράτος διορίζοντας κολλητούς και κομματικούς και δημιουργώντας θύλακες επιλεκτικών προσλήψεων, φορτώνοντας το κράτος με περιττά έξοδα. Έχουμε παραδεχθεί ως παράταξη την ευθύνη που μας αναλογεί για τη γιγάντωση του δημόσιου τομέα, αλλά σας θυμίζω ότι ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείγμα της δικής του φιλοσοφίας για περιορισμό του πελατειακού κράτους, με όχημα την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Με την επιστροφή σε αυτό το χρεοκοπημένο μοντέλο κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά η κυβέρνηση στέλνει στην κοινωνία το λάθος μήνυμα, ότι δεν έχει σημασία ποιες είναι οι ικανότητές σου, οι γνώσεις σου, η εργατικότητά σου, αρκεί να έχεις τρόπο, την άκρη, τις γνωριμίες να βολευτείς κάπου στο δημόσιο.

Αυτό είναι το ένα χαρτί που παίζει η κυβέρνηση για να περιορίσει το μέγεθος της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Το άλλο χαρτί, η μάχη είναι η υποτιθέμενη σταυροφορία κατά της διαπλοκής. Προφανώς δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων και πράγματι υπήρξαν και υπάρχουν επιχειρηματίες που χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ για να κάνουν το παιχνίδι τους και να πιέσουν κυβερνήσεις. Υπήρξε και υπάρχει διαφθορά δυστυχώς, με αυτά όμως που κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αντιμετωπίζει τη διαπλοκή, θέλει να στήσει τη δική της διαπλοκή. Και το επιχείρησε συχνά με τρόπο άγαρμπο και κραυγαλέο. Δεν είναι μόνο οι μυστικές συναντήσεις του κ. Τσίπρα με εκδότες και επιχειρηματίες ήδη πριν γίνει πρωθυπουργός, με προξενητή το άλλοτε δεξί χέρι του τον κ. Παππά. Είναι ότι ήθελε να πετάξει έξω τα κατά Πολάκη βοθροκάναλα της διαπλοκής, για να στήσει το δικό της κύκλο της διαπλοκής. Μια προσπάθεια που είδαμε όλοι πως κατέληξε. Είναι τα δημόσια έργα που παίρνει κομμάτι κομμάτι μεγαλοεργολάβος και η χαριστική δανειοδότησή του από την Τράπεζα Αττικής. Είναι το μαγαζάκι εξυπηρετήσεων προς μεγαλοσυμφέροντα που κυκλοφορεί ότι έχουν στήσει δύο εκλεκτά στελέχη και υπουργοί του κ. Τσίπρα. Είναι το χρήμα που μοιράστηκε χωρίς κανόνες σε ΜΚΟ, με πρόσχημα τη διαχείριση του προσφυγικού. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της σταυροφορίας κατά της διαφθοράς αυτά τα δύο χρόνια; Η διεθνής θέση της χώρας μας στο δείκτη διαφθοράς χειροτέρεψε κατά 11 θέσεις, όταν το 2012 ως το 2014 είχαμε ανέβει 36 θέσεις. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι έγιναν αυτά τα δύο χρόνια. Στο κενό έπεσε και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Δεν καταλογίστηκε ευθύνη σε κανένα πολιτικό πρόσωπο, όσο και αν προσπάθησαν, όσο και αν το έκαναν σημαία. Αυτό που βγήκε στην επιφάνεια με αφορμή την εξεταστική ήταν η παρέμβαση του κ. Τσίπρα για να πάρει χαριστικό δάνειο η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει ωφεληθεί από τις τράπεζες. Μία με τη διαγραφή οφειλής για το ακίνητο της Κουμουνδούρου και μία με τη διαγραφή των χρεών της Αυγής. Άρα αυτή η μάχη κατέληξε σε πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έπεσε μέσα στο λάκκο που η ίδια έσκαβε και το ηθικό πλεονέκτημα έγινε όλα περί πάρτης.

Βλέπουμε, ακούμε, συζητάμε ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τη χώρα κι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι βρίσκεται το δίλημμα, είτε η χώρα θα παραμείνει διασωληνωμένη μέσα από ένα 4ο μνημόνιο είτε θα οδηγηθούμε εκτός Ευρωζώνης, στο Grexit. Αυτό είναι το δίλημμα στο οποίο έχουν φέρει τη χώρα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Ίσως κάποιοι πούνε μα καλά μόνο αυτοί φταίνε; Δεν παραγνωρίζω ότι και οι θεσμοί έχουν τις δικές τους εσωτερικές διαφωνίες, αλλά είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση τα δύο αυτά χρόνια δεν είχε στρατηγική για το πώς θα αξιοποιήσει προς όφελος της χώρας αυτές τις διαφωνίες. Τη μια ήθελε να διώξει το ΔΝΤ, την άλλη με επιστολές το παρακαλούσε να επιστρέψει. Έλεγε ότι θα έκλεινε γρήγορα τις αξιολογήσεις και στη συνέχεια έσπρωχνε την ολοκλήρωσή τους προς τα πίσω. Δεν φρόντισε η ίδια να τιμήσει την υπογραφή της και η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όσο η κάθε αξιολόγηση αργεί να κλείσει, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός για τη χώρα. Ζητούνται κάθε φορά πρόσθετα μέτρα γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται πλέον τον κ. Τσίπρα και γιατί όσο δεν εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η οικονομία, τόσο χειροτερεύουν οι επιπτώσεις αυτής της καθυστέρησης στην οικονομία.

Όπως τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για τη χώρα, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος για τη χώρα.

Δεν περιμένουμε τα Μνημόνια να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε. Ξεπερνάμε τα Μνημόνια. Με ένα σχέδιο που μπορεί να φέρει και πάλι την αισιοδοξία στην ελληνική οικογένεια. Έπειτα από αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια είναι καιρός να καταλάβουμε ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Για να περάσουμε το ποτάμι πρέπει να βραχούμε για τα καλά. Αλλά αυτή τη φορά για να περάσουμε στην αντίπερα όχθη πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να μη πνιγούμε, τώρα που η κοίτη έχει βαθύνει επικίνδυνα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας δε μπορούμε να υποσχεθούμε πολλά λόγια, αλλά καθαρές κουβέντες και πολλές πράξεις».

 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας



  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

02 Μαϊος 2024
Τον περασμένο Οκτώβριο με ρεπορτάζ μας (δείτε εδώ) είχαμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στα τείχη του Κάστρου του Αγ. Ανδρέα, και ειδικότερα στο σημείο όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων στην Πρέβεζα,
02 Μαϊος 2024
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση του στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το νέο «Δικαστικό Χάρτη». ...
02 Μαϊος 2024
Για απαράδεκτη και προσβλητική τροπολογία κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για ...
02 Μαϊος 2024
Μετά το Καναλάκι ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προβλέπει η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη και στην Πάργα έπειτα από την ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...