Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 03:15

Αντάμωσαν και πάλι «σύντροφοι της Κεντροαριστεράς» στην Πρέβεζα – «Καυτές» ατάκες Κωνσταντινόπουλου για Τσίπρα, Καραμανλή και… πίσω πόρτες (vid)

IMG 0111

Πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε στην Πρέβεζα την Τετάρτη, η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΚΙΔΗΣΟ-Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία), στην οποία μάλιστα παρατηρήθηκε μεγάλη συσπείρωση υποστηρικτών της Κεντροαριστεράς στη σχεδόν γεμάτη αίθουσα της πρώην Λαϊκής Αγοράς.

IMG 0078

Πριν την εκδήλωση ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Τσούκαλης (πρώην βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ) και ο Θεόδωρος Τσίκας (πολιτικός επιστήμονας-μέλος του ΚΙΔΗΣΟ), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών Γιώργος Σιντόρης δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στην Πρέβεζα και γι' αυτό δεν μετείχε.

IMG 0082

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Συναντιόμαστε για πρώτη φορά για να μιλήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά τη συγκρότηση και την προσχώρηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προχωράμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε το μεγάλο προοδευτικό πόλο στη χώρα. Οι διαδικασίες αυτές έχουν ως στόχο να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε από τους πολίτες για τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη το επόμενο χρονικό διάστημα με το σχέδιο «Ελλάδα», το οποίο θα ετοιμάσει σε κάθε περιφέρεια αλλά και κεντρικά, θα είναι η πολιτική της η οποία θα καταθέσει στον ελληνικό λαό για να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Όπως έχουμε πει για εμάς η εθνική συνεννόηση είναι πρωταρχικός στόχος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Για αυτό ζητούμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να στηριχθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη ώστε να μπορέσουμε να επιβάλουμε το επόμενο χρονικό διάστημα την εθνική συνεννόηση στη χώρα».

IMG 0089

Ο κ. Τσούκαλης είπε: «Η διαδικασία που ακολουθούμε με τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα εκτιμούμε ότι είναι το κρισιμότερο βήμα για να συγκροτηθεί επιτέλους στη χώρα ο πολύπαθος χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας κεντροαριστεράς της προοδευτικής παράταξης. Γιατί θεωρούμε ότι η συγκρότηση αυτού του χώρου αποβαίνει προς το καλό για ολόκληρη τη χώρα. Αυτό το οποίο εκτιμούμε είναι ότι σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν στην Ευρώπη, που η χώρα μας βρίσκεται πραγματικά στο μάτι του κυκλώνα των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή, δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη αυτού του χώρου ο κατακερματισμός. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι πραγματικά ο μεγάλος αυτός χώρος, ο οποίος θεωρούμε ότι είναι πλειοψηφικός στη χώρα, να καταθέσει την πρότασή του και βεβαίως να συμπράξει μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης στο νέο αφήγημα τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη χώρα».

IMG 0094

Ο κ. Τσίκας τόνισε: «Νομίζω ότι το κεντρικό μήνυμα που περνάει σε εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, πολλοί από τους οποίους ακόμα δεν έχουν βρει πολιτική στέγη και πολιτική εκπροσώπηση, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σταματάει η διαδικασία κατακερματισμού του ευρύτερου χώρου του κέντρου και της κεντροαριστεράς και αρχίζει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα και προφανώς είμαστε ανοιχτοί και σε άλλες συνεργασίες, πρόσωπα, κινήσεις, ιδέες, προτάσεις που θέλουν να συμβάλλουν στην ανανέωση και στη συσπείρωση ολόκληρου αυτού του χώρου. Τα κόμματα και οι κινήσεις που συμμετέχουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών από το οποίο εγώ προέρχομαι με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, οι κινήσεις πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία συνεχίζουν τη λειτουργία τους, διατηρούν την αυτονομία τους την πολιτική και την οργανωτική τους αυτοτέλεια, έχουν τις δικές τους διαδικασίες. Όμως προσφέρουν προτάσεις και ιδέες σε έναν διάλογο για τη σύνθεση ενός μεγάλου σχεδίου μεταρρυθμίσεων για τη χώρα που μας ενώνει για το μέλλον. Ο στόχος μας είναι το μέλλον, είναι η μετά την κρίση Ελλάδα, η μετά το μνημόνιο Ελλάδα. Σε αυτό συμφωνούμε και νομίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα».

-Τι απαντάτε στα σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

Κωνσταντινόπουλος: «Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι η εθνική συνεννόηση. Άρα είτε αυτοί που ονειρεύονται σενάρια, είτε το ένα είτε το άλλο σενάριο, είναι μακριά νυχτωμένοι. Εμείς θέλουμε αυτός να γίνει ουσιαστικά ο μεγάλος προοδευτικός πόλος στη χώρα, με την αυτονομία του, ώστε να μπορέσει να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και από την κρίση. Άρα σε αυτή τη διαδικασία ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όχι για να γίνει απλά ο τρίτος πόλος, αλλά για να γίνει ο μεγάλος πλειοψηφικός πόλος στη χώρα. Για αυτό, αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να καταθέσουμε την πολιτική μας πρόταση στους πολίτες και με βάση αυτή να ζητήσουμε την εθνική συνεννόηση για τη χώρα».

Τσούκαλης: «Θα το πω με μια κουβέντα, σε καμία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχουν τα μεγάλα κόμματα που εκπροσωπούν το ιστορικό ρεύμα της σοσιαλδημοκρατίας, πουθενά αυτά τα κόμματα δεν έχουν δίλημμα αν θα συνεργαστούν με τη Δεξιά ή με την Αριστερά. Δίλημμα έχουν τα άλλα κόμματα αν θα συνεργαστούν με τα κόμματα τα σοσιαλδημοκρατικά. Τα πάντα είναι θέμα συσχετισμών. Όπου έχουν υπάρξει προοδευτικές κυβερνήσεις ο βασικός κορμός είναι τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Τσίκας: «Είναι προφανές ότι τα ερωτήματα αυτά όλα είναι πρωθύστερα. Αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθεί να πείσει αν είναι δυνατόν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την πολιτική της πρόταση. Θα αποφανθεί ο ελληνικός λαός και μετά θα κληθούν τα κόμματα να πάρουν θέση για το ένα ή για το δεύτερο σενάριο. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο από τώρα να μπλεκόμαστε σε σχεδιασμούς άλλων, τρίτων έξω από εμάς».

-Εκπροσωπείτε έναν πολιτικό χώρο, τη σοσιαλδημοκρατία ουσιαστικά, το κέντρο, την κεντροαριστερά που όμως δείχνει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να μην υπάρχει ουσιαστικά ως χώρος ή να έχει αφομοιωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε αυτό το χώρο να τον πάρετε πάλι πίσω και σε συνάρτηση και με τις τελευταίες αποτυχίες, προσπάθειες συνεννόησης είτε με το Ποτάμι είτε με άλλους χώρους;

Κωνσταντινόπουλος: «Πρώτον, σήμερα βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση τόσο στη χώρα όσο και στην Ευρώπη. Η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να πω εγώ, από την αρχή της κρίσης μπήκε σε όλη αυτή την προσπάθεια από το 2009 έχοντας πάνω και πρώτα από όλα την ίδια τη χώρα. Για αυτό ζήτησε και εθνική συνεννόηση από το 2009 και το 2010, γιατί εκείνη τη στιγμή έπρεπε να στηρίξουμε όλοι μαζί την ίδια τη χώρα και τους πολίτες. Σήμερα οι πολίτες αναγνωρίζουν ποιοι είπαν αλήθεια, ποιοι μίλησαν με ρεαλισμό και ποιοι μίλησαν για τα Ζάππεια και τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και σήμερα κάποιοι άλλοι ότι βρέχει λεφτά και κρατάνε ομπρέλες. Άρα οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικές και η πρόταση η προοδευτική είναι που λείπει από τη χώρα. Αυτή την πρόταση θα καταθέσουμε εμείς για να προχωρήσουμε μπροστά. Όσον αφορά τα άλλα θέματα που θέσατε, δεν έχουν τελειώσει οι διαδικασίες αυτές, εμείς ζητάμε από όλους αυτούς που βρίσκονται και πιστεύουν στις ίδιες αξίες και αρχές να προχωρήσουμε μαζί. Να αφήσουμε το εγώ και να προχωρήσουμε με το εμείς. Δηλαδή ένας θα είναι ο αρχηγός, αλλά αν όμως όλοι μαζί πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε για την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, για την κεντροαριστερά στην Ελλάδα, πρέπει να συμμετέχουν μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ώστε στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι ένα αποτέλεσμα που θα τιμά και τη χώρα αλλά και  την προοδευτική παράταξη της χώρας».

IMG 0105

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή – Κωνσταντινόπουλος: «Από την πίσω πόρτα δεν ξαναμπαίνει κανένας»


Δε μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τη συμμετοχή πολιτών και στελεχών της τοπικής Κεντροαριστεράς στην πολιτική εκδήλωση.

IMG 0108

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ν. Πρέβεζας (Φραγκούλης, Ροπόκης, Κορωναίος, Πιπιλίδης, Γκάρτζιος κ.α.), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζάκας, ο πρώην Νομάρχης και βουλευτής Βασίλης Ιωάννου και αρκετοί ακόμη «ταυτισμένοι» με το χώρο της Κεντροαριστεράς.

IMG 0112

Και οι 4 προσκεκλημένοι (Κωνσταντινόπουλος, Τσούκαλης, Τσίκας, Σιντόρης) έκαναν σύντομες ομιλίες, ωστόσο την παράσταση «έκλεψαν» ορισμένες ατάκες του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, τις οποίες και παραθέτουμε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ. Αν υπήρξαν 10 ρεμάλια που πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες μας, δε σημαίνει ότι είναι η παράταξη αυτή… Η παράταξη είναι τα στελέχη, αλλά κυρίως ο απλός κόσμος που κράτησε τις αξίες αυτές ζωντανές όλα αυτά τα χρόνια».

«Θα σταματήσουμε να απαξιώνουμε ο καθένας τα πρόσωπα που δε του αρέσουν. Είμαστε περήφανοι και για τον Ανδρέα Παπανδρέου και για τον Κώστα Σημίτη και για το Γιώργο Παπανδρέου και το Βαγγέλη Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά».

«Και σήμερα δυστυχώς υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής μεταξύ του κου Μητσοτάκη που βρέχει λεφτά και κρατάει ομπρέλα και του κου Τσίπρα, ο οποίος έλεγε ότι θα μας παρακαλούνε για να μας δανείσουν. Αυτός είναι το ξέπλυμα της πενταετίας του Κώστα Καραμανλή»

«Μείναμε εδώ σταθεροί για τις αρχές μας, τις αξίες μας και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα απλό δίλημμα, γιατί ο κόσμος θέλει να μας ξανακούσει. Και πρέπει να είμαστε καθαροί. Με τους ψηφοφόρους οι οποίοι είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα θέλουμε να ξαναμιλήσουμε, να έρθουμε σε επαφή. Να έρθουν μαζί μας στον αγώνα μας. Οι άνθρωποι που πούλησαν την παράταξη για τις καρέκλες, δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας».

Το λόγο πήραν στη συνέχεια και αρκετοί από τους παριστάμενους με τον Πρόεδρο της ΤΚ Άνω Σκαφιδωτής του Δήμου Πάργας Αριστοτέλη Τριάντη να αναφέρει: «Χειροκρότησα πολύ όταν είπατε οι ψηφοφόροι να γυρίσουν. Περάσαμε άσχημα 5 χρόνια. Μας έβριζαν επειδή μείναμε στο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζω 43 χρόνια. Πρώτη φορά βλέπω στη ζωή μου αρχηγό κόμματος και Πρωθυπουργό να φεύγει και να κάνει άλλο κόμμα. Μήπως αυτό δείχνει κάτι…».

Πολίτες τόνισαν κατηγορηματικά: «Οι αμαρτωλοί του ΠΑΣΟΚ πήγαν στο δικαστήριο. Όχι όμως όλοι. Ο Καραμανλής από το 2004-09 κατέστρεψε την Ελλάδα. Υπάρχει σκέψη να πάει στο δικαστήριο κάποια στιγμή; Ποτέ Κυβέρνηση με τη Δεξιά του Βορίδη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μητσοτάκη. Δε το δεχομαστε με τίποτα».

Ο πρώην Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το ζητούμενο είναι μέσα στο κάδρο να μπει ένας νέος φορέας απαλλαγμένος από τα στοιχεία που είχε στο παρελθόν και τον οδήγησαν εκεί που τον οδήγησαν. Μία πρακτική που αγιοποιεί τους ημετέρους και δαιμονοποιεί τους αντιπάλους δεν έχει πρόσβαση στην ελληνική κοινωνία. Απαιτείται ρεαλισμός. Κατά τη γνώμη μου να πω κάτι που δε μου αρέσει. Αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ εμείς τον στείλαμε…».

IMG 9887

Ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου ανέφερε: «Θα έλεγα στους εναπομείναντες δημοσιογράφους αύριο αντί για σχόλια να κάνουν ένα απλό. Να βάλουν μία φωτογραφία της συγκέντρωσης και μία φωτογραφία από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε ο κ. Πετρόπουλος». Στάθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Φώφης Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Δε νομίζω ότι το σύνθημα ‘’γυρίστε στο σπίτι μας’’ δε νομίζω ότι καλύπτει το πολιτικό μας αφήγημα προς τη νέα γενιά. Πρέπει να καταθέσουμε στη νέα γενιά τη δική μας πρόταση για τη μετά των μνημονίων εποχή. Δεν αρκεί να εγκαλούμε το ΣΥΡΙΖΑ. Θα καταρρεύσει μόνος τους…

Η κεντρική πολιτική μας κατεύθυνση είναι ότι πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση για να βγούμε από την κρίση. Όταν αυτό το καταθέτουμε ως κυρίαρχη πρόταση δε μπορεί να υπάρχουν μέσα στην παράταξη απόψεις του τύπου αυτός δεν κάνει, εκείνος δεν κάνει…

Είναι δυνατόν να μην αφήνουμε τις μικροδιαφορές στην άκρη;».

IMG 9888

Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης, είπε: «Ο αείμνηστος Παπανδρέου είχε πει: δε χαρίζεται αυτός ο χώρος, δε θρυμματίζεται ούτε μπορούμε εμείς να κρίνουμε αυτούς τους πολιτικούς γίγαντες. Άφησαν παρακαταθήκη ένα πολιτικό σπίτι και κανείς μας δεν μπορεί να το πάρει. Ανήκουμε στη σοσιαλδημοκρατία, ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ, ανήκουμε σε αυτό το χώρο που δε χαρίζεται».

Το μέλος του ΚΙΔΗΣΟ Φώτης Ζέρβας πήρε επίσης το λόγο: «Σύντροφοι και συντρόφισσες καλώς βρεθήκαμε. Ελπίζω να βάλαμε όλοι μυαλό. Γυρίζουμε σελίδα. Όσους λόγους και να βγάλουμε υπέρ σοσιαλδημοκρατίας και Κεντροαριστεράς, αν δεν κάνουμε… λιανά στον κόσμο τι θέλουμε, δεν κάνουμε τίποτα», ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους η Κεντροαριστερά βρήκε το σημείο αναφοράς της. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγάμε πάντα την πρώτη θέση».

Έπειτα και πάλι ο κ. Κωνσταντινόπουλος πήρε το λόγο και στάθηκε στα παρακάτω σημεία που παραθέτουμε:

«Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντηρητικό κόμμα. Με όλα. Με τα παιχνίδια που κάνει με τη διαπλοκή. Σε ποιους δίνει τα μεγάλα έργα ο ΣΥΡΙΖΑ; Στις μεγάλες εταιρείες που μας έλεγε ότι διαπλεκόμαστε μαζί τους. Διαβάζετε στις εφημερίδες που έχουν σχέση με αυτές τις εταιρείες τι γράφουν καθημερινά; Άρα είναι ένα απόλυτα συντηρητικό κόμμα που ξεγέλασε ένα κόσμο. Εμείς όμως με αυτούς δεν έχουμε καμία σχέση. Έχουμε σχέση με αυτούς που αγκαλιάζονται με τον Πάνο Καμμένο;»

«Ποιον άρχισε να μιμείται ο Αλέξης Τσίπρας; Τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πως κατέληξε; Κώστας Καραμανλής. Αυτή είναι η αλήθεια. Και καλά τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν μπορείς να τον μιμηθείς. Τον Κώστα Καραμανλή μπορείς όμως γιατί τον πιστεύεις»

«Όταν καλέσαμε τους παλιούς βουλευτές, θα θυμάστε τότε ότι με ναυαρχίδα το ΣΚΑΪ, φώναζαν έγινε αναπαλαίωση κτλ. Μετά από 4 ημέρες το έπραξε η ΝΔ. Δε μίλησε άνθρωπος, δε μίλησε μέσο ενημέρωσης, κανείς… Πολλούς από αυτούς που τους νιώθατε ως κεντροαριστερούς δημοσιογράφους είναι τώρα είτε στο Μαξίμου, είτε στο Μοσχάτο. Αυτούς που έγραφαν παλιά για την Κεντροαριστερά, τώρα έχουν αλλάξει αφεντικά. Γιατί την έβλεπαν ως αφεντικά. Δεν την πίστευαν. Θέλω να σας πω ότι δεν είναι κεντροαριστερός αυτός που μας λέει πρέπει να πάμε με τον Μητσοτάκη ή πρέπει να πάμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι αχάριστοι απέναντι στην παράταξη».

«Δε μπορεί εγώ να αναλαμβάνω τις ευθύνες αυτών που ήταν 25 χρόνια στην πολιτική και εκείνοι που ήταν 25 χρόνια να το παίζουν ανανέωση. Πρέπει να διαλέξουμε. Δε γίνεται να είσαι 25 χρόνια Υπουργός και να λες δε το ξέρω εγώ αυτό το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι αρχηγός η Φώφη Γεννηματά. Κάποιοι λόγω της σχέσης της διαπλοκής που είχανε με μέσα ενημέρωσης, τους έδιναν προγράμματα, τους είχαν συμβούλους κ.α., έχουνε μπλεχθεί με τους ψηφοφόρους. Δεν είναι το ίδιο. Να έρθουν εδώ όσοι θέλουν και να αγωνιστούν με τους ίδιους όρους που αγωνιζόμαστε κι εμείς τα τελευταία χρόνια. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω. Αλλά να μπουν στη λογική μας. Όχι με τη λογική ότι κάποιες είναι οι βεντέτες και οι φίρμες και θα ξεπεράσουν τα όρια και θα μπουν από την πίσω πόρτα στην παράταξη. Από την πίσω πόρτα δεν ξαναμπαίνει κανένας».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...