Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 02:30

Έχει και η ΔΗΣΥ τις συνιστώσες της… - «Δε θέλουμε να είμαστε τσόντα κανενός»

Πολιτική εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, με αφορμή την προσυνεδριακή συζήτηση για το Προγραμματικό και Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), το οποίο μεταξύ άλλων, θα επεξεργαστεί, τον οδικό χάρτη για το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

IMG 4732

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η –έστω και προσωρινή- προσήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη λογική και τη φιλοσοφία ενός σχηματισμού με συνιστώσες. Γι’ αυτό και τονίστηκε η παρουσία στο πάνελ της συζήτησης του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (ΠΑΣΟΚ), του Παύλου Φραγκούλη (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), του Τάσου Δαρσινού (ΔΗΜΑΡ) και του Γιώργου Σιντόρη (Κινήσεις Πολιτών).

Η στρατηγική των συνιστωσών εφαρμόστηκε και είχε αποτελέσματα στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ, με εντελώς διαφορετικά πολιτικά, ιδεολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Παρ’ όλα αυτά βοήθησε το ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει δυνάμεις και να διαμορφώσει προοπτικές ανάπτυξης ενός κομματικού σχηματισμού, κάτι που θέλει να κάνει και η ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο ηλικιακό group των 55+ που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση (ήταν μάλιστα πλειοψηφία), που αποδεικνύει πως ένας κόσμος που διαχρονικά ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ –κατά κύριο λόγο- συνεχίζει να μετέχει στις συλλογικές διαδικασίες.

IMG 4739

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε από την πλευρά του πως η ΔΗΣΥ δε θα γίνει συνένοχη στα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το κοινό να διαμορφώσει και να εκφράσει μαζί με τη ΔΗΣΥ τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Τάχθηκε επίσης στην εκλογή επικεφαλής της νέας προσπάθειας απευθείας από τη βάση και το μητρώο μελών.

Ο κ. Δαρσινός υποστήριξε ότι έχει κλείσει οριστικά ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης και τόνισε: «Δε θέλουμε να είμαστε τσόντα κανενός. Να είμαστε εμείς απέναντι στη Δεξιά». Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για ιδρυτικό συνέδριο μέσα στο 2017.

Ο κ. Φραγκούλης επισήμανε ότι η Δεξιά του Καραμανλή ξεπούλησε κάθε τι στο διάβα της, ενώ πρώτη φορά Αριστερά με τον Καμμένο δε γίνεται… Ανέβασε τον πήχη για τη ΔΗΣΥ, λέγοντας πως μόνο η πρωτιά πρέπει να είναι ο στόχος.

IMG 4742

Ο κ. Σιντόρης συντάχθηκε με την άποψη ενός ιδρυτικού συνεδρίου και όχι ενός μεταβατικού και στάθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να οριστεί ποιοι είναι οι μη προνομιούχοι.

 

 

Έκθεση εικόνων