Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 23:10

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στους δρόμους της Πρέβεζας

Η ηρεμία που επικρατεί συνήθως τα βραδάκια στους δρόμους της Πρέβεζας, «ταράχθηκε» από τα συνθήματα των μελών και φίλων του ΚΚΕ, αλλά και απλών πολιτών, που θέλησαν έτσι να υψώσουν φωνή αντίστασης και αντίδρασης στα ασήκωτα χαράτσια για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, το πετσόκομμα των προνοιακών – κοινωνικών επιδομάτων, τη διάλυση των κρατικών κονδυλίων για συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, υγεία, που έρχονται με το νέο προϋπολογισμό.

Το αγωνιστικό «ραντεβού» για το ΚΚΕ δόθηκε στη Θεοφάνειο, όπου πραγματοποίησε σύντομη ομιλία, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας, Κώστας Κωτσαντής. Ο κ. Κωτσαντής κάλεσε το λαό να μη τρέφει αυταπάτες, καθώς μία κυβέρνηση που στον προσανατολισμό της δε θα έχει να περάσουν τα μέσα παραγωγής στο λαό, είτε λέγεται αριστερή είτε λέγεται κομμουνιστική (βλέπε Κύπρο) είτε λέγεται ακόμη και επαναστατική -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- δεν θα αλλάξει τα δεδομένα υπέρ του λαού.

Ξεκαθάρισε πως ένα οργανωμένο, μαζικό, λαϊκό κίνημα που διεκδικεί την λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία στους τόπους δουλειάς, δεν μπορεί να φοβηθεί ούτε τους «μπράβους» -όπως τους χαρακτήρισε- της Χρυσής Αυγής.

IMG 0527

Έκανε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά προβλήματά του και τόνισε: «Κανένας μόνος του. Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Ολοκληρώνοντας επέμεινε πως ο λαός πρέπει να παλέψει για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την Ε.Ε. και να γίνει ο ίδιος αφέντη του πλούτου που παράγει.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας με τα συνθήματα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», να κυριαρχούν.

IMG 0541

Η πορεία από τα δικαστήρια «ανέβηκε» μέχρι τα μέσα της Παναγή Τσαλδάρη, «έστριψε» στη Λεωφόρο Ειρήνης την οποία και διέσχισε μέχρι το supermarket του Μασούτη. Πέρασε μπροστά από τον ΟΤΕ και μέσω της κεντρικής αγοράς, ολοκληρώθηκε στην Θεοφάνειο.

 

 

Έκθεση εικόνων