Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 10:02

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία στη Θεοφάνειο με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί- οι θέσεις του ΚΚΕ»

Το Σάββατο 31/ Μάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- ομιλία της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα της Θεοφανείου με θέμα : «Πολιτικές εξελίξεις και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί- οι θέσεις του ΚΚΕ», με κεντρικό ομιλητή τον σ. Χρήστο Κατσώτη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του κόμματος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο σ Σπύρος Υφαντής μέλος της ΤΕ. Ανέφερε ότι « η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται μπροστά και στα 100χρονα του κόμματος αλλά και εξαιτίας των εξελίξεων το τελευταίο διάστημα και οι οποίες άμεσα αφορούν το λαό μας. Το κόμμα μας αντίθετα από τις άλλες δυνάμεις θέλει να ενημερώσει το λαό για την διαφαινόμενη θύελλα προκειμένου να προετοιμαστεί να την αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα το σ. Χρήστο Κατσώτη.

Ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε και πρόθυμα ανέλαβε να ξελασπώσει το σύστημα για να βγει από την κρίση του. Να «λερώσει» τα χέρια του όπως είπε ο κος Τσίπρας. Κι όπως διαπιστώνει και ο πιο δύσπιστος, συνέχισε τον πόλεμο ενάντιαστο λαό, του φόρτωσε και αυτός -όπως κι οι προηγούμενοι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την κρίση αυτού του συστήματος

  • Με μειώσεις μισθών και συντάξεων,
  • περικοπές για υγεία, παιδεία, πρόνοια,
  • φοροληστεία χωρίς προηγούμενο, ΕΝΦΙΑ και για τα χέρσα χωράφια,
  • Με απουσία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, και με τραγικές συνέπειες στους πληγέντες όπως και εδώ στην περιφέρεια Πρεβέζης,
  • με απουσία αντισεισμικής προστασίας με σοβαρούς κινδύνους πουεγκυμονούν, ιδιαίτερα στην περιοχή που είναι και σεισμογενής
  • με συνέχιση της εφαρμογής της ΚΑΠ και της νέας που έρχεται με μεγάλες μειώσεις των επιδοτήσεων με θύματα τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που τους διώχνει από τη γη τους, στηρίζοντας τις μεγάλες επιχειρήσεις στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Από την άλλη, νομοθετούν συνεχείς φοροαπαλλαγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, επιχορηγήσεις από αναπτυξιακούς νόμους, και κάθε είδους κίνητρα και πολιτικές στηρίζοντας την κερδοφορία τους. Τσακίζει το λαό για να στηρίξει το κεφάλαιο.

IMG 4420

Συνεχίζοντας ο ομιλητής :

« το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση πλασάρει στο λαό το παραμύθι της λεγόμενης επόμενης μέρας, της μεταμνημονιακής εποχής .

Τελειώνουν λένε τα μνημόνια, τελειώνει η ασφυκτική επιτροπεία, ξεκίνησε ήδη η ανάπτυξη, μπαίνουμε στην επόμενη μέρα κι όλα θα είναι καλύτερα από δω και πέρα!

Οργανώνουν μάλιστα και αναπτυξιακά συνέδρια κυβέρνηση κι αντιπολίτευση σε όλη τη χώρα για να ξεγελάσουν το λαό!

Μιλούν για δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο βάρβαρο σύστημα.

Ο μύθος αυτός καταρρίπτεται αν κανείς δει ότι στον τουρισμό με τα εκατομμύρια των τουριστών τα δις κερδών οι εργαζόμενοι αμείβονται χειρότερα και οι συνθήκες εργασίας είναι χειρότερες με 14 διαφορετικές μορφές εργασίας που αυξάνουν την εκμετάλλευση.

Ναι!!! τα μνημόνια μπορεί να λήξουν τυπικά, αλλά, οι πάνω από 1000 εφαρμοστικοί νόμοι που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού θα παραμείνουν και θα εφαρμόζονται, επιδεινώνοντας παραπέρα τη ζωή μας.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι όλα τα αστικά κόμματα, αποκλείουν κάθε συζήτηση για κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων και επιστροφή των δικαιωμάτων τους.

Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα τα προηγούμενα χρόνια, τα χαρακτηρίζουν παθογένειες του παρελθόντος και ως αιτία εμφάνισης της κρίσης.

Την επόμενη ημέρα, η επιτροπεία θα συνεχιστεί από την ΕΕ και τους δανειστές, μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των δανείων της χώρας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι θεσμοί συμφώνησαν για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2% κάθε χρόνο μέχρι το 2060.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι αυτοαπασχολούμενοι οι αγρότες θα είναι τα θύματα από αυτούς θα βγαίνουν τα πλεονάσματα, θα ματώνει ο λαός για την αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις για να επιχορηγήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται και θα αυξάνουν μέχρι τότε.

Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ!

Τη ζει από σήμερα ο λαός, που βλέπει ότι ενώ οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάκαμψης αρχίζουν να επιστρέφουν, τα βάρη που καλείται ο ίδιος ο λαός να σηκώσει πολλαπλασιάζονται!

  • Θυμίζουμε ότι για το 2019 η κυβέρνηση έχει ήδη περάσει με νόμο το νέο πετσόκομμα των συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους. Θα περικοπεί το 18% από την προσωπική διαφορά που θα προκύψει. Το άλλο 82% της προσωπικής διαφοράς θα είναι στην διάθεση της όποιας κυβέρνησης να το πετσοκόβει για να καλύπτει μέρος των ματωμένων πλεονασμάτων και αποπληρωμής του χρέους.
  • Για το 2020 έχει νομοθετηθεί η μείωση του αφορολόγητου από το 8.600 στα 5.600, το ΔΝΤ θέλει να ισχύσει από το 2019; Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
  • Η Κυβέρνηση που υπόσχονταν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ τώρα έκανε άλλη μια κολοτούμπα, και προβάλλει κάποια αύξηση του κατώτατου μισθού των 586 ή του υποκατώτατου των 511, βάζοντας πολλά αν και εφόσον.
  • Υλοποιεί την ΚΑΠ συμφωνεί με την νέα ΚΑΠ και την δραστική μείωση των επιδοτήσεων επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.
  • Η φοροληστεία στους αυτοαπασχολούμενους οι αύξηση των εισφορών οδηγούν πολλούς στην καταστροφή και στην ανεργία.
  • Η ευέλικτη, περιστασιακή και ενοικιαζόμενη εργασία, γενικεύεται, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι δεν αμείβονται ούτε καν με τα ψίχουλα του υποκατώτατου μισθού, δουλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί, 300 ή 400€.
  • Ακούτε όλοι ότι ανοίγουν πάλι τη συζήτηση για νέες αντιδραστικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Η Ν.Δ μιλά καθαρά για ιδιωτική ασφάλιση. Ο δρόμος όμως αυτός στρώθηκε με τον νόμο λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ που υπονόμευσε τον κοινωνικό χαρακτήρα της και από κοινωνική η ευθύνη της ασφάλισης την μετατρέπουν σε ατομική. Είναι εχθροί της κοινωνικής ασφάλισης. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να οργανώνει την πάλη για κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Για τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ο ομιλητής τόνισε:

«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε το λαό μας και τους άλλους λαούς ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή μας, δυναμώνουν τους κινδύνους τοπικών, περιφερειακών πολεμικών συγκρούσεων, που θα πάρουν γενικότερες διαστάσεις, γιατί στην ευρύτερη περιοχή συγκρούονται ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρές καπιταλιστικές χώρες.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, σχετίζεται με τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους, των υδάτινων πηγών, των θαλάσσιων διαδρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, με χαρακτηριστικές εστίες έντασης την Κασπία, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, την Αφρική, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και την Αρκτική κ.ά.

Στη βάση αυτή το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και γενικότερου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με άμεση εμπλοκή της Ελλάδας.

Και σήμερα από εδώ απευθύνουμε κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας του λαού μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Εξελίξεις οι οποίες φέρνουν πολύ κοντά τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας.

Μήλον τις έριδος είναι ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής, οι δρόμοι μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ο γεωστρατηγικός έλεγχος της περιοχής, των αγορών.

Ο κάθε ένας μπορεί να δει πως διεκδικούν για λογαριασμό τους το μήλον της έριδος στη ΣΥΡΙΑ όπου εδώ και 8 χρόνια μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος με ανείπωτη τραγωδία για το λαό που σφαγιάζεται, που γίνεται πρόσφυγας, που πεθαίνει κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η εμπόλεμη κατάσταση.

Η τουρκική επιθετικότητα συνδέεται με τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, όπου η αστική τάξη της Τουρκίας προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της.

Εκδηλώνεται η αντιπαράθεσή της με την ελληνική αστική τάξη η οποία εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά, διεκδικεί για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη. Απ’ αυτή την αντιπαράθεση, απ’ αυτό τον ανταγωνισμό δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το αντίθετο.

Ως ΚΚΕ εκφράζουμε την ανησυχία μας από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Είναι συνεχείς οι προκλήσεις στο Αιγαίο, διαρκές το γκριζάρισμα κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Στην Κύπρο αμφισβητούν την ΑΟΖ και έχουμε έντονη στρατιωτική παρουσία διαφόρων χωρών.

Το σοβαρό επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους στα Ιμια, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον ΕΒΡΟ που βρίσκονται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, δείχνει ότι οι ενέργειες αυτές δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση όπως καθησυχάζει η Κυβέρνηση, αλλά αποτελούν μέρος του σχεδίου της τουρκικής αστικής τάξης.

Στα Βαλκάνια, τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συγκρούονται με τα ανταγωνιστικά σχέδια της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει την αναβάθμιση της θέσης της, με τη διείσδυση στην περιοχή ρωσικών κεφαλαίων και εμπορευμάτων, τη χάραξη νέων «ενεργειακών δρόμων», την αύξηση των μεριδίων των δικών της μονοπωλίων στις αγορές και βέβαια τη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο γιατί ενεργό ρόλο επιδιώκουν να παίξουν και άλλα ισχυρά κράτη, όπως η Κίνα, η οποία ουσιαστικά επιχειρεί να γίνει πρώτη οικονομική καπιταλιστική δύναμη.

Στην ευρύτερη περιοχή, «ηγεμονικό ρόλο» διεκδικεί και η Τουρκία, η οποία εμφανίζεται με το μανδύα του προστάτη των μουσουλμάνων.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, έχουν ως προτεραιότητα την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ, γι' αυτό και θέλουν να φύγει από τη μέση το εμπόδιο που δημιουργεί η ονομασία της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη.

Μετά τα Βαλκάνια και τη Συρία, το επικίνδυνο σκηνικό στην περιοχή μας συμπληρώνουν οι νέες διεργασίες στο Κυπριακό, οι οποίες οδηγούν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού.

Στόχος της αστικής τάξης της Τουρκίας είναι, στο ζήτημα της ενέργειας να έχει λόγο συνολικά για όλον τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου, τη μοιρασιά του, καθώς και τον τρόπο μεταφοράς του στην Ευρώπη, προκρίνοντας το δρόμο μέσα από την Τουρκία.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις συμπληρώνονται με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, ιδιαίτερα τα σύνορα.

 

Όλα τα αστικά κόμματα δεν είπαν τίποτε για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας τον περασμένο Οκτώβρη.

Αντίθετα παρακολουθούν με ικανοποίηση τις νέες βάσεις που στήνουν οι Αμερικανοί, στην Αλεξανδρούπολη, στη ΣΥΡΟ, αλλά και τα ελληνικά πλοία που συνοδεύουν αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και όλες τις άλλες αποφάσεις για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας.

Η αστική τάξη της Τουρκίας προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της μέσω του ελέγχου και της απόκτησης νέων εδαφών και θαλάσσιων περιοχών.

Οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν την αστική τάξη και τα σχέδιά της, προβάλλουν την δήθεν ασφάλεια και σταθερότητα στους λαούς των χωρών - μελών τους που παρέχουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Φανταστείτε τι θα έκανε λενε η Τουρκία αν δεν ήταν «σύμμαχος» χώρα στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα.»

Για το ζήτημα με τα Σκόπια και την Αλβανία ο ομιλητής είπε:

«Η κυβέρνηση θέλει να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ, με ορίζοντα τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη ώστε να ενταχθεί η γειτονική χώρα στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι Εγγύηση για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Γιατί η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ανασφάλειας, παραπέρα αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων.

Πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Εγγύηση είναι ότι η όποια σύνθετη ονομασία έναντι όλων πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό.

Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, η αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας καθώς και ενεργειών που δυσκολεύουν την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο κρατών, την κοινή πάλη των λαών, που για το Κόμμα μας είναι θεμελιώδες ζήτημα.

Αυτή η θέση του ΚΚΕ, θέση που σταθερά έχουμε από το 1992, απαντά και σήμερα, απαντούσε και τότε στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα, που καλλιεργούσαν τότε όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, από την «άκρα δεξιά» έως τον τότε ΣΥΝ, μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση η συγκυβέρνηση προωθεί την επίλυση των συνοριακών ζητημάτων µε την Αλβανία, που είναι εμπόδιο για την ένταξη της τελευταίας στην ΕΕ.

Μεταξύ αυτών η άρση της εμπόλεμης κατάστασης που διαρκεί 50 χρόνια, η οριοθέτηση της ΑΟΖ γιατί η προηγούμενη συμφωνία του 2009 ακυρώθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας, η αναγνώριση της μειονότητας της Χειμάρας και άλλες πλευρές ώστε η Αλβανία να ενταχθεί στην ΕΕ.

Η αναζήτηση συμφωνίας για την ΑΟΖ σταμάτησε με απόφαση του ΜΕΤΑ και θεωρείται ότι οδηγήθηκε εκεί μετά την παρέμβαση της Τουρκίας.

Ζήτημα, που επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών είναι οι απαράδεκτες αξιώσεις της αλβανικής πλευράς για το «τσάμικο» και τους «Τσάμιδες».

Ιδιαίτερα ισχυρή είναι στην Αλβανία η τάση του μεγαλοϊδεατισμού, που προβάλει την ιδέα της λεγόμενης Μεγάλης ή Φυσικής Αλβανίας, αναθερμαίνοντας κατά καιρούς εδαφικές βλέψεις σε Βάρος γειτονικών κρατών και της Ελλάδας λέγοντας ότι η διεκδικήσεις της φτάνουν ως την Πρέβεζα, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου.

Σαν πρώτο βήμα σχεδιάζει την προσάρτηση του νατοϊκού προτεκτοράτου του Κοσσόβου, µε το οποίο ήδη έχει κοινές διπλωματικές αποστολές, ενώ πρόσφατα ακούστηκε και η πρόταση, από επίσημα αλβανικά χείλη, να έχουν κοινό αρχηγό κράτους.

Τα τελευταία 9 χρόνια, που η Αλβανία είναι στο ΝΑΤΟ, διάφορες απαράδεκτες αξιώσεις από τη μεριά της αστικής τάξης της Αλβανίας, όπως κι ο μεγαλοϊδεατισμός της δεν έχει κοπάσει. Το αντίθετο συμβαίνει. Έχει δυναμώσει. Κάτι που συνηγορεί µε αυτό που λέμε, ότι δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν μπορεί ούτε θέλει να εξασφαλίσει την επίλυση ζητημάτων ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες, όπως δεν το διασφάλισε εδώ και 66 χρόνια ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Η Αλβανική αστική τάξη θέτει κατά καιρούς και ζήτημα χερσαίων συνόρων µε την Ελλάδα σε µια περιοχή µε πιθανά μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων για τα οποία η κυβέρνηση ενέκρινε συμβάσεις με πολυεθνικές οι οποίες ήδη προχωρούν σε έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο σε στεριά και θάλασσα με σοβαρές συνέπειες για όλη τη περιοχή.

Είναι γνωστό ότι στον ορυκτό πλούτο πέφτουν σαν τα κοράκια μονοπωλιακοί όμιλοι, αστικές τάξεις ισχυρών κρατών που υποστηρίζονται από τους στρατούς τους, για να αρπάξουν τον όποιο πλούτο, να αυξήσουν τα κέρδη τους και την παρουσία τους.

Ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερου καθορισμού των χερσαίων συνόρων, κοντά στα κοιτάσματα.

Τέλος κάλεσε το λαό:

«Σας καλούμε να συμπορευτούμε στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια σε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, σε κάθε αλλαγή διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών.

Να γυρίσουμε την πλάτη στα ύπουλα καλέσματα περί δήθεν «εθνικής ενότητας και συνεννόησης», που θέλουν να υποτάξουν την εργατική τάξη, το λαό, στα σχέδια του κεφαλαίου και των αμερικανοΝΑΤΟικών.

Θέλουν να κρύψουν ότι άλλη είναι η πατρίδα του λαού και άλλη η πατρίδα του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να παλέψουμε για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Κανείς στρατιωτικός ή νεολαίος φαντάρος της πατρίδας να μη δώσει το αίμα του σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκτός συνόρων, κάτω από ξένη σημαία.

Να υπερασπιστούμε τα σύνορα της χώρας, στον αέρα, τη στεριά και τη θάλασσα και πουθενά αλλού!

Ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της τάξης μας στην χώρα μας, της ειρήνης και της φιλίας των λαών στη γειτονιά μας, σε όλο τον κόσμο.

Οι κομμουνιστές όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη ιστορία μας θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να αποκρουστεί ο όποιος ξένος εισβολέας, εάν και όποτε τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε από τώρα, ότι δε έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που κάνει τον πόλεμο. Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που υποκινεί ή συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα αυτής της πάλης να είναι η εργατική εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται. Η εργατική τάξη, ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα του, αυτή που έχει χτίσει με κόπους και θυσίες, με την εργατική του δύναμη.

Δεν υπερασπίζεται το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, που κλέβει τον ιδρώτα της εργατικής τάξης και προκειμένου να υπερασπίσει τα κέρδη του δε διστάζει να την στείλει στη φωτιά του πολέμου.

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας επιβάλλεται να δυναμώσει και να συνδυαστεί με τον αγώνα κατά της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη της ταξικής πάλης, κοιτάζοντας μπροστά, στην εξάλειψη των αιτιών που γεννούν την εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ δε θα έχει τελειωμό, αν το εργατικό κίνημα δεν βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Δεν είναι λύση για το λαό η συνεχής εναλλαγή κομμάτων και κυβερνήσεων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας, ετοιμάζουν τον άλλον να τον αντικαταστήσει.

Χωρίς ισχυρό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα και συμμαχία κοινωνική, το δίκιο μας δεν μπορεί να γίνει πράξη.

Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε διέξοδο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.

Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία χωρίς ανεργία, κρίσεις και πολέμους, που δεν μπορεί παρά να είναι σοσιαλιστική – κομμουνιστική.»

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Πυροβολισμό δέχθηκε από άγνωστο ένας αδέσποτος σκύλος στην Πέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζηρού, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπιστεί το άτυχο ζώο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος
19 Απριλίου 2024
Να σταματήσει το κρυφτούλι του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του δήμου αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας και να του δώσουν όλα τα «μέσα» ...
19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής ...
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...