Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 16:11

Βασίλης Ιωάννου στο atpreveza.gr: “Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Αυτοδιοίκηση... - Περιμένω όμως να καθοριστούν «οι κανόνες του παιχνιδιού»”

Συνέντευξη στους Δημήτρη Πάτση, Παναγιώτη Τσόγκα

 

Ο Βασίλης Ιωάννου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, σε όσους ασχολούνται με την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και γενικότερα με τα κοινά στο Ν. Πρέβεζας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας και Πρόεδρός του για περίπου μια δεκαετία, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νομαρχιακός Σύμβουλος Πρέβεζας και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Στις εκλογές του 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Νομάρχης, με την υποστήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Συνασπισμού, επανεξελέγη Νομάρχης Πρέβεζας τον Οκτώβριο του 2006, ενώ το 2012 εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ για λίγες ημέρες, καθώς ακολούθησε εκ νέου εκλογική αναμέτρηση, όπου έχασε την έδρα, καθώς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στο Νομό.

Ο κ. Ιωάννου παραχώρησε συνέντευξη στους συντάκτες του atpreveza.gr, δίνοντας απαντήσεις για σημαντικά ζητήματα του τόπου και του δημόσιου διαλόγου...

 

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν η συγκεκριμένη Κυβερνητική πρόταση, ψηφιστεί ως έχει, «θα τρίζουν τα κόκαλα του Κλεισθένη»…”.

 

-Κύριε Ιωάννου, έχετε μακρά θητεία, αλλά και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

Θα θέλαμε μερικές πρώτες σκέψεις για την πρόταση της Κυβέρνησης που τέθηκε σε διαβούλευση. Τι μπορεί να περιμένει η αυτοδιοίκηση από τον Κλεισθένη 1;

“Είναι αλήθεια ότι παρακολουθώ από κοντά όλες τις μεγάλες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τις 3 τελευταίες δεκαετίες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπως ήταν η αιρετή Νομαρχία, το σχέδιο Καποδίστριας, ο Καλλικράτης με την αιρετή Περιφέρεια κοκ.

Είναι η μοναδική φορά που μια Κυβερνητική πρόταση, που μάλιστα διαφημίστηκε και ως βαθειά μεταρρύθμιση, αποδεικνύεται γράμμα κενό και καταφέρνει να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, όσο και από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων.

Κατά την άποψή μου το σχέδιο νόμου, που η Κυβέρνηση έδωσε προς διαβούλευση, δεν απαντά στα μεγάλα αιτήματα των καιρών, δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα υπαρκτά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και θα τολμούσα να πω ότι οδηγεί μαθηματικά τους ΟΤΑ σε αδυναμία λήψης αποφάσεων και ακυβερνησία.

Είναι άξιον απορίας, ότι χρειάστηκαν 2 χρόνια συνεδριάσεων και αδιέξοδων συζητήσεων, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αρκεί η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και μονομιάς η αυτοδιοίκηση θα γίνει πιο αποτελεσματική και όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν η συγκεκριμένη Κυβερνητική πρόταση, ψηφιστεί ως έχει, «θα τρίζουν τα κόκαλα του Κλεισθένη»…”.

IMG 6426

 

 “Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην πράξη να οδηγήσει τους ΟΤΑ σε παραλυτικές ισορροπίες, σε συναλλαγές και εκβιασμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας”

-Το δίκαιο μέτρο της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, πιστεύετε πως θα οδηγήσει σε «υπόγειες διεργασίες και συνεννοήσεις», όπως πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας;

“Όπως προείπα στη σημερινή συγκυρία, αυτά που επείγουν είναι οι μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης με παράλληλη μεταφορά αρμοδιοτήτων, ευθυνών και πόρων από το κεντρικό κράτος προς τον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Το ζητούμενο σ’ αυτή τη συγκυρία είναι, να στηρίξουμε και να διευρύνουμε το θεσμό και όχι να του προσθέσουμε νέα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως θα τον οδηγήσουν στην περαιτέρω αποδυνάμωσή του.

Κατά την άποψή μου η όποια αλλαγή του εκλογικού συστήματος, προϋποθέτει αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης και πρωτίστως απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

Κανείς δεν μπορεί από θέση αρχής να διαφωνήσει με ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση, με την προϋπόθεση όμως ότι θα προκύπτουν πλειοψηφίες και θα παρέχονται εγγυήσεις κυβερνησιμότητας.

Όσοι υιοθετούν την άποψη της Κυβέρνησης ότι από μόνη της η απλή αναλογική θα προωθήσει τις συναινέσεις και τις συνεργασίες, κάνουν μεγάλο λάθος και δεν αντιλαμβάνονται την προφανή σκοπιμότητα της πρότασης.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην πράξη να οδηγήσει τους ΟΤΑ σε παραλυτικές ισορροπίες, σε συναλλαγές και εκβιασμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

Και σας τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που έκανε πράξη τη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις, και πέτυχε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύσατε πριν λίγες μέρες τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού που θα προέκυπτε αν στις προηγούμενες εκλογές είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Είναι ένα παράδειγμα για σεμινάριο, με θέμα : «Πως ένας Δήμος μπορεί να οδηγηθεί σε ακυβερνησία».

Καλό θα ήταν να το διαβάσουν, όσοι θεωρούν ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι «αθώες και στερούνται σκοπιμοτήτων»”.

 

 

-Ποιες είναι οι βασικές σας διαφωνίες με το σχέδιο νόμου; Διαφωνείτε πχ με το «σπάσιμο» των κοινοτήτων;

“Όπως σας ανέφερα με εξαίρεση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, που είναι και ο πυρήνας της Κυβερνητικής πρότασης, όλες οι άλλες αλλαγές και ρυθμίσεις αποπνέουν σκοπιμότητες, είναι άτολμες και αποτελούν συρραφή διατάξεων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν κάποια ήσσονος σημασίας θέματα.

Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια θέματα.

α) Δεν υπάρχει πχ όπως θα περίμενα πρόβλεψη για περιορισμό της θητείας των αιρετών.

β) Αποκόπτουν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές από τι Ευρωεκλογές «γιατί δήθεν η ταυτόχρονη διεξαγωγή τους λειτουργούσε παραμορφωτικά για την Αυτοδιοίκηση », διαρρέουν όμως ταυτόχρονα σε φιλικά μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτές να συμπέσουν με τις Βουλευτικές εκλογές..

γ) Γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού των ψηφοδελτίων των παρατάξεων, με τη μείωση του αριθμού των υποψηφίων, ταυτόχρονα όμως δεν τίθεται ένα «πλαφόν» στα ποσοστά των παρατάξεων για την είσοδο στα όργανα της Αυτοδιοίκησης με σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει επερπληθώρα συνδυασμών...

Τώρα για τις κοινότητες και ιδιαίτερα γι' αυτές κάτω των 500 κατοίκων, που είναι και οι περισσότερες στο Δήμο μας, οι όποιες ρυθμίσεις είναι αποσπασματικές και δεν αντιμετωπίζουν υπαρκτά προβλήματα και αδυναμίες.

Πιστεύω ότι απαιτείται μια συνολική πολιτική υπαίθρου την οποία οφείλει να καταθέσει η Κυβέρνηση”.

 

Απάντηση με...νόημα για τη θητεία Μπαϊλη

IMG 6437

 

-Θα επικαλεστούμε και πάλι την αυτοδιοικητική εμπειρία σας για να σας ρωτήσουμε , αν «με τη θητεία Μπαίλη» η Πρέβεζα έχει κάνει βήματα μπροστά ή πίσω;

“Θα προτιμούσα αντί δικής μου απάντησης να σας παραπέμψω σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Δημοτικής αρχής, οι οποίοι ισχυρίζονται «ότι στο Δήμο ασχολούνται μόνο με εξυπηρετήσεις και βολέματα ημετέρων, και το κυριότερο ότι 8 χρόνια της θητείας δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό που θα μείνει ως παρακαταθήκη και για το οποίο θα τους θυμάται η Πρέβεζα...».

Μετά από αυτά οι πολίτες μπορούν να βγάζουν τα συμπεράσματά τους…”.

 

-Πολύς κόσμος θεωρεί ως δεδομένη την υποψηφιότητά σας για το Δήμο Πρέβεζας. Θα μπορούσατε να μας απαντήσετε αν πράγματι έχετε καταλήξει οριστικά να διεκδικήσετε το Δήμο;

“Έχω κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα δηλώσει, ότι μετά από μεγάλη σκέψη την οποία επηρέασαν και οι παροτρύνσεις πολλών συμπολιτών και φίλων, εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Αυτοδιοίκηση.

Για να είμαι όμως υποψήφιος, βασική προϋπόθεση αποτελεί να γνωρίζω το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές και κυρίως αν θα υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσουν τα όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Περιμένω λοιπόν να καθοριστούν «οι κανόνες του παιχνιδιού» και εφόσον συμφωνώ μ’ αυτούς , τότε θα πάρω και τις οριστικές αποφάσεις.

Δεν είμαι διατεθειμένος να εμπλακώ και πάλι με την αυτοδιοίκηση, χωρίς εκ των προτέρων να έχω πειστεί ότι θα μπορώ να είμαι αποτελεσματικός για το θεσμό και χρήσιμος για τους Δημότες.

Καθαρές κουβέντες .

Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει η διαβούλευση και τα ξαναλέμε.

Άλλωστε είναι ακόμη πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές…”

 

Δεν σκοπεύω να ζητήσω χρίσμα, ούτε από το Κίνημα Αλλαγής, ούτε από άλλο κόμμα”

 

-Και κάτι ακόμη επ’ αυτού. Σε περίπτωση που πάρετε την απόφαση να επιστρέψετε στην αυτοδιοίκηση , θα επιδιώξετε στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής ή και κάποιο άλλο κόμμα;

“Και σε αυτό το θέμα φρόντισα πολύ νωρίς να είμαι ξεκάθαρος.

Δεν σκοπεύω να ζητήσω χρίσμα, ούτε από το Κίνημα Αλλαγής, ούτε από άλλο κόμμα.

Οι πολίτες δεν ψηφίζουν πλέον με βάση τα χρίσματα των κομμάτων, αλλά τα χαρίσματα των υποψηφίων.

Και με την ευκαιρία θέλω απαντώντας και σε σχετικά δημοσιεύματα, να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι σήμερα δεν έχω συζητήσει με κανένα κόμμα, ούτε για στήριξη, ούτε για συνεργασίες .

Φιλοδοξία μου, να πάρω το χρίσμα και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να ηγηθώ μιας παράταξης που θα έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το Δήμο, και θα στελεχώνεται από πολίτες που θα έχουν διάθεση για προσφορά .

Και το τονίζω. Ανεξάρτητα πολιτικής και κομματικής προέλευσης ,ανεξάρτητα ηλικίας και επαγγέλματος κλπ”.

 

-Να πάμε τώρα και σε μερικές ερωτήσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή και να ξεκινήσουμε με το Κίνημα Αλλαγής , το οποίο μοιάζει να «ξεφουσκώνει» πολιτικά, πριν ακόμη «φουσκώσει». Θεωρείτε πως ο Σοσιαλδημοκρατικός χώρος και οι ψηφοφόροι του έχουν «αλωθεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ;

“Τελικά το εγχείρημα της συνένωσης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ή όπως εγώ συνηθίζω να αποκαλώ της προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση .

Είναι αλήθεια ότι η Φώφη Γεννηματά, με την επιμονή της κατάφερε, παρά τα εγγενή προβλήματα, να φέρει σε πέρας τα πρώτα στάδια του εγχειρήματος, έστω και αν υπάρχει αναγκαιότητα να λειτουργεί το Κίνημα Αλλαγής με αυτόν τον πολυκομματικό χαρακτήρα, ο οποίος ας μη γελιόμαστε «θολώνει την εικόνα» και δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες.

Όμως αν δεν σταματήσει η εσωστρέφεια και η διγλωσσία, αν τα ηγετικά στελέχη της παράταξης δεν αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους στρατηγικές και το Κίνημα Αλλαγής δεν λειτουργήσει σύντομα με όρους ανοιχτού και δημοκρατικού κόμματος, τότε δυστυχώς θα χαθεί μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.
Τώρα το αν οι ψηφοφόροι του χώρου έχουν μετακομίσει προσωρινά ή μόνιμα στο ΣΥΡΙΖΑ , αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ, μένει να αποδειχθεί στις κάλπες…”.

 

-Ας πάρουμε ως δεδομένο πως η χώρα βγαίνει τον Αύγουστο από τα μνημόνια.

Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα του πολίτη ή όσα λέγονται είναι μόνο για πολιτική επικοινωνία;

“Άποψή μου είναι, ότι μετά τον Αύγουστο τίποτε δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο στην καθημερινότητά μας,.

Οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα υπάρχουν, τα εισοδήματά μας θα συνεχίσουν να μειώνονται, αφού οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα μειωθούν, οι νέοι μας θα συνεχίζουν να ξενιτεύονται, αφού η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία μειώνονται περαιτέρω, προκειμένου να πετύχουμε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κοκ.

Το μεγάλο όμως πρόβλημα για τη χώρα είναι ότι ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, το πολιτικό μας σύστημα δεν φαίνεται να διδάχθηκε σε τίποτε από τη μεγάλη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία 10 περίπου χρόνια.

Αντί οι πολιτικές δυνάμεις και πρωτίστως η Κυβέρνηση, να ενημερώσουν με απόλυτη ειλικρίνεια τους πολίτες για το τι πρέπει να περιμένουν από το ερχόμενο Φθινόπωρο, αντί , έστω και τώρα κάνουν αυτό που δεν έκαναν τόσα χρόνια, δηλ. να συνεργαστούν και να επεξεργαστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την «μεταμνημονιακή εποχή», παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή αντιπαράθεση με στόχο την παραπλάνηση των πολιτών.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά έτσι θα συνεχίζουμε ως χώρα να «τρώμε τις σάρκες μας»...”.

 

Αρνούμαι συνειδητά να συμμετέχω σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή”

 

-Να συμπεράνουμε από τα λεγόμενά σας, ότι αυτός είναι και ο λόγος που έχετε από το 2012 αποστασιοποιηθεί πολιτικά, παρ’ ότι είχατε εκλεγεί Βουλευτής ολίγων ημερών;

“Έχετε απόλυτο δίκιο.

Είμαι και απογοητευμένος αλλά και οργισμένος, που το πολιτικό προσωπικό της χώρας ,συνεχίζει να λειτουργεί με όρους τις προηγούμενης 20ετίας.

Λες και δεν συνέβη τίποτε τα τελευταία 10 χρόνια.

Προπαγάνδα, λαϊκισμός ,σκοπιμότητες , άγονες αντιπαραθέσεις , έλλειψη συναίνεσης και ουσιαστικού διαλόγου.

Αρνούμαι συνειδητά να συμμετέχω σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή και όπως σας προείπα αν ποτέ επιστρέψω στα κοινά , αυτό θα είναι μόνο στην Αυτοδιοίκηση.

Όλα τα άλλα που λέγονται ή γράφονται αποτελούν αστειότητες και χαρακτηρίζουν αυτούς που τα διακινούν…”.

 

ια ποιο λόγο πιστεύετε ότι οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, αλλά και στην αυτοδιοίκηση;

Eίναι κοινή διαπίστωση ότι οι νέοι έχουν αποστασιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική ζωή.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε σε προηγούμενες δεκαετίες, δεν μετέχουν πλέον ενεργά στα κόμματα, δεν παίρνουν μαζικά μέρος στις εκλογές, αρνούνται τα συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και γενικότερα η πολιτική δεν τους ασκεί καμιά γοητεία, αντίθετα θα έλεγα ότι τους προκαλεί "δυσανεξία" .

Οι λόγοι, λίγο ως πολύ γνωστοί .

Είναι όλα αυτά που προανέφερα.

Η νέα γενιά θεωρεί την πολιτική υπεύθυνη για την οικονομική κρίση , καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τα μεγάλα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει και θεωρεί ότι η καλύτερη απάντηση σ’ αυτό είναι η αποχή και η ιδιώτευση.

Όμως όσο η πολιτική ζωή του τόπου, στερείται της δυναμικής, των ιδεών και των προτάσεων της νέας γενιάς , όσο δεν εμπλουτίζεται και δεν ανανεώνεται από νέα πρόσωπα, τόσο αυτή θα απαξιώνεται και θα υποβαθμίζεται περισσότερο.

Να θυμίσω κάτι σχετικό που είχε γράψει ο Πλάτων και μ’ αυτό να κλείσω: «Μία από τις τιμωρίες , όταν αρνείσαι να συμμετέχεις στην πολιτική , είναι να κυβερνάσαι από κατώτερούς σου».

Ας το έχουν αυτό υπ’ όψη τους οι νέοι…”.

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  Ο Σύλλογος σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
25 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πρέβεζας: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στον λαό της Πρέβεζας τη δημοτική αρχή του ...
25 Απριλίου 2024
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης του Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, καθώς και ...
25 Απριλίου 2024
Ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Πρέβεζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυτό της επαρκούς ύδρευσης. Το θέμα ...
25 Απριλίου 2024
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Κατασκευή Διοικητηρίου για την ΠΕ ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...