Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 12:00

Ανακοινώσεις σωματείων και φορέων για την κινητοποίηση της Τετάρτης στο δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας

Τις παρακάτω ανακοινώσεις-καλέσματα, εξέδωσαν φορείς και σωματεία:

 

ΚΚΕ ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

«Στο ίδιο αντιλαϊκό έργο θεατές»

Σέρνουν σε διπλή δίκη στελέχη του κόμματος και άλλους αγωνιστές για υπεράσπιση πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

 

 

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Πρέβεζας σε μαχητική απάντηση ενάντια στις πρακτικές που εφαρμόζονται για τη δράση του λαϊκού κινήματος. Ύστερα από την αναβολή (για τις 2/10/2019) της δίκης για τη διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 16 Ιανουαρίου, οι δίκες συνεχίζονται την Τρίτη 13 Φλεβάρη με δύο δίκες για το ίδιο ζήτημα.

Για Τρίτη φορά κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του κινήματος σέρνονται στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά με πιο βαρύ κατηγορητήριο από πλευράς εισαγγελέα προκειμένου να δικαιολογηθεί το μένος ενάντια στις προσπάθειες του εργατικού λαϊκού κινήματος που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον επικίνδυνο δρόμο με την ποινικοποίηση για ακόμα μία φορά των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων αλληλεγγύης σωματείων φορέων κλπ ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οι δίκες γίνονται την περίοδο που η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι παλεύει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας. Με συζητήσεις κυβέρνησης-τραπεζιτών ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας υπό το πρίσμα να μη δημιουργεί κινδύνους για τις τράπεζες. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει το νέο πλαίσιο περισσότερο συνδέεται με τις προεκλογικές της ...ανησυχίες παρά με μια διάθεση προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα όμως σέρνει στα δικαστήρια όποιον στην πράξη αντιπαλεύει τις κατασχέσεις δείχνοντας πως οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες τους είναι κενό γράμμα για τα λαϊκά στρώματα. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τα ρέστα της για χάρη των τραπεζών, δημιουργώντας μια θηλιά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα νοικοκυριά και με το ιδιώνυμο που ψήφισε οδηγούνται όσοι παλεύουν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας στα δικαστήρια.

Να είναι σίγουροι όμως πως οι κομμουνιστές, το λαϊκό κίνημα, οι αγωνιστές δεν πτοούνται από τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Δε θα κάνουν πίσω, κανένα σπίτι δε θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη.

 

 

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΖΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 9:00πμ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Όχι στις διώξεις αγωνιστών!

Προστασία της λαϊκής κατοικίας!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Πρέβεζας, στην κινητοποίηση την Τετάρτη 13 Φλεβάρη,9πμ,έξω από τα Δικαστήρια ,απέναντι στα βρώμικα σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου, στην ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού κινήματος ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.Την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 2 δίκες,μια εξ ̉αναβολής και μια νέα.Διώκονται 13 στελέχη του εργατικού κινήματος, μέλη σωματείων ανάμεσά τους και μέλος της διοίκησης του σωματείου μας, επειδή αντιστάθηκαν σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών και των αρπακτικών.Σέρνει σε δίκες στελέχη του εργατικού κινήματος,πρωτοπόρους εργαζόμενους,μέλη σωματείων,ριζοσπαστικών φορέων και συσπειρώσεων για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και κάθε φωνή που αντιστέκεται.Με δικό της Νόμο και αφού έχει προηγηθεί μια διαδικασία προανακρίσεων στέλνει συναδέλφους σε δίκες γιατί έκαναν το αυτονόητο,υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν πως με τέτοιες πρακτικές ποινικοποίησης και καταστολής θα τρομοκρατήσουν το ταξικό κίνημα και τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Φλεβάρη,στις 9πμ,έξω από τα Δικαστήρια Πρέβεζας.

Απαιτούμε

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις.

Κανένα σπίτι στα χέρια αρπακτικού ή τραπεζίτη.

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βάση τροπολογία που έχει ψηφίσει παρέα με τους ΑΝΕΛ, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σέρνει ξανά στα δικαστήρια, σε δύο δίκες, 13 αγωνιστές του κινήματος που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις υπεράσπισης πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.

Οι διώξεις της κυβέρνησης συνεχίζονται προκειμένου να κάμψει τις εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις σωματείων και άλλων φορέων της Πρέβεζας, ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Χτυπώντας αγωνιστές του κινήματος νομίζουν ότι θα φοβίσουν τους εργαζόμενους και ότι θα επικρατήσει "σιγή νεκροταφείου" .Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει τα σωματεία, τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς που δρομολογεί, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της Ε.Ε. και των «θεσμών» η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσα στη νέα χρονιά για καταιγισμό πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών περιουσιών.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Απαιτούμε :

  • Την απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας  και περιουσίας.

  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη των λαϊκών οικογενειών.

  • Δραστική μείωση των ληστρικών στεγαστικών δανείων. Πλήρης διαγραφή για τους ανέργους.

  • Nα σταματήσουν άμεσα οι διώξεις.

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας σε συμπαράσταση την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

 

Οι διώξεις τους δεν έχουν τελειωμό

απαντάμε με αγώνες δίχως σταματημό!

 

Συνεχίζεται η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

 

Για μια ακόμη φορά σέρνουν στα δικαστήρια όποιον τολμάει να αντισταθεί. Πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία κλητεύσεων και προανακρίσεων, στέλνουν σε μία ακόμα δίκη μέλη ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και άλλων σωματείων και μαζικών φορέων του κινήματος. Ανάμεσα τους και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Κατηγορούνται γιατί έκαναν το αυτονόητο. Με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συναδέλφου μας αυτοαπασχολούμενου της περιοχής μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Η επιχείρηση τρομοκράτησης συνεχίζεται αφού ήδη σε αρκετούς συναγωνιστές έχουν έρθει κλητεύσεις και για 3η δίκη το επόμενο διάστημα.

Η καταστολή έρχεται σαν συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά. Την ίδια ώρα που γενικεύονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Είναι άλλωστε πρόσφατη η κλήση σε δικαστήριο που έλαβαν οι αγρότες που αγωνίζονται στο μπλόκο της Νίκαιας μόλις μία μέρα (!) μετά το στήσιμο του μπλόκου.

Προστατεύουν τα κάθε λογής κοράκια, για να αρπάξουν ανεμπόδιστα τα σπίτια του λαού. Υπερασπίζουν την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων πάση θυσία.

Επιπλέον σφίγγουν παραπέρα τη θηλιά στο λαιμό του λαού με την κατάσχεση ακινήτων για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κυνηγούν συναδέλφους μας που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ανεργία, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνειά και τα χρέη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 400 κατασχετήρια φτάνουν μήνα στην τοπική ΔΟΥ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Δεν θα υποκύψουμε στον αυταρχισμό και την καταστολή. Όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές που διώκονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στις 9:00 πμ έξω από τα δικαστήρια.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

20 Αυγούστου 2019
Φωτιά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε τουριστικό λεωφορείο που κινούνταν επί της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στο ύψος της Λούτσας. Στο σημείο βρέθηκαν 10
20 Αυγούστου 2019
Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας είναι φέτος η “Λευκή Νύχτα” που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το Σάββατο 24 Αυγούστου. Σε σχετικό ...
19 Αυγούστου 2019
Ο σύλλογος ιστορικου κέντρου απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Ο σύλλογος ιστορικου κέντρου με χαρά ανακοινώνει πως το Σάββατο 24 Αυγούστου, ...
19 Αυγούστου 2019
Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 19:00 το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. 1. Επικαιροποίηση ...
19 Αυγούστου 2019
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Τρίτη 20-8-2019 θα ξεκινήσει ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων ...

Αθλητισμός

19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Γιώργος Λαζανάς: “Για πρώτο φιλικό πιστεύω πήγαμε πάρα πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπως μας είχε πει και ο
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Μιχάλης Βλάχος: “Είμαι ευχαριστημένος από πολλά πράγματα, αλλά είναι και κάποια σημεία ...
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του Παναιτωλικού Κ20, Βασίλης Ξανθόπουλος: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εδώ. Θα ήθελα να ...
18 Αυγούστου 2019
“Πρώτο δείγμα: ΘΕΤΙΚΟΝ!” για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, ο οποίος στο πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας του, εν' όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στο ...
16 Αυγούστου 2019
Στο στάδιο των φιλικών αγώνων εισέρχεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Πρέβεζα, εν' όψει της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και η ...

Πολιτισμός

20 Αυγούστου 2019
Στη συλλογὴ διηγημάτων Κόμπο τον κόμπο όλες σχεδόν οι ιστορίες έχουν τη μορφή της εξομολόγησης ή της εξιστόρησης γεγονότων που αφορούν το παρελθόν. Οι αφηγητές, φορείς του παραδοσιακού
16 Αυγούστου 2019
Στο δημοτικό κηποθέατρο Πρέβεζας επέστρεψε μετά από 7 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης και μπορεί το 2012 η βροχή να είχε αποτρέψει πολλούς από το να ...
15 Αυγούστου 2019
Με τη γιορτή της Σαρδέλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης , κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας ...
15 Αυγούστου 2019
Στη συλλογὴ διηγημάτων Κόμπο τον κόμπο όλες σχεδόν οι ιστορίες έχουν τη μορφή της εξομολόγησης ή της εξιστόρησης γεγονότων που αφορούν το ...
13 Αυγούστου 2019
Μίλτος Πασχαλίδης liveΤετάρτη 14 ΑυγούστουΔημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας Την Τετάρτη 14 Αυγούστου ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στην Πρέβεζα στα ...

Στήλες

19 Αυγούστου 2012
Ο Άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος ανακαλύπτει ότι η ελονοσία προέρχεται από τα κουνούπια, στις 20 Αυγούστου 1897. Θα τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ το 1902 και θα γίνει «σερ». Η 20η Αυγούστου γιορτάζεται ως
19 Αυγούστου 2012
Στις 19 Αυγούστου 1692 πέντε γυναίκες κι ένας ιερέας εκτελούνται στο Σάλεμ, με την κατηγορία της εξάσκησης μαγείας.   1944: Ξεκινά η ...
09 Αυγούστου 2012
Στις 10 Αυγούστου 1961 γίνεται η πρεμιέρα μετ' εμποδίων για την ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη «Συνοικία το όνειρο», με πρωταγωνιστές τους ...
07 Αυγούστου 2012
Στις 7 Αυγούστου 1942 διεξάγεται η Μάχη του Γκουανταλκανάλ. Πρόκειται για την πρώτη επιθετική ενέργεια των Αμερικανών στον Ειρηνικό, κατά τη διάρκεια ...
30 Ιουλίου 2012
Η Yπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, στη Διάσκεψη των υπουργών ...