Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 12:00

Ανακοινώσεις σωματείων και φορέων για την κινητοποίηση της Τετάρτης στο δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας

Τις παρακάτω ανακοινώσεις-καλέσματα, εξέδωσαν φορείς και σωματεία:

 

ΚΚΕ ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

«Στο ίδιο αντιλαϊκό έργο θεατές»

Σέρνουν σε διπλή δίκη στελέχη του κόμματος και άλλους αγωνιστές για υπεράσπιση πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

 

 

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Πρέβεζας σε μαχητική απάντηση ενάντια στις πρακτικές που εφαρμόζονται για τη δράση του λαϊκού κινήματος. Ύστερα από την αναβολή (για τις 2/10/2019) της δίκης για τη διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 16 Ιανουαρίου, οι δίκες συνεχίζονται την Τρίτη 13 Φλεβάρη με δύο δίκες για το ίδιο ζήτημα.

Για Τρίτη φορά κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του κινήματος σέρνονται στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά με πιο βαρύ κατηγορητήριο από πλευράς εισαγγελέα προκειμένου να δικαιολογηθεί το μένος ενάντια στις προσπάθειες του εργατικού λαϊκού κινήματος που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον επικίνδυνο δρόμο με την ποινικοποίηση για ακόμα μία φορά των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων αλληλεγγύης σωματείων φορέων κλπ ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οι δίκες γίνονται την περίοδο που η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι παλεύει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας. Με συζητήσεις κυβέρνησης-τραπεζιτών ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας υπό το πρίσμα να μη δημιουργεί κινδύνους για τις τράπεζες. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει το νέο πλαίσιο περισσότερο συνδέεται με τις προεκλογικές της ...ανησυχίες παρά με μια διάθεση προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα όμως σέρνει στα δικαστήρια όποιον στην πράξη αντιπαλεύει τις κατασχέσεις δείχνοντας πως οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες τους είναι κενό γράμμα για τα λαϊκά στρώματα. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τα ρέστα της για χάρη των τραπεζών, δημιουργώντας μια θηλιά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα νοικοκυριά και με το ιδιώνυμο που ψήφισε οδηγούνται όσοι παλεύουν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας στα δικαστήρια.

Να είναι σίγουροι όμως πως οι κομμουνιστές, το λαϊκό κίνημα, οι αγωνιστές δεν πτοούνται από τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Δε θα κάνουν πίσω, κανένα σπίτι δε θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη.

 

 

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΖΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 9:00πμ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Όχι στις διώξεις αγωνιστών!

Προστασία της λαϊκής κατοικίας!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Πρέβεζας, στην κινητοποίηση την Τετάρτη 13 Φλεβάρη,9πμ,έξω από τα Δικαστήρια ,απέναντι στα βρώμικα σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου, στην ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού κινήματος ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.Την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 2 δίκες,μια εξ ̉αναβολής και μια νέα.Διώκονται 13 στελέχη του εργατικού κινήματος, μέλη σωματείων ανάμεσά τους και μέλος της διοίκησης του σωματείου μας, επειδή αντιστάθηκαν σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών και των αρπακτικών.Σέρνει σε δίκες στελέχη του εργατικού κινήματος,πρωτοπόρους εργαζόμενους,μέλη σωματείων,ριζοσπαστικών φορέων και συσπειρώσεων για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και κάθε φωνή που αντιστέκεται.Με δικό της Νόμο και αφού έχει προηγηθεί μια διαδικασία προανακρίσεων στέλνει συναδέλφους σε δίκες γιατί έκαναν το αυτονόητο,υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν πως με τέτοιες πρακτικές ποινικοποίησης και καταστολής θα τρομοκρατήσουν το ταξικό κίνημα και τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Φλεβάρη,στις 9πμ,έξω από τα Δικαστήρια Πρέβεζας.

Απαιτούμε

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις.

Κανένα σπίτι στα χέρια αρπακτικού ή τραπεζίτη.

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βάση τροπολογία που έχει ψηφίσει παρέα με τους ΑΝΕΛ, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σέρνει ξανά στα δικαστήρια, σε δύο δίκες, 13 αγωνιστές του κινήματος που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις υπεράσπισης πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.

Οι διώξεις της κυβέρνησης συνεχίζονται προκειμένου να κάμψει τις εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις σωματείων και άλλων φορέων της Πρέβεζας, ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Χτυπώντας αγωνιστές του κινήματος νομίζουν ότι θα φοβίσουν τους εργαζόμενους και ότι θα επικρατήσει "σιγή νεκροταφείου" .Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει τα σωματεία, τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς που δρομολογεί, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της Ε.Ε. και των «θεσμών» η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσα στη νέα χρονιά για καταιγισμό πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών περιουσιών.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Απαιτούμε :

  • Την απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας  και περιουσίας.

  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη των λαϊκών οικογενειών.

  • Δραστική μείωση των ληστρικών στεγαστικών δανείων. Πλήρης διαγραφή για τους ανέργους.

  • Nα σταματήσουν άμεσα οι διώξεις.

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας σε συμπαράσταση την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

 

Οι διώξεις τους δεν έχουν τελειωμό

απαντάμε με αγώνες δίχως σταματημό!

 

Συνεχίζεται η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

 

Για μια ακόμη φορά σέρνουν στα δικαστήρια όποιον τολμάει να αντισταθεί. Πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία κλητεύσεων και προανακρίσεων, στέλνουν σε μία ακόμα δίκη μέλη ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και άλλων σωματείων και μαζικών φορέων του κινήματος. Ανάμεσα τους και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Κατηγορούνται γιατί έκαναν το αυτονόητο. Με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συναδέλφου μας αυτοαπασχολούμενου της περιοχής μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Η επιχείρηση τρομοκράτησης συνεχίζεται αφού ήδη σε αρκετούς συναγωνιστές έχουν έρθει κλητεύσεις και για 3η δίκη το επόμενο διάστημα.

Η καταστολή έρχεται σαν συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά. Την ίδια ώρα που γενικεύονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Είναι άλλωστε πρόσφατη η κλήση σε δικαστήριο που έλαβαν οι αγρότες που αγωνίζονται στο μπλόκο της Νίκαιας μόλις μία μέρα (!) μετά το στήσιμο του μπλόκου.

Προστατεύουν τα κάθε λογής κοράκια, για να αρπάξουν ανεμπόδιστα τα σπίτια του λαού. Υπερασπίζουν την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων πάση θυσία.

Επιπλέον σφίγγουν παραπέρα τη θηλιά στο λαιμό του λαού με την κατάσχεση ακινήτων για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κυνηγούν συναδέλφους μας που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ανεργία, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνειά και τα χρέη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 400 κατασχετήρια φτάνουν μήνα στην τοπική ΔΟΥ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Δεν θα υποκύψουμε στον αυταρχισμό και την καταστολή. Όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές που διώκονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στις 9:00 πμ έξω από τα δικαστήρια.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

athlopolisbanner2019

KALINIKOS

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

20 Απριλίου 2019
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Πρόοδος-Συντήρηση! Αυτό λένε πως είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να μπει ως κριτήριο σήμερα μπροστά στις
20 Απριλίου 2019
Το παρακάτω ανακοινωθέν εξέδωσε το Γ.Ν.Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» για την τραγική απώλεια του 14χρονου ποδηλάτη από την Πρέβεζα: “Την 19/4/2019 ...
20 Απριλίου 2019
Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην κεντρική εκδήλωση που ...
19 Απριλίου 2019
Με σκοπό την προετοιμασία και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που εκτείνεται από την 1η ...
19 Απριλίου 2019
Πριν από μερικές ημέρες σε ερώτηση συντάκτη του atpreveza.gr, προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου ...

Αθλητισμός

20 Απριλίου 2019
Ο Θρίαμβος Λούρου επικράτησε του Πανελυκάδιου με σκορ 2-0, για τη 2η αγωνιστική της διαδικασίας play-off της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και πήρε το "εισιτήριο" για το μεγάλο τελικό του φετινού
20 Απριλίου 2019
Η “καρδιά” του μηχανοκίνητου αθλητισμού των Βαλκανίων “χτυπά” αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου φιλοξενείται το Βαλκανικό ...
17 Απριλίου 2019
Ο Λούρος και ο Πανλευκάδιος θα βρεθούν αντιμέτωποι στη 2η αγωνιστική των Playoffs της Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, αφού στην 1η αγωνιστική που διεξήχθη ...
17 Απριλίου 2019
Η ΑΕ Πρέβεζας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και την ομάδα του ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου, για την άψογη φιλοξενία και ...
16 Απριλίου 2019
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ A' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019 PLAY OUT                 ...

Πολιτισμός

17 Απριλίου 2019
Την έγκριση πρόσληψης συμβούλου διαχείρισης των DMMO (Δομή Διαχείρισης Προορισμών - Destination Marketing and Management Organization) την ενδυνάμωση της δομής του Διαζώματος και την υποστήριξη της
16 Απριλίου 2019
Το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας και η Δημοτική του Βιβλιοθήκη, καλούν τους μικρούς φίλους του Δήμου μας, στην ετήσια πασχαλινή εκδήλωση με όμορφες ...
15 Απριλίου 2019
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το JAZZ NOW!, το διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου ...
15 Απριλίου 2019
Με επιτυχία στέφθηκε το 4ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας (Σ.Σ.Π.) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ...
13 Απριλίου 2019
Το εμβληματικό έργο "Επιτάφιος" σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 20.00'' στο ...

Στήλες

19 Απριλίου 2012
Στις 20 Απριλίου 1914 έγινε η σφαγή στο Λάντλοου των ΗΠΑ. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι,
19 Απριλίου 2015
Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας άγγλος ποιητής. (Γεν. 22/1/1788). Φεύγει από τη ζωή στις 19 Απριλίου του 1824. Ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος ...
17 Απριλίου 2012
Ο Μάνος Χατζιδάκις στις 17 Απριλίου 1961 βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά», που έγραψε για την ταινία του Ζιλ Ντασέν ...
16 Απριλίου 2012
Η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη, έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας του, λόγω του Τρωικού Πολέμου, έγινε φράση-σταθμός για κάθε περιπλανώμενο που ...
11 Απριλίου 2012
Η 11η Απριλίου 1996 ήταν για το ελληνικό μπάσκετ, σε διασυλλογικό επίπεδο, μία ημέρα που οι λάτρεις του αθλήματος στη χώρα μας, την περίμεναν για ...