Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 12:37

Εναλλακτική πρόταση για το Δήμο Πρέβεζας από την Ανυπότακτη Κίνηση – Παρουσίασε 25 υποψηφίους - “Είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τις ανάγκες του λαού” (vid)

Συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε 25 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, παραχώρησε σε εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, η δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας (αναλυτικά το ψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στις 3 Απριλίου).

Η συγκεκριμένη κίνηση κατέθεσε μία εναλλακτική πρόταση για το Δήμο, θα έχει συλλογική εκπροσώπηση, συντονιστική επιτροπή, θα λειτουργεί συνελευσιακά για την εκπροσώπηση και τη δράση της, με την αρχή της πλειοψηφίας. Θα έχει επίσης επικεφαλής μόνο και μόνο για το νόμο και βάζει στόχο την εκπροσώπηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

IMG 1524

Το λόγο αρχικά πήρε ο Μάριος Κατσιώτης, ο οποίος ανέφερε:

“Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από ανένταχτους της Κοινωνικής Αριστεράς, από μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, από ανθρώπους των Κινημάτων. Από ανθρώπους που δε θυμούνται την πολιτική ζωή κάθε 4 και 5 χρόνια, αλλά είναι καθημερινά σε αυτό το... λούκι.

Επειδή υπάρχει μία... καραμέλα στις δημοτικές εκλογές ότι όλοι είναι ανεξάρτητοι και ανένταχτοι και όλοι πιστεύουν στο καλό του τόπου και των ανθρώπων που ζούνε σε αυτόν. Εμείς είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τις ανάγκες τις δικές μας, ως εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι.

Είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της Πρέβεζας. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ανεξάρτητοι από τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα, που ψάχνουν μία δημοτική αρχή του χεριού τους.

Η Ανυπότακτη Κίνηση δημιουργήθηκε έπειτα από συνελεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν μέλη της Αριστερής Παρέμβασης, που είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές με επικεφαλής το Γιάννη Θάνη, ο οποίος φέτος τάσσεται στην εκλογική μάχη της περιφέρειας με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, αλλά και συναγωνιστές που είχαν κατέβει στις προηγούμενες εκλογές με άλλα ψηφοδέλτια και με νέους συναγωνιστές, που κατεβαίνουν για πρώτη φορά, κυρίως νεολαίους.

Δε συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην αναγκαιότητα της εκλογικής καθόδου, αλλά η Κίνηση παραμένει ανοικτή για όσους συμμετείχαν στις συνελεύσεις και πριν και μετά τις εκλογές, για τη συνέχιση της παρέμβασης στα ζητήματα των χωριών και της πόλης, που αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος. Δεν είναι για τη φιέστα των εκλογών.

Ο εκλογικός μας στόχος, ο οποίος είναι και ρεαλιστικός, είναι η είσοδος στο δημοτικό συμβούλιο. Η Κίνηση θα έχει συλλογική εκπροσώπηση, δεν κατεβάζουμε κάποιο πρόσωπο με την ιδιότητά του. Έχει συντονιστική επιτροπή, λειτουργεί συνελευσιακά για την εκπροσώπηση και τη δράση της, με την αρχή της πλειοψηφίας. Θα έχει επικεφαλής έναν συναγωνιστή ή συναγωνίστρια μόνο και μόνο για το νόμο, που θα δηλωθεί στο Πρωτοδικείο”.

IMG 1534

Ακολούθως ο Διονύσης Καββαδάς, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Είμαστε μία συλλογικότητα, δεν είμαστε μία παράταξη ως μακρύ χέρι του κόμματος. Με εσωτερική δημοκρατία και με ανθρώπους που συμμετείχαν στα Κινήματα, εχθές και προχθές και σήμερα και αύριο. Στόχος μας είναι η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ρεαλιστικός στόχος και θα το καταφέρουμε.

Υπάρχει μία ποιοτική διαφορά στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικά την τελευταία δεκαετία με τα Μνημόνια. Αντιμετωπίζεται ως το μακρύ χέρι του Κράτους, ως ένας θεσμός μέσω του οποίου υλοποιείται και με γρήγορα βήματα, αυτό που έχει δεσμευτεί η εκάστοτε Κυβέρνηση να κάνει, με το πρώτο, δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο.

Δεν είναι ένας θεσμός που γενικά και αόριστα ενδιαφέρεται για τα λαϊκά προβλήματα. Δεν είναι ένας θεσμός, όπου το Κράτος όπως παλιά δίνει ένα χρηματικό ποσό και ο κάθε Δήμος μπορούσε να το διαχειριστεί και να προγραμματίσει μία σειρά από έργα.

Πλέον ο κρατικός προϋπολογισμός και το Κράτος αποσύρεται. Μπορεί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να έχουν μεταφερθεί στους Δήμους, αλλά το ίδιο το Κράτος αποσύρεται από την ενίσχυσή τους. Ρίχνει το μπαλάκι και λέει ότι θα πρέπει να πληρώσετε. Λέει ότι όλα θα πρέπει να λειτουργούν με τη μορφή υγιούς επιχείρησης. Μεταφέρει τη λογική της αγοράς.

Εμείς απευθυνόμαστε σε μία κοινωνική πλειοψηφία που έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που υλοποιείται. Ο Δήμος για εμάς, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο έχει να κάνει με μία πολιτική ρήξης με τη μνημονιακή πολιτική, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δήμος για εμάς είναι ένα μέσο πάλης, δεν τρέφουμε αυταπάτες”.

IMG 1543

Από την πλευρά του ο Σπύρος Σιούτης παρέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων:

Δεν είναι πρωταπριλιά, αυτό που επί πολλές εβδομάδες και με φοβερά κουραστικές συζητήσεις ετοιμαζόταν. Δεν ήταν τόσο ανοικτές οι σκέψεις, αλλά τουλάχιστον είχαν το δυναμισμό των κινημάτων.

Ουσιαστικά θέλαμε να έχουμε μία αντιδιαχειριστική λογική και στάση που θεωρούμε ότι θα κριθεί και από τη δυνατότητα μίας δημοτικής κίνησης να παρέμβει και να εκφράσει τη δυναμική του Κινήματος εντός, εκτός και ενάντια στα σχέδιά τους. Με ένα κίνημα εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας για ανατροπή συνολικά της επίθεσης για μια ανθρώπινη, ελεύθερη διαβίωση στην πόλη της Πρέβεζας και στα χωριά. Μία τέτοια εργατική, λαϊκή αυτοδιοίκηση με συνεχή εργατικό έλεγχο αποτελεί το στόχο για τον οποίο ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

 

Πλαίσιο αιτημάτων:

 

- για ένα δήμο που ανήκει στο λαό του, υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και διασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Αδήριτη ανάγκη η ρήξη με τον «Κλεισθένη Ι», με την πολιτική των κυβερνήσεων στα ζητήματα οργάνωσης του «τοπικού κράτους».

 

- για ρήξη με την πολιτική της Ε.Ε σε τοπικό επίπεδο η οποία μετατρέπει τους δήμους σε μακρύ χέρι της.

 

-για γενναία επιχορήγηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό με εθνικοποιημένες-κρατικοποιημένες τράπεζες και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Ουσιαστικά, πρέπει να σταματήσει η εξυπηρέτηση των «δανειστών» μέσω της μονομερούς διαγραφής του χρέους.

 

- για κλιμακωτά αυξημένη φορολογία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με αντίστοιχη μείωση των δημοτικών φόρων για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πρέπει να πληρώνουν κανένα δημοτικό φόρο-τέλος.

 

– για πλήρεις ποιοτικές και δωρεάν κοινωνικές δημοτικές υπηρεσίες. Δεν πρέπει να υλοποιηθεί καμιά ιδιωτικοποίηση. Ο θεσμός των (ΣΔΙΤ), που παραδίδει τις κοινωφελείς λειτουργίες των Δήμων στους ιδιώτες, πρέπει να καταργηθεί.

 

– για δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους. Να απαιτήσουμε τώρα την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Να διεκδικούμε νέο αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο στην πόλη.

 

– νέα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις για μια αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Δημιουργία δωρεάν ποιοτικής φοιτητικής λέσχης και εστίας.

 

– για δημόσιες ποιοτικές δωρεάν συγκοινωνίες που να συνδέουν τη Πρέβεζα, με το Κανάλι και το Λούρο με τακτικά δρομολόγια, ώστε να περιοριστεί η χρήση του Ι.Χ. Πρέπει να κατασκευαστούν πεζόδρομοι- ποδηλατοδρόμοι.

 

– για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων χώρων εναρμονισμένων με την ομαλή καθημερινότητα. Απαιτείται αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και των στρατοπέδων μέσω της αυτοδιαχείρισης και της ενίσχυση της ελεύθερης δημιουργίας. Πρόκειται για ενέργειες που αντιστρατεύονται τη (σημερινή) μεταμόρφωση του συνόλου της περιοχής σε ένα πολυκατάστημα τουριστικών υπηρεσιών το οποίο αλλοιώνει αισθητικά τη φυσική και οικιστική ομορφιά.

 

- για ενιαίο δημόσιο κεντρικό πλάνο ουσιαστικής ανακύκλωσης, αποφασιστικής μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων με πλήρη διαλογή στην πηγή . Χρειαζόμαστε αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας και όχι τα φαραωνικά πανάκριβα εργοστάσια καύσης, που επιτάσσουν η ΕΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

 

- για πολιτισμό που δεν θα αφορά τους λίγους κι εκλεκτούς της δήθεν «ανώτερης» κοινωνικής οικονομικής και πνευματικής ελίτ. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πρέπει να αναγνωριστούν ως αυτό που πραγματικά είναι· υπόθεση του συνόλου του λαού και όχι ως μια εμπορευματοποιημένη διαδικασία

 

- για τουρισμό ως πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας ανάμεσα στους λαούς, κάτι που αντιστρατεύεται τη λογική του κέρδους των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, την υποταγή στην ευτέλεια και την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

 

– για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Αμβρακικού και του Ιονίου με ήπιες παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Πρέπει να περάσουν στα χέρια των Δήμων οι δημόσιοι χώροι που ανήκουν στο κράτος, στην εκκλησία και τις τράπεζες και να γίνουν πάρκα πρασίνου, λαϊκού αθλητισμού, παιδικές χαρές και χώροι πολιτισμού.

 

– για την απομάκρυνση των δεξαμενών του πετρελαίου από τον Αμβρακικό και την αποκατάσταση των παρεμβάσεων που τον υποβαθμίζουν. Επιβάλλεται συστηματικός πραγματικός έλεγχος όλων των μονάδων γύρω από τον κόλπο. Πρέπει να φύγουν τα καύσιμα από το Βαθύ.

 

– για την παραγωγή ποιοτικών και φθηνών τροφίμων και ένα αξιοπρεπές εισόδημα των αγροτών. Με πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς ενταγμένους σε έναν ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων, σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές αναθεωρήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) και της Ε.Ε.

- για άμεση δημοκρατία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων του δήμου και στον δημοτικό ετήσιο προϋπολογισμό. Το δικαίωμα ψήφου πρέπει να το απολαμβάνουν ανεμπόδιστα και ισότιμα όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εκλογές να διεξάγονται με απλή ανόθευτη αναλογική.

 

– για τη συμμετοχή και την αποφασιστική στήριξη των τοπικών κινημάτων (π.χ. ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στην έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων κ.α.) και των ευρύτερων εργατικών και λαϊκών κινημάτων διεκδίκησης. Για την ενδυνάμωση όλων των ανεξάρτητων συλλογικοτήτων αλληλεγγύης διαχωριζόμενοι πλήρως από τις δομές «αλληλεγγύης» του Κράτους των ΜΚΟ και της εκκλησίας που «ξεπλένουν» το σύστημα.

 

- για ίσα δικαιώματα σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

- για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Για το τέλος της κοινωνικής απομόνωσης των συμπολιτών μας με προβλήματα υγείας (σωματικής και ψυχικής), κινητικότητας, οικονομικής ανασφάλειας, επισφαλούς σίτισης και στέγασης, ενδοοικογενειακής βίας και τρομοκρατίας.

 

- για μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, στον φασισμό. Πρέπει να παλέψουμε για εδραίωση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών της περιοχής. Να κλείσει η βάση του Ακτίου.

 

Καλούμε όλες και όλους σε μια αγωνιστική αυτοοργάνωση και δράση. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στις γειτονιές. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα συνολικά σε επίπεδο δήμου για θέματα που αφορούν συνολικά τον δήμο (όπως η ανάγκη για έργα βασικών υποδομών, π.χ. αντιπλημμυρικά, οδικοί άξονες, λιμάνι κ.λπ.). Μακριά από μας κάθε λογική κοροϊδίας και ανάθεσης που προωθούν διάφοροι τοπικοί παραγοντίσκοι της αστικής πολιτικής, οι οποίοι προωθούν την απαράδεκτη λογική: «ψηφίστε μας, καθίστε στους καναπέδες σας και θα σας σώσουμε». Χορτάσαμε από τέτοιες κοροϊδίες. Εμείς, αισθανόμαστε και αποτελούμε κομμάτι των αγωνιζόμενων δημοτών· ΟΧΙ εν λευκώ εξουσιοδοτημένοι «αντιπρόσωποι», οι οποίοι μόλις αρπάξουν «καρεκλίτσες» κι αξιώματα εξαφανίζονται…”.

IMG 1558

Ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης συμπλήρωσε:

“Να πάρουμε λίγο το θέμα των ελεύθερων χώρων. Εδώ υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις. Υπάρχει η κυρίαρχη αντίληψη που λέει να παραχωρηθούν οι χώροι αυτοί σε επενδυτές, να φτιαχτούν πεντάστερα ξενοδοχεία και μέσα από αυτό κάποιοι θα βρουν δουλειά και θα λυθούν τα προβλήματα. Απέναντι σε αυτή τη θέση είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι. Για εμάς ένα από τα βασικότερα ζητήματα αντιπαράθεσης είναι το ζήτημα των ελεύθερων χώρων.

Θεωρούμε πως οι κάτοικοι μιας πόλης, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μία πόλη, η οποία δε θα είναι κατακλυσμένη από τσιμέντο, αυτοκίνητα και εμπορικές χρήσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν χώροι πρασίνου και αναψυχής, κυψέλες αθλητικής ανάπτυξης και φυσικής αγωγής. Θα πρέπει οι πολίτες και της Πρέβεζας και των χωριών να ζουν σε ένα χώρο αξιοβίωτο, όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης να έρχεται σε επαφή με τη φύση και τη θάλασσα.

Οι ελεύθεροι χώροι δεν είναι για εμάς ένα βαρίδι μίας καθυστερημένης πόλης, από το οποίο θα πρέπει να απαλλαγούμε παραδίδοντάς το στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να γίνουν πεντάστερα ξενοδοχεία και γήπεδα του γκολφ για τους φραγκάτους.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει από πλευράς μας ότι αποδεχόμαστε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην Κυανή Ακτή, στο δάσος του Μονολιθίου, το παραλιακό μέτωπο και σε όλους τους χώρους που δεν υπάρχουν εμπορικές χρήσεις.

Υπάρχει το θλιβερό φαινόμενο να κυκλοφορούν στην πόλη τα κακόμοιρα τα αδέσποτα ζωάκια Τα οποία είναι πεινασμένα και διψασμένα. Τα ζώα αυτά προφανώς δεν το έχουν επιλέξει να ζουν έτσι. Η δημοτική αρχή είναι απόλυτα ανέτοιμη να παρέμβει και όλα αυτά τα ζώα θα πάνε σε συγκεκριμένο χώρο, για να ζήσουν καλά και ταυτόχρονα δε θα υπάρχει αυτή η κατάσταση, που να ενοχλούνται και οι πολίτες.

Για εμάς ο αθλητισμός, ο πολιτισμός είναι κοινωνικά δικαιώματα και θα πρέπει να προστατεύονται”, ενώ στάθηκε στο πρόβλημα των εγκαταστάσεων στο Κολυμβητήριο και στο ζήτημα των αποχετεύσεων στα χωριά της Δ.Ε. Ζαλόγγου και το κόστος

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Καββαδάς διευκρίνισε:

“Συζητήσεις με άτομα που ανήκουν σε διάφορους χώρους έγινε και γίνεται. Κεντρικές συμφωνίες κομμάτων δεν υπάρχουν στο σχήμα μας. Είναι μία συλλογικότητα, στην οποία ανήκουν και άτομα που μπορεί να ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα. Προτάσσουμε το συλλογικό στοιχείο και την κινηματική μας δράση. Και αυτή είναι -θεωρούμε- η ποιοτική διαφορά σε σχέση με άλλες παρατάξεις”, ενώ για το πείραμα “Πελετίδη” στην Πάτρα ο ίδιος απάντησε:

“Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως το μακρύ χέρι του κράτους. Δε μετατρέπεται κατ' αρχήν αυτός ο θεσμός σε θεσμό που θα εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Μιλάνε στο όνομα των λαϊκών προβλημάτων, αλλά πάντα στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής. Η όποια δημοτική παράταξη κατακτήσει το Δήμο και πιστεύει ότι μπορεί να τον μετατρέψει σε λαϊκό όργανο, για εμάς είναι αυταπάτη”.

IMG 1530

Για το ίδιο θέμα ο κ. Σιούτης πρόσθεσε:

“Δεν είναι εχθρός για εμάς ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Νομίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνει μία κριτική, για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, για τη λογική των μη προσλήψεων. Έχουν γίνει ελάχιστες στους Δήμους. Το παράδειγμα της Πάτρας μας δείχνει ότι και δίμηνες συμβάσεις παρέμειναν και όλα. Εμάς ο σκοπός μας είναι να καταργηθεί αυτή η πολιτική και η λογική της ελαστικής εργασίας.

Λένε για χαμηλά δημοτικά τέλη. Και άλλοι Δήμοι έχουν χαμηλά δημοτικά τέλη.

Τους συναγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν τους είδαμε στο Κίνημα για την Κυανή Ακτή. Όπως επίσης όταν εναντιωθήκαμε στο αλιευτικό στον Παντοκράτορα, ο υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση μας έλεγε τι είναι αυτά που λέτε, δε θέλετε την ανάπτυξη. Και τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πεντάστερο”.

Τα ονόματα των 25 υποψηφίων:

 

 ΣΗΜΑΤΑΚΙ Ανυπότακτη Κίνηση

1) Δημήτρης Βασιλείου

2) Αντιγόνη Γερογιάννη

3) Μιχάλης Γεωργούλης

4) Κων/νος Γκούμας

5) Διονύσης Καββαδάς

6) Μάριος Κατσιώτης

7) Βασίλης Κατωγιάννης

8) Ταξιάρχης Κωστογιάννης

9) Τηλέμαχος Λελόβας

10) Δημήτρης Μακάνσι

11) Άννα Νάνου

12) Ναταλία  Παμπουκίδου

13) Τηλέμαχος Πανούσης

14) Ρόζα Παρδάλη

15) Σταύρος Ράπτης

16) Γιάννης Σάμπος

17) Σπύρος Σιούτης

18) Γιάννης Σοπικιώτης

19) Περικλής Σουβλής

20) Δημήτρης Σωτηριάδης

21) Ελένη Τέφα

22) Στέφανος Τζόκας

23) Ελένη Τσόλκα

24) Αποστόλης Χήκας

25) Γιαννούλα Χρυσικού.

 

 

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

17 Μαϊος 2024
Με απόφασή της η Π.Ε. Πρέβεζας προχώρησε στον καθορισμό εκλογικών τμημάτων, την έδρα αυτών, τα καταστήματα ψηφοφορίας και τους εκλογείς της εκλογικής Περιφέρειας Πρέβεζας (Περιφερειακή Ενότητα
17 Μαϊος 2024
Τις ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν για το Χειμερινό Εξάμηνο 2024 Β' (Οκτώβριος '24) ανακοίνωσε η ΣΑΕΚ Πρέβεζας. Οι 5 ειδικότητες ...
17 Μαϊος 2024
Ο ρόλος της γυναίκας είναι καθοριστικός. Ο Δήμος Πάργας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων την πραγματοποίηση ...
17 Μαϊος 2024
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω αιχμηρή ανακοίνωση: Μόλις ψηφίσθηκαν στη Βουλή οι νέες ρυθμίσεις για το <<Δικαστικό ...
17 Μαϊος 2024
Το Σάββατο στις 18:30 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μίνου Μάτσα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ανδρούτσου, παρουσία και της ...

Αθλητισμός

17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...

Πολιτισμός

17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και της 26ης Μαΐου του 2024 το τρίτο ζωντανό
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...