Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 01:08

Εγκαίνια για το εκλογικό κέντρο της "Δημοτικής Ανατροπής"- Β. Ροπόκης: "Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή στο δήμο Πρέβεζας"

Την πεποίθησή του πως ήρθε η στιγμή που οι πολίτες θα αναλάβουν δράση για τη “δημοτική ανατροπή” επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Ροπόκης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

IMG 0844

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ανατροπής" κ. Ροπόκης παρουσίασε ορισμένους από τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και υπογράμμισε πως στόχος είναι ο δήμος της Πρέβεζας να αναπτυχθεί επιτέλους σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να πάρει τη θέση που του αξίζει.

IMG 0896

“Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα” είπε ο υποψήφιος δήμαρχος ρίχνοντας τα βέλη του στη νυν δημοτική αρχή ενώ πρόσθεσε πως είναι άδικο για τον υπέροχο αυτό τόπο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του.

IMG 0963

Αφού πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, τον κ. Ροπόκη προλόγισαν ο υποψήφιος σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας κ. Δημήτρης Γκόλιας και ο κ. Χαράλαμπος Κοντονής, εν αποστρατεία αντιστράτηγος και επί τιμή αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ αμέσως μετά ο υποψήφιος δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

“Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά συγκίνησή μου για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου, και την παρουσία σας εδώ απόψε. Κοιτάζοντας τα πρόσωπά σας βλέπω τη ζωντανή ιστορία της Πρέβεζας, αλλά και το μέλλον της.

 Με τη δική σας στήριξη πέτυχα να εκλεγώ πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στο δήμο μας. Προσπάθησα να σας εκπροσωπήσω επάξια στο ανώτατο αυτό όργανο της πόλης μας. Στην προσπάθεια μου αυτή επέλεξα να έχω δίπλα μου συνεργάτες που πίστεψαν σε εμένα και εγώ σε εκείνους.

Ο δήμος μας χρειάζεται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέα δυναμική, νέα προοπτική.

Δεν σας κρύβω ότι επιθυμία μου ήταν η ομάδα αυτή να είναι απολύτως υπερκομματική και το πέτυχα όπως όλοι γνωρίζετε από τις πρώτες ημέρες κατάρτισης του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 Φίλες και φίλοι, ήρθε η στιγμή για την αλλαγή...Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να λάβουν δράση....Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή». 'Ηρθε η στιγμή για να νικήσουμε. 

Πάντα στη ζωή μου υπήρξα ξεκάθαρος στις προθέσεις μου, στους στόχους μου, στις επιλογές μου και αυτό θα κάνω και τώρα. Η πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή σε όλους.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα.

IMG 0942

Ο στόχος μου δεν είναι να προσβάλω και να απαξιώσω κανέναν. Καταγράφω όμως μια διάχυτη απογοήτευση της οποίας γινόμαστε όλοι καθημερινά κοινωνοί.

Είναι άδικο για τον υπέροχο αυτό τόπο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του.

Ο μεγάλος στόχος σε έναν Δήμο είναι να αναπτυχθεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Γι΄ αυτό θα πρέπει να υπηρετούν το Δήμο  Ανθρωποι με όραμα, άνθρωποι με εμπειρία, άνθρωποι της δουλειάς, νέοι, ικανοί, με όρεξη να προσφέρουν, άνθρωποι που έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό τους στίβο,Άνθρωποι που συντάχθηκαν μαζί μου σε έναν αγώνα που θα δώσουμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια. 

IMG 0916

Ονειρευτήκαμε μια κοινωνία προοδευτική, φιλική προς τους πολίτες της, με προοπτικές για ένα λαμπρότερο μέλλον. Ονειρευτήκαμε την αλλαγή,

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που να συνάδει με την πραγματικότητα και θα σας αναφέρω τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας. 

Πάνω στους άξονες αυτούς, θα οικοδομήσουμε μέρα τη μέρα,  το ΔΗΜΟ που μας ταιριάζει, την Πρέβεζα που θα μας κάνει περήφανους.

IMG 1021

Επιγραμματικά μόνο για να μην σας κουράσω θα αναφέρω ότι: 

Για το περιβάλλον

σχεδιάζουμε υπογειοποίηση των κάδων που θα αποφέρει και μείωση του κόστους αποκομιδής έως και 45% προς όφελος του κάθε πολίτη και αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια και το περιβάλλον.

Όσον αφορά τα δημοτικά έργα,

Σχεδιάζουμε την αξιοποίηση 4 χώρων που ανήκουν στο δήμο για τη δημιουργία χώρων πάρκινγκ,

Τη δημιουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών,

Τη δημιουργία πεζοδρομίων κατάλληλων για την απρόσκοπτη κίνηση αναπηρικών αμαξιδίων,

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης από τη Ντάπια ως τον Παντοκράτορα, και σύγχρονο ποδηλατόδρομο.

ΘΑ δώσουμε μεγάλη έμφαση σε έργα αγροτικής οδοποιίας και βελτίωσης βατότητας στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα προσέγγισης των μονάδων παραγωγής.

Πολύ σημαντική επίσης παρέμβαση που σχεδιάζουμε είναι η δημιουργία μιας πρότυπης Δημοτικής Κατασκήνωσης στην περιοχή του Καναλίου, για τα παιδιά των εργαζομένων κατά τη θερινή σεζόν και ένα αγροτικό πάρκο με εγκαταστάσεις στεγασμένες και υπαίθριες. Θα σχεδιάσουμε παρεμβάσεις για σωστό ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ με σωστή συγκοινωνία.

Ενώ πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και για άλλες μαρίνες στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Θα επισπεύσουμε την γρήγορη εκτέλεση για την ταχεία υλοποίηση της Ανατολικής προβλήτας ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ προς ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Της ΠΡΕΒΕΖΑΣ

IMG 1039

ΑΜΕΣΗ δημιουργία ενός εργοταξίου – για τα οχήματα του δήμου. Ένα εκσυγχρονισμένο εργοτάξιο εκτός πόλης που θα τηρεί τις υγιεινές συνθήκες στο έπακρον, ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ στην υλοποίηση Δημοτικού Κτηνιατρίου ενώ θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου,
Αναδεικνύουμε και προωθούμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, με ανθρώπους που πρόκειται να ταξιδέψουν στα πέρατα της γης, ΔΗΜΟΣ με ανοιχτές θάλασσες, ΔΗΜΟΣ με εξαιρετικές μαρίνες δεν είναι δυνατόν να μην είναι ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουμε τη σχολή σωστικών μέσω της ΑΕΝ Πρέβεζας.

Από την επόμενη ημέρα της παρουσίας –ως νέα Δημοτική Αρχή –προχωράμε στη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά τον τομέα της παιδείας,

θα σταθούμε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε δράσεις που προωθούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, ΕΝΩ θα επενδύσουμε στη σωστή συντήρηση των σχολείων μας.

Τη δημιουργία ενός ελεύθερου εικαστικού εργαστηρίου για να βρουν στέγη οι καλλιτέχνες της πόλης μας,

ΤΗ δημιουργία μιας δημοτικής Φιλαρμονικής

 Τέλος, στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η δημιουργία ενός γραφείου Διασύνδεσης των πολιτών με την αγορά εργασίας αλλά και η δημιουργία ενός γραφείου αιτημάτων των πολιτών προκειμένου οι πολίτες να μην γίνονται θύματα της γραφειοκρατίας.

Θα σταθούμε αρωγοί στους υποψήφιους επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τουριστικές εγκαταστάσεις ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες για την περιοχή μας.

Όπως τη διαμόρφωση της μοναδικής παραλιακής ακτογραμμής μας επενδύοντας σε σύγχρονες υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο διευκόλυνσης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και προσαρμογή των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες με πλήρη απαλλαγή σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε, μία καθαρή και προσβάσιμη πόλη, τη δική μας πόλη. 

Πρέπει φίλες και φίλοι, ο δήμος μας να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε πάνω στο δυτικό όριο της χώρας, είμαστε η πύλη που οδηγεί στο πέρασμα για την Ευρώπη.

Είμαστε εδώ, για εσάς.

Μαζί με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό, με δουλειά και με όρεξη είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε για το δήμο μας ό,τι μπορούμε περισσότερο και να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη ώστε να πάρει στο χάρτη τη θέση που της αξίζει.

Θα ήθελα κλείνοντας να σας αναφέρω κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις που θα κάνουμε όταν εκλεγούμε:

Πόλη καθαρή

 •  Αντικαθιστούμε τους κάδους απορριμμάτων
 • Οι κάδοι πλένονται και συντηρούνται κάθε μήνα
 • Πλένουμε πεζοδρόμια και πλατείες
 • Ενισχύουμε την ανακύκλωση με πολιτική μειωμένων τελών
 • Οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου βασικός κορμός υλοποίησης του σχεδίου μας
     

Πόλη για να ζεις

 •  Άμεση αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες
 • Φωτίζουμε τον Δήμο παντού. Προστατεύουμε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια.
 • Συντήρηση και ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους  του δικτύου πεζοδρομίων και δρόμων
 • Εξασφαλίζουμε επιπλέον θέσεις στάθμευσης με τη δημιουργία νέων πάρκινγκ
 • Κατασκευάζουμε νέες ράμπες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε πεζοδρόμια και νησίδες ενώ κάνουμε λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες

Εγκαταλελειμμένα κτίρια

Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δίνονται κίνητρα για αναπλάσεις προσόψεων και για ανάδειξη εγκαταλελειμμένων κτισμάτων.

Πολεμάμε τα ναρκωτικά- Επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία

Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα- Τονώνουμε την απασχόληση

Η πολιτική για τα δημοτικά τέλη αναδιαμορφώνεται με δικαιοσύνη και διαφάνεια.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή...

Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να αναλάβουν δράση....

Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΕΒΕΖΑ”

Πολυμέσα

 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Μαϊος 2019
Ο διαγωνισμός για το Άκτιο-Αμβρακία μήκους 48,5 χιλιομέτρων και συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι αλλά κουβαλάει στις πλάτες του όλες τις αμαρτίες και την οικονομική
25 Μαϊος 2019
Σε 78.335 ανέρχεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των ...
24 Μαϊος 2019
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σας ενημερώνει ότι η συμμετοχή στην πανελλαδική τριήμερη κινητοποίηση των εργαστηρίων στο νομό μας έφθασε στο 99%. ...
24 Μαϊος 2019
Ευχαριστούμε θερμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κον Στράτο Ιωάννου και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την διάθεση ...
24 Μαϊος 2019
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για μία σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού έργου KET4CP. ...

Αθλητισμός

25 Μαϊος 2019
Τα βλέμματα των φίλων του beach volley από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρώσει η Πρέβεζα τον Ιούλιο, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενέταξε στο επίσημο καλεντάρι των εθνικών και
24 Μαϊος 2019
Συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ. Το προσεχές Σάββατο 25/5 φιλοξενούνται στο ΔΑΚ Πρέβεζας ...
16 Μαϊος 2019
Η ομάδα του Zero Lake Run σε συνεργασία με τον Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο για πρώτη φορά διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στο οποίο ...
16 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το διοικητικό ...
15 Μαϊος 2019
Με το πέρας της διετούς θητείας (Ιούνιος 2017 – Μάιος 2019) του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού ...

Πολιτισμός

25 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα με εκλεκτούς
25 Μαϊος 2019
Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και για τρίτη συνεχή χρονιά μετά την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, των Δελφών και του Παναθηναϊκού ...
24 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας ...

Στήλες

25 Μαϊος 2012
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της Βαυαροκρατίας, στις 25 Μαϊου 1834. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της Αντιβασιλείας.
24 Μαϊος 2012
Ο Γάλλος τέως υπουργός εξωτερικών Σελεστέν Ζονάρ φτάνει στον Πειραιά, επικεφαλής του στόλου της Αντάντ, αποβιβάζει αγήματα στην ελληνική πρωτεύουσα ...
23 Μαϊος 2012
Ισραηλινοί απαγάγουν από την Αργεντινή στις 23 Μαϊου 1960 και οδηγούν στο Ισραήλ τον ανώτατο αξιωματούχο των SS, Άντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο για τη ...
22 Μαϊος 2012
Δολοφονική επίθεση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα. Ο Γρηγόρης ...
21 Μαϊος 2012
Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση στις 21 Μαϊου 1930, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του ...