Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 01:08

Εγκαίνια για το εκλογικό κέντρο της "Δημοτικής Ανατροπής"- Β. Ροπόκης: "Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή στο δήμο Πρέβεζας"

Την πεποίθησή του πως ήρθε η στιγμή που οι πολίτες θα αναλάβουν δράση για τη “δημοτική ανατροπή” επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Ροπόκης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

IMG 0844

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ανατροπής" κ. Ροπόκης παρουσίασε ορισμένους από τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και υπογράμμισε πως στόχος είναι ο δήμος της Πρέβεζας να αναπτυχθεί επιτέλους σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να πάρει τη θέση που του αξίζει.

IMG 0896

“Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα” είπε ο υποψήφιος δήμαρχος ρίχνοντας τα βέλη του στη νυν δημοτική αρχή ενώ πρόσθεσε πως είναι άδικο για τον υπέροχο αυτό τόπο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του.

IMG 0963

Αφού πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, τον κ. Ροπόκη προλόγισαν ο υποψήφιος σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας κ. Δημήτρης Γκόλιας και ο κ. Χαράλαμπος Κοντονής, εν αποστρατεία αντιστράτηγος και επί τιμή αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ αμέσως μετά ο υποψήφιος δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

“Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά συγκίνησή μου για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου, και την παρουσία σας εδώ απόψε. Κοιτάζοντας τα πρόσωπά σας βλέπω τη ζωντανή ιστορία της Πρέβεζας, αλλά και το μέλλον της.

 Με τη δική σας στήριξη πέτυχα να εκλεγώ πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στο δήμο μας. Προσπάθησα να σας εκπροσωπήσω επάξια στο ανώτατο αυτό όργανο της πόλης μας. Στην προσπάθεια μου αυτή επέλεξα να έχω δίπλα μου συνεργάτες που πίστεψαν σε εμένα και εγώ σε εκείνους.

Ο δήμος μας χρειάζεται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέα δυναμική, νέα προοπτική.

Δεν σας κρύβω ότι επιθυμία μου ήταν η ομάδα αυτή να είναι απολύτως υπερκομματική και το πέτυχα όπως όλοι γνωρίζετε από τις πρώτες ημέρες κατάρτισης του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 Φίλες και φίλοι, ήρθε η στιγμή για την αλλαγή...Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να λάβουν δράση....Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή». 'Ηρθε η στιγμή για να νικήσουμε. 

Πάντα στη ζωή μου υπήρξα ξεκάθαρος στις προθέσεις μου, στους στόχους μου, στις επιλογές μου και αυτό θα κάνω και τώρα. Η πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή σε όλους.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία σχετίζεται απόλυτα με την απραξία στην οποία έχει περιέλθει η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία έχει συμπαρασύρει αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα.

IMG 0942

Ο στόχος μου δεν είναι να προσβάλω και να απαξιώσω κανέναν. Καταγράφω όμως μια διάχυτη απογοήτευση της οποίας γινόμαστε όλοι καθημερινά κοινωνοί.

Είναι άδικο για τον υπέροχο αυτό τόπο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του.

Ο μεγάλος στόχος σε έναν Δήμο είναι να αναπτυχθεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Γι΄ αυτό θα πρέπει να υπηρετούν το Δήμο  Ανθρωποι με όραμα, άνθρωποι με εμπειρία, άνθρωποι της δουλειάς, νέοι, ικανοί, με όρεξη να προσφέρουν, άνθρωποι που έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό τους στίβο,Άνθρωποι που συντάχθηκαν μαζί μου σε έναν αγώνα που θα δώσουμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια. 

IMG 0916

Ονειρευτήκαμε μια κοινωνία προοδευτική, φιλική προς τους πολίτες της, με προοπτικές για ένα λαμπρότερο μέλλον. Ονειρευτήκαμε την αλλαγή,

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που να συνάδει με την πραγματικότητα και θα σας αναφέρω τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας. 

Πάνω στους άξονες αυτούς, θα οικοδομήσουμε μέρα τη μέρα,  το ΔΗΜΟ που μας ταιριάζει, την Πρέβεζα που θα μας κάνει περήφανους.

IMG 1021

Επιγραμματικά μόνο για να μην σας κουράσω θα αναφέρω ότι: 

Για το περιβάλλον

σχεδιάζουμε υπογειοποίηση των κάδων που θα αποφέρει και μείωση του κόστους αποκομιδής έως και 45% προς όφελος του κάθε πολίτη και αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια και το περιβάλλον.

Όσον αφορά τα δημοτικά έργα,

Σχεδιάζουμε την αξιοποίηση 4 χώρων που ανήκουν στο δήμο για τη δημιουργία χώρων πάρκινγκ,

Τη δημιουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών,

Τη δημιουργία πεζοδρομίων κατάλληλων για την απρόσκοπτη κίνηση αναπηρικών αμαξιδίων,

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης από τη Ντάπια ως τον Παντοκράτορα, και σύγχρονο ποδηλατόδρομο.

ΘΑ δώσουμε μεγάλη έμφαση σε έργα αγροτικής οδοποιίας και βελτίωσης βατότητας στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα προσέγγισης των μονάδων παραγωγής.

Πολύ σημαντική επίσης παρέμβαση που σχεδιάζουμε είναι η δημιουργία μιας πρότυπης Δημοτικής Κατασκήνωσης στην περιοχή του Καναλίου, για τα παιδιά των εργαζομένων κατά τη θερινή σεζόν και ένα αγροτικό πάρκο με εγκαταστάσεις στεγασμένες και υπαίθριες. Θα σχεδιάσουμε παρεμβάσεις για σωστό ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ με σωστή συγκοινωνία.

Ενώ πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και για άλλες μαρίνες στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Θα επισπεύσουμε την γρήγορη εκτέλεση για την ταχεία υλοποίηση της Ανατολικής προβλήτας ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ προς ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Της ΠΡΕΒΕΖΑΣ

IMG 1039

ΑΜΕΣΗ δημιουργία ενός εργοταξίου – για τα οχήματα του δήμου. Ένα εκσυγχρονισμένο εργοτάξιο εκτός πόλης που θα τηρεί τις υγιεινές συνθήκες στο έπακρον, ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ στην υλοποίηση Δημοτικού Κτηνιατρίου ενώ θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου,
Αναδεικνύουμε και προωθούμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, με ανθρώπους που πρόκειται να ταξιδέψουν στα πέρατα της γης, ΔΗΜΟΣ με ανοιχτές θάλασσες, ΔΗΜΟΣ με εξαιρετικές μαρίνες δεν είναι δυνατόν να μην είναι ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουμε τη σχολή σωστικών μέσω της ΑΕΝ Πρέβεζας.

Από την επόμενη ημέρα της παρουσίας –ως νέα Δημοτική Αρχή –προχωράμε στη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά τον τομέα της παιδείας,

θα σταθούμε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε δράσεις που προωθούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, ΕΝΩ θα επενδύσουμε στη σωστή συντήρηση των σχολείων μας.

Τη δημιουργία ενός ελεύθερου εικαστικού εργαστηρίου για να βρουν στέγη οι καλλιτέχνες της πόλης μας,

ΤΗ δημιουργία μιας δημοτικής Φιλαρμονικής

 Τέλος, στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η δημιουργία ενός γραφείου Διασύνδεσης των πολιτών με την αγορά εργασίας αλλά και η δημιουργία ενός γραφείου αιτημάτων των πολιτών προκειμένου οι πολίτες να μην γίνονται θύματα της γραφειοκρατίας.

Θα σταθούμε αρωγοί στους υποψήφιους επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τουριστικές εγκαταστάσεις ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες για την περιοχή μας.

Όπως τη διαμόρφωση της μοναδικής παραλιακής ακτογραμμής μας επενδύοντας σε σύγχρονες υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο διευκόλυνσης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και προσαρμογή των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες με πλήρη απαλλαγή σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε, μία καθαρή και προσβάσιμη πόλη, τη δική μας πόλη. 

Πρέπει φίλες και φίλοι, ο δήμος μας να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε πάνω στο δυτικό όριο της χώρας, είμαστε η πύλη που οδηγεί στο πέρασμα για την Ευρώπη.

Είμαστε εδώ, για εσάς.

Μαζί με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό, με δουλειά και με όρεξη είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε για το δήμο μας ό,τι μπορούμε περισσότερο και να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη ώστε να πάρει στο χάρτη τη θέση που της αξίζει.

Θα ήθελα κλείνοντας να σας αναφέρω κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις που θα κάνουμε όταν εκλεγούμε:

Πόλη καθαρή

 •  Αντικαθιστούμε τους κάδους απορριμμάτων
 • Οι κάδοι πλένονται και συντηρούνται κάθε μήνα
 • Πλένουμε πεζοδρόμια και πλατείες
 • Ενισχύουμε την ανακύκλωση με πολιτική μειωμένων τελών
 • Οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου βασικός κορμός υλοποίησης του σχεδίου μας
     

Πόλη για να ζεις

 •  Άμεση αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες
 • Φωτίζουμε τον Δήμο παντού. Προστατεύουμε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια.
 • Συντήρηση και ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους  του δικτύου πεζοδρομίων και δρόμων
 • Εξασφαλίζουμε επιπλέον θέσεις στάθμευσης με τη δημιουργία νέων πάρκινγκ
 • Κατασκευάζουμε νέες ράμπες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε πεζοδρόμια και νησίδες ενώ κάνουμε λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες

Εγκαταλελειμμένα κτίρια

Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δίνονται κίνητρα για αναπλάσεις προσόψεων και για ανάδειξη εγκαταλελειμμένων κτισμάτων.

Πολεμάμε τα ναρκωτικά- Επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία

Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα- Τονώνουμε την απασχόληση

Η πολιτική για τα δημοτικά τέλη αναδιαμορφώνεται με δικαιοσύνη και διαφάνεια.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή...

Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να αναλάβουν δράση....

Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΕΒΕΖΑ”

Πολυμέσα

 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

23 Ιουλίου 2019
Ο Δήμος Πρέβεζας ποντάρει πλέον στο “χαρτί” του τουρισμού, της “βαριάς βιομηχανίας” για την ανάπτυξη της περιοχής μας και εντός των ορίων του Δήμου το Κανάλι Πρέβεζας αναδεικνύεται σε έναν νέο
23 Ιουλίου 2019
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη διαμάχη ανάμεσα στη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και την παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής το Γιώργο ...
22 Ιουλίου 2019
Περί τα εξακόσια είκοσι (620) βρέφη, νήπια και παιδιά, οικογενειών με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μπορούν να «φιλοξενηθούν» σε ...
22 Ιουλίου 2019
Με αφετηρία τον πεζόδρομο των  Δικαστηρίων το τραίνο  θα πραγματοποιεί (από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου και καθόλη την διάρκεια του ...
22 Ιουλίου 2019
Αντιπροσωπεία από μέλη της νεολαίας του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν.Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ» συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Συλλόγου ...

Αθλητισμός

23 Ιουλίου 2019
Το Δ.Σ. του Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας προσκαλεί τα µέλη και τους φίλους της οµάδας, στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ η οποία θα πραγµατοποιηθεί στις 29/07/2019 ηµέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 σε χώρο του
22 Ιουλίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣ Πρέβεζα: "Έπειτα από συνεννόηση με το τεχνικό team της ομάδας, το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα κάνει γνωστό πως τη ...
22 Ιουλίου 2019
Στον καθορισμό ηλεκτρονικών όρων για ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής του Φαναρίου προχώρησε η ο Δήμος Πάργας. Η ...
22 Ιουλίου 2019
Παρουσιάστηκε πρόσφατα η διαδρομή και το πρόγραμμα του Ράλλυ Ιονίου 2019, της 30ής Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2019. Ο αγώνας που θα ...
22 Ιουλίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣ Πρέβεζα: ''Το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μάριο Γκίνι. Ο νεαρός ...

Πολιτισμός

23 Ιουλίου 2019
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η κόντρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του σωματείου “Διάζωμα” επηρεάζει έμμεσα και το πρόγραμμα πολιτιστικών διαδρομών των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, που
23 Ιουλίου 2019
Το μακροβιότερο Rock Μουσικό Φεστιβάλ της Ηπείρου, επιστρέφει την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου! Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ...
22 Ιουλίου 2019
Summertime party με τους Τhe Jive Aces Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας στις 10μμ Το Preveza Jazz Festival με ...
22 Ιουλίου 2019
Οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ψυχαργώς του Γ. Ν. Πρέβεζας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας -Ιατροπαιδαγωγικό Πρέβεζας διοργανώνουν στα πλαίσια ...
19 Ιουλίου 2019
Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης LIVE "Οι Λύκοι Επιστρέφουν"Τετάρτη 07 Αυγούστου Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης Πρέβεζα Ο Γιάννης ...

Στήλες

22 Ιουλίου 2012
Με βασιλικό διάταγμα στις 23 Ιουλίου 1833, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακηρύσσεται αυτοκέφαλη και υπάγεται στο Κράτος. Η μονομερής αυτή ενέργεια δεν αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
22 Ιουλίου 2012
Οι άνδρες του FBI πυροβολούν και σκοτώνουν στις 22 Ιουλίου 1934 έξω από θέατρο του Σικάγο τον ληστή τραπεζών, Τζον Ντίλιγκερ, ο οποίος θεωρείται από ...
20 Ιουλίου 2012
Σκοτώνεται από τους Ιταλούς καραμπινιέρους, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γένοβα, ο νεαρός ακτιβιστής Κάρλο Τζουλιάνι, σύμβολο έκτοτε του αγώνα ...
18 Ιουλίου 2012
Έπειτα από 44 χρόνια, το τραμ επανακυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας, στις 19 Ιουλίου 2004.  1821: Ισχυρή τουρκική δύναμη, υπό τον ...
18 Ιουλίου 2012
Με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας στις 18 Ιουλίου 1922, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την ...