Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 22:21

Τσίπρας από Πρέβεζα: “Έρχεται μία νέα μεγάλη νίκη του λαού μας - Η Πρέβεζα θα είναι στην πρώτη γραμμή της νίκης και των δημοκρατικών αγώνων” (vid)

Σε μία μαζική συγκέντρωση στην Πρέβεζα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα της τριπλής εκλογικής μάχης (δημοτικές, περιφερειακές και Ευρωεκλογές) για την προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ.

IMG 3993

Ο κ. Τσίπρας έπειτα από μία σύντομη βόλτα στην κεντρική αγορά και την παραλία της Πρέβεζας (κατά τη διάρκειά της συνάντησε και το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη), κατευθύνθηκε στο εκλογικό κέντρο της περιφερειακής παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών”, όπου πραγματοποίησε σύντομη ομιλία μπροστά σε πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας.

IMG 3796

Αφού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Ζάψα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας με την παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδη Φονταρά, ανέφερε:

IMG 3700

Η μαζική παρουσία σας εδώ, όπως και το πρωί στην Άρτα σηματοδοτεί ότι στις 26 Μαΐου το βράδυ θα δώσουμε μήνυμα ισχυρό στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μήνυμα ισχυρό σε αυτούς που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι πάντοτε ο ελληνικός λαός.

Πρέπει να σας εξομολογηθώ. Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον Ευκλείδη. Ελπίζω να μην είμαστε τσίμα-τσίμα Άρτα και Πρέβεζα. Με υψηλά ποσοστά, αλλά τσίμα-τσίμα. Να δούμε ποιος θα κερδίσει. Για να μη πάμε, αλά... Dutch που αρέσει και στο Βενιζέλο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι και στην Άρτα και την Πρέβεζα, η παρουσία σας αποδεικνύει γιατί τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε μία λυσσαλέα επίθεση. Μία επίθεση με γροθιές κάτω από τη μέση και μέσα ανήθικα. Ο λόγος είναι απλός. Αν είχαν εξασφαλίσει μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις δημοσκοπικές τους εταιρείες, ότι έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους, δε θα έκαναν έτσι όπως κάνουν. Δε θα επέλεγαν να πέσουν τόσο χαμηλά, στη λάσπη και το βούρκο. Θα ήταν πιο άνετοι.

Αποφεύγουν να μιλήσουν για την οικονομία, γιατί εκεί τα κατάφερε πολύ καλά ο συντοπίτης σας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Θέλουν να παίξουν σε άλλα γήπεδα. Επιλέγουν για κακή τους τύχη το γήπεδο της ηθικής. Θέλουν να μηδενίσουν το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα. Δε μπορούν όμως να το κάνουν. Εμείς τα 4 χρόνια κάναμε και λάθη. Αλλά ούτε μία στιγμή, ούτε μία ημέρα, ούτε μία ώρα δεν ξεχάσαμε σε ποιους στηριζόμαστε, ποιοι μας οδήγησαν σε κυβερνητικές θέσεις και ποιων συμφέροντα υπερασπιζόμαστε. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, στους πιο δύσκολους συμβιβασμούς. Δεν ερωτευτήκαμε εμείς τα Μνημόνια. Ακόμη κι όταν αναγκαστήκαμε για να μη πάει η χώρα στον γκρεμό και στον Καιάδα ο λαός, να υπογράψουμε”.

IMG 3820

Στάθηκε ακόμη ο κ. Τσίπρας στην ελεύθερη πρόσβαση στα Νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους, για την άνοδο του κατώτατου μισθού, για την κατάργηση του ρατσιστικού -όπως τον αποκάλεσε- υποκατώτατου μισθού, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και τα στήριξε με την πολιτική της υπέρ των πολλών.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός τόνισε: Μας κατηγορούν γιατί δίναμε επιδόματα στον ελληνικό λαό. Από το υστέρημα του ελληνικού λαού δίναμε. Αλλά η έγνοια μας πάντοτε ήταν να αναδιανείμουμε το περίσσευμα των οικονομικών μας επιτυχιών για να μπορέσει ο αδύναμος να έχει έστω ένα επίδομα, μία βοήθεια, μία ανάσα. Βγαίνει και λέει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν δεν υβρίζει, δε χυδαιολογεί και δεν αναπαράγει fake news ακροδεξιών φυλλάδων και λέει ότι τα επιδόματα αυτά είναι φτώχειας και πελατειακού κράτους. Δεν έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει για αυτές τις 240.000 οικογένειες που παίρνουν το επίδομα ενοικίου και έχουν ένα κατοστάρικο, ένα 150άρι το μήνα. Γι' αυτούς τους νέους ανθρώπους που ζουν στα 30 τους στο παιδικό τους δωμάτιο και θα πάνε σε δικό τους σπίτι με αυτό το επίδομα. Δε μπορούν να το κατανοήσουν γιατί έχουν ζήσει μία διαφορετική ζωή. Γι' αυτούς αυτά τα χρήματα είναι ψίχουλα, επιδόματα και κοροϊδία.

Εμείς τους μεμφόμαστε γιατί η πολιτική τους υποστηρίζει τα συμφέροντα των λίγων, σε βάρος των πολλών.

Η Ελλάδα των κατσαπλιάδων οικονομολόγων -έτσι έλεγαν για τον Ευκλείδη και για εμάς- κατάφερε να έχει το χαμηλότερο επιτόκιο της ιστορίας της και κατάφερε να είναι το success story της Ευρώπης”.

IMG 3923

Κάλεσε παράλληλα τη νεολαία: “... Να δώσουν ένα μήνυμα και ένα μάθημα στους αλαζόνες, που τους λείπει πάρα πολύ η εξουσία. Γιατί γεννήθηκαν με αυτή, μεγάλωσαν με αυτή και δε μπορούν να ζήσουν στιγμή μακριά από αυτή. Να δώσουν ένα μάθημα σε αυτούς που έχουν προεξοφλήσει την κρίση του ελληνικού λαού, πριν ο λαός αποφασίσει. Σήμερα ξεγυμνώνονται. Δεν έχουν προτάσεις για το αύριο. Έχουν μαύρη προπαγάνδα και κίτρινη ρητορική. Αυτή η χώρα δεν αξίζει να γυρίσει πίσω, στις δύσκολες στιγμές της χρεωκοπίας του 2010 έως το 2015.

Η Ήπειρος θα σταματήσει να είναι η υποβαθμισμένη περιοχή της Ελλάδας. Εμάς που μας έλεγαν κατσαπλιάδες και ανίκανους, ερασιτέχνες που δεν ξέρουμε να κυβερνήσουμε, είμαστε εμείς που βρήκαμε την Ιόνια Οδό και την Αθηνών-Πατρών, μπλοκαρισμένες για μία δεκαετία. Εμείς δεν παίρνουμε μίζες όπως κάποιοι άλλοι φαίνεται. Και καταφέραμε και ξεμπλοκάραμε το δρόμο. Και φέραμε την Ήπειρο πιο κοντά στην πρωτεύουσα”.

Αναφέρθηκε στην Αμβρακία Οδό, στην παράκαμψη της Φιλιππιάδας και τη σύνδεση της Πρέβεζας,  στην Πανεπιστημοποίηση του Τμήματος ΤΕΙ της Πρέβεζας, την υδροδότηση της παραλιακής ζώνης και τα κρηπιδώματα στο λιμάνι, στις εργασίες στο δημοτικό στάδιο, το ΤΟΜΥ της Πρέβεζας και πρόσθεσε:

“Η Πρέβεζα είναι μία πόλη και μία περιοχή που δεν αξίζει να είναι παραπεταμένη, αλλά να είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα. Η Πρέβεζα είναι ένας όμορφος τόπος κι ας τσακώνομαι με τον Τσακαλώτο, ότι τα Τζουμέρκα είναι καλύτερα. Η Πρέβεζα είναι μία πόλη με μεγάλη προοπτική.

Η Ελλάδα δικαιούται άλλη μία τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς με λυμένα τα χέρια. Να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο για το μέλλον.

Έχουμε τη δύναμη. Ήρθε η ώρα να ανασάνουν οι πολλοί. Έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, την Ελλάδα των πολλών, μια Ελλάδα καλύτερη για τους νέους και τις νέες, τους ηλικιωμένους. Για όσους έβαλαν πλάτη τις δύσκολες ημέρες της Κρίσης και τώρα δικαιούνται μέρισμα από την ανάπτυξη.

Η παρουσία σας σηματοδοτεί ότι έρχεται μία νέα μεγάλη νίκη του λαού μας. Η Πρέβεζα θα είναι στην πρώτη γραμμή της νίκης και των δημοκρατικών αγώνων”.

IMG 3963

Το “παρών” μεταξύ άλλων έδωσαν ο Υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης κ.α.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού την Κυριακή έχει ως εξής:

10:00 Επίσκεψη στη νέα βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο αεροδρόμιο Ακτίου

11:00 Εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Λευκάδας

19:30 Ομιλία στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Dulac, στα Ιωάννινα.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού:

 

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων