Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 02:13

Καθαρή νίκη-εντολή από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Αλέκος Καχριμάνης από την Πρέβεζα(video+photos)

Καθαρή νίκη-εντολή από την πρώτη Κυριακή προκειμένου να πάει η Ήπειρος και η Πρέβεζα ακόμη ψηλότερα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης στην Πρέβεζα.

IMG 4156

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν υπό συνεχή βροχή, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος πλαισιωμένος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, περιφερειακούς συμβούλους και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Π.Ε. Πρέβεζας, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του και των έργων που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ενώ έριξε και τα βέλη του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο, τον οποίο ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει.

IMG 4098

“Από εμάς μη περιμένετε  υποσχέσεις και εξαγγελίες, που μπορεί να ακούγονται ωραία, αλλά  να μη μπορεί να εφαρμοστεί τίποτε στην πράξη. Από εμάς  ακούτε και θα ακούσετε μόνο αλήθειες. Για πράγματα που έγιναν, που γίνονται και ήδη προγραμματίστηκαν. Δεν πρόκειται επίσης να  ακούσετε   ύβρεις,   συκοφαντίες,    ασυναρτησίες. Δεν θα μιλήσουμε καν για τον βρώμικο πόλεμο, τις άθλιες και ξενόφερτες μεθόδους που  χρησιμοποιούνται στη  προεκλογική περίοδο.  Αυτές  είναι  ίδιον των αδυνάτων. Εκείνων που δεν έχουν καμία σχέση με τις  αξίες των Ηπειρωτών και του Ηπειρωτισμού. Όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Την Κυριακή 26 Μαΐου. Την ημέρα που οι Ηπειρώτες, εσείς όλοι αποφασίζετε. Επιλέγετε την παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την Ήπειρο μπροστά. Για να την πάει ακόμη ψηλότερα. Την παράταξη   της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας. Την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη” είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σημειώνοντας πως η εικόνα της περιοχής αλλάζει.

IMG 4114

Στην ομιλία του ο κ. Καχριμάνης ανέφερε:

“Η εικόνα του Νομού Πρέβεζας αλλάζει. Οι υπηρεσίες αναβαθμίζονται. Στην Π.Ε. Πρέβεζας υλοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί μεγάλα έργα που ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.
Κάθε μεγάλο έργο έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί  προστατεύουν το περιβάλλον. Τελείωσε της Πάργας, κατασκευάζονται σε Λούτσα-Κανάλι, σε όλη την παραλία, προχωράμε σύντομα σε Καναλάκι και Αμμουδιά. Με καθαρές θάλασσες, αποκτούμε πρόσθετο πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας.
Δώσαμε οριστική λύση με τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με την κατασκευή του εργοστασίου.  Έργα που δεν έχουν μόνο περιβαλλοντική διάσταση, αλλά και αναπτυξιακή.

IMG 4136
Η Πρέβεζα αποκτά νέα σύγχρονη είσοδο. Ήδη στάλθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις.  Ο χώρος της Αρχαίας Νικόπολης ενοποιείται και  ανοίγει έτσι και ο δρόμος για την ένταξή της στα μνημεία της  Unesco.
Προχωρούν οι  διαδικασίες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, περιμένουμε την τελική έγκριση από το ΚΑΣ.  Από χώρος εγκατάλειψης και παραβατικότητας, θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο διοικητήριο, στολίδι και σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη Πρέβεζα.
Προχωρούμε  επιτέλους στη σύνδεση Κόμβου Καμπής με τη Γέφυρα Καλογήρου, διαθέτοντας 35 εκ. ευρώ από πόρους του δικού μας ΕΣΠΑ. Το είπε το Σάββατο και ο Πρωθυπουργός.
Νέοι κόμβοι κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται ή βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ( Σε Αμμουδιά,   Βράχο, Φιλιππιάδα,     Λιποχωβίτη (Ζέφυρος),   Καψιώχα,   Μονολίθι,  Καμπή –Γέφυρα Καλογήρου, Γέφυρα στην είσοδο του Καναλακίου].
Προχωράμε στην αλλαγή και βελτίωση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο.
Ωριμάζουμε νέα μεγάλα οδικά έργα:   από Κόμβο Παραμυθιάς επί της Εγνατίας μέχρι το Μεσοπόταμο για τη σύνδεση της Εγνατίας με την περιοχή Φαναρίου, από Πάργα μέχρι Πρέβεζα. Έργα που όπως και το Καμπή – Γέφυρα Καλογήρου ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπ. Υποδομών, από το οποίο πρέπει να  προχωρήσουν οι τελικές διαδικασίες. Κι εδώ πρέπει να το πω πώς έχουν καθυστερήσει οι μελέτες της Ε.Ο. Πρέβεζα- Γέφυρα Καλογήρου.

IMG 4123
Η Ήπειρος, η Πρέβεζα στηρίζει την ανάπτυξη της στον πρωτογενή τομέα. Ξεκινήσαμε από τα βασικά:  Στηρίξαμε και στηρίζουμε οικονομικά τους ΤΟΕΒ ώστε να  διατηρούν σε λειτουργικότητα τα αντλιοστάσια και   τα δίκτυά τους.   Έτσι τα τελευταία χρόνια μπορούν και καλλιεργούν, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, οι αγρότες σήμερα τα χωράφια μας.
Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στο Υπ. Οικονομικών για  τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Προτείναμε   χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.
Αναρωτήθηκε  υποψήφιος,   γιατί δεν το κάναμε  αυτό με την Συνεταιριστική Τράπεζα. Ναι, είναι απλό: Εμείς θέλουμε να  απαλλάξουμε τους ΤΟΕΒ, τους αγρότες από τα υψηλά επιτόκια της ΔΕΗ και των Τραπεζών και όχι να τους στείλουμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Εγγειοβελτιωτικά έργα, Βελτίωση αγροτικών δρόμων, προσβάσεις προς αγροκτηνοτροφικές μονάδες, αποστραγγιστικά έργα, άλλα έχουν υλοποιηθεί και άλλα έχουν προγραμματιστεί  με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Βάλαμε νέους στο αγροτικό επάγγελμα. 
Στηρίξαμε έμπρακτα την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών μας προϊόντων.  Έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις. Είναι τομέας στον οποίο δίνουμε βαρύτητα τη νέα περιφερειακή περίοδο.
Προετοιμάσαμε και είναι ώριμα για ένταξη η «Διαμόρφωση Ρέματος Καρυδά» και η «Οριοθέτηση του  ρέματος Τούση Πάργας». Συντάσσουμε μελέτη για την οριοθέτηση της όχθης του Αχέροντα.
Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων  της Πρέβεζας και μελέτες εκσυγχρονισμού τους για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τα αλιευτικά καταφύγια Βάλτου, Κερέτζας, Αμμουδιάς, Καστροσυκιάς, Λυγιάς και Μύτικα.  Το  αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα   έχει ήδη  ενταχθεί στο Interreg με προϋπολογισμό 2.887.000 € . Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε και η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας.  Ετοιμάζουμε και  μελέτη  για Καταδυτικό Πάρκο στην Πρέβεζα.

IMG 4097
Δώσαμε έντονο το στίγμα μας στον πολιτισμό. Κορωνίδα το πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, που συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με τοπικά προϊόντα.
Στηρίξαμε, όταν και όποτε χρειάστηκε,  τις δομές υγείας. Μεταξύ άλλων προμηθεύσαμε το νοσοκομείο με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και με φορητούς εκπαιδευτικούς απινιδωτές.

Προετοιμάζουμε και την ενεργειακή του αναβάθμιση, μέσω της οποία θα γίνουν σημαντικές λειτουργικές παρεμβάσεις. Συντηρήσαμε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και έτσι καλύπτονται το καλοκαίρι οι ανάγκες της παραλιακής Πρέβεζας.
Ανοίξαμε ομπρέλα προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες με   πρωτοβουλία της Π.Ε. Πρέβεζας και τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.
Στον τουρισμό ανοίξαμε νέες αγορές. Έχουμε μετρήσιμα και άκρως θετικά αποτελέσματα.    Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το 2017 είχαμε υπερδιπλάσια αύξηση αφίξεων σε σχέση με την αύξηση στην Ελλάδα: 20% έναντι 9,5%. Το 2018 είχαμε επιπλέον αύξηση της τάξης του 3,3% και για το 2019 διαφαίνεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες πύλες εισόδου της Ηπείρου. 
Προχωρούμε το πολύπλευρα σημαντικό «Πρόγραμμα για την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα».
Ο Αμβρακικός με την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων, θα πάρει μια πραγματική «ανάσα».   
Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.  Συμβάλλαμε για την αύξηση του αριθμού εντάξεων  επενδυτικών σχεδίων τουρισμού στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝΕΚ. Εντάχθηκαν 420 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 125 εκ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά την Πρέβεζα. Έτσι διατηρήσαμε στο ακέραιο το περιφερειακό μας πρόγραμμα για επενδύσεις σε άλλους κλάδους.

IMG 4164
Προκηρύσσουμε τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για νέους επιστήμονες.
Προκηρύξαμε το LEADER:  Και εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση: Υποψήφιος Περιφερειάρχης, θεώρησε το πρόγραμμα προεκλογικό, αλλά κάλεσε τους επενδυτές να καταθέσουν φακέλους, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να τους πληρώσει ο ίδιος μέχρι τέλος Δεκεμβρίου:  ας μη κουράζεται αδίκως:  Οι ημερομηνίες καθορίζονται από το Υπουργείο. Οι προτάσεις κατατίθενται από μεθαύριο Τετάρτη μέχρι και την 30η Αυγούστου. Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί καν η αξιολόγηση των φακέλων. Είπαμε: Καθαρές κουβέντες, μόνο αλήθειες.
Συνδράμαμε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της ΠΕ Πρέβεζας, για την αντιμετώπιση επειγουσών υποχρεώσεών τους και όχι μόνο.
Έχουμε εκτελέσει  έργα άνω των 20 εκ. ευρώ για: αποκαταστάσεις - συντηρήσεις οδών, ασφαλτοστρώσεις, αποκαταστάσεις καθιζήσεων, αντιστηρίξεις, άρσεις καταπτώσεων, αντιπλημμυρικά, αθλητικά, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Θέλω να κάνω και μια παρένθεση. Η Περιφέρεια  αν και δεν ήταν στην αρμοδιότητά της  ανέλαβε πρωτοβουλίες και αποκατάστησε ζημιές στα παράλια της Πρέβεζας μετά τις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες. Γιατί έτσι εμείς θεωρούμε τη συνεργασία, την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενός τόπου, μιας περιοχής.

Συνδράμαμε  και διαθέσαμε  χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί το κλειστό Καναλακίου και σύντομα ακολουθεί  και της Φιλιππιάδας.

Είμαστε έτοιμοι,  όταν ανοίξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ, να ακούσουμε προτάσεις  των φορέων. Μαζί θα το σχεδιάσουμε, όπως  σχεδιάστηκε και το τρέχον περιφερειακό πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο τέλος σχεδόν της προεκλογικής περιόδου οι Ηπειρώτες, οι κάτοικοι της Πρέβεζας, πρέπει να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν τις προτάσεις, αλλά προπάντων να κρίνουν το έργο μας.

Να συγκρίνουν την Περιφέρεια Ηπείρου με τις άλλες Περιφέρειες:
·       Η Ήπειρος έλυσε το πρόβλημα των απορριμμάτων, κάποιες άλλες όχι.
·        Οι Ηπειρώτες δεν έχουν επιβαρυνθεί ούτε ευρώ   με πρόστιμα, για τη διαχείριση τους,    κάποιοι  άλλοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα.
·       Η Ήπειρος
είναι πρωτοπόρος  με το Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων.
πρώτη έκανε εκτεταμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και πριν της ανατεθεί η αρμοδιότητα πέρυσι τον Αύγουστο.
Έχει βραβευτεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον οδηγό του Πολίτη

IMG 4113

·       Η Ήπειρος είναι πρωτοπόρος και σε ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρώτοι εμείς αρχίσαμε να στηρίζουμε τους ΤΟΕΒ
Στην Ήπειρο ανατέθηκε πιλοτικά η σύνταξη των διαχειριστικών χαρτών βοσκής.
Η Ήπειρος είναι εκείνη που  συνέδραμε το Κεντρικό Κράτος με έργα, ώστε να μην χαθούν πόροι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.
Η  Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια που άπαξ δια παντός «διασφαλίζει» τα παράλιά της με βιολογικούς καθαρισμούς.
Δική μας είναι και η πρόταση για παροχή συνδρομής σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.  
Τι ακούμε για όλα αυτά: Απολύτως τίποτε. Στην αρχή κάποια από τα έργα μας, τα χαρακτήριζαν φαραωνικά.
Μετά άρχισαν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.  
Υπόσχονται έργα  που δεν μπορούν να γίνουν από την Περιφέρεια, γιατί απλά ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Κράτους  ή ακόμη και της Ε.Ε.  
Μας επιρρίπτουν ευθύνες για την ανεργία. Λες και  δεν υπάρχει ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει κρατική πολιτική, δεν υπάρχει γενική οικονομική κατάσταση.  
Το ίδιο και με το ΑΕΠ. Η αύξηση του,  παντού  εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την κεντρική οικονομική- αναπτυξιακή πολιτική. Παντού, πλην Ηπείρου.
Τις επενδύσεις   λίγο- πολύ τις παρουσιάζουν ως υπόθεση προσωπικών γνωριμιών.   
Νομίζουν –και το έχουν πει άλλωστε- πως οι Ηπειρώτες  δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.
Εμείς  όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το καλύτερο δυνατό για την Ήπειρο, για την Πρέβεζα.
Κάναμε άλματα μπροστά, αν και η θητεία μας συνέπεσε με τη μεγάλη οικονομική κρίση της πατρίδας μας.
Το δείχνουν οι αριθμοί, το δείχνουν οι υποδομές που δημιουργούνται.
Θέλω εδώ να πω και ένα λόγο για όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν τα κοινά στην Πρέβεζα, είτε νομάρχες, είτε δήμαρχοι, είτε βουλευτές, είτε στις αντιπολιτεύσεις:
Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο.
Όλοι είχαν αγάπη για τον τόπο τους και όλοι έβαλαν, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ζωή  σας.
Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έφτασε στο σημείο να λοιδωρεί άλλους, σαν «ξεπεσμένους», σαν μέλη «κλίκας» που κατέστρεψε τον τόπο.
Δυστυχώς αυτό δεν αφορά μόνον εκείνον που  εκφέρει και περιφέρει δημόσια εδώ και μήνες αυτούς τους ποταπούς χαρακτηρισμούς, αλλά και όσους συμπαρατάσσονται μαζί του.
Να θυμούνται μόνο ένα πράγμα: Εκείνος  όπως ήλθε, έτσι και θα φύγει. Αυτοί όμως θα συνεχίσουν να μένουν εδώ. Έχουν το χρόνο να το ξανασκεφτούν.
Στην πορεία μας, ενδεχομένως να κάναμε και λάθη, να δυσαρεστήσαμε και κάποιους πολίτες. Να είστε όμως  σίγουροι, πως δεν έγινε από πρόθεση. Ζητάμε λοιπόν μια δίκαια κρίση. Ζητάμε την ψήφο σας για να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει.  Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή σας. Ζητάμε καθαρή νίκη- εντολή από την πρώτη Κυριακή. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς εμπόδια, για να πάει η Ήπειρος, η Πρέβεζα ακόμη ψηλότερα.”

Αμέσως μετά ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Πρέβεζας, οι οποίοι είναι οι:

Βασιλάκης Περικλής

Βασιλείου Σπυριδούλα

Γιολδάσης Βασίλης

Γκούμας Αχιλλέας

Γούσης Χρήστος

Ευθυμίου Δήμητρα

Ιωάννου Ευστράτιος

Καλαμπόκης Σταύρος

Ματσίρας Χρήστος

Μπατίλας Βασίλειος

Παπαϊωάννου- Ιατρού Θεοδώρα

Ρίζου Βίκυ

Σπυρέλης  Μιχάλης

Χαϊτίδου Στέλλα

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Μαϊος 2019
Ο διαγωνισμός για το Άκτιο-Αμβρακία μήκους 48,5 χιλιομέτρων και συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι αλλά κουβαλάει στις πλάτες του όλες τις αμαρτίες και την οικονομική
25 Μαϊος 2019
Σε 78.335 ανέρχεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των ...
24 Μαϊος 2019
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σας ενημερώνει ότι η συμμετοχή στην πανελλαδική τριήμερη κινητοποίηση των εργαστηρίων στο νομό μας έφθασε στο 99%. ...
24 Μαϊος 2019
Ευχαριστούμε θερμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κον Στράτο Ιωάννου και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την διάθεση ...
24 Μαϊος 2019
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για μία σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού έργου KET4CP. ...

Αθλητισμός

25 Μαϊος 2019
Τα βλέμματα των φίλων του beach volley από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρώσει η Πρέβεζα τον Ιούλιο, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενέταξε στο επίσημο καλεντάρι των εθνικών και
24 Μαϊος 2019
Συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ. Το προσεχές Σάββατο 25/5 φιλοξενούνται στο ΔΑΚ Πρέβεζας ...
16 Μαϊος 2019
Η ομάδα του Zero Lake Run σε συνεργασία με τον Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο για πρώτη φορά διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στο οποίο ...
16 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το διοικητικό ...
15 Μαϊος 2019
Με το πέρας της διετούς θητείας (Ιούνιος 2017 – Μάιος 2019) του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού ...

Πολιτισμός

25 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα με εκλεκτούς
25 Μαϊος 2019
Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και για τρίτη συνεχή χρονιά μετά την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, των Δελφών και του Παναθηναϊκού ...
24 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας ...

Στήλες

25 Μαϊος 2012
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της Βαυαροκρατίας, στις 25 Μαϊου 1834. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της Αντιβασιλείας.
24 Μαϊος 2012
Ο Γάλλος τέως υπουργός εξωτερικών Σελεστέν Ζονάρ φτάνει στον Πειραιά, επικεφαλής του στόλου της Αντάντ, αποβιβάζει αγήματα στην ελληνική πρωτεύουσα ...
23 Μαϊος 2012
Ισραηλινοί απαγάγουν από την Αργεντινή στις 23 Μαϊου 1960 και οδηγούν στο Ισραήλ τον ανώτατο αξιωματούχο των SS, Άντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο για τη ...
22 Μαϊος 2012
Δολοφονική επίθεση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα. Ο Γρηγόρης ...
21 Μαϊος 2012
Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση στις 21 Μαϊου 1930, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του ...