Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 02:13

Καθαρή νίκη-εντολή από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Αλέκος Καχριμάνης από την Πρέβεζα(video+photos)

Καθαρή νίκη-εντολή από την πρώτη Κυριακή προκειμένου να πάει η Ήπειρος και η Πρέβεζα ακόμη ψηλότερα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης στην Πρέβεζα.

IMG 4156

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν υπό συνεχή βροχή, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος πλαισιωμένος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, περιφερειακούς συμβούλους και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Π.Ε. Πρέβεζας, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του και των έργων που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ενώ έριξε και τα βέλη του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο, τον οποίο ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει.

IMG 4098

“Από εμάς μη περιμένετε  υποσχέσεις και εξαγγελίες, που μπορεί να ακούγονται ωραία, αλλά  να μη μπορεί να εφαρμοστεί τίποτε στην πράξη. Από εμάς  ακούτε και θα ακούσετε μόνο αλήθειες. Για πράγματα που έγιναν, που γίνονται και ήδη προγραμματίστηκαν. Δεν πρόκειται επίσης να  ακούσετε   ύβρεις,   συκοφαντίες,    ασυναρτησίες. Δεν θα μιλήσουμε καν για τον βρώμικο πόλεμο, τις άθλιες και ξενόφερτες μεθόδους που  χρησιμοποιούνται στη  προεκλογική περίοδο.  Αυτές  είναι  ίδιον των αδυνάτων. Εκείνων που δεν έχουν καμία σχέση με τις  αξίες των Ηπειρωτών και του Ηπειρωτισμού. Όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Την Κυριακή 26 Μαΐου. Την ημέρα που οι Ηπειρώτες, εσείς όλοι αποφασίζετε. Επιλέγετε την παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την Ήπειρο μπροστά. Για να την πάει ακόμη ψηλότερα. Την παράταξη   της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας. Την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη” είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σημειώνοντας πως η εικόνα της περιοχής αλλάζει.

IMG 4114

Στην ομιλία του ο κ. Καχριμάνης ανέφερε:

“Η εικόνα του Νομού Πρέβεζας αλλάζει. Οι υπηρεσίες αναβαθμίζονται. Στην Π.Ε. Πρέβεζας υλοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί μεγάλα έργα που ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.
Κάθε μεγάλο έργο έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί  προστατεύουν το περιβάλλον. Τελείωσε της Πάργας, κατασκευάζονται σε Λούτσα-Κανάλι, σε όλη την παραλία, προχωράμε σύντομα σε Καναλάκι και Αμμουδιά. Με καθαρές θάλασσες, αποκτούμε πρόσθετο πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας.
Δώσαμε οριστική λύση με τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με την κατασκευή του εργοστασίου.  Έργα που δεν έχουν μόνο περιβαλλοντική διάσταση, αλλά και αναπτυξιακή.

IMG 4136
Η Πρέβεζα αποκτά νέα σύγχρονη είσοδο. Ήδη στάλθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις.  Ο χώρος της Αρχαίας Νικόπολης ενοποιείται και  ανοίγει έτσι και ο δρόμος για την ένταξή της στα μνημεία της  Unesco.
Προχωρούν οι  διαδικασίες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, περιμένουμε την τελική έγκριση από το ΚΑΣ.  Από χώρος εγκατάλειψης και παραβατικότητας, θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο διοικητήριο, στολίδι και σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη Πρέβεζα.
Προχωρούμε  επιτέλους στη σύνδεση Κόμβου Καμπής με τη Γέφυρα Καλογήρου, διαθέτοντας 35 εκ. ευρώ από πόρους του δικού μας ΕΣΠΑ. Το είπε το Σάββατο και ο Πρωθυπουργός.
Νέοι κόμβοι κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται ή βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ( Σε Αμμουδιά,   Βράχο, Φιλιππιάδα,     Λιποχωβίτη (Ζέφυρος),   Καψιώχα,   Μονολίθι,  Καμπή –Γέφυρα Καλογήρου, Γέφυρα στην είσοδο του Καναλακίου].
Προχωράμε στην αλλαγή και βελτίωση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο.
Ωριμάζουμε νέα μεγάλα οδικά έργα:   από Κόμβο Παραμυθιάς επί της Εγνατίας μέχρι το Μεσοπόταμο για τη σύνδεση της Εγνατίας με την περιοχή Φαναρίου, από Πάργα μέχρι Πρέβεζα. Έργα που όπως και το Καμπή – Γέφυρα Καλογήρου ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπ. Υποδομών, από το οποίο πρέπει να  προχωρήσουν οι τελικές διαδικασίες. Κι εδώ πρέπει να το πω πώς έχουν καθυστερήσει οι μελέτες της Ε.Ο. Πρέβεζα- Γέφυρα Καλογήρου.

IMG 4123
Η Ήπειρος, η Πρέβεζα στηρίζει την ανάπτυξη της στον πρωτογενή τομέα. Ξεκινήσαμε από τα βασικά:  Στηρίξαμε και στηρίζουμε οικονομικά τους ΤΟΕΒ ώστε να  διατηρούν σε λειτουργικότητα τα αντλιοστάσια και   τα δίκτυά τους.   Έτσι τα τελευταία χρόνια μπορούν και καλλιεργούν, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, οι αγρότες σήμερα τα χωράφια μας.
Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στο Υπ. Οικονομικών για  τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Προτείναμε   χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.
Αναρωτήθηκε  υποψήφιος,   γιατί δεν το κάναμε  αυτό με την Συνεταιριστική Τράπεζα. Ναι, είναι απλό: Εμείς θέλουμε να  απαλλάξουμε τους ΤΟΕΒ, τους αγρότες από τα υψηλά επιτόκια της ΔΕΗ και των Τραπεζών και όχι να τους στείλουμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Εγγειοβελτιωτικά έργα, Βελτίωση αγροτικών δρόμων, προσβάσεις προς αγροκτηνοτροφικές μονάδες, αποστραγγιστικά έργα, άλλα έχουν υλοποιηθεί και άλλα έχουν προγραμματιστεί  με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Βάλαμε νέους στο αγροτικό επάγγελμα. 
Στηρίξαμε έμπρακτα την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών μας προϊόντων.  Έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις. Είναι τομέας στον οποίο δίνουμε βαρύτητα τη νέα περιφερειακή περίοδο.
Προετοιμάσαμε και είναι ώριμα για ένταξη η «Διαμόρφωση Ρέματος Καρυδά» και η «Οριοθέτηση του  ρέματος Τούση Πάργας». Συντάσσουμε μελέτη για την οριοθέτηση της όχθης του Αχέροντα.
Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων  της Πρέβεζας και μελέτες εκσυγχρονισμού τους για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τα αλιευτικά καταφύγια Βάλτου, Κερέτζας, Αμμουδιάς, Καστροσυκιάς, Λυγιάς και Μύτικα.  Το  αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα   έχει ήδη  ενταχθεί στο Interreg με προϋπολογισμό 2.887.000 € . Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε και η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας.  Ετοιμάζουμε και  μελέτη  για Καταδυτικό Πάρκο στην Πρέβεζα.

IMG 4097
Δώσαμε έντονο το στίγμα μας στον πολιτισμό. Κορωνίδα το πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, που συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με τοπικά προϊόντα.
Στηρίξαμε, όταν και όποτε χρειάστηκε,  τις δομές υγείας. Μεταξύ άλλων προμηθεύσαμε το νοσοκομείο με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και με φορητούς εκπαιδευτικούς απινιδωτές.

Προετοιμάζουμε και την ενεργειακή του αναβάθμιση, μέσω της οποία θα γίνουν σημαντικές λειτουργικές παρεμβάσεις. Συντηρήσαμε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και έτσι καλύπτονται το καλοκαίρι οι ανάγκες της παραλιακής Πρέβεζας.
Ανοίξαμε ομπρέλα προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες με   πρωτοβουλία της Π.Ε. Πρέβεζας και τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.
Στον τουρισμό ανοίξαμε νέες αγορές. Έχουμε μετρήσιμα και άκρως θετικά αποτελέσματα.    Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το 2017 είχαμε υπερδιπλάσια αύξηση αφίξεων σε σχέση με την αύξηση στην Ελλάδα: 20% έναντι 9,5%. Το 2018 είχαμε επιπλέον αύξηση της τάξης του 3,3% και για το 2019 διαφαίνεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες πύλες εισόδου της Ηπείρου. 
Προχωρούμε το πολύπλευρα σημαντικό «Πρόγραμμα για την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα».
Ο Αμβρακικός με την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων, θα πάρει μια πραγματική «ανάσα».   
Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.  Συμβάλλαμε για την αύξηση του αριθμού εντάξεων  επενδυτικών σχεδίων τουρισμού στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝΕΚ. Εντάχθηκαν 420 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 125 εκ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά την Πρέβεζα. Έτσι διατηρήσαμε στο ακέραιο το περιφερειακό μας πρόγραμμα για επενδύσεις σε άλλους κλάδους.

IMG 4164
Προκηρύσσουμε τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για νέους επιστήμονες.
Προκηρύξαμε το LEADER:  Και εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση: Υποψήφιος Περιφερειάρχης, θεώρησε το πρόγραμμα προεκλογικό, αλλά κάλεσε τους επενδυτές να καταθέσουν φακέλους, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να τους πληρώσει ο ίδιος μέχρι τέλος Δεκεμβρίου:  ας μη κουράζεται αδίκως:  Οι ημερομηνίες καθορίζονται από το Υπουργείο. Οι προτάσεις κατατίθενται από μεθαύριο Τετάρτη μέχρι και την 30η Αυγούστου. Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί καν η αξιολόγηση των φακέλων. Είπαμε: Καθαρές κουβέντες, μόνο αλήθειες.
Συνδράμαμε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της ΠΕ Πρέβεζας, για την αντιμετώπιση επειγουσών υποχρεώσεών τους και όχι μόνο.
Έχουμε εκτελέσει  έργα άνω των 20 εκ. ευρώ για: αποκαταστάσεις - συντηρήσεις οδών, ασφαλτοστρώσεις, αποκαταστάσεις καθιζήσεων, αντιστηρίξεις, άρσεις καταπτώσεων, αντιπλημμυρικά, αθλητικά, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Θέλω να κάνω και μια παρένθεση. Η Περιφέρεια  αν και δεν ήταν στην αρμοδιότητά της  ανέλαβε πρωτοβουλίες και αποκατάστησε ζημιές στα παράλια της Πρέβεζας μετά τις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες. Γιατί έτσι εμείς θεωρούμε τη συνεργασία, την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενός τόπου, μιας περιοχής.

Συνδράμαμε  και διαθέσαμε  χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί το κλειστό Καναλακίου και σύντομα ακολουθεί  και της Φιλιππιάδας.

Είμαστε έτοιμοι,  όταν ανοίξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ, να ακούσουμε προτάσεις  των φορέων. Μαζί θα το σχεδιάσουμε, όπως  σχεδιάστηκε και το τρέχον περιφερειακό πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο τέλος σχεδόν της προεκλογικής περιόδου οι Ηπειρώτες, οι κάτοικοι της Πρέβεζας, πρέπει να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν τις προτάσεις, αλλά προπάντων να κρίνουν το έργο μας.

Να συγκρίνουν την Περιφέρεια Ηπείρου με τις άλλες Περιφέρειες:
·       Η Ήπειρος έλυσε το πρόβλημα των απορριμμάτων, κάποιες άλλες όχι.
·        Οι Ηπειρώτες δεν έχουν επιβαρυνθεί ούτε ευρώ   με πρόστιμα, για τη διαχείριση τους,    κάποιοι  άλλοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα.
·       Η Ήπειρος
είναι πρωτοπόρος  με το Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων.
πρώτη έκανε εκτεταμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και πριν της ανατεθεί η αρμοδιότητα πέρυσι τον Αύγουστο.
Έχει βραβευτεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον οδηγό του Πολίτη

IMG 4113

·       Η Ήπειρος είναι πρωτοπόρος και σε ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρώτοι εμείς αρχίσαμε να στηρίζουμε τους ΤΟΕΒ
Στην Ήπειρο ανατέθηκε πιλοτικά η σύνταξη των διαχειριστικών χαρτών βοσκής.
Η Ήπειρος είναι εκείνη που  συνέδραμε το Κεντρικό Κράτος με έργα, ώστε να μην χαθούν πόροι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.
Η  Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια που άπαξ δια παντός «διασφαλίζει» τα παράλιά της με βιολογικούς καθαρισμούς.
Δική μας είναι και η πρόταση για παροχή συνδρομής σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.  
Τι ακούμε για όλα αυτά: Απολύτως τίποτε. Στην αρχή κάποια από τα έργα μας, τα χαρακτήριζαν φαραωνικά.
Μετά άρχισαν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.  
Υπόσχονται έργα  που δεν μπορούν να γίνουν από την Περιφέρεια, γιατί απλά ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Κράτους  ή ακόμη και της Ε.Ε.  
Μας επιρρίπτουν ευθύνες για την ανεργία. Λες και  δεν υπάρχει ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει κρατική πολιτική, δεν υπάρχει γενική οικονομική κατάσταση.  
Το ίδιο και με το ΑΕΠ. Η αύξηση του,  παντού  εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την κεντρική οικονομική- αναπτυξιακή πολιτική. Παντού, πλην Ηπείρου.
Τις επενδύσεις   λίγο- πολύ τις παρουσιάζουν ως υπόθεση προσωπικών γνωριμιών.   
Νομίζουν –και το έχουν πει άλλωστε- πως οι Ηπειρώτες  δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.
Εμείς  όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το καλύτερο δυνατό για την Ήπειρο, για την Πρέβεζα.
Κάναμε άλματα μπροστά, αν και η θητεία μας συνέπεσε με τη μεγάλη οικονομική κρίση της πατρίδας μας.
Το δείχνουν οι αριθμοί, το δείχνουν οι υποδομές που δημιουργούνται.
Θέλω εδώ να πω και ένα λόγο για όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν τα κοινά στην Πρέβεζα, είτε νομάρχες, είτε δήμαρχοι, είτε βουλευτές, είτε στις αντιπολιτεύσεις:
Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο.
Όλοι είχαν αγάπη για τον τόπο τους και όλοι έβαλαν, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ζωή  σας.
Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έφτασε στο σημείο να λοιδωρεί άλλους, σαν «ξεπεσμένους», σαν μέλη «κλίκας» που κατέστρεψε τον τόπο.
Δυστυχώς αυτό δεν αφορά μόνον εκείνον που  εκφέρει και περιφέρει δημόσια εδώ και μήνες αυτούς τους ποταπούς χαρακτηρισμούς, αλλά και όσους συμπαρατάσσονται μαζί του.
Να θυμούνται μόνο ένα πράγμα: Εκείνος  όπως ήλθε, έτσι και θα φύγει. Αυτοί όμως θα συνεχίσουν να μένουν εδώ. Έχουν το χρόνο να το ξανασκεφτούν.
Στην πορεία μας, ενδεχομένως να κάναμε και λάθη, να δυσαρεστήσαμε και κάποιους πολίτες. Να είστε όμως  σίγουροι, πως δεν έγινε από πρόθεση. Ζητάμε λοιπόν μια δίκαια κρίση. Ζητάμε την ψήφο σας για να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει.  Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή σας. Ζητάμε καθαρή νίκη- εντολή από την πρώτη Κυριακή. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς εμπόδια, για να πάει η Ήπειρος, η Πρέβεζα ακόμη ψηλότερα.”

Αμέσως μετά ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Πρέβεζας, οι οποίοι είναι οι:

Βασιλάκης Περικλής

Βασιλείου Σπυριδούλα

Γιολδάσης Βασίλης

Γκούμας Αχιλλέας

Γούσης Χρήστος

Ευθυμίου Δήμητρα

Ιωάννου Ευστράτιος

Καλαμπόκης Σταύρος

Ματσίρας Χρήστος

Μπατίλας Βασίλειος

Παπαϊωάννου- Ιατρού Θεοδώρα

Ρίζου Βίκυ

Σπυρέλης  Μιχάλης

Χαϊτίδου Στέλλα

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Αυγούστου 2019
Ο σύλλογος ιστορικου κέντρου απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Ο σύλλογος ιστορικου κέντρου με χαρά ανακοινώνει πως το Σάββατο 24 Αυγούστου, στην πόλη μας Πρέβεζα, θα γιορτάσουμε την Λευκή
19 Αυγούστου 2019
Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 19:00 το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. 1. Επικαιροποίηση ...
19 Αυγούστου 2019
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Τρίτη 20-8-2019 θα ξεκινήσει ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων ...
19 Αυγούστου 2019
Την αδυναμία γνωμάτευσης επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο/ δραστηριότητα: «Δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας εκτροφής ...
18 Αυγούστου 2019
Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μουζακαίικα της Δ.Ε. Φαναρίου του Δήμου Πάργας ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 ...

Αθλητισμός

19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Γιώργος Λαζανάς: “Για πρώτο φιλικό πιστεύω πήγαμε πάρα πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπως μας είχε πει και ο
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Μιχάλης Βλάχος: “Είμαι ευχαριστημένος από πολλά πράγματα, αλλά είναι και κάποια σημεία ...
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του Παναιτωλικού Κ20, Βασίλης Ξανθόπουλος: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εδώ. Θα ήθελα να ...
18 Αυγούστου 2019
“Πρώτο δείγμα: ΘΕΤΙΚΟΝ!” για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, ο οποίος στο πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας του, εν' όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στο ...
16 Αυγούστου 2019
Στο στάδιο των φιλικών αγώνων εισέρχεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Πρέβεζα, εν' όψει της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και η ...

Πολιτισμός

16 Αυγούστου 2019
Στο δημοτικό κηποθέατρο Πρέβεζας επέστρεψε μετά από 7 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης και μπορεί το 2012 η βροχή να είχε αποτρέψει πολλούς από το να δώσουν το παρών σε εκείνη τη συναυλία, ωστόσο φέτος
15 Αυγούστου 2019
Με τη γιορτή της Σαρδέλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης , κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας ...
15 Αυγούστου 2019
Στη συλλογὴ διηγημάτων Κόμπο τον κόμπο όλες σχεδόν οι ιστορίες έχουν τη μορφή της εξομολόγησης ή της εξιστόρησης γεγονότων που αφορούν το ...
13 Αυγούστου 2019
Μίλτος Πασχαλίδης liveΤετάρτη 14 ΑυγούστουΔημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας Την Τετάρτη 14 Αυγούστου ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στην Πρέβεζα στα ...
13 Αυγούστου 2019
Ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας υποδέχεται το Δημήτρη Μυστακίδη και τους εξαιρετικούς μουσικούς του την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, και ώρα 21:30 στο ...

Στήλες

19 Αυγούστου 2012
Στις 19 Αυγούστου 1692 πέντε γυναίκες κι ένας ιερέας εκτελούνται στο Σάλεμ, με την κατηγορία της εξάσκησης μαγείας.   1944: Ξεκινά η εξέγερση του λαού του Παρισιού, ενάντια στους Ναζί
09 Αυγούστου 2012
Στις 10 Αυγούστου 1961 γίνεται η πρεμιέρα μετ' εμποδίων για την ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη «Συνοικία το όνειρο», με πρωταγωνιστές τους ...
07 Αυγούστου 2012
Στις 7 Αυγούστου 1942 διεξάγεται η Μάχη του Γκουανταλκανάλ. Πρόκειται για την πρώτη επιθετική ενέργεια των Αμερικανών στον Ειρηνικό, κατά τη διάρκεια ...
30 Ιουλίου 2012
Η Yπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, στη Διάσκεψη των υπουργών ...
29 Ιουλίου 2012
Ο Ιωάννης Καποδίστριας διανέμει σε ακτήμονες 200.000 στρέμματα εθνικής γης, την 29η Ιουλίου 1829.     1014: Η μάχη στο Κλειδί: ...