Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 01:01

Ευκλείδης Φονταράς: “Αξίζουμε της εμπιστοσύνης των πολιτών - Γίνεσαι δήμαρχος για να υπηρετήσεις αυτούς που σε εξέλεξαν – χωρίς διαπλοκές και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας με την παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς μίλησε στο atpreveza.gr, για την επικείμενη εκλογική μάχη, ανέλυσε το όραμά του για το δήμο Πρέβεζας και έδωσε το πολιτικό στίγμα της επόμενης ημέρας για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα για το δήμο. 

 

-Για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος τη “Στροφή στο Μέλλον” και εσένα προσωπικά ως δήμαρχο για το δήμο της Πρέβεζας;

“Πιστεύω ότι εκπέμπουμε μια αξιοπιστία. Έχουμε δείξει έναν χαρακτήρα, ο οποίος είναι σταθερός, ο οποίος δεν έχει μέσα διαπλοκές και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι. Δεν έχει υποσχέσεις κενές και έχουμε μια φερεγγυότητα. Την έχουμε αποδείξει αυτή σε όλες τις δραστηριότητες μας είτε ήταν επαγγελματικές είτε ήταν κοινωνικές δράσεις και αξίζουμε της εμπιστοσύνης των πολιτών του δήμου Πρέβεζας και πιστεύω ότι στο τέλος θα την έχουμε”.

 

 

Όταν πάντα πίσω από το μυαλό σου είναι να ξαναβγείς ή να μην έρθεις σε σύγκρουση είναι επόμενο να επικρατήσει πλήρης αδράνεια”

 

 60580289 2187842521526299 5732919335928725504 n

-Μετρήσατε τη δυσαρέσκεια των πολιτών σε βασικά ζητήματα καθημερινότητας,μέσα από ένα ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο που είχατε στην ιστοσελίδα του συνδυασμού. Τι θεωρείτε ότι δεν λειτούργησε καλά στον ενιαίο Δήμο Πρέβεζας;

“Ήταν μια εννιαετία που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τη χαρακτηρίζει η αδράνεια, το δεν κάνω τίποτα, δεν παίρνω θέση, δεν σπάω αυγά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Μια δημοτική αρχή χωρίς όραμα. Βλέπουμε το δήμαρχο να μην ξέρει ο ίδιος σχεδόν κανένα θέμα και να παραπέμπει συνεχώς στους αντιδημάρχους, οι οποίοι αντιδήμαρχοι πολιτεύονται με μοναδικό κριτήριο την άγρα ψήφων, τις εξυπηρετήσεις και όλα αυτά που βλέπουμε με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες με τις ασφαλτοστρώσεις, με τις χαλικοστρώσεις κτλ λες και ξαφνικά έπεσαν χρήματα εξ' ουρανού, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν. Ήταν η νοοτροπία του έχω την εξουσία και τη μοιράζω όπως θέλω και με σκοπό να μην τη χάσω, πρέπει κάνω εξυπηρετήσεις, να τάξω, να κάνω ρουσφέτια, ενώ στην πραγματικότητα θα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή αυτός που εκλέγεται πρέπει να είναι ο υπηρέτης του λαού. Γίνεσαι δήμαρχος για να υπηρετήσεις αυτούς που σε εξέλεξαν, όχι για να ασκείς εξουσία και να είσαι υπεράνω όλων και να διατάζεις. Αυτό το σχέδιο δεν το υπηρέτησε η παρούσα δημοτική αρχή και για αυτό δεν έχει κάνει και τίποτα. Όταν πάντα πίσω από το μυαλό σου είναι να ξαναβγείς ή να μην έρθεις σε σύγκρουση είναι επόμενο να επικρατήσει πλήρης αδράνεια”.

-Η περίοδος από το 2010 ήταν μια περίοδος γενικευμένης κρίσης που επηρέασε και τους δήμους. Ποιες στοχευμένες ενέργειες θα κάνει η δική σας δημοτική αρχή αν εκλεγεί, προκειμένου να αποκτήσει μια μεγαλύτερη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εκεί που μπορούμε να πούμε ότι πάσχει ο δήμος Πρέβεζας ενώ άλλοι δήμοι όπως ο δήμος Τρικκαίων ξεχωρίζουν;

“Μέχρι και ο δήμος Ζηρού κοντεύει να γίνει πρωταθλητής, ενώ εμείς τώρα τελευταία πήραμε χρηματοδοτήσεις από κάποια προγράμματα τα οποία στην ουσία μας τα έδωσαν και αναγκαστικά, οπως το Φιλόδημος.

Εμείς σκοπεύουμε να πάρουμε ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα ασχολούνται και θα ψάχνουν αυτά τα προγράμματα και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε μελέτες, τις οποίες θα έχουμε έτοιμες ούτως ώστε όταν βρεθούν αυτά τα προγράμματα τότε να ζητάμε χρηματοδότηση. Υπάρχουν σχέδια συγκεκριμένα για πολλές προτεραιότητες, ήδη όταν παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας είπαμε αρκετά πράγματα εκεί. Είπαμε ας πούμε για το Κάστρο του Παντοκράτορα το οποίο καταρέει, για τη σταδιακή υλοποίηση του ΣΒΑΚ, για το νεκροταφείο, είχαμε πει αρκετά πράγματα. Όλα αυτά θα φροντίσουμε να φτάσουμε να εκπονήσουμε μελέτες στη φάση της μελέτης εφαρμογής και μετά περιμένοντας τα διάφορα προγράμματα σιγά-σιγά να ενταχθούν για χρηματοδότηση και υλοποίηση”.

 

Δεν είναι πρόθεσή μας να χτίσουμε πεντάστερα ξενοδοχεία στα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας”

 

-Μιας και είπαμε για την παρουσίαση του προγράμματος, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τα πρώην στρατόπεδα και τα κάστρα. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα στο πρόγραμμα, αλλά υπάρχει και ένα master plan, μια πρόταση που έχει εκπονήσει ο δήμος Πρέβεζας. Θα πατήσετε πάνω σε αυτό ή θα έχετε μια άλλη προσέγγιση;

“Η προσέγγισή μας είναι τελείως διαφορετική. Δεν θα πατήσουμε σε αυτή τη μελέτη, την οποία στην ουσία την εκπόνησε ο στρατός κακά τα ψέματα και την πλήρωσε ο δήμος. Δεν είναι πρόθεσή μας να χτίσουμε πεντάστερα ξενοδοχεία ιδιαίτερα στο στρατόπεδο Σολωμού, στο καλύτερο σημείο της πόλης. Δεν είμαστε εναντίον των πεντάστερων, χρειάζονται κι αυτά, αλλά όχι εκεί. Στόχος μας είναι ότι όσο μεγαλύτερη ελεύθερη έκταση που υπάρχει στο δήμο και μέχρι σήμερα “ανήκει” στο στρατό, να περιέλθει στην κατοχή του δήμου τελικώς και επειδή αυτές οι εκτάσεις διέπονται από μια πολύ αυστηρή νομοθεσία που είναι γνωστή και μόνο ο στρατός μπορεί να τις διαχειριστεί, εμείς θα προσπαθήσουμε να επιμείνουμε στην αλλαγή της νομοθεσίας.

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μητροπολίτη σχετικά με αυτό το θέμα, ο οποίος είπε κάτι πολύ σωστό. Οι νόμοι αλλάζουν. Οπότε κάποιες περιοχές που είναι προστατευόμενες όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα κάστρα, αυτές είτε μπορούν να περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο είτε ας πούμε για παράδειγμα γνώμη μας είναι το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου να περιέλθει στην κυριότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου εκεί μέσα μπορεί να στεγαστεί και η εφορεία αρχαιοτήτων αλλά και διάφορα μουσεία όπως ένα εκκλησιαστικό μουσείο, για το οποίο ο δήμος είχε παραχωρήσει χώρο αλλά μάλλον ήταν ακατάλληλος και δεν υλοποιήθηκε ή να στεγαστεί το μουσείο της πόλης που κάποιοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για να δημιουργήσουν.

Η άποψή μας είναι λοιπόν ότι αυτές οι εκτάσεις θα πρέπει να έρθουν στην κυριότητα του δήμου και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και το άλλο νομοθέτημα, που ήταν το τελευταίο νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας πριν φύγει από την εξουσία, που προβλέπει ότι εκτάσεις που είναι υπό απαλλοτρίωση και δεν απαλλοτρίωνονται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα περιέρχονται ξανά στην κυριότητα των ιδιοκτητών τους και πολεοδομούνται σύμφωνα με τους όρους των γύρω οικοδομικών τετραγώνων. Κι έτσι χάσαμε τον Ορυζόμυλο, ο οποίος οικοδομείται και έτσι κινδυνεύουμε να χάσουμε το πράσινο στα καλάμια και θα χάσουμε όλες τις κοινόχρηστες εκτάσεις που είναι υπό απαλλοτρίωση.

Οπότε, οι νόμοι αλλάζουν και θα επιμείνουμε στην αλλαγή του νόμου ή στη δημιουργία εξαιρέσεων από τον τρέχοντα νόμο κάποιων “φιλέτων” ή κάποιων εκτάσεων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά”.

 

Είναι μονόδρομος η συνεργασία αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό για την Πρέβεζα”

 

-Όλα αυτά είναι εφόσον γίνετε δημοτική αρχή. Στην περίπτωση που θα είστε αντιπολίτευση βλέπετε να υπάρχει πεδίο συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις που θα βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας;

“Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε. Αν κρίνουμε από την εμπειρία που έχουν και οι τωρινοί μας δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι πάντα κατέθεταν τεκμημεριωμένες απόψεις και θέσεις, πολλές φορές έγιναν δεκτές αυτές οι απόψεις και θέσεις γιατί ήταν “δουλεμένες”, είχαμε δουλέψει εκ των προτέρων. Και πιστεύω ότι με αυτή την τακτική, όταν καταθέτεις προτάσεις οι οποίες έχουν βάρος και αξία και έχουν δουλευτεί, θα συγκινηθούν κι άλλοι στο τέλος και θα συναινέσουν ή εμείς θα συναινέσουμε με τις προτάσεις κάποιων άλλων εφόσον είναι εξίσου τεκμημεριωμένες. Πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία αν θέλουμε κάτι να γίνει γιατί χωρίς συνεργασία θα παραμείνουμε στο μοντέλο του δουλεύουμε κάτω από το τραπέζι για να εξυπηρετούμε προσωπικά συμφέροντα”.

-Μιας και μιλήσατε για τη Δημοτική Ριζοπαστική Συνεργασία και τους δημοτικούς συμβούλους που είναι στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο, τον πρόγονο ας πούμε της “Στροφής στο μέλλον”. Είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό ζήτημα. Ήταν η “αποτυχία” της επιλογής του Δημήτρη Βασιλείου ως επικεφαλής, ο οποίος αποχώρησε. Και εσείς αναδειχθήκατε ως επικεφαλής της παράταξης με ψηφοφορία. Η διαδικασία αυτή φανερώνει ίσως ένα έλλειμμα φιλοδοξίας για το δημαρχιακό θώκο; Χρεώνεται στην παράταξή σας και από αντιπάλους αυτό...

“Θα είμαι ειλικρινής, δεν ήταν στους στόχους μου ντε και καλά να γίνω δήμαρχος αλλά ό,τι αναλαμβάνω το κάνω σωστά οπότε κι αυτό προσπαθώ να το κάνω πάρα πολύ σωστά. Έχω πάρει αυτό το ρόλο πάρα πολύ ζεστά, έχω βγει με αξιώσεις και πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθω. Φυσικά έχω βάλει και κόκκινες γραμμές, η συμπεριφορά μου δεν αλλάζει, είμαι αυτός που είμαι και βγαίνω στον πολιτικό στίβο με πολλές αξιώσεις και με σιγουριά”.

 61008098 2308011052854002 1205633122834579456 n

Αν δε σου αρέσει κάτι δε το κάνεις, αν δε το αισθάνεσαι δε το κάνεις. Όλα αυτά, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, θέλουν ένα μεράκι”

 

-Είστε ένας άνθρωπος επίσης, που είναι πολύ δραστήριος στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του δήμου Πρέβεζας. Ασχολείστε με την κινηματογραφική λέσχη, με τον αεραθλητισμό κ.α. Γνωρίζετε το ζήλο των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της Πρέβεζας. Πόσο δύσκολο είναι να αποκτήσει η Πρέβεζα τελικά έναν σύγχρονο δημοτικό κινηματογράφο; Γιατί η πόλη έχει μείνει πίσω σε επίπεδο εξωστρέφειας;

“Αν είναι δύσκολο να έχει δημοτικό κινηματογράφο; Πόσες φορές έχετε δει κάποιον από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να έρχεται για να δει μία κινηματογραφική παράσταση; Πρέπει ο άλλος να το θέλει, να το πονάει, να το αγαπήσει. Όταν δεν τον ενδιαφέρει το κάνει τελείως τυπικά. Θυμάμαι το Δήμαρχο σε κάποιες εμφανίσεις του στο Jazz Festival με κάποιους συμβούλους του μαζί. Κάθισε, άκουσε κάποια κομμάτια για λίγα λεπτά, απηύθυνε έναν χαιρετισμό και έφυγε. Αν δε σου αρέσει κάτι δε το κάνεις, αν δε το αισθάνεσαι δε το κάνεις. Όλα αυτά, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, θέλουν ένα μεράκι. Οπότε αν δεν έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχεις το ανοικτό μυαλό να ακούσεις και ανθρώπους που το αγαπάνε και το θέλουν. Οπότε γίνεται και δύσκολο να δοθούν οι λύσεις”.

-Η Πρέβεζα έχει ένα Γενικό Πολεοδομικό. Γιατί παρουσιάζει τόσο μεγάλη δυστοκία η υλοποίησή του; Για το νέο νεκροταφείο στο Νεοχώρι για παράδειγμα, όπου υπάρχουν και αντιδράσεις κατοίκων. Ποια είναι η γνώμη σας;

“Το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού δεν το γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Ωστόσο θα πρέπει να εκπονηθούν κάποιες μελέτες. Μελέτες πράξεων αναλογισμού κ.α. Στις μελέτες γενικώς πάσχουμε, γιατί υποτίθεται δεν έχουμε χρήματα. Υπάρχει η αντίδραση των κατοίκων του Νεοχωρίου, οι οποίοι ισχυρίζονται πως δεν είναι κατάλληλα τα χώματα με βάση κάποιες έρευνες του ΙΓΜΕ. Αυτό θα το δούμε και το ζήτημα θα λυθεί άμεσα γιατί η κατάσταση στο νυν κοιμητήριο δεν τιμά κανέναν μας. Είναι θέμα πολιτισμού”.

Η χωρική επέκταση της ΔΕΥΑΠ θα πρέπει να προχωρήσει”

-Έχει γίνει συζήτηση πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο για το βιολογικό καθαρισμό του Λούρου. Υπάρχει μέλλον σε αυτό το έργο; Και ποια η γνώμη σας για την επέκταση της ΔΕΥΑΠ και στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου;

“Το έργο του βιολογικού που καθυστερεί πάνω από 10 χρόνια, πρώτα απ' όλα πρέπει να ολοκληρωθεί. Εκεί πιθανώς να αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν κακοτεχνίες. Δεν ξέρουμε δηλαδή αν και κατά πόσο θα δουλέψει αυτό το έργο σε τελικό στάδιο. Πρέπει όμως να δουλέψει και να αρθούν οι κακοτεχνίες.

Στο δεύτερο ερώτημά σας, η χωρική επέκταση της ΔΕΥΑΠ θα πρέπει να προχωρήσει. Η παρούσα δημοτική αρχή δεν το κάνει. Υπάρχουν κάτοικοι στις δημοτικές αυτές ενότητες που δεν πληρώνουν όσα πρέπει να πληρώνουν, σε σχέση με άλλους συμπολίτες μας. Και μάλιστα διαμαρτύρονται κάτοικοι ότι γειτονιές στο Λούρο το καλοκαίρι δεν έχουν νερό. Ότι οι δεξαμενές τους βρομίζουν, ότι έχουν βατράχια κ.ο.κ. Πρέπει να έχεις καλές παροχές, οι οποίες και θα πληρώνονται. Και δε μιλάμε για υπέρογκα ποσά, αλλά στοιχειώδη. Θα πρέπει να επεκταθεί η ΔΕΥΑΠ σε όλο τον Δήμο και αυτό θα είναι προς όφελος όλων. Και των κατοίκων στις περιοχές αυτές και όλου του Δήμου. Δε θα υπάρχουν απώλειες νερού”.

 

Εμείς θέλουμε να δώσουμε φωνή σε αυτούς τους ανθρώπους (των μικρών κοινοτήτων). Θέλουμε να τους ακούσουμε. Δε θέλουμε να επιβάλουμε έναν Πρόεδρο, ο οποίος θα μας φέρει ψήφους κάνοντας ρουσφέτια περιστασιακά”

 

-Είπατε προηγουμένως για αποσπασματικά έργα στις μικρές κοινότητες του Δήμου. Έχετε ένα πλάνο γι' αυτές τις μικρές κοινότητες, που αισθάνονται πολλές φορές ξεχασμένες; Γιατί ένας κάτοικος σε αυτές τις κοινότητες να επιλέξει τη “Στροφή στο Μέλλον”;

Εμείς θέλουμε να δώσουμε φωνή σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλουμε να τους ακούσουμε. Δε θέλουμε να επιβάλουμε έναν Πρόεδρο, ο οποίος θα μας φέρει ψήφους κάνοντας ρουσφέτια περιστασιακά. Κάποιοι Πρόεδροι κάνουν τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους. Δεν είναι ο ρόλος του Προέδρου να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτά τα κάνουν τα συνεργεία του Δήμου. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να αναφέρει τα προβλήματα στην αρμόδια υπηρεσία. Εφόσον όμως τα συνεργεία είναι “πιασμένα” από τον Αντιδήμαρχο για να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα του στυλ ''θα πάμε εδώ, θα πάμε εκεί, θα πάμε παραπέρα...”, για να βολέψουμε όποιον θέλουμε, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν πάει καλά και για τις τοπικές κοινότητες, και για τη διοίκηση του Δήμου. Για τις υπηρεσίες του Δήμου. Γιατί με αυτόν τον τρόπο ακυρώνονται όλες οι ενδιάμεσες βαθμίδες των υπαλλήλων. Από το διευθυντή, τον προϊστάμενο, τους αρμόδιους υπαλλήλους κτλ.

Εμείς θα ακούσουμε τα συμβούλια κοινοτήτων και αυτός είναι κι ένας λόγος που δεν κατεβάσαμε συμβούλια κοινότητας. Δε θέλαμε να... φυτέψουμε ανθρώπους δικούς μας. Θέλαμε οι ίδιες οι κοινωνίες να επιλέξουν εκείνους που θεωρούν ικανούς να τους αντιπροσωπεύσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντά τους”.

-Είναι ώριμη η κοινωνία να ψηφίσει στην αυτοδιοίκηση με πολιτικά κριτήρια και όχι με κριτήρια συγγενικά ή ωφελιμιστικά;

Δεν μπορώ να το πω αυτό. Αναρωτιέμαι για παράδειγμα. Όλος ο κόσμος στις περιοδείες μας, μας ''αγαπάει''. Μας “παντρεύονται” κιόλας; Θεωρώ πάντως ότι σιγά-σιγά και η κοινωνία φεύγει από το κριτήριο του συγγενή ή του φίλου και βλέπουμε πλέον ότι το κοινωνικό είναι πάνω από το ατομικό. Παύουμε να αναζητούμε την ατομική πρόοδο απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Αυτή την άποψη έχω”.

 

-Κλείνοντας, υπάρχει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή μας και το δήμο Πρέβεζας, που είναι η έρευνα και η εξόρυξη υδρογονανθράκων. Αρκετοί “αποφεύγουν” το θέμα προεκλογικά. Κάποια στιγμή θα έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο. Τι στάση κρατάει η παράταξή σας;

Θα έρθει σίγουρα. Έχουμε μία πάγια αρχή. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες και να έχουν λόγο. Η πρότασή μας είναι να προχωρήσουμε σε ένα τοπικό δημοψήφισμα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κίνημα διαφόρων συλλογικοτήτων ενάντια στις εξορύξεις. Πρέπει όμως να μιλήσει και να εκφραστεί και η πλατιά πλειοψηφία των πολιτών στο Δήμο μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα και να καταθέσει την άποψή της.

Η προσωπική μου άποψη σταθερά είναι υπέρ της πράσινης ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εφόσον χρησιμοποιούμε, όπως γίνεται τώρα, ορυκτά καύσιμα, κάπου πρέπει να τα βρούμε. Να τα πάρουμε από υποβαθμισμένους λαούς που τους εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές; Είναι ένα ηθικό ζήτημα.

Να τα βγάλουμε μόνοι μας θεωρώντας τα έναν εθνικό πόρο και να έχουμε και κάποια οφέλη από αυτό ως τοπική κοινωνία;

Γι' αυτά πρέπει να μιλήσει η πλειοψηφία των πολιτών.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή προτάσσεται η έρευνα.

Ο αγώνας μας -εκφράζω πάντα την προσωπική μου άποψη- πρέπει να είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέρ της δικλείδων ασφαλείας για το περιβάλλον. Αδιαπραγμάτευτα”.

 

 

*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του art cafe' “Μποτίλια στο Πέλαγο”

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Πυροβολισμό δέχθηκε από άγνωστο ένας αδέσποτος σκύλος στην Πέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζηρού, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπιστεί το άτυχο ζώο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος
19 Απριλίου 2024
Να σταματήσει το κρυφτούλι του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του δήμου αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας και να του δώσουν όλα τα «μέσα» ...
19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής ...
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...