Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 11:40

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ν. Πρέβεζας – Νάνος: “Η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά γονατίσει...” (pics+vid)

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας, παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, τους τρεις υποψηφίους βουλευτές που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της στο Νομό.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ν. Πρέβεζας απαρτίζεται από τους:

IMG 3354Βουρεκάς Θεόδωρος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ)

GIARALI EVAGGELIAΓιαραλή Ευαγγελία (ιδιωτική υπάλληλος)

 

IMG 3591Νάνος Βαγγέλης (γεωπόνος-ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας)

 

Στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Νάνος έκανε λόγο για παράδοση-παραλαβή της εξουσίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ανέφερε:

“ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα μπροστά στις 7 Ιουλίου, για το ποιος είναι τελικά χειρότερος για να κυβερνήσει. Και το ρώτημα τελικά είναι τι καλούμαστε να διαλέξουμε στις 7 Ιούλη.

Τα δύο κόμματα προσπαθούν να σπρώξουν και να στριμώξουν τον κόσμο αποκλειστικά στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα έχουμε, ενώ υπάρχει μία ουσιαστική συμφωνία στα χοντρά γράμματα της πολιτικής, που θα εφαρμοστεί όποιος και να βγει.

 1. Η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά γονατίσει πληρώνοντας τις δόσεις ενός ληστρικού, άδικου, ιμπεριαλιστικού χρέους, κατά βάση προς τον ΕΕ και τον ESM. Μόνο για την τρέχουσα χρονιά και την τετραετία για την οποία θα εκλεγεί Βουλή και κυβέρνηση με αυτές τις εκλογές, θα πρέπει να πληρωθούν 44 δις.

 2. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλλε στην ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν 1,5 μήνα, ορίζει τους βασικούς μεσομακροπρόθεσμους στόχους/δεσμεύσεις της πολιτικής που θα εφαρμοστεί, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση, έως και το 2022.

Σε αυτό λοιπόν περιλαμβάνονται θηριώδη αιματηρά πλεονάσματα ως εξής

 • 2019 4,7%

 • 2020 4%

 • 2021 4,2%

 • 2022 4,6%

Για να βγουν αυτά τα πλεονάσματα είναι κοστολογημένη με ανατριχιαστική λεπτομέρεια η κοινωνική γενοκτονία, με μεγάλη αύξηση εσόδων που θα προέλθει από φοροληστεία των εργατικών στρωμάτων, μιας και οι φόροι των επιχειρήσεων θα μειωθούν, αλλά και μεγάλη μείωση δαπανών.

Για να φανεί το «χρώμα» που θα έχει αυτή η μείωση δαπανών, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

 • Οι δαπάνες για την παιδεία από 3,9% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 3,5% (μείωση 10%)

 • Οι δαπάνες για την υγεία από 5,2% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 4,7% (μείωση 10%)

 • Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία από 19,4% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 17,4% (μείωση 10,3%)

 • Οι δαπάνες για μισθοδοσία Δημοσίων Υπαλλήλων από το 11,8% θα κατέβουν στο 10,6% του ΑΕΠ που σημαίνει μείωση προσωπικού ή/και μισθών μέσω χαμηλής αμοιβής των όποιων νέων

 • Σε ότι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη, υπάρχει μεσομακροπρόθεσμη, αλλά και σε ορίζοντα 50 χρόνων έως το 2070, δέσμευση για υποδιπλασιασμό της με σφαγή των συντάξεων, αλλά και διαρκή άνοδο της ηλικίας συνταξιοδότησης.

  3. Αν κανείς δει τα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις παρατηρήσεις τόσο της έκθεσης της επιτροπείας της ΕΕ όσο και το κείμενο απολογισμού για την ελληνική οικονομία (2018) του ESM, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα των μηχανισμών επιβολής των πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου στην Ελλάδα. Όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί θα λειτουργεί ως dealer ή/και «μεσάζοντας» επιχειρηματικών συμφερόντων και ως γνωστόν όπου υπάρχουν μεσάζοντες υπάρχει και μαύρο πολιτικό χρήμα.

  4.Η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί ένα συμφωνημένη πλαίσιο συμφωνίας και συμμαχίας θανάτου με ΗΠΑ και Ισραήλ, στην οποία σημαντική πλευρά είναι η εκχώρηση της λεηλασίας της ελεύθερης θάλασσας στις πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων. Παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, αλλά και της περιβαλλοντικής καταστροφής, φωνασκώντας για «κυριαρχικά δικαιώματα» στις ΑΟΖ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ και γενικά άνοδος των πολεμικών δαπανών.

Θα λέγαμε και κάτι περισσότερο: Εξ αιτίας των παραπάνω, είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τη σημερινή, ανεξάρτητα από το αν θα είναι της ΝΔ (το πιθανότερο, καθώς έχει την ορμή της «δικαίωσης» με την αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ) ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα επομένως δεν είναι να διαλέξουμε ποια ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εκδοχή κυβέρνησης θα παίζει το ρόλο του δήμιου για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και του dealer των επιχειρηματικών συμφερόντων και της ΕΕ, αλλά, αντίθετα, αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει μαχητική αντιπολίτευση και ανατρεπτική αριστερά που να μπορεί να την εμπνεύσει”.

 IMG 3593

Παράλληλα ο κ. Νάνος απάντησε σε ερώτηση, για ποιους λόγους θεωρεί πως ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και για ποιους λόγους δεν επωφελήθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε γιατί:

1.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο: Αντί να το «σκίσει», έφερε το 3ο Μνημόνιο (ως το 2060) με θηριώδη – ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, μεγαλύτερα από του Σαμαρά.

2.) Γιατί από υπερασπιστής του Δημοσίου, αναδείχτηκε σε πρωταθλητή των ιδιωτικοποιήσεων (τρένων, λιμανιών, αεροδρομίων, όλου του Δημόσιου πλούτου) μέσω του κακόφημου «Υπερταμείου» για 99 χρόνια! Πήγε να ξεπουλήσει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για 700 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα και η ΕΕ τον υποχρέωσε να το πουλήσει στη διπλάσια τιμή = 1,4 δισ. Ευρώ!

3.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Δεξιά/Αριστερά: Με τις βαθιές αγκαλιές με τον Καμμένο, την Παπακώστα, τον Χρυσαυγίτη Αμβρόσιο (ο Κουρουμπλής).

4.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Παλιό/Νέο: Έγινε το ίδιο παλιό – παμπάλαιο συστημικό κόμμα, μαζεύοντας όλη τη σαβούρα του παλιού – σάπιου ΠΑΣΟΚ.

5.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Εμείς/Εγώ, συλλογικό/ατομικό: Έγινε κόμμα, αστικό αρχηγικό.

6.) Γιατί κατήργησε το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα»: Με την οίηση και την αλαζονεία της εξουσίας.

.) Γιατί αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή έγινε ο ίδιος διαπλεκόμενος: Έβγαλε Ευρωβουλευτή τον Κόκκαλη...

8.) Γιατί εφάρμοσε με φανατισμό την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και το «Μητρώο ξεκληρίσματος» των εργατο-αγροτών.

10.) Γιατί με ψίχουλα και στο «παραπέντε», προσπάθησε να εξαγοράσει την ψήφο των συνταξιούχων και ακόμα και μετεκλογικά μιλάει για 13η Σύνταξη! Γιατί πλήρωσε την Ευρωνατοϊκή αστική συμφωνία των Πρεσπών. Πανελλαδικά, από τα δεξιά-ακροδεξιά και όχι από τα αριστερά.

Για 7 λόγους δεν επωφελήθηκε η Αριστερά:

 

1.) Γιατί ο εξευτελισμός κάθε έννοιας Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, φθείρει. Φθείρει κάθε Αριστερή δύναμη στα μάτια της κοινής γνώμης.

2.) Γιατί είναι μακρόχρονη και κραυγαλέα η απουσία πραγματικής αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας (ιδεολογικής, πολιτιστικής, αξιακής, συνολικά πολιτικής) της Αριστεράς και των διάφορων εκδοχών της, απέναντι στα αστικά κόμματα (της ΕΔΑ απέναντι στην Ένωση Κέντρου, του ΚΚΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ ακόμα και τμημάτων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ).

3.) Γιατί σε σύνδεση με το προηγούμενο και ακριβώς εξ αιτίας του, ενισχύθηκαν τα εκβιαστικά εκλογικά διλήμματα που έχουν τη δική τους δυναμική και επίδραση στους ψηφοφόρους (ΠΑΣΟΚ να φύγει η Δεξιά, Μητσοτάκης να φύγει ο Αντρέας, Τσίπρας να φύγει ο Σαμαράς, τώρα ξανά Τσίπρας για να μην έλθει ο γιος του Μητσοτάκη).

4.) Γιατί στην 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη κυρίως του ΚΚΕ και της ΛΑΕ δεν αναπτύχθηκε μια ουσιαστική και επικίνδυνη για το σύστημα αριστερή ανατρεπτική αντιπολίτευση.

5.) Γιατί στις εκλογές το ΚΚΕ εστίαζε την προπαγάνδα του περισσότερο στα συνδικαλιστικά αιτήματα που προβάλλουν τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ (δώσε δύναμη στη δύναμή σου, νάχεις αποκούμπι στους αγώνες σου, νάχεις ανάσες ανακούφισης, έβαζε ποσοτικούς και όχι ποιοτικούς στόχους π.χ. να έρθει 3ο κόμμα αντί για τη Χρυσή Αυγή, παλιότερα 17% για να μπει στην Β’ κατανομή).

6.) Γιατί στις εκλογές το ΚΚΕ δεν πρόβαλλε λαϊκά κατανοητούς στόχους κομμουνιστικής απελευθέρωσης π.χ. Κατάργηση Δημάρχου – Περιφερειάρχη – Β’ γύρου, μόνο συμβούλια Περιφερειακά και Δημοτικά, αιρετά και ανακλητά. Νέο Σικάγο της εποχής μας, ως απάντηση στο 7ήμερο – 12ωρο, στο «ήλιο με ήλιο» του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού και του οδοστρωτήρα Μητσοτάκη: 6 ώρες δουλειά (5Χ6=30) – 4 ώρες μόρφωση – 4 ώρες ερασιτεχνική αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα – 6 ώρες ύπνο – κυρίως 4 ώρες ενασχόληση με τις δημόσιες υποθέσεις.

Για να βρει ελεύθερο χρόνο η εργάτρια και ο εργάτης να ασχοληθούν με την πολιτική. Να μην είναι αυτήπρονόμιο του κάθε γραφειοκράτη, πάρεργο και αργομισθία του κάθε «σελέμπριτι», οικογενειακό κληρονομικό δικαίωμα του γιου του Μητσοτάκη, του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, της κόρης του Γεννηματά, του γιου – εγγονού – δισέγγονου του Γ. Παπανδρέου!

7.) Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λόγω συνολικού προγραμματικού ελλείμματος κομμουνιστικής στρατηγικής, δεν κατάφερε να συνδυάσει με επάρκεια και να ιεραρχήσει σωστά τις τρεις εκλογικές μάχες (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές).

 

 

Πολυμέσα

 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Οκτωβρίου 2019
Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Αρχαία Νικόπολη, συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις που
19 Οκτωβρίου 2019
Αντιπολεμική –αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 18/10 μπροστά στη θεοφάνειο στη κεντρική αγορά με πρωτοβουλία της ...
19 Οκτωβρίου 2019
Συνελήφθη 46χρονος κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» Συνελήφθη, χθες (18-10-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ...
19 Οκτωβρίου 2019
Στα... κάγκελα για πολλοστή φορά είναι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας και ειδικότερα το ιατρικό προσωπικό, καθώς η 6η ΥΠΕ και η ηγεσία του Υπουργείου ...
19 Οκτωβρίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΔΑΠ “Magic World” (Δαβάκη 7, Υδατόπυργος, Πρέβεζα): “Τη Δευτέρα 21/10/2019 και ώρα 18:00, θα υποδεχτούμε τον ...

Αθλητισμός

20 Οκτωβρίου 2019
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ΠΑΣ Πρέβεζα -  ΑΕ Ποντίων Κοζάνης ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα Μιχάλης Βλάχος, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα λόγω τιμωρίας, δήλωσε: "Είδα το
20 Οκτωβρίου 2019
Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν οι ομάδες του ΠΑΣ Πρέβεζα και της Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης στην 5η αγωνιστική του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Γ' ...
20 Οκτωβρίου 2019
Για την 5η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ' Εθνικής, σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: Αστέρας Ιτέας-Θιναλιακός 0 - 0 ΑΕ Μεσολογγίου-ΑΕ ...
19 Οκτωβρίου 2019
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” την πρωτοπόρο του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, σήμερα ...
20 Οκτωβρίου 2019
Τη νίκη με σκορ 61-43 πήρε στο ΔΑΚ Πρέβεζας ο Άκτιος Απόλλων με αντίπαλο τον Ιωνικό Αγρινίου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ά Ομίλου του ...

Πολιτισμός

20 Οκτωβρίου 2019
Μετά το απαραίτητο διάλειμμα και τις θερινές διακοπές, για ακόμη μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης μας είναι έτοιμη να σας καλωσορίσει στη φετινή κινηματογραφική σεζόν. Σε σχετική
08 Οκτωβρίου 2019
Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το ...
08 Οκτωβρίου 2019
Το θεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας, φιλοξενεί την παράσταση «ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ» της ομάδας Συν Πλην Τρία το ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10/2019 & ώρα 21:00 μ.μ τιμή ...

Στήλες

18 Οκτωβρίου 2012
Στις 19 Οκτωβρίου 1863 ο  πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α' ορκίζεται Βασιλιάς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης. Είναι ο πρώτος «γαλαζοαίματος» του Οίκου των Γλύξμπουργκ που αναλαμβάνει τον
18 Οκτωβρίου 2012
Στις 18 Οκτωβρίου 1944 φτάνει στην Αθήνα η εξόριστη Κυβέρνηση της Μέσης Ανατολής, υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, μετά την αποχώρηση των Γερμανών στις 12 ...
17 Οκτωβρίου 2012
Στις 17 Οκτωβρίου 1973 ο ΟΠΕΚ αρχίζει το «εμπάργκο» πετρελαίου κατά των χωρών της Δύσης, που θεωρούνται ότι βοήθησαν το Ισραήλ στον πόλεμο με τη ...
15 Οκτωβρίου 2012
Αρχίζει η Κρίση της Κούβας, στις 16 Οκτωβρίου 1962. Ο Πρόεδρος Τζων Φ. Κένεντι των ΗΠΑ μαθαίνει ότι η ΕΣΣΔ προτίθεται να δώσει ...
15 Οκτωβρίου 2012
Στις 15 Οκτωβρίου 1944 αγγλικά στρατεύματα υπό το Στρατηγό Ρόναλντ Σκόμπι, αποβιβάζονται στην Ελλάδα, με σκοπό να εξαλείψουν την ΕΑΜική αντίσταση. ...