Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 11:40

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ν. Πρέβεζας – Νάνος: “Η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά γονατίσει...” (pics+vid)

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας, παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, τους τρεις υποψηφίους βουλευτές που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της στο Νομό.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ν. Πρέβεζας απαρτίζεται από τους:

IMG 3354Βουρεκάς Θεόδωρος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ)

GIARALI EVAGGELIAΓιαραλή Ευαγγελία (ιδιωτική υπάλληλος)

 

IMG 3591Νάνος Βαγγέλης (γεωπόνος-ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας)

 

Στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Νάνος έκανε λόγο για παράδοση-παραλαβή της εξουσίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ανέφερε:

“ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα μπροστά στις 7 Ιουλίου, για το ποιος είναι τελικά χειρότερος για να κυβερνήσει. Και το ρώτημα τελικά είναι τι καλούμαστε να διαλέξουμε στις 7 Ιούλη.

Τα δύο κόμματα προσπαθούν να σπρώξουν και να στριμώξουν τον κόσμο αποκλειστικά στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα έχουμε, ενώ υπάρχει μία ουσιαστική συμφωνία στα χοντρά γράμματα της πολιτικής, που θα εφαρμοστεί όποιος και να βγει.

  1. Η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά γονατίσει πληρώνοντας τις δόσεις ενός ληστρικού, άδικου, ιμπεριαλιστικού χρέους, κατά βάση προς τον ΕΕ και τον ESM. Μόνο για την τρέχουσα χρονιά και την τετραετία για την οποία θα εκλεγεί Βουλή και κυβέρνηση με αυτές τις εκλογές, θα πρέπει να πληρωθούν 44 δις.

  2. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλλε στην ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν 1,5 μήνα, ορίζει τους βασικούς μεσομακροπρόθεσμους στόχους/δεσμεύσεις της πολιτικής που θα εφαρμοστεί, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση, έως και το 2022.

Σε αυτό λοιπόν περιλαμβάνονται θηριώδη αιματηρά πλεονάσματα ως εξής

  • 2019 4,7%

  • 2020 4%

  • 2021 4,2%

  • 2022 4,6%

Για να βγουν αυτά τα πλεονάσματα είναι κοστολογημένη με ανατριχιαστική λεπτομέρεια η κοινωνική γενοκτονία, με μεγάλη αύξηση εσόδων που θα προέλθει από φοροληστεία των εργατικών στρωμάτων, μιας και οι φόροι των επιχειρήσεων θα μειωθούν, αλλά και μεγάλη μείωση δαπανών.

Για να φανεί το «χρώμα» που θα έχει αυτή η μείωση δαπανών, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  • Οι δαπάνες για την παιδεία από 3,9% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 3,5% (μείωση 10%)

  • Οι δαπάνες για την υγεία από 5,2% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 4,7% (μείωση 10%)

  • Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία από 19,4% του ΑΕΠ θα βρεθούν το 2022 στο 17,4% (μείωση 10,3%)

  • Οι δαπάνες για μισθοδοσία Δημοσίων Υπαλλήλων από το 11,8% θα κατέβουν στο 10,6% του ΑΕΠ που σημαίνει μείωση προσωπικού ή/και μισθών μέσω χαμηλής αμοιβής των όποιων νέων

  • Σε ότι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη, υπάρχει μεσομακροπρόθεσμη, αλλά και σε ορίζοντα 50 χρόνων έως το 2070, δέσμευση για υποδιπλασιασμό της με σφαγή των συντάξεων, αλλά και διαρκή άνοδο της ηλικίας συνταξιοδότησης.

    3. Αν κανείς δει τα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις παρατηρήσεις τόσο της έκθεσης της επιτροπείας της ΕΕ όσο και το κείμενο απολογισμού για την ελληνική οικονομία (2018) του ESM, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα των μηχανισμών επιβολής των πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου στην Ελλάδα. Όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί θα λειτουργεί ως dealer ή/και «μεσάζοντας» επιχειρηματικών συμφερόντων και ως γνωστόν όπου υπάρχουν μεσάζοντες υπάρχει και μαύρο πολιτικό χρήμα.

    4.Η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί ένα συμφωνημένη πλαίσιο συμφωνίας και συμμαχίας θανάτου με ΗΠΑ και Ισραήλ, στην οποία σημαντική πλευρά είναι η εκχώρηση της λεηλασίας της ελεύθερης θάλασσας στις πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων. Παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, αλλά και της περιβαλλοντικής καταστροφής, φωνασκώντας για «κυριαρχικά δικαιώματα» στις ΑΟΖ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ και γενικά άνοδος των πολεμικών δαπανών.

Θα λέγαμε και κάτι περισσότερο: Εξ αιτίας των παραπάνω, είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τη σημερινή, ανεξάρτητα από το αν θα είναι της ΝΔ (το πιθανότερο, καθώς έχει την ορμή της «δικαίωσης» με την αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ) ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα επομένως δεν είναι να διαλέξουμε ποια ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εκδοχή κυβέρνησης θα παίζει το ρόλο του δήμιου για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και του dealer των επιχειρηματικών συμφερόντων και της ΕΕ, αλλά, αντίθετα, αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει μαχητική αντιπολίτευση και ανατρεπτική αριστερά που να μπορεί να την εμπνεύσει”.

 IMG 3593

Παράλληλα ο κ. Νάνος απάντησε σε ερώτηση, για ποιους λόγους θεωρεί πως ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και για ποιους λόγους δεν επωφελήθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε γιατί:

1.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο: Αντί να το «σκίσει», έφερε το 3ο Μνημόνιο (ως το 2060) με θηριώδη – ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, μεγαλύτερα από του Σαμαρά.

2.) Γιατί από υπερασπιστής του Δημοσίου, αναδείχτηκε σε πρωταθλητή των ιδιωτικοποιήσεων (τρένων, λιμανιών, αεροδρομίων, όλου του Δημόσιου πλούτου) μέσω του κακόφημου «Υπερταμείου» για 99 χρόνια! Πήγε να ξεπουλήσει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για 700 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα και η ΕΕ τον υποχρέωσε να το πουλήσει στη διπλάσια τιμή = 1,4 δισ. Ευρώ!

3.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Δεξιά/Αριστερά: Με τις βαθιές αγκαλιές με τον Καμμένο, την Παπακώστα, τον Χρυσαυγίτη Αμβρόσιο (ο Κουρουμπλής).

4.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Παλιό/Νέο: Έγινε το ίδιο παλιό – παμπάλαιο συστημικό κόμμα, μαζεύοντας όλη τη σαβούρα του παλιού – σάπιου ΠΑΣΟΚ.

5.) Γιατί κατήργησε τη διάκριση Εμείς/Εγώ, συλλογικό/ατομικό: Έγινε κόμμα, αστικό αρχηγικό.

6.) Γιατί κατήργησε το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα»: Με την οίηση και την αλαζονεία της εξουσίας.

.) Γιατί αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή έγινε ο ίδιος διαπλεκόμενος: Έβγαλε Ευρωβουλευτή τον Κόκκαλη...

8.) Γιατί εφάρμοσε με φανατισμό την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και το «Μητρώο ξεκληρίσματος» των εργατο-αγροτών.

10.) Γιατί με ψίχουλα και στο «παραπέντε», προσπάθησε να εξαγοράσει την ψήφο των συνταξιούχων και ακόμα και μετεκλογικά μιλάει για 13η Σύνταξη! Γιατί πλήρωσε την Ευρωνατοϊκή αστική συμφωνία των Πρεσπών. Πανελλαδικά, από τα δεξιά-ακροδεξιά και όχι από τα αριστερά.

Για 7 λόγους δεν επωφελήθηκε η Αριστερά:

 

1.) Γιατί ο εξευτελισμός κάθε έννοιας Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, φθείρει. Φθείρει κάθε Αριστερή δύναμη στα μάτια της κοινής γνώμης.

2.) Γιατί είναι μακρόχρονη και κραυγαλέα η απουσία πραγματικής αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας (ιδεολογικής, πολιτιστικής, αξιακής, συνολικά πολιτικής) της Αριστεράς και των διάφορων εκδοχών της, απέναντι στα αστικά κόμματα (της ΕΔΑ απέναντι στην Ένωση Κέντρου, του ΚΚΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ ακόμα και τμημάτων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ).

3.) Γιατί σε σύνδεση με το προηγούμενο και ακριβώς εξ αιτίας του, ενισχύθηκαν τα εκβιαστικά εκλογικά διλήμματα που έχουν τη δική τους δυναμική και επίδραση στους ψηφοφόρους (ΠΑΣΟΚ να φύγει η Δεξιά, Μητσοτάκης να φύγει ο Αντρέας, Τσίπρας να φύγει ο Σαμαράς, τώρα ξανά Τσίπρας για να μην έλθει ο γιος του Μητσοτάκη).

4.) Γιατί στην 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη κυρίως του ΚΚΕ και της ΛΑΕ δεν αναπτύχθηκε μια ουσιαστική και επικίνδυνη για το σύστημα αριστερή ανατρεπτική αντιπολίτευση.

5.) Γιατί στις εκλογές το ΚΚΕ εστίαζε την προπαγάνδα του περισσότερο στα συνδικαλιστικά αιτήματα που προβάλλουν τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ (δώσε δύναμη στη δύναμή σου, νάχεις αποκούμπι στους αγώνες σου, νάχεις ανάσες ανακούφισης, έβαζε ποσοτικούς και όχι ποιοτικούς στόχους π.χ. να έρθει 3ο κόμμα αντί για τη Χρυσή Αυγή, παλιότερα 17% για να μπει στην Β’ κατανομή).

6.) Γιατί στις εκλογές το ΚΚΕ δεν πρόβαλλε λαϊκά κατανοητούς στόχους κομμουνιστικής απελευθέρωσης π.χ. Κατάργηση Δημάρχου – Περιφερειάρχη – Β’ γύρου, μόνο συμβούλια Περιφερειακά και Δημοτικά, αιρετά και ανακλητά. Νέο Σικάγο της εποχής μας, ως απάντηση στο 7ήμερο – 12ωρο, στο «ήλιο με ήλιο» του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού και του οδοστρωτήρα Μητσοτάκη: 6 ώρες δουλειά (5Χ6=30) – 4 ώρες μόρφωση – 4 ώρες ερασιτεχνική αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα – 6 ώρες ύπνο – κυρίως 4 ώρες ενασχόληση με τις δημόσιες υποθέσεις.

Για να βρει ελεύθερο χρόνο η εργάτρια και ο εργάτης να ασχοληθούν με την πολιτική. Να μην είναι αυτήπρονόμιο του κάθε γραφειοκράτη, πάρεργο και αργομισθία του κάθε «σελέμπριτι», οικογενειακό κληρονομικό δικαίωμα του γιου του Μητσοτάκη, του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, της κόρης του Γεννηματά, του γιου – εγγονού – δισέγγονου του Γ. Παπανδρέου!

7.) Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λόγω συνολικού προγραμματικού ελλείμματος κομμουνιστικής στρατηγικής, δεν κατάφερε να συνδυάσει με επάρκεια και να ιεραρχήσει σωστά τις τρεις εκλογικές μάχες (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές).

 

 

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Πυροβολισμό δέχθηκε από άγνωστο ένας αδέσποτος σκύλος στην Πέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζηρού, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπιστεί το άτυχο ζώο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος
19 Απριλίου 2024
Να σταματήσει το κρυφτούλι του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του δήμου αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας και να του δώσουν όλα τα «μέσα» ...
19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής ...
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...