Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 13:36

Υποψήφια βουλευτής Χριστίνα Κριτσιμά: "Στις 7 Ιούλη αποφασίζουμε για τη ζωή, το μέλλον μας και την πορεία της χώρας μας"

“Στις 7 Ιούλη αποφασίζουμε για τη ζωή, το μέλλον μας και την πορεία της χώρας μας για τα επόμενα κρίσιμα τέσσερα χρόνια. Με αυτό το κριτήριο πρέπει να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες” ανέφερε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα κα Χριστίνα Κριτσιμά, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣυΡιζΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Η κα Κριτσιμά υπογράμμισε πως οι Έλληνες πολίτες πριν φτάσουν στην κάλπη οφείλουν να σκεφτούν αν θέλουν να κάνουν το βήμα για να πάει η Ελλάδα μπροστά ή αν θέλουν να την αφήσουν πίσω στα χέρια αυτών που τη χρεοκόπησαν, που την έστειλαν στο ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της ανέφερε:

"Οι Έλληνες πολίτες πριν φτάσουν στην κάλπη οφείλουν να σκεφτούν: αν πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και για ποιο λόγο, αν με την ψήφο τους θα κάνουν το βήμα προς τα εμπρός, ή θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα στα χέρια αυτών που την χρεοκόπησαν και την έστειλαν στο ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ελλάδα ανήμπορη να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, που δεν έβγαζε τον μήνα, που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε όσο-όσο. Αυτή είναι η πιο σκληρή μνήμη, η πατρίδα που αφέθηκε έρμαιο στις βουλές του κάθε κερδοσκόπου.

Το έλλειμμα της χώρας ανέρχονταν στο 13% τα ταμεία ήταν άδεια, με 1 εκ. ανέργους, με μειωμένους μισθούς και συντάξεις γύρω στο 40%. Ο μέσος Έλληνας είχε πάψει να έχει διαθέσιμο εισόδημα, είχε πάψει να καταναλώνει. Η αγορά στέγνωσε. Τα θυμόμαστε όλα αυτά.

Θυμόμαστε τις εικόνες που βλέπαμε από την τηλεόραση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ή στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων σε όλη τη χώρα και μας έπιανε η ψυχή μας. Βλέπαμε δεξιά και αριστερά λουκέτα. Το ένα μαγαζί να κλείνει μετά το άλλο. Χιλιάδες εργαζόμενοι να απολύονται ο ένας μετά τον άλλον, διότι οι επιχειρήσεις δεν είχαν την δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους. Από το 2010 ως το 2014, 230.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, με βάση τα επίσημα στοιχεία, οδηγώντας έτσι στην απώλεια περίπου 700.000 θέσεων εργασίας από το 1 εκατομμύριο, που ήταν η συνολική απώλεια στην εργασία, από τις μνημονιακές πολιτικές.

Σ’ αυτή την καταστροφική πενταετία από το ένα εκατομμύριο των θέσεων εργασίας που χάθηκαν οι 700.000 δουλειές, ήταν δουλειές που χάθηκαν στον κλάδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ισχυρίζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι η μοναδική έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα που παρέλαβε τη χώρα, ότι ήταν να προφυλάξει μόνο τους μικρούς και τους αδύναμους. Βεβαίως και δόθηκε μεγάλο βάρος στους αδύναμους, αφού στους περισσότερους από αυτούς διακυβεύονταν η ίδια η επιβίωση και η ζωή τους.

Ας μη ξεχνάμε ότι στην έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι μικροί και οι μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες έγινε προσπάθεια να στηριχθεί η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σε μια μνημονιακή εποχή περίπου 5 χρόνων που οι περισσότεροι μικροί και μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες είχαν φορτωθεί με χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ο ΣΥΡΙΖΑ:

-. Κατάργησε την επαίσχυντη διάταξη που έστελνε τον κόσμο στα κρατητήρια, επιχειρηματίες, για χρέη μέχρι 100.000 ευρώ στο δημόσιο.

Το 2015 υπήρχαν σε εκκρεμότητα 23.000 καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στον ΟΑΕΕ, που παρά τα κατασταλτικά μέτρα τα χρέη αυτά διαρκώς διπλασιάζονταν, πολλαπλασιάζονταν.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πλέον ανασφάλιστοι διότι με οφειλές δύο μηνών στον ασφαλιστικό φορέα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες παρέμεναν ανασφάλιστοι ενώ χρεώνονταν και τις εισφορές για την υγεία.

προχώρησε:

-. Στην Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων μικρομεσαίων που είχαν οφειλές.

-. Στη διαγραφή χρεών προς το δημόσιο, για νοσήλια των τότε ανασφάλιστων, που δεν είχαν την δυνατότητα ούτε να πάνε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και να κάνουν μια εγχείρηση.

-. Στην προστασία της πρώτης κατοικίας για πρώτη φορά και για τους επιχειρηματίες, παρά τις αντίθετες απόψεις συγκρούσεις με τους τραπεζίτες και με τους ευρωπαίους εταίρους, τους θεσμούς. Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου- ανοίγει η πλατφόρμα και εντάσσονται σε αυτήν χιλιάδες δικαιούχοι που θα ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους δάνεια και επιχειρηματίες, και στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.

-. Στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας για να πέσει χρήμα και πάλι στην αγορά.

-. Στην προώθηση 14 νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και με το νόμο των μικροπιστώσεων έως 20 χιλιάδες ευρώ για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

-. Στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για χρέη ως 300.000€.

-. Στη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε περίπου 60.000 μικροεπαγγελματίες που ήταν εγκλωβισμένοι στα χρέη προηγούμενων ετών.

-. Στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος απευθύνεται για πρώτη φορά και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και δεν μοιράστηκε σε δέκα ημέτερους κολλητούς, κουμπάρους όπως συνήθως γινόταν, συνηθισμένη πρακτική του παρελθόντος για τους αναπτυξιακούς νόμους.

-. Στη μείωση από φέτος του φόρου των επιχειρήσεων στο 1% και στη συνολική μείωση 4% ως το 2022, που θα φτάσει από το 29 στο 25%.

-. Στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια.

-. Στη μείωση από 1/1/2020 της προκαταβολής φόρου στο 50% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 80% για τις επιχειρήσεις.

-. Στη μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος από το 22 στο 20%

-. Στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 και τη ριζική της μείωση για μεγαλύτερη εισοδήματα. Ενός φόρου που ήταν φόρος της κρίσης, η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης και τώρα σιγά-σιγά που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει να αρχίσει σιγά-σιγά να καταργείται.

-. Στη μείωση του δεύτερου συντελεστή του ΦΠΑ από 1/1/20 από το 13% στο 11%.

-. Στην αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων στο 150%.

Η ΝΔ όπως εξαγγέλλει θα εφαρμόσει, εάν εκλεγεί, ένα κύμα μεταρρυθμίσεων με βάση το οποίο σκοπεύει, ελπίζει να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει σε αυτές τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες έχει αναλύσει, όχι άμεσα, αλλά σε βάθος 4ετίας.

Βέβαια τίθεται το εύλογο ερώτημα, για ποιο λόγο χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να ρίξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση συγκροτημένη, συγκεκριμένη, με τον Ειδικό Λογαριασμό, με την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ρευστότητα που έχουμε σήμερα στα δημόσια ταμεία που τα παρέλαβε άδεια και σήμερα έχουν πάνω από 34 δισεκατομμύρια ρευστότητας, προκειμένου να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα από το 2020, δίχως να παραβιαστεί η συμφωνία με τους εταίρους μας.

Στη ΝΔ στοχεύουν κυρίως στη μείωση των δαπανών. Και αυτό προκύπτει από την εμπειρία που έχουμε από το τί ζήσαμε με την κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Σαμαρά την 3ετία 2012 – 2015 και δεύτερον, γιατί ξέρουμε ποιο είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στο 1 προς 5 απολύσεις προσλήψεις - αποχωρήσεις από το δημόσιο. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στη μείωση των δαπανών μέσα από την κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στην διατήρηση ή ακόμη περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών δαπανών, δηλαδή των συνταξιοδοτικών δαπανών. Άρα σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι οι οποίοι είδαν το τελευταίο διάστημα να σταματάει η αιμορραγία στις συντάξεις τους και η αιμορραγία στα εισοδήματά τους, πιθανότατα το επόμενο διάστημα προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν στο τέλος της 4ετίας κάποιες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, θα δούνε τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο.

Μετά τα παραπάνω καλούνται οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες, αφού προηγουμένως σκεφτούν ποια θέλουν να είναι η πορεία της χώρας μας για τα επόμενα κρίσιμα τέσσερα χρόνια.

Με την ευκαιρία, απευθύνομαι στους νέους που αδιαφορούν, σ’ αυτούς που στις Ευρωεκλογές επέλεξαν να μην πάνε να ψηφίσουν και σ’ αυτούς που και στις εθνικές εκλογές σκέφτονται να μην ψηφίσουν και θέλω να τους πω ότι:

Στις Εθνικές Εκλογές αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Για τη ζωή μας, για τις δουλειές μας, για τα οικονομικά μας, για την περίθαλψη, για την κοινωνική ασφάλιση, για την παιδεία.

Πιστεύω ότι σε κανέναν μας δεν αρέσει να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον μας. Η αδιαφορία και η στάση άρνησης οδηγεί στο να διαμορφώνουν άλλοι το αποτέλεσμα των εκλογών που θα έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας. Γι’ αυτό καλώ όλους να πάνε να ψηφίσουν και να δώσουν την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια τετραετία διακυβέρνησης της χώρας. Μια τετραετία μέσα στην οποία να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του για την ανασυγκρότηση της χώρας μετά την έξοδό της από τα μνημόνια.

Απευθύνομαι στους νέους και τους καλώ να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε τον υποκατώτατο μισθό, που αύξησε τον κατώτατο, που προστατεύει τα ωράρια εργασίας, που επιβάλλει κυρώσεις στους εργοδότες που δεν σέβονται την εργατική νομοθεσία, που μείωσε την ανεργία, που διαρκώς εκπονεί νέα προγράμματα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα όχι μόνο των ανειδίκευτων, αλλά και των ειδικευμένων και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης νέων με απώτερο σκοπό όχι μόνο την μείωση της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό, αλλά και τη σταδιακή επιστροφή τους στην πατρίδα. Γιατί οι νέοι πρέπει να μείνουν στον τόπο τους. Γιατί η Ελλάδα για πάει μπροστά έχει ανάγκη τους νέους της".

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς και της διάδοσης της Φιλαναγνωσίας, θα διαθέσουν δωρεάν σε συμπολίτες μας, δεκάδες αντίτυπα των βιβλίων
24 Απριλίου 2024
Από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και μικρού ...
24 Απριλίου 2024
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – ...
24 Απριλίου 2024
Άσκηση ετοιμότητας στο ιστορικό κέντρο της πόλης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, με στόχο να εντοπιστούν τα ...
24 Απριλίου 2024
Το τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος του/της αρχιτέκτονα και τα δικαιώματα μας στο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία Ανδρούτσου. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το
22 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...
19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...