Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 14:10

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Πρέβεζας- Γεωργάκος: “Θα βρίσκομαι εκτός γραφείου εντός του πεδίου των προβλημάτων στο πλευρό του δημότη” (photos)

Στο Πνευματικό Κέντρο Πρέβεζας-πρώην Λαϊκή Αγορά, στην οδό Β. Μπάλκου 1, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 26/8/2019, η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα των νεοεκλεγέντων Δημάρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών των Συμβουλίων των Κοινοτήτων και των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Πρέβεζας, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

IMG 0431

Η νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά τους, την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

IMG 0434

Την ορκωμοσία και τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων “Στροφή στο Μέλλον”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, καθώς και τοπικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

IMG 0429

Το “παρών” στην τελετή μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Τάκης Παππάς, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο νέος Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι άλλων Δήμων, συγγενείς των ορκισθέντων κ.α.

IMG 0456

Συμπληρώνοντας τον πολιτικό όρκο που έδωσε η παράταξή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος τόνισε:

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια και έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού”, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” Μιχάλης Γεωργούλης, ανέφερε:

IMG 0464

“Ως Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας θα προβάλλουμε τα προβλήματα των κατοίκων, θα υπερασπίζουμε τις διεκδικήσεις τους και θα συμμετέχουμε στους αγώνες τους. Θα αγωνιστώ για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ σε περιφέρειες και Δήμους. Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Για μια Πρέβεζα με καλύτερες συνθήκες ζωής, σε μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, μισαλλοδοξία. Για μια ζωή που μας αξίζει”.

IMG 0473

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος υποστήριξε:

“Σεβασμιότατε την ευχή σας,

Κύριοι Βουλευτές του Νομού μας,

Αξιότιμοι Δήμαρχοι,

Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου,

Κύριε Διοικητά Στρατός- Αστυνομία

Κύριε Πρόεδρε του Εμπορικού Επιμελητηρίου

Κυρία Πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πρέβεζας,

Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων

Κύριοι Νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στελέχη και προσωπικό του Δήμου Πρέβεζας,

Υποψήφιοι των λοιπών Δημοτικών Παρατάξεων,

Αγαπητοί μου υποψήφιοι του Συνδυασμού Νίκης «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και αγαπητοί μου συνεργάτες,

Πολυαγαπημένα μέλη της οικογενείας μου,

Φίλες και φίλοι,

Και προπαντός, άφησα για το κλείσιμο το πιο σπουδαίο, Δημότες του Δήμου της Καρδιάς μας , Δημότες του Δήμου Πρέβεζας καλημέρα σας !

IMG 0476

Μία νέα ημέρα για το Δήμο ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου!

Μετά τα λόγια του όρκου ενώπιον του Θεού και των Δημοτών πλέον δεν χωρούν τα απλά λόγια ανθρώπων παρά μόνο η ευθύνη για την τήρηση του όρκου που μόλις έδωσα ως νέος Δήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας με πράξεις και έργα στο πλαίσιο της δέσμευσης του όρκου αυτού που δώσαμε όλοι οι εκλεγμένοι τη νέας Δημοτικής Αρχής!

Από τη νίκη των Δημοτών του Συνδυασμού του Δήμου της Καρδιάς μας, καταφέραμε και φτάσαμε στη ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ και τώρα από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε δυναμικά και με όραμα για το θρίαμβο του Δήμου Πρέβεζας μέσα από την πολύ και ποιοτική εργασία και το ομαδικό πνεύμα στη συνεργασία ως προς την επίτευξη των στόχων μας αλλά και την κάλυψη των πολλών και απαιτητικών αναγκών των Δημοτών και του Δήμου μας !

Από την προεκλογική μου ήδη καμπάνια, κάνω ένα ανοικτό κάλεσμα ενεργής συμμετοχής στους εκλεγμένους, στα στελέχη του Δήμου αλλά και στους Δημότες του Δήμου της Καρδιάς μας, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα λάβει χώρα για την αναδιοργάνωση και τη σύγχρονη παραγωγική λειτουργία του Δήμου μας και είμαι πεπεισμένος αλλά και αποφασισμένος να πετύχουμε και να βγούμε όλοι μαζί και πάλι νικητές !

ΤΗ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ !

Ο Δήμος μας αν και δεν είναι πολύ μεγάλος, χωρά στην αγκαλιά της νέας οικογένειας της Δημοτικής μας Αρχής όλους αυτούς με τις τεράστιες καρδιές και την ατελείωτη αγάπη για τον τόπο μας!

Αντίθετα, και σε αυτό το σημείο πάλι προσκαλώ ανοικτά σε μια αλλαγή πορείας και ενότητας τους όσους λίγους της όποιας μικροπολιτικής και των όποιων προσωπικών μικροσυμφερόντων, θα ξεπεράσει και δεν θα υποκύψει σε μικρότητες τακτικής και ιδεοληψιών οι οποίες μπλοκάρουν την ανάπτυξη και εναντιώνονται στο καλό για τον τόπο! Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της παραγωγικής, δημιουργικής και ενωτικής αυτής θητείας δεν θα υπάρξει κανείς απέναντι, δεν θα περισσέψει κανείς στο μεγάλο και σπουδαίο όραμα για το σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο που μας αξίζει και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας!

Ο εκλεγείς Δήμαρχος, οι εκλεγμένοι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι αποτελούν σίγουρα τους καρπούς της ελπίδας μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, μα επίσης πάρα πολλά κρίνονται και εξαρτώνται στις ρίζες και στον κορμό της λειτουργίας του Δήμου που δεν είναι άλλες από τα έμπειρα στελέχη και το προσωπικό κάθε βαθμού και εξειδίκευσης ! Σας προσκαλώ σήμερα να γίνουμε όλοι μας οι σύγχρονοι ιππότες στη μάχη για την ανάπτυξη και τη σύγχρονη λειτουργία αλλά και οι άγγελοι της προστασίας του τόπου μας και των Δημοτών μας!

Ο καθένας από την πλευρά του ξεχωριστά, όσο και να επιτύχει στην αποστολή του, σίγουρα δεν αρκεί και υπολείπεται, μπροστά στο θρίαμβο της ενότητας, της αλληλεγγύης και συνεργασίας που για εμένα αποτελεί μονόδρομο κατόπιν του ιερό όρκου μου ενώπιον Θεού, Δημοτών και της δημοτικής αλλά και της δίκης μου οικογένειας !

Κάποιος μου είπε αυτές τις ημέρες σε μια εκδήλωση, «εσύ έγινες Δήμαρχος τι έχεις να χάσεις…”

Και του απαντώ μετά τον όρκο μου ! Τα πάντα ! Τα πάντα αν δεν πετύχω για τον τόπο μου που ζούμε τα παιδιά μου αν δεν φροντίσω το σπίτι και την εστία των παιδιών μας και των γονιών μας !

Δεν θα κρυφτώ, δεν θα αποφύγω τα δύσκολα, θα βρίσκομαι εκτός γραφείου εντός του πεδίου των προβλημάτων στο πλευρό του Δημότη! Αλλά και δεν θα ανεχτώ η θα υποκύψω στα κακοπροαίρετα και στα όποια προσχεδιασμένα με στόχο να πληγεί η ανάπτυξη και η ορθή λειτουργία του Δήμου!

Ο ΔΗΜΟΣ ξεκινά τη νέα ανηφορική πορεία προς την εξωστρέφεια και τη νέα εποχή και θα είμαι σε αυτή μπροστάρης και εγγυητής, έχοντας την ευθύνη ΟΛΩΝ πίσω μου.

Δεν πρόκειται να σταματήσω να προχωρώ μεθοδικά, στρατηγικά και γοργά για το καλό ΟΛΩΝ αλλά δεν πρόκειται επίσης να αφήσω πίσω κανέναν! Ορκίστηκα στο Θεό, δεν θα φοβηθώ τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων, μα θα υπηρετήσω τις ανάγκες και το ποιοτικό αύριο όλων των ΔΗΜΟΤΩΝ μου.

Σας καλώ, σας προσκαλώ, σας προκαλώ, να ζήσουμε μαζί και ενωμένοι αυτή τη διαδρομή προς την κορυφή της επιτυχίας μέσα από τη δουλειά και την πίστη για το ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

Ξεκινήσαμε λίγοι, και επιτρέψτε μου εδώ να ευχαριστήσω τα μέλη και τους συνεργάτες του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!», φτάσαμε στην πρώτη θέση μαζί πολλοί περισσότεροι και νικήσαμε στις εκλογές πάρα πολλοί με πάνω από 60% της εμπιστοσύνης των πολιτών και θα πετύχουμε τη νέα αποστολή της διακυβέρνησης και της ανάπτυξης όλοι μαζί!

Ξεκινάμε με τρεις απλές λέξεις: ΔΟΥΛΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ που οδηγούν στη μια και την πιο δύσκολη. Την επιτυχία!

Σας ευχαριστώ σήμερα για την εμπιστοσύνη σας, προσβλέπω να σας ευχαριστήσω σε 4 χρόνια για τη συνεργασία και τη συμβολή στη ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ μέσα από έργα και πράξεις!

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κύριο Μπαΐλη και το γραφείο του που ανέλαβαν και υλοποίησαν εξ’ ολοκλήρου όλη τη διοργάνωση της σημερινής ορκωμοσίας”.

 69382314 1173919352795689 5523358655967133696 n

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  Ο Σύλλογος σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
25 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πρέβεζας: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στον λαό της Πρέβεζας τη δημοτική αρχή του ...
25 Απριλίου 2024
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης του Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, καθώς και ...
25 Απριλίου 2024
Ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Πρέβεζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυτό της επαρκούς ύδρευσης. Το θέμα ...
25 Απριλίου 2024
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Κατασκευή Διοικητηρίου για την ΠΕ ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...