Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 14:34

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Πάργας – Ζαχαριάς: “Μπαίνουμε σε νέα εποχή – Θα δουλέψουμε σκληρά”

Στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Πάργας στο Καναλάκι, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 31/8/2019, η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Πάργας, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών των Συμβουλίων των Κοινοτήτων και των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

IMG 0616

Η νέα δημοτική Αρχή και το νέο δημοτικό συμβούλιο αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά τους, την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

IMG 0639

Την ορκωμοσία και τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πάργας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Δέσκας.

IMG 0766

Το “παρών” στην τελετή μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηπείρου Χρήστος Ματσίρας, Αχιλλέας Γκούμας, Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, Θοδωρής Κορωναίος, Τάκης Παππάς, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης, ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας Μιλτιάδης Παππάς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι άλλων Δήμων, συγγενείς των ορκισθέντων κ.α.

IMG 0571

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο απελθών Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πάργας Αντώνης Νάστας, ο οποίος τόνισε ότι θα δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό του τόπου και ότι αφήνει πίσω του ένα Δήμο οικονομικά ισχυρό, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η αντιπολίτευσή του θα είναι εποικοδομητική.

IMG 0583

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του Νομού Κώστας Μπάρκας και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος δεν διάβασε το λόγο που είχε ετοιμάσει, καθώς όπως είπε βλέποντας τόσο κόσμο μαζεμένο στην τελετή ορκωμοσίας ήθελε να πει δυο λόγια από καρδιάς.

IMG 0638

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου θα είναι οι νέοι συνεργάτες της δημοτικής αρχής, ωστόσο η δουλειά που πρέπει να γίνει θα είναι σκληρή, θα γίνει μεθοδικά και με νέο οργανόγραμμα. Επίσης αναφέρθηκε στους Δημάρχους γειτονικών δήμων και τόνισε πως η συνεργασία για το καλό του τόπου θα μπει σε ένα νέο πλαίσιο, ενώ στάθηκε στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και θα χρειαστεί να επιλυθούν άμεσα και με σκληρή δουλειά.

IMG 0643

Ο κ. Ζαχαριάς είπε πως όλοι μαζί οι πολίτες του Δήμου Πάργας και η αυτοδιοίκηση μπαίνουν σε μία εντελώς νέα εποχή, μία εποχή σκληρής δουλειάς και διαφάνειας, ώστε να σταματήσει η μετανάστευση και να προοδεύσει ο τόπος.

IMG 0743

Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς στην τελετή ορκωμοσίας γεγονός που μαρτυρά και τη μεγάλη ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

 

Έκθεση εικόνων