Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 09:27

Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Πρέβεζα: “Οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται” (vid)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. Πρέβεζας, στο ξενοδοχείο Margarona Roayl το μεσημέρι της Κυριακής, με κεντρικό καλεσμένο στην εκδήλωση τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

IMG 2388

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας Νίκος Τζίμας, ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Τζανλούκα Ματσίρας και ο τομεάρχης οργανωτικού της ΝΟΔΕ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης.

IMG 2613

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, ανάμεσα στα πολλά, είναι να επανέλθει σε μία κανονική τροχιά ανάπτυξης. Όταν η οικονομία πάρει τα πάνω της, τότε νομίζω ότι αποκαθίσταται και η αισιοδοξία και αξιοπιστία. Εντείνεται η οικονομική δραστηριότητα και τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Αυτό που συνέβη σε λίγους μήνες είναι ότι η Ελλάδα στα μάτια των διεθνών αξιολογητών της ξέμπλεξε ευχάριστα. Φτάσαμε σε ένα σημείο, μέσα σε μερικούς μήνες η Ελλάδα να δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο, να μας πληρώσουν δηλαδή για να μας δανείσουν. Πόσο απίστευτο φαινόταν αυτό πριν από μερικούς μήνες, πριν από ένα-δύο χρόνια;” και πρόσθεσε:

IMG 2533

Αν η χώρα θα βγει από το πρόβλημα της ανάπτυξης, αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ιδιωτική οικονομία. Η χώρα πρέπει να γίνει πόλος έλξης ξένων επενδύσεων. Μόνο έτσι γίνεται. Αλλά θα πρέπει μία Κυβέρνηση, η οποία παίρνει τις αποφάσεις, να δείξει φιλική διάθεση προς τα κεφάλαια που θα θέλουν να τοποθετηθούν. Όταν η διάθεση είναι εχθρική, τότε η απόφαση δε λαμβάνεται.

IMG 2573

Είναι δικαιολογημένη η αγωνία των ανθρώπων στη Δυτική Ελλάδα, εν' όψει της απολιγνιτοποίησης των μονάδων εκεί, που είναι η βασική βιομηχανική παραγωγική βάση της περιοχής. Όμως για να λυθεί αυτό το πρόβλημα ο Πρωθυπουργός συνεκάλεσε και συγκρότησε μία ομάδα εργασίας που αποτελείται από το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να καταρτίσουν ένα στρατηγικό σχέδιο ανάταξης ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, στην απασχόληση, την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε αυτό το σχέδιο. Αυτό σημαίνει δεν έρχομαι πίσω από τις εξελίξεις. Με τον κ. Γεωργιάδη κάνουμε πολλές προσπάθειες για να τονώσουμε την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Μια χώρα σαν την Ελλάδα, που διαθέτει αυτές τις ένοπλες δυνάμεις που διαθέτει, θα πρέπει να στηρίζεται στην αμυντική της βιομηχανία”.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας: “Οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται, γιατί έχουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Κι αν πρέπει να φοβόμαστε κάτι είναι ο κακός μας εαυτός. Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις σημαίνει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Αποτροπή σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μας επιβουλεύεται, κάποια εχθρική ενέργεια, γνωρίζει ότι θα υπάρχει κόστος. Και το κόστος που θα υποστεί θα είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε όφελος. Οπότε λόγω του κόστους δεν ενεργεί. Αυτή είναι η αποτρεπτική ισχύς και ο στόχος των δικών μας ενόπλων δυνάμεων”.

IMG 2595

Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 και των γαλλικών Mirage, καθώς και στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Η στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ ενισχύεται και βασίζεται σε επιλεγμένα σημεία υποδομών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν να γίνει η Ελλάδα μία απέραντη αμερικανική βάση, όπως πολύ επιπόλαια έλεγαν αυτοί που τότε την ήθελαν και τώρα αντιπολιτεύονται τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ο στόχος ήταν σε πολύ επιλεγμένα σημεία να αναπτυχθούν υποδομές, από τις οποίες θα καρπωθούν οφέλη και οι δύο εταίροι”.

IMG 2596

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση οι βουλευτές της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα), Βασίλης Γιόγιακας (Θεσπρωτία), Γιώργος Στύλιος (Άρτα), καθώς και οι πολιτευτές-στελέχη του κόμματος, Σπύρος Κυριάκης, Δήμητρα Ραβανού, Μαρία Τσουλάκη, Θανάσης Σταυρόπουλος, Ηλίας Τάπρας.

IMG 2597

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηπείρου κ.κ. Ματσίρας, Γκούμας, Καλούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, εξωστρέφειας & καινοτομίας Χρήστος Γούσης, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Ζηρού κ.κ. Γεωργάκος και Καλαντζής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ.κ. Δαρδαμάνης, Ακρίβης, Παγγές, Σαριάνογλου, Κουμπής οι διοικητές των νοσοκομείων Πρέβεζας και Άρτας κ.κ. Σκανδάλης και Ντάκουλας, ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ Ηπείρου Παντελής Κίκερης, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας Θωμάς Γεωργίου, οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Άρτας κ.α.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων