Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 11:46

30 χρόνια ΝΑΡ – Αυτοκριτική και όραμα για το μέλλον στην εκδήλωση της Πρέβεζας (pics)

Πολιτική εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ-συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) οργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην “Οικία Αθανασιάδη” στην Πρέβεζα. Ομιλητές ήταν ο Αντώνης Δραγανίγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ και ο Νίκος Δημητρόπουλος, στέλεχος της ν.Κ.Α. Ηπείρου.

Στο χώρο υπήρχαν αφίσες και προπαγανδιστικό υλικό από τα 30 χρόνια αγώνων και δράσης του ΝΑΡ και των σχημάτων στα οποία συμμετέχει, ενώ προβλήθηκε και βίντεο-αφιέρωμα.

IMG 5851

Σύντομο χαιρετισμό έκανε εκ μέρους της οργάνωσης της Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Νάνος, ενώ στην ομιλία του ο Αντώνης Δραγανίγος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση έχει μια δημιουργική πορεία. Όχι μόνο πρωτοστάτησε, με τις σχετικά μικρές δυνάμεις του, σε μια σειρά ταξικούς αγώνες αλλά ανέπτυξε καινοτόμες προγραμματικές και θεωρητικές επεξεργασίες. Παρόλα αυτά, ό,τι έχει ως τώρα κατακτηθεί είναι ανολοκλήρωτο και ανεπαρκές. Σε συνδυασμό με τις προκλήσεις της νέας εποχής απαιτούνται ανώτερα ποιοτικά βήματα...”.

IMG 5859

Έκανε μία ιστορική αναδρομή της δράσης του ΝΑΡ από τη δεκαετία του '90 και στάθηκε στο στόχο του πολιτικού φορέα, που πρέπει να κάνει να κάνει βήματα στην ανάπτυξη της κομμουνιστικής του φυσιογνωμίας («κομμουνιστικός μετασχηματισμός») ώστε να συμβάλει στην οργάνωση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης που έχει ανάγκη η εποχή μας.

IMG 5861

Επέμεινε σε μια βαθιά πολιτική προγραμματική «ωρίμανση» της κομμουνιστικής στρατηγικής, της επαναστατικής τακτικής και της μεταξύ τους σχέσης, στις νέες συνθήκες της ταξικής πάλης, ενώ με μία “γενναία” δόση αυτοκριτικής ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΡ υποβάθμισε αποφασιστικά όλα αυτά τα χρόνια την αυτοτελή πολιτική και θεωρητική παρέμβαση «απευθείας» στην εργατική τάξη και τη νεολαία και θεωρούσε το «κόμμα» σαν πλευρά του μετώπου. “Το Μέτωπο αντί να γίνει δρόμος, έγινε όριο...” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγανίγος και τόνισε πως θα επιδιωχθεί η ανασυγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη λογική ενός αντικαπιταλιστικού μετώπου.

IMG 5865

Ο Νίκος Δημητρόπουλος από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η ν.Κ.Α. είναι πολιτικά και οργανωτικά αυτοτελής οργάνωση. Διαμορφώνει πολιτική και συγκροτείται μέσα από τις διαδικασίες της. Επιδιώκει να πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες και τα μέτωπα πάλης, στρατεύοντας μαχητικά τη νεολαία. Θεμέλιο της ν.Κ.Α. είναι ο μαχόμενος επαναστατικός μαρξισμός και η στρατηγική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Επιδιώκει να συμβάλει με τις επεξεργασίες της σε μια βαθιά θεωρητική τομή και άνθιση των επαναστατικών ιδεών σε όλες τις πλευρές των κοινωνικών σχέσεων, και να ειναι φορέας μιας ριζικά διαφορετικής στάσης ζωής, άρνησης των προτύπων και των κριτηρίων που προβάλλει και επιβάλλει ο καπιταλισμός”¨και πρόσθεσε: “Μέλη της ν.Κ.Α. μπορούν να γίνουν οι νέοι εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, μαθητές-τριες, σπουδαστές και φοιτητές-τριες, νέοι/νέες αγρότες και νέοι/νέες επιστήμονες, οποιασδήποτε φυλής και εθνικότητας, από 13 έως 29 ετών. Η ν.Κ.Α. συγκροτεί Οργανώσεις Βάσης (Ο.Β.) σε εργατικούς χώρους, γειτονιές, σχολές και μέτωπα, όπου υπάρχουν νέοι και νέες, σε όλη τη χώρα. Οι ΟΒ είναι ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης”.

Ακολούθησε διάλογος και συζήτηση.

 

Έκθεση εικόνων