Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 18:09

Μ. Χριστοδουλάκης: "Η ΝΔ ήταν, είναι και παραμένει ο βασικός πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ-Εκτός κόμματος όποιος ενταχθεί στην κυβέρνηση" (video)

Την επισήμανση πως η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής έκανε από την Πρέβεζα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή το πρωί της Πέμπτης.

IMG 6644

Ο κ. Χριστοδουλάκης βρέθηκε στην Πρέβεζα στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ανοίξει το ΚΙΝΑΛ σε όλη τη χώρα με επιχειρηματικούς, εργατικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς και ενώσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μετά την 1η φάση της πανδημίας και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου και εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, Νικόπολης και Ακτίου, ενώ αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη τύπου έχοντας στο πλευρό του τον περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Φραγκούλη και τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές Χρήστο Πεπόνη.

Όπως επισήμανε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στόχος των περιοδειών και του ανοιχτού διαλόγου είναι να έχει μια σαφή εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και να τα αναδείξει προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.

Ο κ. Χριστοδουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας της χώρας και κατά συνέπεια και της ελληνικής κοινωνίας μετά την πανδημία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ρευστότητα δυστυχώς δεν υπάρχει γιατί τις τράπεζες τις παρακαλάει η κυβέρνηση αντί να επιβάλλει ευνοϊκούς όρους δανεισμού, ειδικά δεδομένου ότι στηρίζονται από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα κι έχουν κρατικές εγγυήσεις για το δανεισμό τους. Φοροελαφρύνσεις δεν υπάρχουν όπως για παράδειγμα θα έπρεπε να είναι η μείωση προκαταβολής φόρου. Κατά τον πρωθυπουργό εξαγγέλθηκε η αναβολή τους για τον Ιούλιο και σήμερα 23 Ιουλίου δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το ποσό και με τι τρόπο θα γίνει αυτό. Δεύτερον ο τουρισμός, ένας νευραλγικός τομέας για την ελληνική οικονομία που συνθέτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ μας. Δυστυχώς το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί εδώ είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 6% μόνο για καφέ και πορτοκαλάδα. Χωρίς δηλαδή καμία διεύρυνση του μέτρου όπως εμείς προτείναμε με μείωση του ΦΠΑ στο 6% για εστίαση και διαμονή και 13% για τις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες και τις μεταφορές. Χωρίς κανένα οργανωμένο σχέδιο εσωτερικού τουρισμού, ειδικά σε περιοχές όπως η Πρέβεζα που στηρίζεται και στον εσωτερικό τουρισμό και μπορούν να αξιοποιηθούν οργανωμένα προγράμματα και μέσα από τα αποθεματικά του ΑΕΠ όπως προτείναμε ως κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή με ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση. Δυστυχώς χωρίς διακρατικές συμφωνίες για αποτελεσματικά υγειονομικά πρωτόκολλα που μπορούν στην πράξη να ελαφρύνουν το βάρος της χώρας μας από την πιθανή ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης και δυστυχώς χωρίς καμία αξιοποίηση του ασφαλούς brand name που έχτισε η χώρα μας, το οποίο θα έπρεπε να στηριχθεί και να συντηρηθεί με ενίσχυση του εθνικού συστήματος Υγείας ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Το τρίτο ζήτημα έχει να κάνει με τα εργασιακά, δυστυχώς εδώ ακολουθείται το δόγμα μισός μισθός, μισή δουλειά. Δηλαδή μας λέει η κυβέρνηση ότι σου μειώνω στο μισό το μισθό σου, σου μειώνω στο μισό το ωράριό σου αλλά κανείς δεν σου εγγυάται ότι όταν παρέλθει η κρίση θα επανέλθει η υποχρεωτικότητα της πλήρους απασχόλησης και των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας”.

IMG 6647

" Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει απόλυτα και το υποτιθέμενο ηθικό του υπόβαθρο αλλά φυσικά και την αξιοπιστία του να μπορεί να εκφέρει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο"

Ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε κριτική στη ΝΔ και για το θέμα των 20 εκατομμυρίων ευρώ που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων δυστυχώς κακοδιαχειρίζονται για μια ακόμη φορά απλά και μόνο για να παρουσιάσουν μια θετική επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης, ενώ έστρεψε τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως μετά από όλες τις τελευταίες αποκαλύψεις δυστυχώς για το θεσμικό του ρόλο έχει χάσει απόλυτα και το υποτιθέμενο ηθικό του υπόβαθρο αλλά φυσικά και την αξιοπιστία του να μπορεί να εκφέρει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.

“Εκεί λοιπόν για εμάς υπάρχει ένα πολιτικό κενό που θέλουμε και πρέπει να καλύψουμε ως προοδευτικός χώρος, ως Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό είναι το ζητούμενο, με επιμονή, με υπομονή, με ρεαλιστικές προτάσεις, με θέσεις, με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, πάντα δίπλα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Να μπορέσουμε εμείς έναν προοδευτικό κόσμο ο οποίος μπορεί να πίστεψε σε μια ελπίδα αλλά σήμερα να έχει απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα συνολικά, να μπορέσουμε να τον εκφράσουμε και να του δώσουμε πραγματική ελπίδα και διέξοδο. Να είμαστε δίπλα τους στην πράξη, να είμαστε χρήσιμοι ως αντιπολίτευση της χώρας και σιγά σιγά αυτό προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα αρχίσει να αποτυπώνεται και στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς” τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

IMG 6625

"Η ΝΔ ήταν, είναι και παραμένει ο βασικός πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος"

Απαντώντας σε επισήμανση δημοσιογράφων ότι σε ορισμένα ζητήματα υπάρχει ταύτιση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ τόνισε:

“Η ΝΔ δεν είναι για εμάς στρατηγικός αντίπαλος, είναι ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος όπως ήταν παραδοσιακά. Και όχι μόνο με όρους μιας στείρας συνθηματολογίας περασμένων δεκαετιών αλλά και με όρους πραγματικά ουσιαστικούς. Το βλέπουμε στις αντιλήψεις της ακόμη και σήμερα έξω από τα επικοινωνιακά συννεφάκια για τις εργασιακές σχέσεις, για την Υγεία και την αποδόμησή της που τώρα τη θυμήθηκαν δυστυχώς με την ανάγκη του κορωνοϊού, για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία που ουσιαστικά νομίζουν ότι η ανάγκη που έχει η χώρα για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία την επόμενη δεκαετία αφορά απλά την επαναφορά της διαγωγής κοσμίας, την είδαμε στο ασφαλιστικό όπου βασίστηκε ξανά το νομοσχέδιο και η μεταρρύθμισή του στο Νόμο Κατρούγκαλου απλά και μόνο με μπαλώματα χωρίς να δίνει μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη λύση σε όλα τα προβλήματα, το βλέπουμε στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έγινε και πριν τον κορωνοϊό. Δυστυχώς εκεί υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα για εμάς όπου πρέπει ο χώρος μας να βγει και να αναδείξει τα ζητήματα αυτά. Η ΝΔ ήταν, είναι και παραμένει ο βασικός πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολιτικός αντίπαλος αν είχε αποφασίσει ο ίδιος πρώτα από όλα ποια είναι η πολιτική του ταυτότητα. Γιατί με αυθαίρετες έννοιες χωροταξικές πιο πολύ στο πολιτικό σύστημα και όχι πραγματικά ιδεολογικές και ειδικά τώρα που έχει χάσει τη διαχείριση της εξουσίας όπου μπορούσε να συνενώνει και να συγκολλά ετερόκλητα κομμάτια της κοινωνικής βάσης, χωρίς καν να ξέρει πλέον ποιος είναι, τι θέλει να εκφράσει,τι ρόλο θέλει να έχει στο πολιτικό μας σύστημα και μάλιστα και με τις ιδεολογικές του αντιφάσεις να βγαίνουν ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο, φαίνεται και στην πράξη ότι ακόμη και οι ισχυρισμοί που αποτυπώθηκαν στις περασμένες εκλογές, πλέον σήμερα δεν υφίστανται. Φυσικά και δεν αλλάζουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη και φυσικά νομίζω ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι μια πολύ δύσκολη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε είναι λογικό και με την απειλή την ευθεία της ανθρώπινης εισροής πολλές φορές να συσπειρώνει τουλάχιστον συγκυριακά και γύρω από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Αλλά όταν η επικοινωνία θα αρχίσει να σβήνει, όταν οι πολιτικές επιλογές θα αρχίσουν να φαίνονται στην πράξη και εκ του αποτελέσματος, τότε προσωπικά πιστεύω ότι με μια πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα της κοινωνίας πλέον θα αρχίσει να επιβραβεύεται η πολιτική επιλογή μιας σαφούς συγκροτημένες πολιτικής τοποθέτησης, θέσεων, απόψεων, προτάσεων, τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου όπως είναι η επιλογή που κάνει το Κίνημα Αλλαγής.

"Μόνο τυχοδιώκτες θα μπορούσαν να πάνε τη χώρα σε εκλογές"

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως υπό αυτές τις συνθήκες μόνο τυχοδιώκτες θα μπορούσαν να πάνε τη χώρα σε εκλογές, ενώ σε ερώτηση για τη στάση του ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση ένταξης μελών του στην κυβέρνηση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε: “Είναι αυτονόητο, το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει στο ανώτερο συλλογικό του όργανο, το Συνέδριό μας, ότι προχωράμε με την αυτόνομη πορεία μας, αυτόνομη πορεία πολιτικού και ιδεολογικού προσδιορισμού, όχι ετεροπροσδιορισμού και ίσων αποστάσεων. Λέμε αυτό που πιστεύουμε, το στηρίζουμε, μαχόμαστε για αυτό και ζητάμε στην κοινωνία και στη βάση της να μας ακολουθήσει. Εάν ο οποιοσδήποτε σε αντίθεση με αυτές τις συλλογικές αποφάσεις κάνει οποιεσδήποτε επιλογές ταύτισης απλά και μόνο για λόγους προσβασιμότητας ή συνάφειας με μια οποιασδήποτε εκτελεστική εξουσία, είναι αυτονόητο ότι θέτει από μόνος του τον εαυτό του εκτός του ΚΙΝΑΛ”.

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

22 Σεπτεμβρίου 2020
Να προχωρήσει σε δημόσια ενημέρωση των δημοτών με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του ζητά από το Δήμαρχο Πρέβεζας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα. Στην επιστολή
22 Σεπτεμβρίου 2020
Την πρόθεση να συνεχίσει δυναμικά για την βελτίωση των τουριστικών υποδομών του Νομού μας αλλά και για την προβολή του επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Ν. Πρέβεζας απέστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα: Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
“Σήμερα στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που πραγματοποιώ στην Αθήνα, είχα τη διπλή χαρά να συναντηθώ με τον καλό φίλο και καλό συνεργάτη, τον ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας γνωμοδότησε ομόφωνα στην τελευταία της συνεδρίαση υπέρ της προμήθειας και τοποθέτησης οργάνων ...

Αθλητισμός

22 Σεπτεμβρίου 2020
Εκ νέου η Κρασνόνταρ στον δρόμο ελληνικής ομάδας, εκ νέου η Κρασνόνταρ στον δρόμο του ΠΑΟΚ, ως εμπόδιο για να μπει πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Αλλά η παράδοσή του κόντρα σε
22 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο L-Train Μάθε τα πάντα για την κυπριακή στοιχηματική fonbet cy 04:00, Denver Nuggets – Los Angeles Lakers (0-2) Κωδ. ΟΠΑΠ: 5093 ...
21 Σεπτεμβρίου 2020
Τις ολοκληρωμένες αιτήσεις αθλητικών σωματείων, που θα περάσουν από τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να ενταχθούν στο Μητρώο της ...
21 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Μάθε τα καλύτερα συστηματα στοιχημα Δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα του αγώνα της Τίγκρες κόντρα στη Κερέταρο την ώρα ...
20 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει στο Foxbet ο Κώστας Φίλιος Πως κανω εγγραφη στον οπαπ? Στο Βέλγιο, η Σταντάρ Λιέγης δεν έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα έχοντας απολέσει ήδη ...

Πολιτισμός

21 Σεπτεμβρίου 2020
(Στείλτε κι εσείς τη δική σας φωτογραφία στο [email protected] και δείτε τη δημοσιευμένη στη στήλη του atpreveza.gr «Η φωτογραφία της εβδομάδας»).
21 Σεπτεμβρίου 2020
«Τρεις γενιές σε μια συνταγή» Μια ψηφιακή δράση των Φίλων της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος» Κυριακή27Σεπτεμβρίου 2020, 11 πμ Πέρα ...
16 Σεπτεμβρίου 2020
Από σήμερα και για το διάστημα 16-19 & 23-26 Σεπτεμβρίου ο κ. Κώστας Καλέντζης συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art’s ...
14 Σεπτεμβρίου 2020
Μία ποιητική συλλογή με έντονες αναφορές στην Πρέβεζα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άπαρσις”. Ο λόγος για το έργο “Τα όνειρα περπάτησαν στη γη!”, του ...
11 Σεπτεμβρίου 2020
Το Bookpress.gr φιλοξενεί σε στήλη του αδημοσίευτα ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξένησε και ποίημα του Θωμά Ιωάννου. ...

Στήλες

21 Σεπτεμβρίου 2012
Έναρξη του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ. Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν το Ιράκ εισέβαλε στο Ιράν, με ταυτόχρονη εισβολή από ξηράς και αέρος, στις 22 Σεπτεμβρίου 1980, μετά από μακρά ιστορία συνοριακών
20 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 21 Σεπτεμβρίου 1974 η πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή νομιμοποιεί το ΚΚΕ. Είναι μια ιστορική στιγμή για την ...
17 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονείται με μαχαίρι στην Αμφιάλη ο Παύλος Φύσσας, γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P, από ...
17 Σεπτεμβρίου 2012
Ο Βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος Α' τραυματίζεται από δάγκωμα μαϊμούς, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το αγαπημένο του σκυλάκι από την ...
15 Σεπτεμβρίου 2012
Ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον (τότε χαώδη λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου) Λίβανο με τη συνδρομή Λιβανέζων Χριστιανών ενόπλων. Μετά από μάχες με ...