Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 12:39

“Μισόλογα” από το Δήμαρχο για την αρνητική εξέλιξη για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου – Έκτακτη συνεδρίαση εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου

Γεμάτη εντάσεις, αλλά και με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, ήταν η συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή τον διαγωνισμό που προκήρυξε για την αξιοποίηση του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ – δείτε ΕΔΩ).

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν ήταν ή όχι ενήμερος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και να καταδικάσει την ενέργεια του ΥΠΑΑΠΕΔ, γεγονός που επιτείνει την αγωνία για το τι θα ακολουθήσει με όλα τα στρατόπεδα. Έπειτα από διαλογική συζήτηση οι παρατάξεις Δημοτική Συνεργασία, Δημοτική Ανατροπή, Στροφή στο Μέλλον και Λαϊκή Συσπείρωση (επιπλέον ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ηλίας Αλεξανδρής) συντάχθηκαν με την πρόταση του κου Γεωργάκου να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και να έχει στα χέρια του το δημοτικό συμβούλιο όλα τα στοιχεία, ώστε να αποφασίσει την αντίδρασή του.

Η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” κατέθεσε και ψήφισε τη δική της πρόταση, που προέβλεπε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας σε διάστημα 3-5 ημερών, ώστε να μη χαθεί χρόνος και καταγγελία της μονομερούς ενέργειας του ΥΠΑΑΠΕΔ, ζητώντας παράλληλα να καταργηθεί άμεσα ο διαγωνισμός αξιοποίησης που προκηρύχθηκε.

Η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας ψήφισε “λευκό”.

Επιπλέον αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί και ένα ψήφισμα για το θέμα αυτό, το οποίο και θα συνδιαμορφωθεί από όσες παρατάξεις επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Το θέμα αρχικά τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κύρλα και ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι:

Κώστας Κύρλας: “Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα, που γίνεται σοβαρότερο αν γνώριζε η δημοτική αρχή για τον διαγωνισμό”.

Γιώργος Νίτσας (επικεφαλής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”): “Κε Γεωργάκο, γνωρίζατε την πρόθεση αυτή του Στρατού;

Πήγατε μιλήσατε με τον Υπουργό. Φωτογραφηθήκατε περιχαρής. Σας κορόιδεψε ο Υπουργός; Σας ενημέρωσε και μας κοροϊδεύετε εσείς στο δημοτικό συμβούλιο; Ή εσείς ή ο Υπουργός παίξατε“παιχνίδι” πίσω από την πλάτη μας...

Βγάλατε δελτίο Τύπου και λέτε για “ουσιαστική και θετικά παραγωγική συζήτηση, καθορίζοντας όλες τις επόμενες προβλεπόμενες απαραίτητες διαδικασίες”. Τι είναι αυτά που λέτε τώρα για ιδιοκτησιακά καθεστώτα; Αυτή είναι η παραγωγική συζήτηση; Συμφωνήσατε κάτι; Απολογηθείτε επιτέλους, γιατί χάνονται τα στρατόπεδα και εμείς είμαστε παρατηρητές... Τι κάνετε στην Αθήνα; Εκδρομές;

Δυστυχώς μας δικαιώνετε σε όσα έχουμε πει για τα στρατόπεδα. Δυστυχώς για την Πρέβεζα και τους δημότες. Σας είχαμε προειδοποιήσει. Να τοποθετηθείτε δημόσια. Τι συζητούσατε επιτέλους πίσω από κλειστές πόρτες; Πείτε μας τώρα να δούμε τι θα κάνουμε...

Φέρατε το θέμα του “Πυλάδη”, ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχε άλλος σχεδιασμός από το Στρατό;

Ποιον ρόλο παίζετε κε Γεωργάκο; Μήπως παίζετε το ρόλο του ντίλερ του Στρατού;

Σας είπαμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο...”.

Νίκος Γεωργάκος (Δήμαρχος Πρέβεζας): “Αν το περιμέναμε; Εγώ είχα πει για το “Περδίκη Πυλάδη” την προηγούμενη φορά ότι υπάρχει ένα τίμημα της τάξεως των 6.000 και κάτι ευρώ για να προχωρήσουμε τη διαδικασία. Είχα βρεθεί και σε θέση να πω ότι υπήρχαν σκέψεις ότι θα το δώσουν σε ιδιώτες για αξιοποίηση. Είχα πει να δούμε το κάθε στρατόπεδο-Κάστρο διαφορετικά. Διαφορετικό είναι το ΓΠΣ στο Σολωμού. Διαφορετική είναι η περίπτωση του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου και του “Περδίκη Πυλάδη”. Ζήτησα να δούμε και ιδιοκτησιακά αν είναι του Δήμου το τελευταίο από τη νομική υπηρεσία.

Η εξέλιξη αυτή με το διαγωνισμό δεν ήταν στη συζήτηση. Εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να δούμε τι θα κάνουμε από 'δω και πέρα. Δεν ξέρουμε και αύριο αν βγει και κάποιο άλλο στρατόπεδο... Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε στοιχεία για να πάρουμε απόφαση. Θα τα μαζέψουμε από το νομικό τμήμα. Έστω και τώρα... Υπάρχει ένας όρος στη διακήρυξη ότι για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να διακόψει τη δημοπρασία χωρίς συνέπειες το ΥΠΑΑΠΕΔ. Να ετοιμαστούμε πολύ καλά αυτές τις ημέρες και μετά το Πάσχα σε μία ειδική συνεδρίαση να αποφασίσουμε. Το Σολωμού είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Το Βαθύ επίσης είναι στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως. Αν μας πουν ότι δεν μπορούμε να τα διεκδικήσουμε, θα πρέπει να έχουμε τεχνοοικονομική μελέτη για να τα πάρουμε.

Ντίλερ δε γίνομαι σε βάρος του Δημοσίου. Να ανακαλέσετε. Είχα δει ξενοδοχεία και μελέτες επί θητείας Μπαΐλη για τα στρατόπεδα. Υπάρχει περίπτωση σας είχα πει να αιφνιδιαστούμε. Δε μου δώσατε τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ για κάποιο τίμημα. Το τίμημα αυτό συνοδεύεται με κάποιες χρήσεις δημοτικές και ελεύθερες. Δε γνωρίζετε ότι υπήρχαν μελέτες κε Νίτσα εδώ και 5 χρόνια; Δεν συνδιοικούμε κε Νίτσα. Ούτε έχω υποχρέωση ως Δήμαρχος να έρχεστε εσείς μαζί μου. Αυτό που λέτε για κλειστές πόρτες και κλειστά γραφεία δεν ισχύει. Έχετε πει τίποτα για τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειάρχη; Έφερα στο δημοτικό συμβούλιο εδώ κι ένα μήνα δύο φορές ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε με το Στρατό. Τι κάνατε; Έχετε καημό να έρθουν στους δημότες τα στρατόπεδα. Τώρα πρέπει να το κάνουμε. Αν όμως υπάρχει λόγος ακυρότητας για το συγκεκριμένο στρατόπεδο, να το εξετάσουμε. Αυτό που θέλω εγώ είναι να έχουμε προτάσεις ανάπλασης. Από ότι όμως βλέπω πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο τίμημα. Ουσιώδεις προτάσεις και όχι πυροτεχνήματα”.

Κοσμάς Κορωναίος (σύμβουλος της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία”): “Ποια είναι η πρόθεση του Δήμου για τα στρατόπεδα; Αποδεχόμαστε ή όχι τη διαδικασία που ακολουθεί ο Στρατός; Εάν δεν την αποδεχόμαστε πρέπει άμεσα να πάρουμε μέτρα. Δε συμφωνούμε με τη διαδικασία και να το κάνουμε ξεκάθαρο. Μου αφήνετε την αίσθηση ότι συμφωνείτε με τη διαδικασία του Ταμείου του Στρατού. Αν δε συμφωνούμε θα πάμε σε μία απευθείας σύγκρουση; Δεν κάνουμε πίσω. Τα στρατόπεδα πρέπει να είναι στο Δήμο Πρέβεζας. Αυτό πρέπει να ζητήσουμε ανεξάρτητα από το Σχέδιο Πόλης”.

Γεωργάκος: “Αυτό θέλουμε κι εμείς, αλλά να εξετάσουμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ιδιοκτησιακά είναι στο ΥΠΑΑΠΕΔ. Το ξέρουν οι πάντες. Θέλετε ή όχι να το πάρουμε με κάποιο τίμημα; Να μας πει άποψη η νομική υπηρεσία αν υπάρχει άλλος τρόπος. Η Περιφέρεια δε το πήρε με ένα τίμημα;”.

Κορωναίος: “Κακώς το πήρε αν θέλετε την άποψή μου. Για να διεκδικήσεις τα στρατόπεδα, θα μπορούσες να πάρεις μία απόφαση ότι πρέπει να τα κατέχει ο Δήμος Πρέβεζας. Να ενώσουμε τη φωνή μας και θα δούμε τις διαδικασίες στη συνέχεια. Εσύ δεν πρέπει να αποδέχεσαι τη διαδικασία του ΥΠΑΑΠΕΔ”.

Γεωργάκος: “Φέρατε σχέδια αξιοποίησης με ξενοδοχεία μέσα στα στρατόπεδα. Τι μου λέτε; Πληρώσατε μελέτες... Είχατε αποδεχθεί τον τότε νόμο”.

Κορωναίος: “Εμείς θα κάναμε χρήση εφόσον μπαίναμε στο Σολωμού για αξιοποίηση. Αφήστε αυτή την καραμέλα. Μόνο εφόσον το παίρναμε στην ιδιοκτησία μας, θα το κάναμε ως Δήμος. Είναι διαφορετικό”.

Βαγγέλης Ροπόκης (επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής): “Διεκδικούμε ή διαχειριζόμαστε. Γιατί κι εσύ δεν λες όλη την αλήθεια Δήμαρχε. Σε ποια στρατόπεδα πλήρωνε ο Δήμος ενοίκιο; Που σημαίνει ότι αναγνώριζε το ιδιοκτησιακό”.

Παύλος Σαραμπασίνας (σύμβουλος της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία”): Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να πει τι ακριβώς συγκεκριμένα θέλει. Να μη μας λέει ο κόσμος αύριο ότι χάσατε τα στρατόπεδα. Όχι αερολογίες”.

Σταύρος Αμάραντος (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης): “Είναι πρώτο στην ατζέντα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Την επαύριον της επίσκεψης του Δημάρχου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαθαίνουμε ότι ένα ιστορικό μνημείο δίνεται για αξιοποίηση. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος πηγαίνοντας στην Αθήνα δεν πήγε για να εποπτεύσει την επιτυχία της άσκησης Ηνίοχος, πήγε με συγκεκριμένη ατζέντα. Από αυτά τα μισόλογα που ακούστηκαν από το Δήμαρχο είναι ξεκάθαρο και να μην έχει κανείς αμφιβολία, από τους δημοτικούς συμβούλους ότι ο Δήμαρχος έχει συρθεί σε μία λογική διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση για τη συνεκμετάλλευση. Δεν υπάρχει η λέξη διεκδίκηση στην ατζέντα του Δημάρχου.

Δε θέλει να συγκρουστεί με μία Κυβέρνηση στην οποία είναι φίλα προσκείμενος. Προέρχεται από ένα χώρο που δεν έχει δείξει ποτέ εμπιστοσύνη στο λαϊκό παράγοντα και τη δυναμική του κινήματος. Το παρελθόν δεν τον έχει διδάξει τίποτα. Ο Δήμος και οι δημότες Πρέβεζας ακύρωσαν την παρουσία του Στρατού στο δάσος Παργινόσκαλας. Υπάρχουν σπουδαίες διεκδικήσεις. Και επιτυχίες. Υπάρχουν παλινωδίες από ορισμένους προηγούμενους Δημάρχους.

Είναι ντροπή και κατάντια ένα ιστορικό μνημείο να βγαίνει έτσι προς εκμετάλλευση. Έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα από άλλες πόλεις. Πάρτε παράδειγμα το Δήμο Ιωαννιτών. Πάρτε παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο. Οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας εκεί δικαιώθηκαν.

Ο Δήμαρχος έχει μπει στη λογική της συνεκμετάλλευσης. Καθαρά πράγματα. Να αποδοθούν στο λαό της Πρέβεζας”.

Παναγιώτης Λελοβίτης (σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον”): “Θέσαμε κάποιες ενστάσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Είπαμε να διερευνηθεί αν υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες να αμφισβητήσουμε την άποψη του Στρατού. Υπάρχουν δύο κίνδυνοι με τη μίσθωση. Ο ένας είναι η de facto αποδοχή ως ιδιοκτήτη του άλλου. Άρα αναιρούμε την πρώτη μας σκέψη. Γι' αυτό και καταψηφίσαμε. Επίσης μπαίνουμε σε μία λογική διαπραγμάτευσης μόνο με οικονομικό αντίτιμο. Τα Στρατόπεδα πρέπει να περάσουν στον κόσμο. Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ο θεσμικός μέσω σύμβασης. Υπάρχει και άλλος τρόπος που εσείς περιφρονείτε. Δεν υπάρχει στην κοσμοαντίληψή σας. Είναι ο δρόμος της κινηματικής λογικής και της συλλογικής δράσης.

Έχουν γίνει πολλές φορές αυτά τα πράγματα.

Υπάρχει ο δρόμος της συλλογικής διεκδίκησης και θα είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το δημοτικό συμβούλιο να πρωτοστατήσει”.

Αθηνά Κωνσταντάκη (Αντιδήμαρχος -Δήμος της Καρδιάς μας): “Όλα τα Μνημεία ανήκουν στο Δημόσιο. Ο Στρατός προχωρά σε διαγωνισμό μίσθωσης των κτιρίων. Θα γίνει ερώτημα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων αν μία τέτοια χρήση συνάδει με το χαρακτήρα του Μνημείου.

Ως Εφορεία Αρχαιοτήτων είχαμε καταθέσει μία αναλυτική πρόταση το 2014 στο τότε ΤΑΙΠΕΔ, για πολιτιστικές χρήσεις. Υπάρχει επίσημο έγγραφο”.

Ειρήνη Παπαδημητρίου (Λαϊκή Συσπείρωση): “Άρα ο Στρατός παρανομεί...”.

Θανάσης Ανωγιάτης (Στροφή στο Μέλλον): “Η δημοτική αρχή μπορεί ή προτίθεται να κάνει κάτι για να ματαιωθεί ή να αναβληθεί ο διαγωνισμός; Δεν πρέπει να ζητήσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού;”.

Ταξιάρχης Κωστόγιαννης (Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας): “Σε ποιον ανήκουν τα στρατόπεδα; Στο Στρατό ή τους πολίτες; Αυτό είναι το πολιτικό ερώτημα και θα πρέπει να πάρουμε μία ξεκάθαρη θέση. Και να τα διεκδικήσουμε με νομικές και κινηματικές διαδικασίες”.

Νίτσας: “Εγώ βάζω ως πρόταση να γίνει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Δεν είδα καμία διάθεση του Δημάρχου να καταδικάσει τη μονομερή ενέργεια του Στρατού, στην πλάτη μίας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Δήμαρχος πιστεύω ότι γνώριζε τι γινόταν. Αυτά τα πράγματα θέλουν μήνες. Ο κ. Δήμαρχος συνάντησε τον Υπουργό ουκ ολίγες φορές. Άρα γνώριζε. Δεν τον εμπιστεύομαι μετά τις μη απαντήσεις. Να μπει σε ψηφοφορία έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα αυτό μέσα σε 3-5 ημέρες. Δε σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Σέρνεστε και πάλι πίσω από τις εξελίξεις κε Δήμαρχε”.

Χρήστος Μπαΐλης (επικεφαλής “Δημοτικής Συνεργασίας”): “Να έχουμε έτοιμες προτάσεις όταν πάμε στον Στρατό”.

 

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση ανάμεσα στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρη Καραμανίδη και τον επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργο Νίτσα. Ο Πρόεδρος μάλιστα απέβαλε τον κ. Νίτσα από τη συνεδρίαση.

Ιωσήφ Στύλος (Ανάπτυξη Τώρα): “Δεν πρέπει να συνδιαμορφώνετε απόψεις κε Πρόεδρε. Αυτό επιχειρήσατε να κάνετε, γι' αυτό και αντιδράσαμε...”

Ευκλείδης Φονταράς (επικεφαλής της Στροφής στο Μέλλον): “Να κάνουμε ένα συμβούλιο επί της ουσίας. Όχι με κοκορομαχίες και όλα αυτά που παρακολουθούμε. Ένα συμβούλιο μετά το Πάσχα και να βγει ένα ψήφισμα”.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...