Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:34

Ανακοινώσεις σωματείων και φορέων για την απεργιακή συγκέντρωση στα Παλαιά ΚΤΕΛ

Τις παρακάτω ανακοινώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στα Παλαιά ΚΤΕΛ στις 16 Ιουνίου εξέδωσαν σωματεία εργαζομένων και φορέων:

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ,
και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30πμ στο ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ.
ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι είναι ώρα για δράση!
Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό τερατούργημα!
Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη!!
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 13/6, πάρθηκε απόφαση για 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Μαζί με άλλες Ομοσπονδίες του Δημόσιου τομέα, μαζί με Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα και Εργατικά Κέντρα κλιμακώνουμε τον αγώνα.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!
Παίρνουμε δύναμη από την πετυχημένη απεργία στις 10/6. Την Τετάρτη 16/6 θα είμαστε ακόμα πιο πολλοί στο δρόμο να βροντοφωνάξουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σκλάβοι τον 21ο αιώνα! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Χαιρετίζουμε όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.
Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!
Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα!
Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτήσουν τα κέρδη του. Ανάσα για τη συνέχεια, στον αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο άθλιο νομοθέτημα.
Το μήνυμα που στέλνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα είναι ένα:
Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.
Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 16/6 και στη συγκέντρωση στις 10:30 πμ στα παλιά ΚΤΕΛ, θα είναι μια ακόμη απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δυναμώσουμε το απεργιακό ποτάμι!
Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ψηφίσει το αντεργατικό τερατούργημα. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!
Συζητάμε στους Συλλόγους Διδασκόντων καλώντας τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. Να κλείσουν όλα τα σχολεία. Από αυτόν τον αγώνα να μην λείψει κανείς.

 

Σύλλογος Εργαζομένων                                       
στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού                               
των Δήμων Ν. Πρέβεζας      

 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21 ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ,ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ
Συνάδελφοι συναδέλφισες
Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της 10ης του Ιούνη , μέσα από την μαζική συμμετοχή εργαζομένων και τον αγωνιστικό παλμό ήταν σημαντική παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα ,έδειξε την διάθεση των εργαζομένων να συνεχίσουν με όλες τις αγωνιστικές μορφές πάλης να ανακόψουν την επίθεση της κυβέρνησης μέσα από τις νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις ,μέσα από προαποφασισμένα μετρά υλοποιώντας τις στρατηγικές της Ε.Ε για φτηνούς «ευέλικτους» εργαζόμενους χωρίς τα κατεχτημένα εργατικά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη των επιχειρήσεων ,για την παραπέρα θωράκιση της ανταγωνιστικότητας. . Έδειξαν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να οργανώσουν την αντεπίθεση τους απέναντι στις ανατροπές του αιώνα ,την προσπάθεια να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω , να μας κάνουν δούλους του 21 αιώνα . Μπροστά στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το έκτρωμα που παρουσιάζουν για νομοσχέδιο και τι γελοιότητες δεν έχουμε ακούσει από πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης από «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ.
Τι για «προστασία των εργαζομένων» ακούσαμε τι για «δικαίωμα των εργαζομένων» στην 10ωρη έως και 13 ώρες απλήρωτη δουλειά και πολλά αλλά τέτοια φαιδρά . Διαδίδουν με θράσος ότι πλέον θα είναι πιο ευχαριστημένος ο εργαζόμενος τωρα που εκτινάσσεται σε όλους τους κλάδους ο αριθμός των υπερωριών σε 150 ώρες για όλους με 20% λιγότερη προσαύξηση ,που μπορεί να επιβάλει ο εργοδότης . Ότι θα του είναι πιο ευχάριστο να δουλεύει όλες τις Κυριακές του χρόνου –ξεχνώντας ότι έστω αυτή την ημέρα θα ξεκουράζονταν , θα μπορούσε να περάσει κάποιες στιγμές με την οικογένεια του.
Παρουσιάζουν την τηλεργασία για το «καλό όλων μας» την θωρακίζουν και την εδραιώνουν παραπέρα ,βάζοντας εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες –πιο εντατικά – με απλήρωτες υπερωρίες , ,μετατρέποντας το σπίτι σε χώρο δουλειάς εκεί που κανονικά θα έπρεπε ο εργαζόμενος να ξεκουράζεται ,να έχει προσωπική και ιδιωτική ζωή, γλυτώνοντας οι επιχειρήσεις το λειτουργικό κόστος ,φορτώνοντας το στους εργαζόμενους ,αλλά και την αγορά εξοπλισμού να την επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι γιατί θα είναι μέσα στις υποχρεώσεις του.

Βέβαια μπροστά στους στημένους «καυγάδες» κυβέρνησης αντιπολίτευσης ενώ συμφωνούν επί της ουσίας, μάθαμε από την αντιπολίτευση ότι «υπάρχει και καλή διάλυση του 8ωρου»,αφου είναι ενάντια στην «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με ατομική σύμβαση αλλά όπως λέει εμείς την «εφαρμόσαμε με συλλογικές διαπραγματεύσεις», ξεχνώντας ότι πρώτοι υπόγραψαν την Ευρωπαϊκή οδηγία του 2019 (2019/1158 αρ.9) που προωθεί ευέλικτες μορφές απασχόλησης με ατομικές συμβάσεις.
Τωρα επιπλέον η κυβέρνηση «βάζει τον λύκο να φυλαει τα πρόβατα» αφού καταργεί έστω και αυτή την «κουτσουρεμένη» από αρμοδιότητες επιθεώρηση εργασίας ,μετατρέποντας την σε ΜΚΟ ,βάζοντας επικεφαλής της γνωστό πρώην διευθυντή του ΣΕΒ ,μηδενίζοντας τις πιθανότητες να βρει το δίκιο του ο εργαζόμενος μέσα από τέτοιους μηχανισμούς ,τωρα που πλέον και με νόμο έχουμε απελευθέρωση των απολύσεων ,ακόμη και με δικαστική απόφαση. Συνάδελφοι συναδέλφισες
Με στόχο να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων –ξετυλίγουν το κουβάρι της προπαγάνδας ότι τα μέτρα δεν αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Είναι αυτοι οι ιδιοι που αυριο θα βγουν στα «καγκελα» και θα ενισχυουν τον κοινωνικο αυτοματισμο ,θα «κραυγαζουν» για εργαζομενους 2 ταχυτητων ,γιατι τα μετρα να μην ισχύουν και για το δημόσιο.
Ήδη προετοιμάζουν το έδαφος ,δεν μπορεί λεν να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα 10 -13 ώρες ,να δουλεύουν τις Κυριακές σε όλους τους κλάδους ,και να μην εχουνε που να αφήσουν τα παιδιά τους , «κλείνοντας το μάτι» στους δήμαρχους ότι η κατάκτηση του 32 ωρου μέσα από την ΣΣΕ των ΟΤΑ ,η αργία του Σαββάτου και της Κυριακής είναι ξεπερασμένα για τις κοινωνικές δομές, για τους παιδικούς.
Μήπως οι εργαζόμενοι ξέχασαν πως μέσα σε μια μέρα επανέφεραν το 40 ωρο στις διοικητικές υπηρεσίες ,την πρωινή και απογευματινή εργασία και τα Σάββατα στα ΚΕΠ με βάση την διευθέτηση του ωραρίου, η μήπως οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ,όποιοι έχουν την «τύχη» κάποιοι από την οικογένεια τους να έχουν εργασία στο ιδιωτικό τομέα δεν θα υποστούν όλες αυτές τις επιπτώσεις , να μην έχουν ελεύθερο χρόνο ,να μην μπορούν να προστατέψουν την υγεία τους την ασφάλεια τους .
Άρα τα αιτήματα το πλαίσιο πάλης δεν είναι μακριά από τις δικες μας ανάγκες ,άρα μαζί πρεπει να οργανώσουμε την αντεπίθεση ,εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κάνουν πράξη την ενότητα στο κίνημα ,κανένας μόνος του – καμιά μονή της .
Και επειδή φοβούνται αυτή την ενότητα , και επειδή η αστική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οργάνωση των εργαζομένων σπάει τον φόβο , οι εργάτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν θα παλέψουν για τη ζωή και τα δικαιώματά τους, αυτών και των παιδιών τους,  τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό 40%, που πρακτικά θα ακυρώνει την ίδια την απεργία.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ,ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ

 

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ . ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Μετά την επιτυχία (για τα δεδομένα της εποχής) της απεργίας στις 10/6 (παρά τη πραξικοπηματική αναβολή της απεργίας που είχε αποφασιστεί στις 3/6) διαμορφώθηκαν οι όροι για απεργιακή κλιμάκωση τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου. Αντί για αυτό η ΓΣΕΕ (με ψήφους ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) «έστριψε δια του αρραβώνος… αποφασίζοντας στάση εργασίας!!! Από κοντά και η ΑΔΕΔΥ ( με ψήφους ΚΙΝΑΛ-ΝΔ με συμπλήρωμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ομοσπονδίες), η οποία όμως άλλαξε την απόφασή της τη τελευταία στιγμή ( Δευτέρα 14/6 το μεσημέρι ) μετά την γενική κατακραυγή…
Η ξετσιπωσιά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια. Ολοκληρώθηκε το σχέδιο τους μετά την αναβολή της απεργίας στις 3/6 στην οποία, δυστυχώς, συμφώνησαν και μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος στο «όνομα της διεύρυνσης του απεργιακού μετώπου». Μια απεργία στις 3/6 θα διαμόρφωνε ένα δεκαήμερο κοινωνικού αναβρασμού κάτι που κατάφεραν και το απέφυγαν…
Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι , νέες και νέοι
Η διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος είναι ιστορική. Εξυπηρετεί τη σύγχρονη τάση και ανάγκη του καπιταλισμού για ξεπέρασμα της κρίσης του και αύξησης της κερδοφορίας του με κάθε τρόπο και μέσο.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ότι κερδηθεί από δω και πέρα θα κερδηθεί με αταλάντευτο αγώνα με κλαδική οργάνωση των συνδικάτων από τα κάτω σε πανελλαδικό - τοπικό επίπεδο και σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Να δώσουμε τη μάχη με όσες δυνάμεις έχουμε για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 16/6 που έχει προκηρυχθεί από μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα
Όλοι όσοι στηρίζουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, την πολιτική της ΕΕ, τους βασικούς άξονες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα προκειμένου να πλασαριστούν σε νέες κυβερνητικές διαχειρίσεις. Δε τσιμπάμε…
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνο με ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες σε πλήρη ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ- κεφαλαίου και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορούμε να πάρουμε πίσω τον χρόνο, τον πλούτο και την ζωή που μας κλέβουν!
Μείωση του χρόνου εργασίας. 5ήμερο-30ωρο-6ωρο σταθερό. Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας. Να ακυρωθούν οι νόμοι για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στη ζωή λάστιχο!. Μόνιμη και σταθερή και με ασφάλιση δουλειά για όλους.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του κατώτερου μισθού για μία αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τα σωματεία. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.
Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας.
Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους.
Πλήρης προστασία των εργαζομένων από την παρενόχληση και τη βία στους εργασιακούς χώρους.
Άδειες επιμέλειας και φροντίδας των παιδιών και για τους δύο γονείς με πλήρεις αποδοχές.

Ας μην θριαμβολογούν. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Το ρολόι της ιστορίας γυρίζει χρόνια πίσω
Με ευθύνη απέναντι στους αγώνες που γέννησαν κατακτήσεις,
με ευθύνη για το μέλλον της νέας γενιάς
16 Ιούνη – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ στους δρόμους
Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την ψήφιση ενός από τα πιο αντιλαϊκά και αντιδραστικά νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων. Το διαβόητο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, διευκολύνει κι άλλο τις απολύσεις και βγάζει στην παρανομία την απεργία και τα σωματεία. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο, συνολικά, επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850!
Όλος ο «πέτσινος» στρατός των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (συνεπικουρούμενος από ανθρώπους – ρεπλίκες, εργοδοτολόγους και άλλους… σκληρά εργαζόμενους) έχει βαλθεί να κάνει το μαύρο –άσπρο. Να πείσει ότι το νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό!
Όμως ο κόσμος της δουλειάς ξέρει καλά τι σημαίνει να δουλεύει δέκα, δώδεκα και όσες ώρες διατάζει το αφεντικό, με αμοιβή το μεροκάματο πείνας χωρίς πληρωμένες υπερωρίες.
Ο κόσμος της δουλειάς ξέρει τι σημαίνει η ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Ο κόσμος της δουλειάς διαισθάνεται τι σημαίνει απαγόρευση της απεργίας και παρανομία για την αντίσταση και τον συνδικαλισμό.
Και ο κόσμος των εκμεταλλευτών (ΣΕΒ, ΜΜΕ) τα ξέρει καλά όλα αυτά γι’ αυτό και τα στηρίζει με τέτοια μανία.
Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη! Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 16/6 μπορεί να δείξει τη μαζική αντίθεση των εργαζομένων στο άθλιο νομοσχέδιο και να αποτελέσει βάση για τους επόμενους αγώνες που πρέπει να γίνουν –πιο οργανωμένοι, πιο αποφασιστικοί - ακόμα κι αν ψηφιστεί, για την ανατροπή του!
Η ύπαρξη πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα άρνησης της αναγκαιότητας να υπερασπίσουμε με απεργία τα στοιχειώδη δικαιώματα της νέας γενιάς των εργαζομένων, των σημερινών μαθητών μας.
Όλοι στην απεργία στις 16/6 – Όλοι στους δρόμους όλη την ημέρα!
Να μην περάσει η ιστορική οπισθοδρόμηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη!
Μαζικός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ολες και ολοι στην απεργια στις 16 Ιουνη!
10.30 πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ
Να παραλύσει η χώρα, όλη τη μέρα!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

 

Στις 10 Ιούνη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία πήραν το μήνυμα! Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο έκαναν φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα, τις δικαστικές αποφάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και απέργησαν μαζικά. Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια!

Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και δυναμώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, χρειάζεται να κλιμακωθεί.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ωρο!

Να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή των εργαζόμενων! Να μην επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Ποτέ δεν ήταν δική μας επιλογή και ποτέ δεν θα ‘ναι, η εξαντλητική δουλειά, η δουλειά ήλιο με ήλιο. Ποτέ δεν επιλέξαμε τους μισθούς πείνας, τη μερική απασχόληση και την ευελιξία. Οι ελεύθερες απολύσεις, η ανεργία και η ανάγκη για επιβίωση ήταν πάντα το πιστόλι στο κρόταφο μας, που κρατούσαν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους για να μας εκμεταλλεύονται, για να θησαυρίζουν από το μόχθο και την εργασία μας.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δε θα ρυθμίσει, όπως λένε, την εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι μεγαλοεργοδότες. Θα την κάνει ακόμη πιο άγρια! Νομοθετώντας την απλήρωτη εργασία, κάνουν ακόμη πιο λάστιχο την ζωή μας, ξεχαρβαλώνουν τον όποιο προσωπικό και οικογενειακό χρόνο έχει απομείνει. Απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες από τον μεγάλο βραχνά της συλλογικής πάλης, διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, βάζοντας τον κάθε εργαζόμενο, μόνο του απέναντι στον εργοδότη. Γι’ αυτό και έχουν πάρει πάνω τους την ψήφιση του νομοσχεδίου! Είναι απαίτηση τους και έχουν μπει μπροστά για να περάσει με κάθε τρόπο!

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ! ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Αυτά στηρίζουν οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές, η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία συμφωνεί με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Η μόνη τους διαφωνία είναι αν θα είναι και αυτοί στο παζάρι για τη διευθέτηση. Πιστεύουν στη συλλογική διευθέτηση για τη κατάργηση του 8ωρου στο όνομα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός! Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.

Με αισιοδοξία και με πίστη στο δίκιο μας, όλες και όλοι οι εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχέση εργασίας, κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ
10.30 πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

23 Απριλίου 2024
Φαίνεται πως το έχει... σύστημα η δημοτική αρχή να ρισκάρει να διχάζει την τοπική κοινωνία με χειρισμούς της επάνω σε θέματα μνημείων και ιστορικών παρεμβάσεων. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου
23 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Ζηρού με αφορμή και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2024 καλεί τους συμπολίτες να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων ...
22 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες για το έργο «ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας» καθώς η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε ...
22 Απριλίου 2024
Από το Επιμελητήριο Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι επετεύχθη η ισότιμη στήριξη της μητρότητας σε όλο το φάσμα των εργαζόμενων γυναικών σύμφωνα με σχετική ...
22 Απριλίου 2024
Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο του Νομού Πρέβεζας, από Φιλιππιάδα (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου) έως και όρια με Δ.Α. ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

22 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...
19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...