Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 09:46

Αυγενάκης για Κολυμβητήριο Πρέβεζας: “Τι έγινε; Τίποτα απολύτως! Με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου! - Αναμένουμε από τον Δήμαρχο να προχωρήσει τις διαδικασίες, διότι αυτά τα 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα!” (vid)

Συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα με θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας». Από τη συζήτηση έγινε ξεκάθαρο δια στόματος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος και κλήθηκε να απαντήσει στον κ. Μπάρκα, ότι η αδράνεια του Δήμου Πρέβεζας στο συγκεκριμένο θέμα έχει οδηγήσει στη λήξη της διάρκειας της Σύμβασης, ενώ ο Δήμος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις. Ο κ. Αυγενάκης επέρριψε ευθύνες και στην προηγούμενη Κυβέρνηση για προχειρότητα. 

Ο βουλευτής Πρέβεζας ανέφερε μεταξύ άλλων:

M79A9787

“Τον Μάρτιο 2019 ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, για έργο: «Επισκευή – συντήρηση μηχανολογικών & κτιριακών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου Δήμου Πρέβεζας Νομού Πρέβεζας» προϋπολογισμού 290.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από την νέα δημοτική αρχή ώστε να αξιοποιηθούν τα παραπάνω ποσά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας.

Επειδή η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε γονείς, αθλητές και προπονητές, που στερούνται εγκαταστάσεις ενός κολυμβητηρίου αντάξιου των αναγκών άθλησης των νέων της Πρέβεζας, Επειδή η υπολειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας απαξιώνει τον τομέα του Αθλητισμού, με σοβαρές συνέπειες στο λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή, σας ρωτούμε:

Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση :

• για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης του 2019,

• για τη συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση των ζημιών του Δημοτικού Κολυμβητήριου Πρέβεζας”.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε μία μακροσκελή τοποθέτηση, στην οποία ανέφερε:

«Ευχαριστώ θερμά, κ. Μπάρκα, για την ερώτηση αναφορικά με την καθυστέρηση επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας. Σας ευχαριστώ, διότι μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώσω από το επίσημο βήμα της Ολομέλειας, αφενός για μια παθογένεια που παρατηρείται σε κάποιες Προγραμματικές Συμβάσεις με φορείς, κυρίως Δήμους και αφετέρου, για να αναδείξω το σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σχετικά με την καταγραφή, συντήρηση και αναβάθμιση των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, μέσω του προγράμματος «Πέλοπας».

 

Όσον αφορά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας, σας γνωρίζω ότι:

 • Στις 18-03-2019 υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Πρέβεζας.

Το γεγονός ότι η Σύμβαση υπεγράφη λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, έχει τη δική του αξία, και θα αναφερθώ σε αυτό στη συνέχεια.

 • Αντικείμενο της Σύμβασης ήταν η «επισκευή και συντήρηση μηχανολογικών & κτιριακών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου Δήμου Πρέβεζας».

 • Η διάρκεια της Σύμβασης ορίζονταν σε 31 μήνες (16 μήνες έως τη βεβαίωση περαίωσης του έργου και οι υπόλοιποι 15 μήνες έως την οριστική παραλαβή του).

Με άλλα λόγια, η λήξη της Σύμβασης ήταν στις 18-10-2021.

 • Ο προϋπολογισμός της Σύμβασης ήταν 290.000€.

 

Ποιες υποχρεώσεις δημιουργούνταν από τη Σύμβαση;

 

Α) Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ορίστηκε ως φορέας χρηματοδότησης του έργου και αναλάμβανε την υποχρέωση καταβολής μέχρι του ύψους των εγκεκριμένων πιστώσεων.

Δηλαδή, το Υφυπουργείο θα διενεργούσε τις πληρωμές στους δικαιούχους αναδόχους του έργου με την προσκόμιση όλων των νόμιμων παραστατικών στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μάλιστα, για τις πληρωμές αυτές ορίζεται υπεύθυνος λογαριασμού ο φορέας υλοποίησης του έργου.

 

Β) Ο Δήμος Πρέβεζας ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης του έργου και είχε την ευθύνη υλοποίησης του έργου, δηλαδή δημοπράτηση και κατασκευή.

Τι έγινε; Τίποτα απολύτως! Με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου! Η Σύμβαση έληξε στις 18-07-2020, μετά την πάροδο των 16 μηνών, που είχε οριστεί για την βεβαίωση περαίωσης του έργου! Έληξε αυτοδικαίως.

Κι έρχεστε, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο και μας ρωτάτε τι; Γιατί δεν πληρώσαμε ένα έργο που δεν έγινε;

 

Και δεν έγινε, χωρίς την παραμικρή ευθύνη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ο Δήμος Πρέβεζας, μάλιστα, δεν όρισε καν εκπρόσωπο του Δήμου για την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης!

 

Με δική μας πρωτοβουλία, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κωνσταντίνο Ακρίβη και ενημερωθήκαμε ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού ανεστάλησαν, επειδή εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα στο κτίριο.

Ενημερωθήκαμε ότι θα γίνει πρώτα Μελέτη «στατικής επάρκειας και στατικής ενίσχυσης» και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου.

 

Πολύ σωστά! Έτσι έπρεπε να είχε γίνει εξαρχής. Πρώτα η στατική ενίσχυση της εγκατάστασης και μετά οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του Κολυμβητηρίου. Και όχι το ανάποδο. που έκανε ο προκάτοχος μου.

Ο κ. Βασιλειάδης μοίραζε, προεκλογικά, απλόχερα Συμβάσεις και υποσχέσεις, που γνώριζε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν!

Όπως πολύ καλά γνώριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούσε.

Αλλά εμείς δίνουμε λύση και σε αυτά τα προβλήματα, που λόγω των προεκλογικών σας ανεφάρμοστων υποσχέσεων δημιουργήσατε.

 

Να επισημάνω, προς τους αγαπητούς συμπολίτες μας της Πρέβεζας, ότι όταν ολοκληρωθεί η στατική ενίσχυση της εγκατάστασης, εμείς είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε νέα Προγραμματική και να χρηματοδοτήσουμε τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του δημοτικού κολυμβητηρίου.

 

Αναμένουμε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας να προχωρήσει τις διαδικασίες. Διότι αυτά τα 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα!

 

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, το όραμά μας γι’ αυτές και για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, είναι ένα πολύ μεγάλο και απαιτητικό πρότζεκτ, που θέσαμε ως προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου.

Και σήμερα εξελίσσεται σε όλη την επικράτεια, με ρεαλισμό, βασισμένο στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της χώρας και με τη συμβολή του προγράμματος «Πέλοπας».

 

Προφανώς και η εγκατάσταση της Πρέβεζας, που θίξατε, δεν είναι η μόνη που χρήζει έργων συντήρησης και αναβάθμισης. Είμαι σίγουρος ότι πιστεύετε ότι υπάρχουν και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το ερώτημα είναι όμως:

Ξέρετε πόσες αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στη χώρα μας;

Θα σας απαντήσω εγώ. Δεν ξέρετε! Και παρακαλώ μην το εκλάβετε προσωπικά, κανείς δεν ξέρει ή μάλλον μέχρι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, κανείς μας δεν ήξερε! Το απόλυτο χάος στο αθλητικό τοπίο!

 

Όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, το μόνο που κατάφερα να μάθω είναι πόσες αθλητικές Ομοσπονδίες διαθέτουμε. Καμία σαφής εικόνα για το πόσα σωματεία είναι ενεργά, πόσοι προπονητές απασχολούνται νόμιμα, πόσες αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στους Δήμους της χώρας μας.

 

Η απόφασή μου να μπουν από το μηδέν γερά θεμέλια διαφάνειας ήταν οριζόντια στο αθλητικό οικοδόμημα. Και ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στα σπίτια του αθλητισμού, στους χώρους που εμπιστευόμαστε καθημερινά τα παιδιά μας να αθληθούν με ασφάλεια, στα μέρη που επιλέγουμε να παρευρεθούμε για να απολαύσουμε αθλητικά θεάματα, χωρίς να έχουμε ιδέα για την ταυτότητα και την κατάστασή τους.

 

Το όραμά μου βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο, ο οποίος συμμεριζόταν τις ίδιες αγωνίες μαζί μου και θέσαμε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο λύσης. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο και πολύ καλό φίλο Δημήτρη Παπαστεργίου, θέσαμε τον Ιούνιο του 2020 σε εφαρμογή τον «Πέλοπα», μια ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Σε πρώτο πλάνο, προγραμματίστηκε η ένταξη των Δήμων, στους οποίους ανήκει και η συντριπτική πλειονότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας και στη συνέχεια είμαστε σύμφωνοι με την ΚΕΔΕ, ώστε να επιτραπεί η καταγραφή και των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στις Περιφέρειες, αλλά και σε ιδιώτες.

 

Με το άρθρο 47 του ν. 4809/2021 δημιουργήσαμε την υποχρέωση εγγραφής στην πλατφόρμα «Πέλοπας» και την καταχώριση των αθλητικών εγκαταστάσεων των ΟΤΑ σε αυτή.

 

Κατοχυρώσαμε νομοθετικά την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναγκαιότητα στήριξης, ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Ρυθμίσαμε, ώστε η εγγραφή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού στην Πλατφόρμα και η καταχώριση των αθλητικών εγκαταστάσεών τους σε αυτή να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν εν γένει οι Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση έργων, σχετικών με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ο Φιλόδημος ΙΙ και το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

 

Προφανώς, το εγχείρημα αυτό δεν γίνεται μόνο για το αυτονόητο: δηλαδή για να γνωρίζουμε πόσες εγκαταστάσεις διαθέτει η χώρα, αλλά έχει μια πολύ πιο ουσιαστική χρησιμότητα.

 

Βάσει όσων δηλώνουν οι φορείς στην Πλατφόρμα, θα μπορούμε να γνωρίζουμε σημαντικά στοιχεία, όπως η παλαιότητα της εκάστοτε εγκατάστασης, οι παροχές της, τα είδη των εγκαταστάσεων ανά περιοχή, αλλά και οι ελλείψεις τους.

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε πολύ πιο αποτελεσματικά να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής και την κρισιμότητα των αιτημάτων των Δήμων για χρηματοδότηση.

 

Το είχα τονίσει ξανά στην Ολομέλεια και θα το υπενθυμίσω: Εάν ένας Δήμος δεν είναι εγγεγραμμένος στον «Πέλοπα», δεν θα αξιολογούνται τα αιτήματά του!

Εάν μια υπάρχουσα αθλητική εγκατάσταση δεν είναι καταχωρημένη στον Πέλοπα, δεν θα εξετάζονται αιτήματα αναβάθμισης και αξιοποίησής της.

 

Η μεγάλη πλειονότητα των Δήμων έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά στην προσπάθειά μας και την ευχαριστούμε! Το 76% έχει ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα. Εκκρεμεί η εγγραφή 79 Δήμων ακόμα. Η πλατφόρμα δεν κλείνει, επομένως περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση όσων Δήμων ακόμα δεν έχουν κάνει τις διαδικασίες.

 

Αν και η διαδικασία είναι δυναμική και ακόμα οι Δήμοι βρίσκονται σε διαδικασία καταχώρησης, βλέπουμε να σχηματίζεται μια σαφής εικόνα:

 • Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στον ΠΕΛΟΠΑ 3.858 αθλητικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις των Δήμων και των Οργανισμών τους, είναι καταγεγραμμένα:

 1. 1.655 γήπεδα ποδοσφαίρου

 2. 1.153 ανοιχτά γήπεδα

 3. 507 κλειστά γυμναστήρια

 4. 343 αθλητικά κέντρα

 5. 114 εθνικά στάδια

 6. 48 ανοιχτά κολυμβητήρια

 7. 25 κλειστά κολυμβητήρια

 8. 9 σκοπευτήρια

 9. 4 ναυταθλητικά κέντρα.

 

Από αυτή την πρώτη αναλυτική καταγραφή ήδη καταλαβαίνουμε την χρησιμότητα της Πλατφόρμας.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Βάσει των καταχωρήσεων:

 1. σε 963 αθλητικές εγκαταστάσεις παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΜΕΑ.

 2. σε 2.895 δεν παρέχεται, δεν είναι προσβάσιμες.

 

Σε ότι αφορά τις ανακαινίσεις:

 1. σε 138 αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί, έστω και μια φορά, έργα ανακαίνισης.

 2. σε 998 δεν έχουν πραγματοποιηθεί ή δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν.

 

Πρόκειται για ενδεικτικές και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να έχουμε καθαρή εικόνα και να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες.

Κάτι που ήδη έχουμε κάνει και στο επίπεδο των εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από εμάς.

Και βέβαια η καταγραφή και η αξιολόγηση συνεχίζεται.

 

Στο σημείο αυτό, καλώ και τους υπόλοιπους Δήμους να γίνουν πιο συγκεκριμένοι στην καταχώρηση πληροφοριών, όπως και να δηλώσουν αν οι εγκαταστάσεις τους έχουν δυνατότητα υποστήριξης απινιδωτών!

Μία πληροφορία, που δημιουργήσαμε πρόσφατα στην Πλατφόρμα, έπειτα από την απόφασή μας να δώσουμε έμφαση στην απαραίτητη γνώση Πρώτων Βοηθειών από τους προπονητές και τα πρόσωπα που βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών με δυνατότητες, καίριες για την υγεία των αθλητών. Πληροφορίες σημαντικές, τόσο για την αθλητική ανάπτυξη της αυτοδιοίκησης, όσο και ώστε - επιτέλους – να πρυτανεύσουν συνθήκες ασφάλειας και προσβασιμότητας από όλους, χωρίς καμία διάκριση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Κυρίες και κύριοι,

είμαι περήφανος για το έργο που έχει γίνει για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών την περίοδο της θητείας μου.

Επαναλαμβάνω: παραλάβαμε εγκατάλειψη και δημιουργούμε ασφαλείς και λειτουργικούς αθλητικούς χώρους σε όλη την Επικράτεια.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά! Και προχωράμε».

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος σχολίασε: “Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ πολύ. Γιατί αναδεικνύεται τις ευθύνες που έχει η ηγεσία του Δήμου Πρέβεζας. Ένα δικό σας στέλεχος, ένας δεξιός συνεργάτης σας στο Δήμο Πρέβεζας, τον οποίο η Κυβέρνηση Σαμαρά είχε διορίσει και διοικητή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας”, με τον κ. Αυγενάκη να επισημαίνει: “Κε Μπάρκα έχετε επιλεκτική μνήμη. Θαυμάζω την επιλεκτική σας μνήμη. Ξεχνάτε τις ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, που υπέγραφε προγραμματικές συμβάσεις χωρίς αντίκρισμα. Θέλατε να δημιουργήσετε εντυπώσεις”.

 

Πολυμέσα

 1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

18 Ιανουαρίου 2022
23.340 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 673 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ καταγράφονται 106 ακόμη θάνατοι. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή στην Ήπειρο
18 Ιανουαρίου 2022
Την Τετάρτη 19/1/2022 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται από 09.00 έως 11.00 στο ΚΑΠΗ του Δήμου Πάργας στο Καναλάκι (νέο κτήριο υπηρεσιών) και από τις ...
01 Νοεμβρίου 2021
Η ανοιχτή συνέλευση του ελεύθερου χώρου έκφρασης “Σπείρα” απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Η εσκεμμένη απαξίωση του δημόσιου χώρου σε ...
18 Ιανουαρίου 2022
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ευχαριστεί την Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τα μέλη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πρεβέζης «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΟΥΣΑ», για τη δωρεά ...
18 Ιανουαρίου 2022
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για την παράταση Υποβολής «ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ...

Αθλητισμός

18 Ιανουαρίου 2022
Την 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ καταλαμβάνει η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, η οποία οφείλει να ανακάμψει. Στο Κόπα Άφρικα, η Γκάνα παίζει τα… ρέστα της, κόντρα στις ανίσχυρες Κομόρες. Αξίζει να
17 Ιανουαρίου 2022
Στηρίζουμε το φαβορί στην Ιταλία, ενώ έχει και μπάσκετ το μενού, με το συγκρότημα του κόουτς Ιτούδη να παρουσιάζει περισσότερη ετοιμότητα. ...
16 Ιανουαρίου 2022
Το απόλυτο ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, είναι αυτό που τραβάει σαν μαγνήτης στη σημερινή ημέρα και κεντρίζει το στοιχηματικό ...
15 Ιανουαρίου 2022
Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σήμερα, εμείς θα ασχοληθούμε με την επίσκεψη του Βόλου στην Τρίπολη και το ντέρμπι ...
14 Ιανουαρίου 2022
Γεμάτο κουπόνι απόψε, με την προσοχή μας να επικεντρώνεται στη Γερμανία και στο Κόπα Άφρικα Τζιροι στοιχηματος: Οι αλλαγές στις αποδόσεις 122. ...

Πολιτισμός

30 Δεκεμβρίου 2021
(Στείλτε κι εσείς τη δική σας φωτογραφία στο info@atpreveza.gr με την ένδειξη "ΦΩΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ" και δείτε τη δημοσιευμένη στη στήλη του atpreveza.gr «Η φωτογραφία της εβδομάδας»).  
28 Δεκεμβρίου 2021
Το Δ.Σ της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «Ο ΟΡΦΕΑΣ», επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες σε δωρητές που είτε με οικονομικές δωρεές , είτε με προσφορά ...
16 Δεκεμβρίου 2021
Οι εργαζόμενοι του Ε' Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Πρέβεζας και οι “μικροί καλλιτέχνες” του Σταθμού έβαλαν όλη τη φαντασία, το μεράκι και τον κόπο ...
14 Δεκεμβρίου 2021
O Δήμος Πάργας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώντας τα διαχρονικά μηνύματα της και ...
06 Δεκεμβρίου 2021
Την παρακάτω απάντηση στην Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, με θέμα: «Αξιοποίηση και προβολή του Κοκκινοπηλού της Πρέβεζας» έδωσε το Υπουργείο ...

Στήλες

19 Ιανουαρίου 2013
Στις 19 Ιανουαρίου 1947 ναυτική τραγωδία λαμβάνει χώρα στο νότιο Ευβοϊκό, που αποκλήθηκε ο ελληνικός Τιτανικός. Το ατμόπλοιο Χειμάρρα, με 544 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη -
16 Ιανουαρίου 2014
1991 - Αρχίζει ο Πόλεμος του Κόλπου, με αεροπορικές επιδρομές συμμαχικών και αμερικανικών αεροπλάνων κατά του Ιράκ. ...
14 Ιανουαρίου 2014
1958 - Μπροστά σε 60.000 φιλάθλους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει τον Ερυθρό Αστέρα με 2-1 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είναι η ...
13 Ιανουαρίου 2014
1822: Η A' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων. 1908: Συλλαλητήριο ...
12 Ιανουαρίου 2013
Στις 12 Ιανουαρίου 1996 ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, ...