Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 02:12

«Λαϊκή Συμμαχία – Ο Λαός στην εξουσία»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της πρώην Λαϊκής Αγοράς στην Πρέβεζα, η Κ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ, οργάνωσε εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», με κεντρικό ομιλητή τον Θοδωρή Γουλή, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Τον Θοδωρή Γουλή προλόγισε το μέλος της ΠΑΣΕΒΕ και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, Τάσος Κοντομίχης, ο οποίος τόνισε πως ήταν ένας μακρύς και γόνιμος προσυνεδριακός διάλογος και πως μέσα από αυτόν θα αναδειχθεί η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία.

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ. Γουλής, ο οποίος στην μακροσκελή τοποθέτησή του επί των θέσεων του ΚΚΕ για το 10ο Συνέδριο του Κόμματος ήταν αναλυτικός και επεξηγηματικός.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας-Λαϊκής Εξουσίας και πώς ακριβώς θα κινηθούν οι διαδικασίες για να επιτευχθεί. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης που εκφράζει και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, επομένως αυτή η κοινωνική συμμαχία είναι η δύναμη αλλαγής. Η κοινωνική συμμαχία είναι που θα εξασφαλίσει μια λαϊκή διακυβέρνηση, μια λαϊκή εξουσία.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ο «καθρέφτης» της δουλειάς που κάνει το Κόμμα και πως τα μέλη και τα στελέχη του κρίνονται για τη δουλειά που κάνουν στην εργατική τάξη, στα σωματεία, στο κίνημα.

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αποκάλυψε επίσης πως.το 96% των μελών του Κόμματος και το 95% των μελών της ΚΝΕ, από όσα γνωρίζει, έχουν υπερψηφίσει τις Θέσεις, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό. Και τόνισε πως είναι σίγουρος ότι δεν το υπερψήφισαν με ελαφριά καρδιά.

IMG 0001

Παράλληλα διαχώρισε τα περί κριτικής. Ανέφερε πως όχι μόνο αποδέχεται η ΚΕ του Κόμματος τις παρατηρήσεις και την κριτική, αλλά την επιδιώκει κιόλας, ενώ έστειλε και «μήνυμα» στους διαφωνούντες πως «παίζουν» με τα... όπλα του αστικού Τύπου ενάντια στο Κόμμα και πως σύντομα θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις του στην προσυνεδριακή διαδικασία.

Έκανε επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ, αποκλείοντας κάθε είδους συνεργασία με πολιτικούς σχηματισμούς που θέλησαν να πλήξουν το Κόμμα με την αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ο Θοδωρής Γουλής, κάνοντας ιστορικές αναφορές, πως η συμμετοχή του Κόμματος σε κυβερνήσεις συνεργασίας με αστικά κόμματα, έχει αποδειχθεί ότι έχει αποτύχει παταγωδώς με αρνητικά αποτελέσματα, τόσο σε εθνικό επίπεδο (ανέφερε τη συμμετοχή Υπουργών του ΕΑΜ στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του 89-90), όσο και σε διεθνές (ανέφερε τα παραδείγμα των Κομμουνιστών σε Γαλλία και Ιταλία).

Ακολούθησαν ερωτήσεις από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος.

 

 

Έκθεση εικόνων