Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 16:31

"Ασπίδα" σε Αλμπάνη από Γαβρόγλου και Τζούφη - Τι είπαν για το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας (video)

Την ξεκάθαρη στήριξή τους προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη εξέφρασαν ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, στα πλαίσια της προσυνεδριακής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Πρέβεζα με θέματα τα πολιτικά επίδικα της εποχής μας και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Παιδεία.

Τόσο ο κ. Γαβρόγλου όσο και η κα Τζούφη κατά τη διάρκεια των αρχικών τους τοποθετήσεων απέφυγαν να αναφερθούν στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, με τον κ. Γαβρόγλου να επισημαίνει ότι θα τοποθετηθεί στο τέλος της εκδήλωσης και αφού ακούσει τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, ενώ όταν πήραν το λόγο και οι δύο αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και προσπάθησαν να υψώσουν"ασπίδα προστασίας" στον κ. Αλμπάνη ενάντια στα πυρά που δέχεται από διάφορες πλευρές το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας το έργο που έχει διατελέσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο κ. Γαβρόγλου στην τοποθέτησή του σημείωσε πως δεν δικαιολογεί την απόφαση των καθηγητών, ωστόσο έστρεψε τα βέλη του και προς την τοπική αυτοδιοίκηση και στις ενέργειες που δεν έκανε τόσα χρόνια για τη στήριξη του Τμήματος και των φοιτητών. Παράλληλα απέφυγε να αναλάβει κάποια δέσμευση ότι η απόφαση αυτή θα ανατραπεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αλλά αντίθετα σημείωσε χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με την εμπειρία του όταν γίνεται κάτι τέτοιο, δύσκολα αλλάζει...

IMG 3531

Γαβρόγλου: "Να καυτηριάσουμε την ΕΒΕ και την κυβερνητική πολιτική, αλλά τι έκανε και η Αυτοδιοίκηση;"

Ο πρώην Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

“Δεν είναι όμως μόνο η ΕΒΕ. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χτύπησε με μανία το οικοσύστημα των Πανεπιστημίων. Ερευνητικά Κέντρα δεν έκανε τίποτα. Στα Γιάννενα πασχίζουν, τα στελεχώνουν με τα δικά τους χρήματα κτλ και κατάφεραν να σταθούν στα πόδια. Αλλά δεν έκανε τίποτα απολύτως. Τα διετή προγράμματα σπουδών από την πρώτη ημέρα τα υπονόμευσε όπως είπα. Αν μπορούσαμε να κάνουμε ένα rewind θα βλέπατε ότι αν εδώ είχαμε 2 διετή προγράμματα σπουδών, ένα ερευνητικό ινστιτούτο, ένα αίτημα ενδεχομένως για ένα δεύτερο τμήμα κτλ θα ήταν πολύ δύσκολο και για τους καθηγητές να πάρουν απόφαση. Εγώ δεν τους δικαιολογώ, αλλά ξέρετε ότι με δεδομένη τη μη δικαιολογία πρέπει να σκεφτούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν αυτό. Δηλαδή εντάξει, μισούσαν την Πρέβεζα; Κι εκεί έρχεται ένα άλλο σοβαρό ερώτημα, η τοπική αυτοδιοίκηση τι είχε κάνει;

Λέω λοιπόν ότι μια κοινωνία αν θέλει να κρατήσει ένα Τμήμα πρέπει να δείξει ότι θέλει να το κρατήσει. Αν ας πούμε λέει ωραία αυτό θα πάει μόνο του και όταν καταργείται, φεύγει όλοι έχουν...το θεωρούσαν δεδομένο αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Λέμε λοιπόν Κεραμέως με την ΕΒΕ, να την καυτηριάσουμε, αλλά να καυτηριάσουμε και τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί ακριβώς σε τέτοιου είδους πράγματα. Κι εδώ επίσης να πούμε ενώπιος ενωπίω, τι έκανε και η Αυτοδιοίκηση; Αν κατάλαβα καλά δεν είχε βάλει ένα λεωφορείο να πηγαίνουν τα παιδιά να τρώνε στην άλλη άκρη της Πρέβεζας. Αν είναι δυνατόν είναι η απάντηση και μετά να ξεσηκώνεται...Επιμένω, δεν θέλω να δικαιολογήσω πράγματα που έγιναν βιαστικά.

Όταν είσαι σε ένα Πανεπιστήμιο και έχεις τέτοια επίθεση κάνεις μια στρατηγική άμυνας κι εκεί ο κάθε πολίτης με ό,τι αξίωμα έχει ή δεν έχει, παίρνει θέση κριτικά μη κριτικά κτλ. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν βλέπω κάτι εναντίον της Πρέβεζας όσο βλέπω κάτι με τη λογική του Πανεπιστημίου, υπέρ του Πανεπιστημίου. Εδώ βέβαια ζημιώνεται η Πρέβεζα, δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία.

 

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκάνεις πράγματα που έγιναν"

Τώρα, ας έρθουμε στο αύριο, αν γίνουμε εμείς κυβέρνηση. Εγώ από τόσες δεκαετίας και νομίζω θα συμφωνήσει και η Μερόπη από την εμπειρία που έχουμε τόσα χρόνια στα Πανεπιστήμια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκάνεις πράγματα που έγιναν. Εδώ πρέπει να καθίσουμε όλοι λοιπόν να δούμε μια έδρα σχολής με 2 τμήματα; Ένα Τμήμα με 5 διετή; Θερινά σχολεία; (αυτό ήταν ένα άλλο πράγμα που είχαμε πει τότε). Να κάνουμε ένα οικοσύστημα πρόταση και προς την πολιτεία και προς το Πανεπιστήμιο. Μπορείτε να το σηκώσετε παιδιά αυτό; Θα το κάνουμε στην Πρέβεζα.

Το λέω γιατί δεν θέλω να θεωρήσετε ας πούμε ένα λαϊκισμό ναι θα γίνει, θα το φέρουμε πίσω...Πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι, με κριτική ότι μπορεί να βιάστηκαν κτλ, καθένας έχει αυτό το δικαίωμα. Εκεί πια πρέπει να προστατέψουμε τον πρύτανη ο οποίος δεν είναι μόνο σύντροφός μας, είναι το Πανεπιστήμιο που έδωσε φοβερή μάχη εναντίον της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Δεν το ξέρουμε αυτό... Ήταν σε κατάληψη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης φώναξε την αστυνομία με τις κάμερες, ο Τριαντάφυλλος κουβέντα με κουβέντα και φύγανε ο κόσμος της κατάληψης και δεν μπήκε η αστυνομία. Στην ελάχιστη βάση πρωτοπορία πάλι. Άρα είναι ένα Πανεπιστήμιο που το κρίνουμε με όποια αυτονομία έχει κτλ.

Λέω λοιπόν ότι είναι και μια ευκαιρία για εσάς εδώ τοπικά, εγώ έχω πει ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σας, με την Μερόπη προφανώς και με τον Κώστα (Μπάρκα) να έρθουμε, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με έναν τρόπο ρεαλιστικό αλλά και αναπτυξιακό. Και αν στην Πρέβεζα δεν μπορούμε να κάνουμε αναπτυξιακό μη χάνουμε την ώρα μας λέω εγώ. Έχουμε εδώ πάρα πολλές δυνατότητες και να τις σχεδιάσουμε και να τις θέσουμε προεκλογικά και οτιδήποτε. Εγώ είμαι απολύτως στη διάθεσή σας να έρθω και να δουλέψουμε μερόνυχτα για να το κάνουμε”.

IMG 3510

Τζούφη: "προφανώς και δεν θέλαμε τη μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα"

Η κα Μερόπη Τζούφη από την πλευρά της ξεκαθάρισε πως προφανώς δεν επιθυμούσε τη μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα σημειώνοντας πως αυτό είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών, ενώ σημείωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και συνέχεια με άλλα Τμήματα της Ηπείρου. Η κα Τζούφη υπερασπίστηκε το έργο των πανεπιστημιακών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επίσης απέφυγε προσεχτικά να αναλάβει κάποια δέσμευση για το Τμήμα της Πρέβεζας.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε:

“Οφείλω να πω δυο κουβέντες γιατί νομίζω ότι με κάποιο τρόπο θεωρήθηκα υπεύθυνη ή συνενυπεύθυνη αυτών των επιλογών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Εγώ δεν αρνούμαι ότι είμαι Πανεπιστημιακός που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο μάλιστα έχω υπηρετήσει και πάρα πολλά χρόνια. Όπως επίσης δεν αρνούμαι ότι οι πανεπιστημιακές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε όλη τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης αλλά και σε αυτή την περίοδο που ζω είναι στην αιχμή του δόρατος απέναντι σε όλα τα νομοθετήματα της Κεραμέως. Θα πω ένα πάρα πολύ χαρακτηριστικό, ότι η μεγάλη μάχη που δόθηκε για την ΕΒΕ αφορούσε και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θέλω να ξέρετε ότι είναι από τα ελάχιστα Πανεπιστήμια που αρνήθηκε να βάλει ελάχιστη βάση εισαγωγής και πήγε με το 0,8 και υπήρχαν τμήματα που βγήκαν μέσα στη Σύγκλητο και κατηγορούσαν το Πανεπιστήμιο γιατί δεν έβαλε υψηλότερες βάσεις. Και τη φετινή χρονιά η ελάχιστη βάση εισαγωγής έχει αυξηθεί στα περισσότερα τμήματα. Και δεν είναι μόνο η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ξέρετε ότι φέτος υπάρχει συντελεστής βαρύτητας στα μαθήματα, τον οποίο επιλέγει ξεχωριστά κάθε Τμήμα και κάθε ξεχωριστό Πανεπιστήμιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα πάρα πολύ δύσκολο παζλ, που θα οδηγήσει πολύ περισσότερα παιδιά εκτός Πανεπιστημίων, χωρίς και να το ξέρουν την ώρα που θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους. Άρα ο στόχος είναι η συνολικότερη συρρίκνωση.

Λέω λοιπόν ότι προσωπικά η συμβολή μου, μαζί με το Τμήμα Παιδείας, γιατί το Τμήμα Παιδείας συνεργάζεται με τους τομεάρχες, προφανώς και δεν θέλαμε τη μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα. Το ζήτημα είναι ότι αυτό έγινε κατά βάση θα έλεγα ως επιλογή των κυβερνητικών πολιτικών και έχει και συνέχεια.

Ξέρετε πολύ καλά ότι εκτός από αυτά που είπα, δηλαδή τη διαρκή επιδείνωση που ήδη προβλέπεται από τον ψηφισμένο νόμο υπάρχει εντολή για καταργήσεις τμημάτων με εισηγήσεις των πανεπιστημίων. Και ποιων τμημάτων; Των τμημάτων που προέρχονται από τα πρώην ΤΕΙ. Η πλειοψηφία των Πανεπιστημίων έχουν αρνηθεί, πληροφορίες όμως λένε ότι αυτό θα αφορά και άλλα τμήματα στην Ήπειρο. Ακριβώς για να πιεστούν τα πανεπιστήμια βγήκε μια αξιολόγηση από την αρχή αξιολόγησης, εκεί που παρέπεμπε ο αρμόδιος υφυπουργός ο οποίος ήρθε εδώ στην περιοχή και έλεγε δεν αποφασίζουμε εμείς η επιτροπή αξιολόγησης θα αποφασίσει. Η επιτροπή αξιολόγησης έχει επικεφαλής τον πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κυβερνητικό, ο οποίος είναι αυτός που σχεδιάζει όλη αυτή την πολιτική και σχεδιάζει όλες αυτές τις πολιτικές της κυρίας Κεραμέως. Αυτός λοιπόν στην αξιολόγηση των πανεπιστημίων, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το αξιολόγησε πάρα πολύ χαμηλά όπως και όλα τα άλλα Πανεπιστήμια που είχαν συμπράξει στην υλοποίηση της δικής μας πολιτικής. Και αυτό ανακόλουθα, έφτασε 17ο από τις διεθνείς κατηγοριοποιήσεις που είχαν τα Πανεπιστήμια με βάση το ερευνητικό τους έργο. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή ζητούνται αξιολογήσεις από το Πανεπιστήμιο σε περαιτέρω μειωμένη χρηματοδότηση. Κόπηκε το 20% στα Πανεπιστήμια αν δεν αποδείξουν ότι υλοποιούν τους ποιοτικούς δείκτες έτσι όπως τους έβαλε η ΕΘΕΑΕ. Ένα δηλαδή καυκικό σκηνικό για τον τρόπο που τα Πανεπιστήμια, με τις ευθύνες που έχουν εγώ δεν λέω ότι δεν έχουν ευθύνες, έναν καυκικό τρόπο στο πως θα κρατήσουν όρθια τα δημόσια Πανεπιστήμια που κρατήθηκαν όρθια σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αξιολογούμενα κάτω από αυτές τις συνθήκες πολύ ψηλά στις διεθνείς κατατάξεις.

Επειδή λοιπόν έστω και με λίγους πρυτάνεις δεν τα βρίσκει η ΝΔ, αυτή τη στιγμή αναβλήθηκαν με τροπολογία που είναι αντισυνταγματική, η δυνατότητα των Πανεπιστημίων εκεί που είχε τελειώσει η θητεία, να προχωρήσουν σε εκλογές. Γιατί; γιατί η κα Κεραμέως θέλει να περάσει τον καινούργιο νόμο στον οποίο δεν θα εκλέγονται οι πρυτάνεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα, θα περνάνε από τα συμβούλια διοίκησης και μόνο αν είναι αρεστοί και αν συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση της επόμενης μέρας, σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες είναι πάρα πολύ κρίσιμο ενώνοντας δυνάμεις να μιλήσουμε πραγματικά για το τι θέλει ο καθένας στον τόπο του, με ποιον συγκεκριμένο τρόπο και βεβαίως σίγουρα δεσμευόμενοι ότι εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Χθες καταθέσαμε 3 τροπολογίες, η μια από αυτές ήταν η επαναφορά της κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και να καταργηθεί η μείωση του 20% στα πανεπιστήμια. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και η προσωπική μου άποψη είναι ότι για να σταματήσει αυτή η καταιγίδα κατεδάφισης χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Άρα να βγούμε δυναμωμένοι από το συνέδριό μας, ενωμένοι, μαχητικοί και να διεκδικήσουμε την πολιτική αλλαγή με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα σαφές πολιτικό σχέδιο για την Παιδεία που υπάρχει”.

IMG 3555

Μπάρκας: "Θα πρέπει όλοι μας να διεκδικήσουμε το να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Συγκλήτου και το Πανεπιστημιακό Τμήμα να συνεχίσει τη λειτουργία του στην Πρέβεζα"

Νωρίτερα πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας στο δικό του χαιρετισμό υπογράμμισε πως θα πρέπει όλοι να διεκδικήσουν το να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Συγκλήτου και το Πανεπιστημιακό Τμήμα να συνεχίσει τη λειτουργία του στην Πρέβεζα, ενώ έκανε κριτική στην απόφαση των καθηγητών και της Συγκλήτου.

Ο κ. Μπάρκας σημείωσε πως η ένταξη του πρώην ΤΕΙ της Πρέβεζας στο Πανεπίστημιο Ιωαννίνων δεν έγινε για μικροκομματικούς λόγους αλλά για ακαδημαϊκούς, υπογραμμίζοντας πως τότε σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα έλεγε ότι το Τμήμα πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δυστυχώς αυτή η ακαδημαϊκή πορεία του Τμήματος διακόπηκε βίαια με το νομοθέτημα της κας Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο κ. Μπάρκας είπε μεταξύ άλλων:

“Αυτός ο νόμος Κεραμέως οδήγησε πάνω από 20.000 μαθητές εκτός Πανεπιστημίων και σε τερατογενέσεις...Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς από ομόφωνη απόφαση των καθηγητών οι οποίοι έχουν ως έδρα την Πρέβεζα αλλά και μετέπειτα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και αποφάσισαν ότι αυτή η τερατογένεση θα πρέπει να οδηγήσει το Τμήμα της Πρέβεζας στα Γιάννενα για λόγους βιωσιμότητας. Υπήρχαν αυτοί οι λόγοι; Στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν διότι δεν μπήκαν όλος ο αριθμός των φοιτητών που μπορούσαν να μπουν στο τμήμα αυτό, αλλά δεν ήταν και το τμήμα το οποίο είχε ελάχιστους εισακτέους στο ακαδημαϊκό του έτος.

Εγώ υπερασπίζομαι το συνταγματικό κατοχυρωμέν αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, μπορώ όμως και λόγω της θέσης μου αλλά και λόγω της θέσης μου στην κοινωνία να χαρακτηρίζουμε και να κρίνουμε τις αποφάσεις των πανεπιστημιακών οργάνων όπου με ομπρέλα μια τυχόν βιωσιμότητα αποφάσισαν να μεταφέρουν το Τμήμα από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, λέγοντας ότι έτσι θα ενισχυθεί η βιωσιμότητά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι με τη διακυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων που θα γίνει μέσα από τις επόμενες εθνικές εκλογές και από τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής και θα δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά που έμειναν εκτός Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων να ξανακαταθέσουν μηχανογραφικό.

Θεωρώ λοιπόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διορθώσει και όλα όσα η ΕΒΕ δημιούργησε, τέτοιου είδους τερατογενέσεις. Θα κάνει πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη όπως αυτή αποτυπώθηκε στο περιφερειακό συνέδριο που έγινε στα Γιάννενα το 2017, όπου εκεί μιλήσαμε για την περιφερειακή ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το πως αυτό αποτιμάται μέσα στην κοινωνία και νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μας να διεκδικήσουμε το να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Συγκλήτου και το Πανεπιστημιακό Τμήμα να συνεχίσει τη λειτουργία του στην Πρέβεζα.

Εδώ να πω ότι γίνεται μικροπολιτικό παιχνίδι κυρίως από τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θεωρούν ότι για όλα αυτά φταίει μια άλλη δύναμη και όχι οι ίδιοι, όχι δηλαδή η νομοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, όπως επίσης θα πρέπει να πω ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις κοινοβουλευτικές με κατάθεση επικαιρης ερώτησης στους αρμόδιους υπουργούς και έχουν βγει και ανακοινώσεις από την Νομαρχιακή της Πρέβεζας εναντίον της απόφασης αυτής, από τη δημοτική παράταξη η οποία βρίσκεται δίπλα μας, από την περιφερειακή παράταξη η οποία αντιτίθεται και αυτή στη μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα, από την ΕΛΜΕ, από τοΤμήμα Παιδείας, από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τη γραμματεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κλπ, όπου όλοι αυτοί λένε να παραμείνει το Τμήμα στην Πρέβεζα”.

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...