Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 13:31

Κακού τύπου επικοινωνία από το Δήμαρχο Πρέβεζας που συνεχώς “ξεχνά” τις... λεπτομέρειες

Πανηγυρικό και πομπώδες ύφος είχε η δήλωση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, σχετικά με την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 250 kWp στο Λούρο, στο πλαίσιο του προγράμματος μέσω του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA ΙΙ «Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020» (έργο Solis). Μόνο που η κακού τύπου επικοινωνία του Δημάρχου διαρκώς και επανειλημμένως “ξεχνά” κάποιες λεπτομέρειες, που όμως είναι βασικές και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα η οποία σε πλήθος περιπτώσεων είναι διαφορετική! Για να “κλέψεις τις εντυπώσεις” όμως, πρέπει να σταθείς και στη σωστή διάσταση των πραγμάτων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Γεωργάκος: «Η Δημοτική μας Αρχή αλλά και το πρόγραμμα της Δημοτικής μας Παράταξης «Δήμος της Καρδιάς μας!», είχε θέσει από την πρώτη στιγμή από το 2018, - όταν ακόμα οι διαχρονικά αθεράπευτα προσκολλημένοι στο χθες και στην αντιπαραγωγική εσωστρέφεια στεκόντουσαν προβλέψιμα απέναντι μίζερα επικριτικοί - , τους άξονες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Σήμερα, δύο χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2020 και αφού αρχικά υλοποιήσαμε την προγραμματική μας δέσμευση προς τη Δημοτική Ενότητα Λούρου να θέσουμε σε λειτουργία το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, κάνουμε πράξη και έργο το επόμενο βήμα...”.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1ον: Όπως μπορείτε να δείτε και σε σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προετοιμαστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η αποδοχή μάλιστα της ένταξης (δείτε ΕΔΩ) έγινε από τον τότε Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη.

Η σωστή λοιπόν διάσταση της υλοποίησης του έργου έχει να κάνει με το ότι ο Δήμαρχος βρήκε ένα ενταγμένο έργο από τον προηγούμενο και τις υπηρεσίες του Δήμου, το οποίο και το υλοποιεί μαζί με τις υπηρεσίες του. Και αυτή είναι η λογική της συνέχειας στην αυτοδιοίκηση. Όπως και να το κάνουμε είναι ελαφρώς διαφορετική συνθήκη από το “green και smart” σχεδιασμό και ένα Δήμο που “σαρώνει” με την “πράσινη και ψηφιακή” φυσιογνωμία του.

2ον: Στη δήλωσή του ο κ. Γεωργάκος κάνει λόγο για σχεδιασμό από το 2018 και “... διαχρονικά αθεράπευτα προσκολλημένους στο χθες και στην αντιπαραγωγική εσωστρέφεια που στεκόντουσαν προβλέψιμα απέναντι μίζερα επικριτικοί...”. Μα καλά ποιους εννοεί; Γιατί δεν τους κατονομάζει επιτέλους, να μάθει και η πόλη ποιοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν το καλό της και είναι προσκολλημένοι στο χθες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το 2018, ουσιαστικά δεν “υπάρχει” πολιτικά και σε επίπεδο αυτοδιοικητικού σχεδιασμού, για τον “Δήμο της Καρδιάς μας”. Κι αυτό γιατί η διαδικασία καθόδου του Νίκου Γεωργάκου ως υποψήφιου Δημάρχου στις εκλογές ξεκίνησε μετά τον Νοέμβριο του 2018 και την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βασίλη Γιάπρου (δείτε ΕΔΩ), ενώ επίσημα ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2018 την κάθοδό του με τον “Δήμο της Καρδιάς μας”.

Οπότε ούτε σχεδιασμό για “πράσινη και ψηφιακή μετάβαση”, ούτε γνώριζε αν υπάρχει σχεδιασμός για φωτοβολταϊκό στο Λούρο, ούτε προλάβαινε να συντάξει σχεδιασμό για τον Δήμο Πρέβεζας (για όσους θυμούνται ούτε καν μετεκλογικά δεν έκανε προγραμματικές δηλώσεις), ο κ. Γεωργάκος.

Τα χρονικά όρια ήταν πολύ “στενά” για να μπορέσει να ετοιμάσει έναν σχεδιασμό.

Εκτός κι αν υπήρχε κάποια μεταφυσική κατάσταση “με την ευλογία του κυρίου” -όπως ανέφερε ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος στην ανακοίνωση καθόδου του- και ο σχεδιασμός παραδόθηκε έτοιμος...

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας μπαίνει σε ένα “επικοινωνιακό παιχνίδι” εντυπωσιασμού, προσπαθώντας να “ρεφάρει” τις κακές επιδόσεις σε καθαριότητα, εντάξεις έργων, καθημερινότητα κ.α.

Αν του “βγει” ή όχι θα το κρίνουν οι δημότες...