Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 14:59

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του atpreveza.gr – Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας ο Νίκος Γεωργάκος – Παρέμβαση με “αιχμές” του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας για Καράμπελα και Γιάπρο

Είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ μας εδώ και πολλές ημέρες (δείτε ΕΔΩ), ότι η υποψηφιότητα του Πολιτικού Μηχανικού Νίκου Γεωργάκου, είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος στο χώρο της Κεντροδεξιάς, ως υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας και πλέον η υποψηφιότητά του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, θα κινηθεί πάνω στη στρατηγική και τη “γραμμή” που είχε χαράξει και η υποψηφιότητα Γιάπρου στο σύντομο αυτό διάστημα της... παρ' ολίγον υποψηφιότητάς του.

Ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με υποψηφίους από διάφορους κομματικούς χώρους, αλλά ενδεχομένως με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Γεωργάκος έχει απευθυνθεί στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς όπου είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος και δεν έχει στείλει επιστολή στήριξης στην τοπική ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας, θεωρώντας πως δεν είναι η συγκεκριμένη η σωστή διαδικασία στήριξης.

Μπορεί ο κ. Γεωργάκος να είναι μέλος της ΝΔ ωστόσο η λογική συγκρότησης του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου δε θα έχει στενά κομματικά χαρακτηριστικά.

 

 

Επιστολή με “αιχμές” για Καράμπελα, Γιάπρο

 

 

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας, Νίκος Τζίμας, απέστειλε ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων εμπεριέχει στο κείμενό του και αναφορές για τους κ.κ. Καράμπελα και Γιάπρο, προχωρώντας σε αποκαλύψεις για όσα συζητήθηκαν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζίμας αναφέρει:

 

“...Η ΝΔ όπως και το κυβερνών κόμμα αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα , ετοιμάζονται για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου κ΄ 2ου βαθμού και στηρίζουν υποψήφιους σε κάθε επίπεδο . Άκρως δημοκρατικό . Στην Πρέβεζα , τι είναι εκείνο που πρέπει να την καταστήσει απόμακρη την Νέα Δημοκρατία από αυτή την διαδικασία , την στιγμή που γίνεται το ίδιο σε όλη την επικράτεια και από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς ? μήπως οι κάποιοι « διανοούμενοι » θελήσανε να απογαλακτίσουν τον Βασίλη Γιάπρο από την Γαλάζια Παράταξη , ώστε εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος , να τα έχει « τσουγκρίσει » με την Νέα Δημοκρατία που είναι η επόμενη κυβέρνηση , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντλήσει κονδύλια και να παράξει έργο;...”

 

 

“... Όλοι γνωρίζουν στην Νέα Δημοκρατία , ότι μια μέρα πριν από την 21η Οκτωβρίου που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο κος Γιάπρος , ο ίδιος κατέθεσε επιστολή που ζητούσε επίσημα την στήριξη της Ν.Δ. . Μάλιστα ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , μου ζήτησε τους καλύτερους από την ΝΟΔΕ αλλά και από το Επιμελητήριο . Και πιο συγκεκριμένα…μου ζητήθηκε ο « αφρός » και από τα δύο….. Βέβαια , καλά έκανε και την ζήτησε , γιατί μιας και είχε προηγηθεί η έναρξη της διαδικασίας με τις επιστολές στήριξης που ξεκίνησε ο Δημήτρης ο Παππάς , απέδειξε ότι σέβεται τις διαδικασίες στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη που είναι μαζί της όπως είπε στην συνέντευξη του , από 12 χρονών . Το ότι είχε δηλώσει ανεξάρτητος , δεν άλλαζε κάτι στην όλη διαδικασία , αφού , απλώς θα στήριζε η ΝΔ το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Κου Γιάπρου . Οι υποψήφιοι σύμβουλοι του θα ήταν από όλους τους χώρους .

 

 

ο Κος Καράμπελας , εμφανίσθηκε ξαφνικά τον περασμένο Αύγουστο και με κάλεσε στο Ίδρυμα Άκτια Νικόπολη για να μου πει ότι θέλει να είναι επικεφαλής σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο , χωρίς την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας . Συγκεκριμένα μου ειπώθηκε ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή για αρχή με 2-3 ανθρώπους από κάθε χώρο . Αυτή η επιτροπή θα πήγαινε σε όλα τα κόμματα και θα τους έλεγε , αν θέλετε στηρίξτε μας . Απάντησα ότι δεν μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο και μάλιστα τον ενημέρωσα ότι από τον Ιούνιο ενδιαφέρετε , και ένας πολύ καλός του φίλος και δεν ήταν άλλος από τον Κο Γιάπρο . Στο άκουσμα αυτό , παραξενεύτηκε ο Κος Καράμπελας , και είπε ότι δεν το γνώριζε καθόλου αυτό . Πάραυτα , του είπα να συνεννοηθεί μαζί του για να κυλίσουν ομαλά τα γεγονότα , μιας και είναι γνωστό ότι διέπονται από μεγάλη φιλία . Όμως μετά από την αποτυχημένη συνάντηση μεταξύ των στα γραφεία τοπικού συλλόγου που ασχολείται με πολιτιστικά δρόμενα , επικράτησε μια περίοδος προβληματισμού και μη θετικής συμπόρευσης των κ.κ. Καράμπελα και Γιάπρου . Νωρίτερα όμως , που έγινε έντονα ακουστό ότι κατεβαίνει υποψήφιος ο κος Καράμπελας , αμέσως και χωρίς να έχει ζητηθεί ούτε από την ΝΔ αλλά ούτε και από την ΝΟΔΕ , ο Κος Δημήτρης Παππάς εμφανίσθηκε και ζήτησε επίσημα με επιστολή του την στήριξη της ΝΔ για τον Δήμο Πρέβεζας . Μετά , εμφανίσθηκε ο Κος Σπυράκος και αμέσως μετά ο κος Νίτσας που ήθελε αξιολόγηση του Συνδυασμού του , την στιγμή βέβαια που εν κρυπτόν από όλη την ΝΔ , είχε πάει την δική του επιστολή σε όλα τα κόμματα της Βουλής (!) όπως είπε σε συνέντευξη του . Ο κος Γεωργάκος που ακούγετο τότε , παράκαμψε την ΝΟΔΕ και αυτή την υποτυπώδη διαδικασία και προτίμησε την απευθείας επαφή με τα κεντρικά κάνοντας τα απαραίτητα ραντεβού γι’ αυτόν .

Αφουγκραζόμενος ο υποφαινόμενος , με τον υπεύθυνο τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γραμματέα της ΝΟΔΕ Κο Γκανάλα , ότι αυτό που ζητούσε η κοινή γνώμη με πολύ μεγάλη θέρμη , εκείνη την χρονική στιγμή , ήταν η κάθοδος του ενός από τους δύο , δηλαδή των κ.κ. Καράμπελα και Γιάπρο , προβήκαμε σε μια ύστατη συνάντηση των τεσσάρων μας στα γραφεία της ΝΟΔΕ . Για να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η όλη υπόθεση . Εκεί , μετά από την εισήγηση μου και του Κου Γκανάλα , τον λόγο πήρε ο κος Γιάπρος που εν κατακλείδι , απευθυνόμενος στον κο Καράμπελα , του είπε…« αν θέλεις να πας στον 2ο γύρο μόνο με την στήριξη της ΝΔ μπορεί να γίνει αυτό , πρέπει , να την ζητήσεις επίσημα » . Στο τέλος ο Κος Καράμπελας έδειξε ότι κατάλαβε και ενστερνίστηκε τα προαναφερόμενα , βέβαια με αρκετή δυσκολία , μιας και αυτός , δεν γνώριζε και δε γνωρίζει από εκλογές γενικότερα , αφού δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία , πόσο μάλλον σε αυτοδιοικητικές . Δεσμεύτηκε ενώπιον μας ότι μετά από 2-3 μέρες θα φέρει την επιστολή στην ΝΟΔΕ . Εν τω μεταξύ και στην περίπτωση Καράμπελα , δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός για την προσθήκη υποψηφίων συμβούλων από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες . Αυτό το είχα διαμηνύσει ξεκάθαρα και στον ίδιο αλλά και στον Σ.Σ. που ερχόταν καθημερινά στην επιχείρηση μου εκπροσωπώντας τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που συνομιλούσαν με τον Κο Καράμπελα από εξαρχής μαζί του και συμφωνούσαμε στην σύσταση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας . Έτσι , πέρασε ένας μήνας περιμένοντας τον Κο Καράμπελα και στο τέλος χωρίς καν να δώσει καμία εξήγηση και σε κανέναν , δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος . Στο δια ταύτα , εν αντιθέσει με τον Κο Γιάπρο , ο Κος Καράμπελας δεν ήθελε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας .

Αρνούμενος ο τελευταίος , η κοινή γνώμη ξαναγύρισε στον κο Γιάπρο και όπως δήλωσε στην συνέντευξη του και ο ίδιος διαλύοντας τα οποιαδήποτε σύννεφα που μιλούσανε ότι πιέστηκε για να κατέβει , ….είπε….”έδωσε μάχη μέσα μου το συναίσθημα και η λογική….επικράτησε το συναίσθημα και τελικά αυτό που επηρέασε την απόφαση μου , ήταν ο έρωτας και το πάθος για την Πρέβεζα…“ και φάνηκε ότι από καιρό είχε ετοιμαστεί ο Κος Γιάπρος και δεν πιέστηκε από κανέναν , αφού στην συνέχεια δήλωσε ότι….« υπάρχει συγκροτημένη , καλή , δυναμική , νεανική ομάδα , το τονίζω αυτό , η οποία θα τρέξει όλη την διαδικασία . » Αυτό βέβαια , δεν μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη , Θέλει τον χρόνο του . Και σωστά από καιρό ετοίμαζε το έδαφος του...”

 

 

 

“... Συνδημότισσες και Συνδημότες μου ,

Αγαπάω την πόλη μου και ήθελα και θέλω να αλλάξει . Ο Κος Γιάπρος ενέπνευσε όλους μας με την δυναμική του, τον έρωτα και το πάθος για την πόλη μας . Και τελικά έγινε πραγματικότητα η απαίτηση αυτή του κόσμου και ξημέρωσε η υποψηφιότητα του . Δεν νιώθω ότι το κατάφερα εγώ….. Όλοι μαζί το καταφέραμε με την δέουσα αγάπη που αγκαλιάσαμε την πιθανή υποψηφιότητα του . Επειδή όμως πρέπει να σταματήσει για όλους μας αλλά και γι αυτόν τον ίδιο , όλο αυτό που γίνεται καθημερινά , που κάποιοι εκεί έξω , ανοίγοντας τον προσωπικό τους οχετό , και στοχοποιώντας πρόσωπα και καταστάσεις , και στιγματίζοντας αξίες και αρχές μιας ζωής και επειδή όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη , ζητείτε από τον Βασίλη Γιάπρο να μιλήσει ξεκάθαρα για τους λόγους που ήταν πέρα και έξω από την θέληση του και δεν του επέτρεπαν να κατέλθει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές . Οφείλει μια εξήγηση στους μεγαλυτέρους , που ξαφνικά……προδόθηκαν τα όνειρα τους για αυτή την πόλη……οφείλει μια εξήγηση στη γενιά του που το όραμα της ζητούσε δικαίωση……οφείλει μια εξήγηση στα νέα παιδιά που τσαλαπατήθηκε η ελπίδα , το χαμόγελο και ο αυθορμητισμός τους….οφείλει μια εξήγηση σε όλους αυτούς που προσμονούσαν τόσο καιρό , το καινούργιο και το ελπιδοφόρο……οφείλει μια εξήγηση , σε όλους αυτούς που στηρίξανε και βοηθήσανε την υποψηφιότητα του και εν κατακλείδι…..μια εξήγηση σε όλο αυτόν τον κόσμο που πίστεψε σε αυτόν…..

Είναι γεγονός , ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αλλάξουμε Πόλη….αγαπάμε αυτή την Πόλη και είμαστε δεμένοι μαζί της για πάντα…… ……γιατί εδώ γεννηθήκαμε , εδώ μεγαλώσαμε , εδώ φτιάξαμε οικογένεια , εδώ επιχειρούμε και ζούμε με τα χρώματα και τις αισθήσεις που μας προσφέρει καθημερινά αυτή η Πόλη…..αλλά δυστυχώς , φαίνεται , για μία ακόμη φορά…..ότι δεν θα αλλάξει αυτή η Πόλη……και την ευθύνη αυτή τη φορά , την έχει αυτός που δήλωνε…. ……..ότι έχει σχέση έρωτα και πάθους με αυτήν…..”.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της για την τρέχουσα περίοδο.
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...
25 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πρέβεζας: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στον λαό της Πρέβεζας τη δημοτική αρχή του ...
25 Απριλίου 2024
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης του Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, καθώς και ...
25 Απριλίου 2024
Ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Πρέβεζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυτό της επαρκούς ύδρευσης. Το θέμα ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...