Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 11:24

“Πρωταθλήτρια Ευρώπης” στη διαφθορά η Ήπειρος με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στο www.atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), στα συμπεράσματα για την Ήπειρο, με βάση την έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο “EU Regional Competitiveness Index 2.0 - 2022 edition”, που αποτυπώνει τον δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Ο δείκτης μετρά, με ένα πλούσιο σύνολο δεικτών, την ικανότητα μιας περιοχής να προσφέρει ένα ελκυστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους για να ζήσουν και να εργαστούν.

Στα πρόσθετα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Κομισιόν, υπάρχει και ένας δείκτης που αποτυπώνει την παρουσία διαφθοράς σε τοπικούς και περιφερειακούς δημόσιους οργανισμούς στις 235 περιφέρειες όλης της Ευρώπης. Σε αυτό το στατιστικό στοιχείο η Ήπειρος κατακτά μία δυσάρεστη πρωτιά, καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο δείκτη φαινομένων διαφθοράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, “συγκατοικώντας” παράλληλα στην κορυφή με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας (σ.σ. κάτι που μαρτυρά τη γενίκευση του φαινομένου σε ολόκληρη την επικράτεια) και με ορισμένες ισπανικές.

Τον χαμηλότερο δείκτη παρουσίας φαινομένων διαφθοράς σε δημόσιους οργανισμούς παρουσιάζουν οι περιφέρειες της Ολλανδίας.