Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 20:39

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρία Μάρκου και Πάνος Λελοβίτης (pics)

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Πρέβεζας, Μαρία Μάρκου και Πάνος Λελοβίτης, πραγματοποίησαν περιοδεία στο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, συνοδευόμενοι από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βησσαρίων Μίχα και τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” και μέλος του κόμματος Θανάση Ανωγιάτη (σ.σ. αμφότεροι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο), μίλησαν με τους εργαζόμενους στο ΓΝ Πρέβεζας, τους ενημέρωσαν για τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι της Υγείας, ενώ πραγματοποίησαν σύντομες συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κώστα Κύρλα και τον διοικητή Δημήτρη Σκανδάλη.

IMG 0844

Στη συνάντηση με τον κ. Σκανδάλη, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές έθεσαν επιτακτικά την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου σύγχρονου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα και άμεσης ενίσχυσης του ήδη υπάρχοντος, δεσμευόμενοι ότι θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό, ειδικά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με την εμπιστοσύνη του λαού θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας προοδευτικής Κυβέρνησης.

Στη συνάντηση με τον κ. Κύρλα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι, ειδικά πάνω στη βάση της εξοντωτικής εργασίας και της υποστελέχωσης.

Η Μαρία Μάρκου και ο Πάνος Λελοβίτης ενημερώθηκαν επίσης και για το ζήτημα της ανακήρυξης της περιοχής της Πρέβεζας ως άγονης, στοιχείο που θα δώσει μεγαλύτερα κίνητρα στους γιατρούς ώστε να στελεχώσουν το Νοσοκομείο.

IMG 0855

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές κατήγγειλαν τη “βάρβαρη” επίθεση που δέχεται το ΕΣΥ από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θέλει να το ιδιωτικοποιήσει και να το συρρικνώσει, αποδεικνύοντας ότι προτάσσει τα κέρδη από την υγεία των απλών ανθρώπων, κάτι που αποτυπώνεται και στην περίπτωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Επισήμαναν ότι απαιτείται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταδιακής αναβάθμισης των υποδομών, ένας “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” για την Υγεία”, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη εφόσον βρεθεί στην Κυβέρνηση, ενώ στις βασικές του προτεραιότητες είναι τα εξής:

  • Ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό

  • Η γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων του συστήματος, ώστε αυτοί σε βάθος τετραετίας να εναρμονιστούν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι σήμερα στο 7% του ΑΕΠ. Θα προηγηθεί όμως μία ένεση ζωής ύψους περίπου 2 δις ευρώ από τον εθνικό προϋπολογισμό και επιπλέον 1 δις από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

  • Η αναδιανομή των οικονομικών πόρων εντός του συστήματος με βάση τις διεθνείς οικονομικές μελέτες και πρακτικές.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει:

  1. Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών που αποχώρησαν από το σύστημα τον τελευταίο χρόνο χωρίς να αντικατασταθούν.

  2. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

  3. Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

  4. Αυτόματη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ.

  5. Ειδικά κίνηση για την προσέλκυση γιατρών ΕΣΥ στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.

  6. Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι τα 2.000 ευρώ.

  7. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.

  8. Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

 

 

Έκθεση εικόνων