Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 12:17

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πρέβεζα (vid)

Την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση, εν' όψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία στην πόλη της Πρέβεζας.

M79A0109

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση που έγινε μπροστά στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Σωτήρης Πάτσης και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Πρέβεζας του κόμματος Νίκος Σολδάτος και ακολούθησαν ομιλίες των τεσσάρων υποψηφίων βουλευτών στο Νομό Πρέβεζας.

 

Μαρία Κατσικοβόρδου: “Πρέπει να βρούμε εκ νέου το όραμά μας στο Νομό Πρέβεζας”

 M79A0081

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η Μαρία Κατσικοβόρδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην κάλπη. Γιατί αυτές οι εκλογές είναι που θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει και πού θα πάει η χώρα. Την Κυριακή ή ανεβαίνουμε όλοι μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στο άρμα της προόδου και της εξέλιξης και φεύγουμε μπροστά. Ή μένουμε μόνοι μας πίσω στο σκοτάδι και το μαύρο του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή το ερώτημα είναι: δίνουμε δύναμη στα όνειρά μας ή τους φόβους μας;”.

Η κα Κατσικοβόρδου αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε: “Πρέπει να βρούμε εκ νέου το όραμά μας στο Νομό Πρέβεζας. Να διαμορφώσουμε μαζί το νέο αφήγημα του τόπου μας. Το νέο αφήγημα του Νομού Πρέβεζας. Να εκμεταλλευτούμε προς όφελος όλων μας όλα τα νέα δεδομένα. Είμαστε ένας Νομός γεμάτος από χαρίσματα και ομορφιές. Ένας Νομός με παραγωγή, νόστιμες ντομάτες, γάλα κρέας και υπέροχο ψαράκι.

Έχουμε πανέμορφη φύση, δάση, πράσινο, βουνά, θάλασσα, απέραντες ακτές.

Είμαστε ένας τόπος που μπορούμε να δώσουμε ποιότητα ζωής και ψυχική υγεία”, ενώ στάθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας όπως τα πολιτιστικά μνημεία, καλώντας επίσης τη νέα γενιά να επιλέξει την ψήφο σε σχέση με την αποχή.

 

Στέργιος Γιαννάκης: “Σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση είναι εξ' ιδίων τα βέλη”

M79A0128

Ο Στέργιος Γιαννάκης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαστε στην Πρέβεζα, στην πόλη που γεννήθηκα, στην πόλη που μεγάλωσα, στην πόλη που δημιούργησα, που μοιράστηκα μαζί σας τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική βραδιά, για όλα όσα έχουμε ζήσει. Σας κοιτάζω στα μάτια και ξαναβλέπω την εμπιστοσύνη σας. Απόψε από την Πρέβεζα στέλνουμε το μήνυμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την ψήφο μας θα καθορίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Θα προχωρήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης με αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή θα γυρίσουμε πίσω με τον κίνδυνο να ζήσουμε τη θλιβερή περιπέτεια του 2015”.

M79A0117

Ανέλυσε το κυβερνητικό έργο, που σύμφωνα με τον ίδιο έγινε στο Νομό Πρέβεζας και άφησε αιχμές και εντός του κόμματός του: “Τα χρόνια στην πολιτική μετράνε λίγο. Οι πράξεις είναι εκείνες που καθορίζουν την ταυτότητα του πολιτικού. Αυτά που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια οφείλονται στην άριστη και εποικοδομητική συνεργασία που είχα με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας. Είχα άριστη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη, άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους και άριστη συνεργασία με τα Επιμελητήρια. Όποτε θέλησαν κάτι, ήμουν εκεί δίπλα τους.

Θλίβομαι όμως ειλικρινά, όταν ακόμη και η αντιπολίτευση δεν αμφισβητεί το έργο στο Νομό μας, γιατί ξέρει ότι είναι συγκεκριμένο και μετρήσιμο, κάποιοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα προσπαθούν να το ακυρώσουν. Σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση είναι εξ' ιδίων τα βέλη. Σε όσους ξύπνησαν παραμονές των εκλογών και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και ότι είναι έτοιμοι να λύσουν όλα τα προβλήματα του Νομού με ένα ραβδί, ρωτήστε τους με τέσσερις λέξεις: πότε, πώς, πόσο κοστίζει και πού θα βρουν τα λεφτά.

Τέρμα στα ψέμματα, τον εμπαιγμό και των εξευτελισμό των συμπολιτών μας.

Κάποιοι έχουν μπερδευτεί με τη λειτουργία των θεσμών. Κάποιοι λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα. Άλλος ο ρόλος του βουλευτή και άλλος ο ρόλος των αιρετών. Ο βουλευτής δεν έχει τεχνικές εταιρείες, ούτε τεχνικές υπηρεσίες, δεν πληρώνει μελετητικά γραφεία, να κάνει μελέτες και να υλοποιήσει έργα. Χρήματα και υπογραφή έχουν οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς”, προσθέτοντας: “Έχω μάθει να αγωνίζομαι στη ζωή μου. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, παρά μόνο η δική σας αγάπη”.

 

Σπύρος Κυριάκης: “Η Πρέβεζα αξίζει. Αξίζει κάποιος να αγωνιστεί γι' αυτό”

M79A0157

Με αναφορά στην γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού ξεκίνησε την ομιλία του ο Σπύρος Κυριάκης, ενώ ανέφερε ακολούθως: “Η Πρέβεζα μίλησε. Η Πρέβεζα σήμερα στέλνει ένα μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Στις 21 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι πρώτο κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πάλι ισχυρή εντολή. Οι πολίτες ψηφίζουν για μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά φίλες και φίλοι γιατί το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι αμιγώς ιδεολογικό ή πολιτικό, δεν έχει να κάνει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το αν θέλουμε η χώρα μας να πάει μπροστά ή να γυρίσει πίσω”.

M79A0055

Ο κ. Κυριάκης ανέλυσε και την κατάσταση στο Νομό Πρέβεζας αφήνοντας αιχμές για ολιγωρίες όσων κατέχουν θέσεις εξουσίας: “Στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία έγιναν πολλά. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι έγιναν πολλά και στο Νομό Πρέβεζας. Εδώ έργα εμβληματικά έχουν μείνει στάσιμα και κολλάνε επί σειρά ετών. Το λιμάνι της Πρέβεζας, το Κάστρο Παντοκράτορα, το Μουσικό Σχολείο που είναι αίτημα της κοινωνίας, ακόμη και το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών παραμένει έτσι επί σειρά ετών. Γενικότερα η κατάσταση στο Νομό, είναι λίγο-πολύ η ίδια. Τα χωριά μας μαραζώνουν, οι γέροι πεθαίνουν, οι νέοι φεύγουν από το Νομό και κυρίως φεύγουν γιατί δεν έχουν προοπτική για να μείνουν στον τόπο τους.

Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν φαίνεται διέξοδος από αυτό το τούνελ.

Κι όμως η Πρέβεζα είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Ένας Νομός που επί σειρά ετών δεν έχει καταφέρει να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους Νομούς.

Η Πρέβεζα αξίζει. Αξίζει κάποιος να αγωνιστεί γι' αυτό.

Η Πρέβεζα αξίζει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα ενώνει την Πρέβεζα με τη Φιλιππιάδα και εν συνεχεία να δούμε τι θα κάνουμε με το δρόμο που ενώνει την Πρέβεζα και την Πάργα. Έναν δρόμο που απεντάχθηκε πριν από δύο χρόνια.

Η Πρέβεζα αξίζει ένα σύγχρονο, ένα νέο Νοσοκομείο. Είναι διαχρονικό το αίτημα. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πάρει σάρκα και οστά. Και μέχρι τότε το υπάρχον νοσοκομείο να το κάνουμε ανθρώπινο και στελεχωμένο.

Η Πρέβεζα αξίζει μία αειφόρο ανάπτυξη, με τον κοιμώμενο γίγαντα, την πόλη της Πρέβεζας στην πρώτη γραμμή”.

Επέμεινε πως η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι προτεραιότητες, ενώ στάθηκε και στην ενίσχυση τόσο των Κέντρων Υγείας, όσο και της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας.

 

Ιωάννα Μπεϊντάρη: “Η Νέα Δημοκρατία έκλεισε τα σύνορα στους αυθαίρετους επισκέπτες”

M79A0178

Η Ιωάννα Μπεϊντάρη από την πλευρά της είπε μεταξύ άλλων: “Αυτές οι εκλογές θα κρίνουν αν η χώρα μας θα πορευτεί σε ένα αναπτυξιακό, ειρηνικό μέλλον, με εθνική ομοψυχία ή αν θα γυρίσει πίσω σε δρόμους αποτυχημένους με εμφύλιες διαμάχες και κοινωνικές εντάσεις, σε περιπέτειες με σουλτάνους ή με νομίσματα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ “χωρίς σύνορα” μας έφερε εκατομμύρια ξένους από δεκάδες χώρες της Αφρικής και της Ασίας να τους ταΐσουμε, να τους ντύσουμε, να τους δώσουμε φάρμακα. Αυθαίρετους επισκέπτες της Αφρικής και της Ασίας. Να τους νοσηλεύσουμε στα νοσοκομεία μας, να τους κάνουμε μάθημα στο σχολεία μας, να τους δώσουμε χρηματικά επιδόματα.

Η Νέα Δημοκρατία έκλεισε τα σύνορα στους αυθαίρετους επισκέπτες και έτσι ήρθαν εκατομμύρια τουρίστες και θαύμασαν τη φυσική ομορφιά της χώρας και λάτρεψαν τον τόπο μας”.

Υπεραμύνθηκε του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε: “Το ιδανικό τους είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αντίγραφο της Βόρειας Κορέας. Όλα τα άλλα κράτη που γνώρισαν τον κομμουνισμό, όχι μόνο τον έδιωξαν, αλλά έβαλαν στο Σύνταγμά τους διατάξεις που απαγορεύουν τη λειτουργία κομμουνιστικών κομμάτων. Εμείς στην Ελλάδα φυσικά έχουμε πολλά κομμουνιστικά κόμματα το ένα χειρότερο από το άλλο.

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη. Για ένα καλύτερο αύριο”.

 

 

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής του κόμβου που θα συνδέει την Ε.Ο.
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...
18 Απριλίου 2024
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού,  σύμφωνα με το οποίο αύριο Παρασκευή (19-04-24) ...
18 Απριλίου 2024
Την εγκατάσταση κυματοθραύστη με κατακόρυφο μέτωπο και την τοποθέτηση 4 πλωτών προβλητών προτείνει η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε από το δημοτικό ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...